X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Dziewczyny, właśnie mówiłam mojej siostrze, jak super ze jest takie forum, bo co wpiss mogę się dowiedzieć czegoś ważnego o czym bladego pojecia nie mam( np a propo butelek):):)
    Też zastanawiałam się nad butelkami, ale raczej nad firmą a nie kształtem smoczka a tu proszę:)....heheh

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kosmetyków, to słyszałam wiele pozytywnych opinii o kosmetykach wyprodukowanych dla Rossmana Babydream.
    Ja narazie mam tylko emulsje do kapieli dla Małego z Emolium...a resztę kupię albo z Babydream albo z Hipp.
    Bo podobno Johnson uczula-tak czytałam,ale wiecie jak to jest co osoba to opinia:)

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    hurtownie w Krakowie podaje strony
    http://www.myszka-sklep.pl/
    http://www.free-trade.cracow.pl/
    nie byłam w żadnej
    Byłam w hurtowni Kubuś w Bochni i się zraziłam
    Ja kupuje większość na allegro i w sklepach internetowych , oglądam w sklepie a kupuje przez neta bo różnice cenowe są duże
    Wybieram opcje za pobraniem i nie boję się, że mnie ktoś zrobi w bambuko, bo sobie otwieram przy kurierze

Co do wózków rzeczywiście smyk w Futurze ma spory asortyment, a nawet jak czegoś nie ma mogą zamówić

Co do podkładów poporodowych ja też kupiłam Bella mama i też słyszałam że są najlepsze
    Jest taka stronka bangla.pl gdzie są opinie wszystkiego , dość konkretne
    Kosmetyki opisane są fajnie na stronie srokao.pl i tymi stronami się sugeruje
    Co do butelek ja kupię jedną taką jedną taką bo co osoba to opinia
    Podobno dziecko samo sobie wybierze z czego chce pić, a butelki dość szybko się niszczą, więc ja kupiłam jedną aventu classic i tommee tippee i zobaczymy która się sprawdzi

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i jeszcze zastanawiam się nad laktatorem
    Dziś byłam w entliczku pętliczku i Pani polecała mi nowy laktator elektryczny Canpolu, nie mogę znaleźć o nim za dużo opinii bo jest nowy, podobno konstrukcyjnie podobny do aventu i Panie które kupiły sobie chwalą. Finansowo połowa ceny aventu, niestety medela dla mnie za droga. No i zastanawiam się między aventem a canpolem. Wiem, że większość poleca avent, nie wątpię, że dobry ale jakby ten canpol był niczego sobie to można by spróbować
    Wiele osób mówi by poczekać do porodu i wybrać, znowu wczoraj widziałam się z koleżanką, która urodziła 2 tyg temu i powiedziała, że gdyby nie laktator elektryczny to by nie karmiła piersią bo początkowo ściągała 10 ml pokarmu a mały miał pić 30 ml jednorazowo i zaczęła rozbudzać laktację, a liczy się czas, więc za 2, 3 dni byłoby już za późno, bo mały by się do butelki przyzwyczaił

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Kunita Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    A ja do SR przy Siemiradzkim :) Do tej hurtowni prawdopodobnie pojadę jutro (o ile jest otwarta, bo na stronie jakoś nie mogę znaleźć tej informacji). Znasz jeszcze jakieś inne hurtownie art dziecięcych w Krk?

Co do wózków to Paula chyba polecała Smyka w Factory w Modlniczne, podobno tam jest duży wybór i miejsce do testowania. Ja swój wybrałam w entliczku na dobrego pasterza- akurat mieli na stanie ten kolor który ja chcę :)

W tym Smyku byłam i spodobały mi się tam 2 typy: Jedo Fyn Memo (z tym, że chciałabym gdzies zobaczyc kolor beżowy, tam nie mają) oraz X-lander x-move. Potem poczytałam opinie na necie, ze w werrsji 2013 x-landera zdarzały się przypadki urwanych rączek w wózkach, co mnie przeraziło. Podobno w 2014 r producent poprawił konstrukcję, ale czy tak jest rzeczywiscie, to sie wlasnie okaze i nie wiem, czy bawic sie w krolika doświadczalnego....
    W entliczku byłam wczoraj, ale tylko na chwilę - muszę się tam wybrac w najblizszym czasie, bo widze, ze mają duzy wybór.

Poza tym słyszałam, że na Sw. Kingi jest jakis większy sklep, Myszka na Stradomskiej i Brzdąc na Kalwaryjskiej.

• ewelina84 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiła dwie butelki antykolkowe tommee tippee.Co do laktatora to nie kupuje bo u nas w poradni laktacyjnej można wypożyczyć elektryczny płaci się 12 zł za dobe.

• Kunita Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    Co do kosmetyków, to słyszałam wiele pozytywnych opinii o kosmetykach wyprodukowanych dla Rossmana Babydream.
    Ja narazie mam tylko emulsje do kapieli dla Małego z Emolium...a resztę kupię albo z Babydream albo z Hipp.
    Bo podobno Johnson uczula-tak czytałam,ale wiecie jak to jest co osoba to opinia:)

Z Babydream mam olejek i emulsję przeciw rozstępom. Zdecydowałam się na tę firmę, bo nie ma szkodliwych substancji w składzie, a dużo naturalnych składników (Paula, ja też posiłkuję się blogiem srokao.pl:))
    I powiem Wam, że wyskoczyło mi zaraz na początku ciąży tylko kilka rozstępów na piersiach, a reszta na szczęście bez zmian, co mnie bardzo cieszy:))

Dla dziecka też chyba postawię na Babydream.

Paula_29 lubi tę wiadomość

• Kunita Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z ciekawości, to macie już wózki, ewentuanie zdecydowalyści się już na konkretny model?
    Mnie jakoś najblizej w tym momencie do Jedo Fyna Memo Special Edition.

BiB lubi tę wiadomość

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Baby design Lupo comfort ( tą drugą wersję) i jestem z niego bardzo zadowolona, oczywiście na ile można być zadowolonym bez wypróbowania go na dziecku:)
    Ale sąsiadki dwie na osiedlu mają i sobie chwalą

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kunita wrote:
    W tym Smyku byłam i spodobały mi się tam 2 typy: Jedo Fyn Memo (z tym, że chciałabym gdzies zobaczyc kolor beżowy, tam nie mają) oraz X-lander x-move. Potem poczytałam opinie na necie, ze w werrsji 2013 x-landera zdarzały się przypadki urwanych rączek w wózkach, co mnie przeraziło. Podobno w 2014 r producent poprawił konstrukcję, ale czy tak jest rzeczywiscie, to sie wlasnie okaze i nie wiem, czy bawic sie w krolika doświadczalnego....
    W entliczku byłam wczoraj, ale tylko na chwilę - muszę się tam wybrac w najblizszym czasie, bo widze, ze mają duzy wybór.

Poza tym słyszałam, że na Sw. Kingi jest jakis większy sklep, Myszka na Stradomskiej i Brzdąc na Kalwaryjskiej.

co do jedo fyn memo to w entliczku na dobrego pasterza mają tylko popielaty, ale to ten który ja akurat chcę więc się nie martwię(tzn tydzień temu taki mieli)

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kunita wrote:
    A tak z ciekawości, to macie już wózki, ewentuanie zdecydowalyści się już na konkretny model?
    Mnie jakoś najblizej w tym momencie do Jedo Fyna Memo Special Edition.

Ja jeszcze nie mam, ale kupuję dokładnie ten o którym piszesz. Mam zamiar zamówić go końcem maja.

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też posiłkuje się tymi stronami co wymieniła Paula, banglą, srokao oraz też pisze babka na wyprawkabobasa. Naparawde fajne info :)

Co do zakupów, jest od lat kupuje przez neta, sklepy internetowe i na allegro.
    Place juz od razu i zamawiam kurierem lub przez paczkomaty, nie mam obaw, ze cos nie tak, jednak są roznice w cenach :)

Mam wstepnie wybrany wozek Luca Bebetto, bardzo podoba mi sie material taki ala len, gondola mega lekka, musialam miec lekki wozek, wiec mialam maly wybor. Na spacerowke nastawiam sie juz pozniej inna, bo teraz nie wiem czego jeszcze oczekiwac. Takze pewnie kupimy inna oddzielnie. Pewnie w polowie maja go zamowimy.

Co do laktatora to lepiej reczny czy elektroniczny? bo tu sama nie wiem :(??

ja na 19 do chirurga z moim obolałym kciukiem, grr :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 16:36

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o laktator ja osobiście poleca elektryczny,poprzednio miałam ręczny i jak przyszedł nawał za cholere nie mogłam ręcznie uciągnąć pompki żeby ściągnąc pokarm i ręczny poszedł do odstawki,elektryczny jak zaciągnął to nawał i grudki w piersiach zniknęły.

lolka83 lubi tę wiadomość

• Karola:) Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm....a ja już kupiłam ręczny aventa, bo był w promocji :( no cóż, może się sprawdzi u mnie :)
    dzisiaj kupiliśmy wanienkę i rożek, miło robić te zakupy dla dzidzi :)

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    hmmm....a ja już kupiłam ręczny aventa, bo był w promocji :( no cóż, może się sprawdzi u mnie :)
    dzisiaj kupiliśmy wanienkę i rożek, miło robić te zakupy dla dzidzi :)

Karolka jaki rozmiar wanienki?
    a macie stojaczek? bo my chyba sie skusimy...

kuzynka ma reczny i mowila, ze nie taki zly,ale nastepnym razem kiupila by pewnie elektrczny, bo ponoc jest lepszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 17:26

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanienkę wzięliśmy tą większą, gdyż w domu tylko prysznic, więc wystarczy na dłużej. Stojaka w sumie nie kupiliśmy, bo mąż marudził, że niestabilne, że się wywróci itp. On na punkcie bezpieczeństwa ma troszkę :P ale kupimy przy kolejnej wizycie w sklepie :) nie mam zamiaru kąpać na stole albo nie wiadomo gdzie... i wzięliśmy w końcu tą gąbkę, po długich rozmowach ze sprzedawczynią. Na początek na pewno nam ułatwi, kupiliśmy najmniejszy rozmiar, a później się kupi nową, chyba że nabierzemy wprawy i nie będzie potrzebna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 17:28

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Kunita Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB, ten popielaty widziałam, też bardzo ładny - ma taki różowy paseczek, prawda?
    Jedo ma fajną dużą gondolę i mam nadzieję, że wystarczy nam do stycznia-lutego, gdy trzeba będzie półroczne dziecko ubierać w kombinezoniki.

Wózek zamierzam kupic przez internet i zaoszczędzic kilka stówek tym sposobem:)

• misia_k1 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a myślałyście aby zakupić podgrzewacz i sterylizator do butelek-czy to za wcześnie??

Co do laktatorów-to też słyszalam, ze elektr. jest wygodniejszy.

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kunita wrote:
    BiB, ten popielaty widziałam, też bardzo ładny - ma taki różowy paseczek, prawda?
    Jedo ma fajną dużą gondolę i mam nadzieję, że wystarczy nam do stycznia-lutego, gdy trzeba będzie półroczne dziecko ubierać w kombinezoniki.

Wózek zamierzam kupic przez internet i zaoszczędzic kilka stówek tym sposobem:)

Kunita, na allegro te wózki kosztują tyle samo co w entliczku. Tzn w entliczku cena wyjściowa jest ok 1700 zł, ale przy zakupach za powyżej 1500 zł dają upusty i wychodzi tak samo jak na allegro (sprawdzałam), a przy ew reklamacji czy coś, to w sklepie zawsze łatwiej

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    Dziewczyny a myślałyście aby zakupić podgrzewacz i sterylizator do butelek-czy to za wcześnie??

Wg mnie to zbędne gadżety, nie kupuję ani jednego ani drugiego. Poza tym mój pediatra odradza sterylizator i mówi, żeby nie popadać w paranoję, bo niedługo to wszystko będziemy sterylizować. Podgrzewacz natomiast jest przydatny przy karmieniu MM, a przy piersi niekoniecznie.

karusia lubi tę wiadomość

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ