Lipcowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
No więc napstrykała zdjęć mojemu maleństwu jest mega zdrowe - widoczny i to bardzo nosek, fałdka karkowa 1,3 mm jak dobrze zapamiętałam ogólnie mega w normie skakało jak nie wiem...mąż mówi że chyba będzie siatkarzem lub siatkarką bo tak śmiesznie skakało z rączkami do góry niesamowicie ruchliwe gin miała problem ze złapaniem serduszka tak się wierci nie mogę uwierzyć że tego nie czuć Gin stwierdziła także że nasz dzidziuś jest szczęśliwy bo...się uśmiecha i pokazała nam linię która byłą wygięta w łuk czyli jego usta wtedy byłam w takim szoku że łzy mi się zakręciły w oczach ech każda mama chce żeby jego maleństwo było szczęśliwe pokazała nam też jak się rusza w 4D faaaajnie było mogłabym tak leżeć i patrzeć na nie całymi dniami
Ogólnie stwierdziłam że dobrze wybrałam gin - wyczekałam się bo 2 godziny opóźnienia było ale nie żałuje ani minuty bo jak jestem w środku w gabinecie to czas nie gra dla niej w ogóle roli patrzyła na nie i się rozczulała jakby to było jej własne wszystko po kolei tłumaczyła, pokazywała, opisywała mega wrażenia
Następna wizyta 1.02 jak mi się coś jeszcze przypomni to napiszę
EDIT: zapomniałam napisać że Kruszynka ma juz 5 cm i 86 mmWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 10:44
katsuyoshi, majeczka87, palma, Agaax lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPrześliczne zdjecia widzę nawet nóżki
Te nasze dzidzie strasznie ruchliwe cos
Ciesze sie bardzo że wszystko dobrze i że ten karczyk jest super
Ja niestety nie zwrociłam uwage ile karczek mojego dzidziusia mial i teraz nie wiem czy dobrze bylo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 10:47
Evanlyn lubi tę wiadomość
-
Na pewno by powiedziała że coś jest nie tak gdyby było. No zdjęcia są super ale i tak nie oddają tego co widzieliśmy na ekranie wszystko było takie wyraźne a tutaj nawet noska nie widać rączki i nóżki były bardzo widoczne Madziarella tak przez brzuch mówiła że następnym razem będzie badanie od wewnątrz
madziarella88, katsuyoshi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyno bo sie ruszalo dlatego na usg tego teraz na zdjaciach nie widac
u mnie byla cierpliwa polozna i czekala na moment chwilowego nie ruszania sie i tak zdjecia pstrykała.
Mam nadzieje że bedzie wszystko dobrze i ze na usg tez bylo dobrze ( bo nie ukrywam martwie sie czy jest zdrowe- ale myslicie ze cos by mi powiedzieli jakby bylo cos nie tak? tak sie nad tym zastanawiam... chyba wyslaliby mnie na jakies dodatkowe badania,usg a nie ze drugie usg i ostanie mam w lutym dopiero - sama juz nie wiem ) jeszcze czekam na wynik krwi na badania downa i modle sie aby byly dobre
Po za tym czeka mnie test na cukrzyce ciążowa Nie pisałam wam bo sama do konca nie wiedzialam co i jak ale dzieki pomocy Vesper ktora pomogła mi z jezykiem i przetlumaczyla list ktory dostałam pocztą wraz glukozą tak abym zrozumiala jego tresc. I mój jak bedzie miał wolne musimy jechac do szpitala na badanie bo badanie krwi wykrylo lekki zwyż cukru. Mam też nadzieje że badanie te wykluczy mi cukrzyce ciążową
W pierwszej ciazy bylo wszystko idealnie a teraz mam pelno czegos ... eh chwilami trace siły
Evanlyn nie wiem czy wiesz o pewnej sprawie ale jak nic nie wiesz pisz na priv. nie chodzi o mnie jak cos , dlatego nie chce pisac publicznie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 14:47
-
Hejj jestem
U Nas po USG wszystko w porządku
Kruszynka ruchliwa bardzooo - wierciła sie i krecila ze az ciezko bylo to wszystko pomierzyć, ale udalo sie
Cudowne pol godziny obserwowania
Jedynie gin. wykrył delikatna infekcje ale to podleczę sie i będzie dobrze .
Kat zmień mi prosze date porodu na 11.07
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 15:32
katsuyoshi, palma, majeczka87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
jeju jakie piękne te bobaski super sie na nie patrzy
a ja tak teraz z innej beczki, czy ktors z was miala moze sucha cere w ciązy i moze mi polecic jakis krem bo na necie malo co jest a ja nie dosc ze sucha twarz mam to jeszcze jakies małe krostki mi wylazły jakis czas temu (((katsuyoshi lubi tę wiadomość
aniołek 9tc (2015rok)
aniołek 6tc (2018rok)
-
palma wrote:jeju jakie piękne te bobaski super sie na nie patrzy
a ja tak teraz z innej beczki, czy ktors z was miala moze sucha cere w ciązy i moze mi polecic jakis krem bo na necie malo co jest a ja nie dosc ze sucha twarz mam to jeszcze jakies małe krostki mi wylazły jakis czas temu (((
Kat napisałam...
Ev dawaj zdjęciaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 17:10
katsuyoshi, katsuyoshi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPalma ja mam taka cere i te pryszczyki tezz
smaruj sobie poprostu jakims kremem nawilzajacym, nivea albo cos.
Nie byłabym pewna ze na chłopca ja z Oscarem mialam piekną cere a teraz wrecz odwrotnie ...
Evanlyn zaraz zerkne na priv.
W ogole sie wkurzylam bo moj maly bawil sie telefonem i potem go gdzies rzucil i ktos dzwonil... nie moglam odebrac bo nie moglam znalesc telefonu okazalo sie potem ze to numer polożnej i wczoraj chyba tez dzwonila a ja nie zdązyłam odebrac bo akurat robilam obiad
Martwie sie czy cos zlego ona sie dowiedziała czy jak moze ma wyiki krwi...albo chciala sie umowic na wizyte sama juz nie wiem... bo na wizyte mialam sie z nią umawiac po 4 tyg od usg...chyba ze byloby cos nie tak na usg to mialam od razu ale na usg nie mowili mi nic
I teraz bede siedziec i sie zamartwiac
Zadzwoniłabym do niej sama ale po 1 nie znam jezyka wiec za wiele bym sie od niej nie dowiedziała a po 2 nie mam nic na koncie od roku ... bo zwyczajnie nie potrzebowalam doladowywac gdyz do mnie tylko dzwoni moj i szwagierka i oni zasze dzwonia do mnie...a moj jest w pracy wiec nawet jak zdążyłabym odebrac czy cos i tak nie zrozumialabym dokladnie o co jej chodzi,moj troche rozumie...
Ostatnio jak dzwonila i odebralam udawalam ze cos tam kumam.. wiedzialam tylko ze cos 11 ale naszczescie po rozmowie wyslala mi jeszcze sms-a ktorego sobie na internecie przetlumaczylam i to byla informacja abym odebrala te leki z przychodni z recepcji .
Myslicie ze jakby bylo cos zlego to zadzwonilaby kilka razy? Albo napisalaby sms-a zeby przyjsc czy cos?palma lubi tę wiadomość
-
kat spokojnie jakby to bylo cos pilnego to na pewno by dzwonila jeszcze, albo napisala sms skoro wczesniej tez Ci napisala tylko na temat leków w aptece. Nie wydaje mi sie ze to oznacza cos zlego, na logike jak cos sie dzieje to sie dzwoni i kontaktuje dopoki ktos nie odbierze, pisze smsa maile itp. Widocznie ta sprawa moze poczekac więc luzik ;p
a co do tego kremu ja nie moge wlasnie uzywac nivea itp bo mi zapychaja cerekatsuyoshi lubi tę wiadomość
aniołek 9tc (2015rok)
aniołek 6tc (2018rok)
-
nick nieaktualnypalma wrote:kat spokojnie jakby to bylo cos pilnego to na pewno by dzwonila jeszcze, albo napisala sms skoro wczesniej tez Ci napisala tylko na temat leków w aptece. Nie wydaje mi sie ze to oznacza cos zlego, na logike jak cos sie dzieje to sie dzwoni i kontaktuje dopoki ktos nie odbierze, pisze smsa maile itp. Widocznie ta sprawa moze poczekac więc luzik ;p
a co do tego kremu ja nie moge wlasnie uzywac nivea itp bo mi zapychaja cere
nie wiem sama już...kurde -
Wklejam zdjęcia mojej córy troche nie wyrazne, ale papier jest błyszczący i mi odbija światło Niunia ma już prawie 9 cm. Duzo. Ale lekarz mówil ze teraz zwolni
co do imienia to umówilismy się z mężem, że ja wybieram dla dziewczynki a on dla chłopca..chodzi mi po głowie imię Konstancjamadziarella88, Agaax, katsuyoshi, Ev, majeczka87 lubią tę wiadomość
2 lipca 2016r. Marcel -
palma wrote:jeju jakie piękne te bobaski super sie na nie patrzy
a ja tak teraz z innej beczki, czy ktors z was miala moze sucha cere w ciązy i moze mi polecic jakis krem bo na necie malo co jest a ja nie dosc ze sucha twarz mam to jeszcze jakies małe krostki mi wylazły jakis czas temu (((
Krem "Bioderma, Hydrabio, Rich Cream" polecam jako kurację uzupełniającą stosowanie olejków, najlepiej arganowy lub jojoba
Zmywaj makijaż wieczorem mleczkiem, a rano odświeżaj skórę też mleczkiem (ja używam mleczka Celia, kosztuje ok 7 zł za 200 ml - dla mojej skóry rewelacja)
Stosuj peelingi enzymatyczne, maski nawilżające, maski odżywcze, przed każdym wyjściem buzię kremuj, a wieczorem rób delikatny masaż z użyciem olejku.
Może jakiś kosmetyk Ci przesusza skórę?
Ja też miałam przesuszoną strasznie, miesiąć walczyłam z nią i okazało się, że krem BB mi ją przesuszaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 10:41
palma lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyalexxx śliczna dzidzia
Dziewczyny ja już wszystko wiem po co polozna dzwoniła
Zaraz sie ubieram i lece do szpitala na pobranie krwi... chcieli mi pobrac w domu na miejscu ale 4 razy probowaly na 4 wbicia igła i nic i dlatego do szpitala musze isc na 12.30 w celu spradzenia mojego stanu zelazaalexxx, Agaax lubią tę wiadomość
-
alexxx wrote:
kochana co to jest na drugim zdjeciu?katsuyoshi, alexxx lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
nick nieaktualnymajeczka87 wrote:kochana co to jest na drugim zdjeciu?
Ev tule wiem ze to wcale cie nie pocieszy ale wlasnie mialam tak identycznie z Oscarem i doskonale wiem co czujesz .Ev, alexxx lubią tę wiadomość