X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na-bellyj_snxhana.jpg
    na-belly-_snxhaep.jpg

No więc napstrykała zdjęć mojemu maleństwu :D jest mega zdrowe - widoczny i to bardzo nosek, fałdka karkowa 1,3 mm jak dobrze zapamiętałam ogólnie mega w normie :D skakało jak nie wiem...mąż mówi że chyba będzie siatkarzem lub siatkarką bo tak śmiesznie skakało z rączkami do góry :D niesamowicie ruchliwe :D gin miała problem ze złapaniem serduszka tak się wierci :D nie mogę uwierzyć że tego nie czuć :O Gin stwierdziła także że nasz dzidziuś jest szczęśliwy bo...się uśmiecha i pokazała nam linię która byłą wygięta w łuk czyli jego usta :) wtedy byłam w takim szoku że łzy mi się zakręciły w oczach ech każda mama chce żeby jego maleństwo było szczęśliwe :) pokazała nam też jak się rusza w 4D :) faaaajnie było :) mogłabym tak leżeć i patrzeć na nie całymi dniami :)

Ogólnie stwierdziłam że dobrze wybrałam gin - wyczekałam się bo 2 godziny opóźnienia było ale nie żałuje ani minuty bo jak jestem w środku w gabinecie to czas nie gra dla niej w ogóle roli :) patrzyła na nie i się rozczulała jakby to było jej własne :D wszystko po kolei tłumaczyła, pokazywała, opisywała :) mega wrażenia :)

Następna wizyta 1.02 :) jak mi się coś jeszcze przypomni to napiszę :D

EDIT: zapomniałam napisać że Kruszynka ma juz 5 cm i 86 mm :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 10:44

katsuyoshi, majeczka87, palma, Agaax lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prześliczne zdjecia :) widzę nawet nóżki <3
    Te nasze dzidzie strasznie ruchliwe cos :D
    Ciesze sie bardzo że wszystko dobrze i że ten karczyk jest super :)
    Ja niestety nie zwrociłam uwage ile karczek mojego dzidziusia mial :( i teraz nie wiem czy dobrze bylo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 10:47

Evanlyn lubi tę wiadomość

• madziarella88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie ze zdam relacje ;)
    evanlyn piekne zdjecia ;) no i ile tego ;)
    a jakie mialas usg? juz normalne przez brzuch ?

katsuyoshi lubi tę wiadomość

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno by powiedziała że coś jest nie tak gdyby było. No zdjęcia są super ale i tak nie oddają tego co widzieliśmy na ekranie :) wszystko było takie wyraźne a tutaj nawet noska nie widać :P rączki i nóżki były bardzo widoczne :) Madziarella tak przez brzuch :) mówiła że następnym razem będzie badanie od wewnątrz :)

madziarella88, katsuyoshi lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no bo sie ruszalo dlatego na usg tego teraz na zdjaciach nie widac ;)
    u mnie byla cierpliwa polozna i czekala na moment chwilowego nie ruszania sie i tak zdjecia pstrykała.
    Mam nadzieje że bedzie wszystko dobrze i ze na usg tez bylo dobrze ( bo nie ukrywam martwie sie czy jest zdrowe- ale myslicie ze cos by mi powiedzieli jakby bylo cos nie tak? tak sie nad tym zastanawiam... chyba wyslaliby mnie na jakies dodatkowe badania,usg a nie ze drugie usg i ostanie mam w lutym dopiero - sama juz nie wiem ) jeszcze czekam na wynik krwi na badania downa i modle sie aby byly dobre :(
    Po za tym czeka mnie test na cukrzyce ciążowa :/ Nie pisałam wam bo sama do konca nie wiedzialam co i jak ale dzieki pomocy Vesper ktora pomogła mi z jezykiem i przetlumaczyla list ktory dostałam pocztą wraz glukozą tak abym zrozumiala jego tresc. I mój jak bedzie miał wolne musimy jechac do szpitala na badanie bo badanie krwi wykrylo lekki zwyż cukru. Mam też nadzieje że badanie te wykluczy mi cukrzyce ciążową :/
    W pierwszej ciazy bylo wszystko idealnie a teraz mam pelno czegos ... eh chwilami trace siły :(
    Evanlyn nie wiem czy wiesz o pewnej sprawie ale jak nic nie wiesz pisz na priv. nie chodzi o mnie jak cos , dlatego nie chce pisac publicznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 14:47

• Ev Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejj jestem :)

U Nas po USG wszystko w porządku :)

Kruszynka ruchliwa bardzooo - wierciła sie i krecila ze az ciezko bylo to wszystko pomierzyć, ale udalo sie :)

Cudowne pol godziny obserwowania <3

Jedynie gin. wykrył delikatna infekcje ale to podleczę sie i będzie dobrze :) .

Kat zmień mi prosze date porodu na 11.07 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 15:32

katsuyoshi, palma, majeczka87 lubią tę wiadomość

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie że zaraz zmienie :)
    Ciesze sie kochana że i u Ciebie wszystko dobrze :)
    No to te nasze pociechy wszystkie takie ruchliwe widze :)
    Wstawisz zdjęcie? :D

Ev lubi tę wiadomość

• Ev Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moge wstawic , ale specjalnie wiele na nich nie widac :)

Super bylo widac na ekranie podczas trwania USG .

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Moge wstawic , ale specjalnie wiele na nich nie widac :)

Super bylo widac na ekranie podczas trwania USG .
    zawsze lepiej widac podczas badania :) dawaj dawaj :D

• palma Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju jakie piękne te bobaski <3 super sie na nie patrzy :D

a ja tak teraz z innej beczki, czy ktors z was miala moze sucha cere w ciązy i moze mi polecic jakis krem :D bo na necie malo co jest a ja nie dosc ze sucha twarz mam to jeszcze jakies małe krostki mi wylazły jakis czas temu :((((

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:

a ja tak teraz z innej beczki, czy ktors z was miala moze sucha cere w ciązy i moze mi polecic jakis krem :D bo na necie malo co jest a ja nie dosc ze sucha twarz mam to jeszcze jakies małe krostki mi wylazły jakis czas temu :((((
    Pewnie syn :D

Kat napisałam...

Ev dawaj zdjęcia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 17:10

katsuyoshi, katsuyoshi lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palma ja mam taka cere :D i te pryszczyki tezz :/
    smaruj sobie poprostu jakims kremem nawilzajacym, nivea albo cos.
    Nie byłabym pewna ze na chłopca :D ja z Oscarem mialam piekną cere a teraz wrecz odwrotnie ...

Evanlyn zaraz zerkne na priv.

W ogole sie wkurzylam :/ bo moj maly bawil sie telefonem i potem go gdzies rzucil i ktos dzwonil... nie moglam odebrac bo nie moglam znalesc telefonu :/ okazalo sie potem ze to numer polożnej :/ i wczoraj chyba tez dzwonila a ja nie zdązyłam odebrac bo akurat robilam obiad :(
    Martwie sie czy cos zlego ona sie dowiedziała czy jak :( moze ma wyiki krwi...albo chciala sie umowic na wizyte sama juz nie wiem... bo na wizyte mialam sie z nią umawiac po 4 tyg od usg...chyba ze byloby cos nie tak na usg to mialam od razu ale na usg nie mowili mi nic :/
    I teraz bede siedziec i sie zamartwiac :(
    Zadzwoniłabym do niej sama ale po 1 nie znam jezyka wiec za wiele bym sie od niej nie dowiedziała a po 2 nie mam nic na koncie od roku ... bo zwyczajnie nie potrzebowalam doladowywac gdyz do mnie tylko dzwoni moj i szwagierka i oni zasze dzwonia do mnie...a moj jest w pracy wiec nawet jak zdążyłabym odebrac czy cos i tak nie zrozumialabym dokladnie o co jej chodzi,moj troche rozumie...
    Ostatnio jak dzwonila i odebralam udawalam ze cos tam kumam.. wiedzialam tylko ze cos 11 ale naszczescie po rozmowie wyslala mi jeszcze sms-a ktorego sobie na internecie przetlumaczylam i to byla informacja abym odebrala te leki z przychodni z recepcji .
    Myslicie ze jakby bylo cos zlego to zadzwonilaby kilka razy? Albo napisalaby sms-a zeby przyjsc czy cos?

palma lubi tę wiadomość

• palma Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kat spokojnie jakby to bylo cos pilnego to na pewno by dzwonila jeszcze, albo napisala sms skoro wczesniej tez Ci napisala tylko na temat leków w aptece. Nie wydaje mi sie ze to oznacza cos zlego, na logike jak cos sie dzieje to sie dzwoni i kontaktuje dopoki ktos nie odbierze, pisze smsa maile itp. Widocznie ta sprawa moze poczekac :D więc luzik ;p

a co do tego kremu ja nie moge wlasnie uzywac nivea itp bo mi zapychaja cere :D

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    kat spokojnie jakby to bylo cos pilnego to na pewno by dzwonila jeszcze, albo napisala sms skoro wczesniej tez Ci napisala tylko na temat leków w aptece. Nie wydaje mi sie ze to oznacza cos zlego, na logike jak cos sie dzieje to sie dzwoni i kontaktuje dopoki ktos nie odbierze, pisze smsa maile itp. Widocznie ta sprawa moze poczekac :D więc luzik ;p

a co do tego kremu ja nie moge wlasnie uzywac nivea itp bo mi zapychaja cere :D
    ja ogolnie na kremy jestem chora ale czasem smaruje nawet kremem do rąk i mi to pomaga :D

nie wiem sama już...kurde

• alexxx Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wklejam zdjęcia mojej córy :) troche nie wyrazne, ale papier jest błyszczący i mi odbija światło :) Niunia ma już prawie 9 cm. Duzo. Ale lekarz mówil ze teraz zwolni :)

20160105_190445_1_jpg_300x300_q85.jpg

20160105_115839_jpg_300x300_q85.jpg

co do imienia to umówilismy się z mężem, że ja wybieram dla dziewczynki a on dla chłopca..chodzi mi po głowie imię Konstancja :)

madziarella88, Agaax, katsuyoshi, Ev, majeczka87 lubią tę wiadomość

2 lipca 2016r. Marcel
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:

Krem "Bioderma, Hydrabio, Rich Cream" <3 polecam jako kurację uzupełniającą stosowanie olejków, najlepiej arganowy lub jojoba :P
    Zmywaj makijaż wieczorem mleczkiem, a rano odświeżaj skórę też mleczkiem (ja używam mleczka Celia, kosztuje ok 7 zł za 200 ml - dla mojej skóry rewelacja)
    Stosuj peelingi enzymatyczne, maski nawilżające, maski odżywcze, przed każdym wyjściem buzię kremuj, a wieczorem rób delikatny masaż z użyciem olejku.

Może jakiś kosmetyk Ci przesusza skórę?
    Ja też miałam przesuszoną strasznie, miesiąć walczyłam z nią i okazało się, że krem BB mi ją przesusza :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 10:41

palma lubi tę wiadomość

201607055580.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexxx śliczna dzidzia :)

Dziewczyny ja już wszystko wiem po co polozna dzwoniła :)
    Zaraz sie ubieram i lece do szpitala na pobranie krwi... chcieli mi pobrac w domu na miejscu ale 4 razy probowaly na 4 wbicia igła i nic :/ i dlatego do szpitala musze isc na 12.30 w celu spradzenia mojego stanu zelaza

alexxx, Agaax lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexxx wrote:
    Wklejam zdjęcia mojej córy :) troche nie wyrazne, ale papier jest błyszczący i mi odbija światło :) Niunia ma już prawie 9 cm. Duzo. Ale lekarz mówil ze teraz zwolni :)

20160105_190445_1_jpg_300x300_q85.jpg

20160105_115839_jpg_300x300_q85.jpg

co do imienia to umówilismy się z mężem, że ja wybieram dla dziewczynki a on dla chłopca..chodzi mi po głowie imię Konstancja :)

kochana co to jest na drugim zdjeciu?

katsuyoshi, alexxx lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Ev Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynyyy mam dosc ! :(

Usiadlam aby zaczac pisac prace licencjacka i pomijam fakt ze mam totalna pustke w glowie .. to oczy mi sie zamykaja , glowa mi leci i zaczelo mnie mdlic ...

Naprawde nie wiem jak ja dam rady z tym ...

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    kochana co to jest na drugim zdjeciu?
    fasolka w 3 D :D jak dobrze mysle :) ale fasolka napewno bo ją widze.

Ev tule <3 wiem ze to wcale cie nie pocieszy ale wlasnie mialam tak identycznie z Oscarem i doskonale wiem co czujesz .

Ev, alexxx lubią tę wiadomość

‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ