X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobittka to ja chce nagranie jakies posluchac;) wtorek coraz blizej:* juz niedlugo stresik opadnie

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieję, że skonczy się tylko na strachu :) Za 20 godzin wizytaaaa...

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz godziny odlioczasz?';) dokladnie o któtrj? ja mam o 13:40

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    Bobittka to ja chce nagranie jakies posluchac;) wtorek coraz blizej:* juz niedlugo stresik opadnie
    nie wiem czy ten typ muzyki lubisz... wydali teraz płytę nową https://www.youtube.com/watch?v=ELhJNs6z9_o

Agaax lubi tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Izka_K Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta trzymam kciuki i wierzę, że wszystko jest dobrze!!
    Ja czuję sie dobrze, w końcu nadszedł 2 trymestr. Niekiedy jestem strasznie zmęczona ale to chyba wina pory roku, tego, że trzeba codziennie do pracy a przez weekend na kurs rachunkowości... Niekiedy nie wyrabiam...
    Ale najważniejsze, że wszystko jest dobrze, dzidzia zdrowa! Już nie mogę sie doczekać aż poczuję ruchy dziecka :)

majeczka87 lubi tę wiadomość

oar83e3kj72hlh2k.png

w5wqe6yd4fpd0w9m.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    juz godziny odlioczasz?';) dokladnie o któtrj? ja mam o 13:40

9:30 ;)

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka a gdzie czytałaś/słyszałaś o tym powiązaniu powiększonego pecherzyka z infekcją? Bo ja przekopałam pół sieci i nic takiego nie wyczytałam...
    Jeju, żeby wszystko jutro okazalo sie dobrze...

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem... wariuje... pewnie nie jedna z dusza poradziła by mi wyluzować, ale ja nie potrafię ;( strasznie się boje...
    Przewertowałam już chyba cały internet w poszukiwaniu wiadomości i historii podobnych do mojej. Dużo dziewczyn których maluszki miały podwyższone NT i urodziły się zdrowe miały widoczną kość nosową :(
    Na badaniu prenatalnym, lekarz najpierw powiedział, że mój maluszek ma kość nosową a potem jak zapytałam o NT i powiedział, że rzeczywiście jest sporo podwyższone to znów sprawdzał kość nosową i stwierdził, że jest ciężka do oceny ;( że może jej tam nie być, bo kość by była bardziej biała. Staram sie zająć czas czymś innym- puszczam filmy które już widziałam, gram w karty i gre online ale strasznie się boje. Dlaczego ja. Dlaczego od początku jest problem...

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Wiem... wariuje... pewnie nie jedna z dusza poradziła by mi wyluzować, ale ja nie potrafię ;( strasznie się boje...
    Przewertowałam już chyba cały internet w poszukiwaniu wiadomości i historii podobnych do mojej. Dużo dziewczyn których maluszki miały podwyższone NT i urodziły się zdrowe miały widoczną kość nosową :(
    Na badaniu prenatalnym, lekarz najpierw powiedział, że mój maluszek ma kość nosową a potem jak zapytałam o NT i powiedział, że rzeczywiście jest sporo podwyższone to znów sprawdzał kość nosową i stwierdził, że jest ciężka do oceny ;( że może jej tam nie być, bo kość by była bardziej biała. Staram sie zająć czas czymś innym- puszczam filmy które już widziałam, gram w karty i gre online ale strasznie się boje. Dlaczego ja. Dlaczego od początku jest problem...
    Bobitta nadrabiałam... Strasznie Ci współczuję tego stresu i przeżyć :( nawet nie wiem co powiedzieć bo dobrze wiem że żadne pocieszenia nie pomogą :( faktycznie od samego początku coś nie tak u Ciebie :( od samego początku Cię dręczą :( jak ostatnio byłam u gin to mówiła mi właśnie przed badaniem że szukamy noska i mierzymy fałdkę i tłumaczyła mi dokłądnie co będzie jak będzie źle :( ryzyko jest ale lekarze na pewno będą uważać w końcu to nie byle jakie badanie. Za mało wierzysz że będzie dobrze... Może spróbuj wyjść z domu, między ludzi żeby o tym nie myśleć.. U mnie to działało. Prawie w ogóle mnie w domu nie było jak miałam zmartwienia :P Będę trzymać kciuki za Was :*

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    Majeczka a gdzie czytałaś/słyszałaś o tym powiązaniu powiększonego pecherzyka z infekcją? Bo ja przekopałam pół sieci i nic takiego nie wyczytałam...
    Jeju, żeby wszystko jutro okazalo sie dobrze...

juz nie pamietam Adusiu... ale któras z moich znajomych tak miala

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak tam po wizytach ? ja również odliczam. GODZINA ZERO : jutro 8:30

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usg prenalane

http://images77.fotosik.pl/225/b4848dbb7f138d28med.jpg
    http://www.fotosik.pl/zdjecie/a43804e5f19e9da0

oto ja;) chłopczyk - wszystko dobrze;) przeziernosc karkowa w normie choc blizej gornej granicy, wszystkie ma narzady, grzecznie lezał tylko machał nogami i rekoma. Czybym miala nigdy nie zobaczyc fikołka dzidziusiowego?;)

CRl - 79,1mm 13t6d
    HR -148 uderzen na minute

alexxx, ada89, Ev, madziarella88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    dziewczyny jak tam po wizytach ? ja również odliczam. GODZINA ZERO : jutro 8:30
    Bobittka zobaczysz ze beda tylko dobre wiesci :*

f2wlanlihx9vcryh.png
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was i siebie w 15 tygodniu :) tyle mnie nie było i muszę was nadrobic :) ja dalej się męczę z magisterką :( juz na siłe 3 rozdział ciągnę a tu jeszcze 2 :( i jeszcze sesja...nawet nie mam sił się do nauki zabrac. Internet mi nie chodził 3 dni prawie przez te mrozy i śniegi ;/ skutki mieszkania w lesie praktycznie ;/ :(

A przede wszystkim:
    Bobitta kochana Ty moja ! uszka do gory ! zobaczysz wszystko będzie dobrze, nie bój się, szybko zleci i bedziesz juz w domku. Słyszałam od znajomej o kobiecie, której dzidzius miał nt 4,1. Robiła amniopunkcje, nic nie bolało, mówila ze nie czuła nic nawet. Oczekiwanie na wyniki - i dzidzia zdrowa. Taka jej natura po prostu :)

Trzymam za Ciebie kciuki i będę sie modlic jutro za was :) buziaki :*

2 lipca 2016r. Marcel
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    usg prenalane

http://images77.fotosik.pl/225/b4848dbb7f138d28med.jpg
    http://www.fotosik.pl/zdjecie/a43804e5f19e9da0

oto ja;) chłopczyk - wszystko dobrze;) przeziernosc karkowa w normie choc blizej gornej granicy, wszystkie ma narzady, grzecznie lezał tylko machał nogami i rekoma. Czybym miala nigdy nie zobaczyc fikołka dzidziusiowego?;)

CRl - 79,1mm 13t6d
    HR -148 uderzen na minute

No cudny chłopczyk jestem !!! <3 super kochana, ze wszystko ok :) i gratuluję synusia :*

2 lipca 2016r. Marcel
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje Skarbie :*

alexxx lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie trochę się uspokoiłam, ale tak naprawdę wszystko okaże sie za tydzień. Lekarz, który przyjmował stwierdził, że brakuje mi pare dni, żeby wiarygodnie stwierdzić nt, wiec zapisano mnie za tydzien. Poza tym ok dzidziuś machał do nas rączkami i ma 5,1cm :) Lekarz widział, że się stresuję i dopytuje i powiedział, że już widzi, że nt powinno być w porządku bo jest cienkie i że mam się nie stresować bo z ciążą jest ok. Ale ja ze swoim rozumowaniem i tak twierdzę, że powiedział tak żebym się nie stresowała ;) Więc czekam do następnego poniedziałku

majeczka87, Gagaga, Inska lubią tę wiadomość

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada a widzisz;) mówiłam;) za tydzien tylko sie to potwierdzi;)

ada89 lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • madziarella88 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka gratuluje chlopczyka! ;)
    bobita jeszcze pare godzin i sie uspokoisz. trzymam kciuki ! ;* bedzie ok.

ja mam jutro prenatalne. krew i usg. ciesze sie ze po tygodniu znow zobacze mojego maluszka :D

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta <3 Trzymam kciuki za was ! Bede się jutro za was modlic.
    Jestem przy was sercem kochana <3

Majeczka gratuluje :) W koncu wiesz jakiego masz lokatora. Imie juz wybrane???

madziarella daj jutro znac co i jak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 21:12

madziarella88, majeczka87 lubią tę wiadomość

‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ