X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja trzymam kciuki!

• Ev Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Was Wszystkie kochane <3

Ja bylam wczoraj 1 dzien na uczelni po przerwie i powiem wam ze wieczorem byla masakra - bol glowy , wymioty totalne rozbicie ;(

Dzis nie ide na zajecia ale jutro juz bd znow musiala ... ehhh .

katsuyoshi lubi tę wiadomość

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po zabiegu. Sam zabieg nieprzyjemny, ale nie bolesny. Pani genetyk wytłumaczyła wszystko w sumie wszystko to o sama wyczytałam. Wyniki 2.02.2016 MASAKRA :(

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Ja po zabiegu. Sam zabieg nieprzyjemny, ale nie bolesny. Pani genetyk wytłumaczyła wszystko w sumie wszystko to o sama wyczytałam. Wyniki 2.02.2016 MASAKRA :(
    Bidulko nasza <3
    Tyle czekania :( Tyle stresu przez to jeszcze eh :(
    Jakby nie mogli szybciej sie postarac ....
    Samo czekanie dobija ! Ta niepewnosc :(

Ev <3 A kiedy masz wizyte u gin? Moze on by ci cos zalecil na te duze dolegliwosci ??? Moze masz brak jakiś witamin? Dlatego tak bardzo tak ciezko przechodzisz te dolegliwosci.
    Ja odkad biore żelazo mam 0 objawów po za bólem sutków.. Juz nawet na wymioty mi sie nie zbiera,nie mam bólów głowy ani nic z tych rzeczy.Szumi mi w glowie tylko jak w sklepie jestem ale to z synem tez mialam wnioskuje to ze w sklepach jest za duszno i dlatego tak sie dzieje. Bo jak tylko wyjde ze sklepu to po 2-3 min przechodzi.
    Swoją drogą...
    Ja od samego rana zalatana !
    Mój syn doprowadza mnie do szału !
    Wiecie co dziś odwalił?
    Ja sobie stoje w łazience i nakładałam dobie krem na twarz bo odkąd zaciazyłam mam straszną cere:/ i tak stoje kremuje sie...
    Mały był obok potem poszedł do salonu i myslałam ze bawi sie znowu przy laptopie... cisza,cisza...wchodze do salonu a tam !!!!! O.o
    Wytargał z łazienki płyn do mycia wc !!!!!!!!
    Pół wykładziny zalane płynem !!!
    Ze strachu chwyciłam go i sprawdziłam czy przypadkiem do buzi rękoma nie brał... naszczescie nie tyle mi ulzyło !
    Szybko nalałam wode do wanny i wsadziłam go do wody szorując mu rece bo miał całe zielone i dlugo nie chcialo mu puscic ! O.o Dopiero kolor zszedl jak dluzej posiedzial i rece sie wymoczyły...
    Wykładzine doprowadziłam do porządku... teraz musi sie wysluszyc...
    Pocieszenie w tym jest takie ze nie wzial nic do buzi !!!
    Z Moim już myslimy nad bramkami do łazienki i kuchni !
    Bo jak tak dalej pojdzie to naprawde cos moze sie stac :/

• Ev Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta trzymaj sie kochana <3 !

Kat , tydzien temu bylam na wizycie i nic nie mowiz ze wyniki zle wiec raczej wszystko w normie :(

Biore kwas DHA , wit.D no i ten lek na tarczyce .

Myslisz ze mogla bym sobie bez konsultacji z lekarzem brac zelazo ?

Kolejna wizyte to mam za okolo miesiac ... no chyba ze mnie bd tak meczyc dalej to pojde troche wczesniej.

Ja zawsze mialam slaby zoladek i wydaje mi sie ze dla niego to jest spore obciazenie teraz i dlatego tak mnie meczy :(

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Bobitta trzymaj sie kochana <3 !

Kat , tydzien temu bylam na wizycie i nic nie mowiz ze wyniki zle wiec raczej wszystko w normie :(

Biore kwas DHA , wit.D no i ten lek na tarczyce .

Myslisz ze mogla bym sobie bez konsultacji z lekarzem brac zelazo ?

Kolejna wizyte to mam za okolo miesiac ... no chyba ze mnie bd tak meczyc dalej to pojde troche wczesniej.

Ja zawsze mialam slaby zoladek i wydaje mi sie ze dla niego to jest spore obciazenie teraz i dlatego tak mnie meczy :(
    Kochana żelazo nie zaszkodzi :)
    Bierz przez tydzien i sprawdz jak bedziesz się czuła. Jesli lepiej tzn że było go mało i stad te objawy mogly byc takie mocne.
    No ja to mam miód ciaze jakbym w niej praktycznie nie byla odkad biore żelazo ;)

Ev lubi tę wiadomość

• Żaniayarn Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny?! Chciałam się tylko przywitać z innymi lipcowymi ciężarówkami!
    Ja mam termin na 19 lipca i dzisiaj wkroczyłam w 32 trymestr :)

Ev, katsuyoshi, Agaax lubią tę wiadomość

ce2e463dcb.png
    23.10.2013 [*] kropeczka
    14.01.2015 [*] 23tc Lilunia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żaniayarn wrote:
    Cześć dziewczyny?! Chciałam się tylko przywitać z innymi lipcowymi ciężarówkami!
    Ja mam termin na 19 lipca i dzisiaj wkroczyłam w 32 trymestr :)
    Witaj :) Miło że wpadłas no i oczywiscie gratuluje :)

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Bobitta <3 Trzymam kciuki za was ! Bede się jutro za was modlic.
    Jestem przy was sercem kochana <3

Majeczka gratuluje :) W koncu wiesz jakiego masz lokatora. Imie juz wybrane???

madziarella daj jutro znac co i jak :)

jeszcze nie..tak malutko mi sie podoba imion męskich ech..

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oprócz tego, że oczywiście strasznie sie boje to napiszę Wam sytuację z dziś :D
    Wchodzą do kuchni, otwieram lodówkę, patrzę a mój ukochany mąż kupił całą zgrzewkę jogurtów. Różne smaki! Chwyciłam truskawkowy ale zaraz za nim stał brzoskwiniowy. Stanęłam przed bardzo trudnym wyborem, który wybrać :D Na co mój ukochany z salonu usłyszawszy, że otworzyłam lodówkę ale jeszcze jej nie zamknęłam, krzykną: Co ? nie możesz się zdecydować ? Weź dwa ! Głos rozsądku!
    Tak też zrobiłam :) zabrałam dwa, wyciągnęłam łyżeczkę z szuflady i znów otworzyłam lodówkę. A mój mąż znów z salonu krzyczy: Co? zdecydowałaś się zagryźć kiełbasą ?
    Boże jak ja go kocham ! jak on mnie dobrze zna :D

majeczka87, Ev, alexxx, Inska, Agaax lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahahhahaha niezle Cie zna to prawda :) niesamowite :)

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Ev Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    jeszcze nie..tak malutko mi sie podoba imion męskich ech..

Spokojnie , jeszcze masz czas :)

Ja nie wiem jeszcze kto tam we mnie mieszka ... wstępnie mamy juz wybrane imiona , ale cos czuje ze jak sie dowiemy płci to i tak bedzie burza mózgów :P .

majeczka87 lubi tę wiadomość

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta tyle czekania :/

Kat współczuje ale tak to jest z dziećmi - 24h/dobe trzeba mieć je na oku.

Ev znam ten ból. Ja niby dobrze się czuję ale spać mi się chce strasznie :( wczoraj 3,5h wykładu. Dzisiaj 3,5h wykładu + 3,5h ćwiczeń i czytanie 15 stronicowej ustawy na głos jak dzieci bo ona musi mieć pewność że każdy ją przeczytał :( Robię projekt od rana do wieczora. Wlaśnie wróciłam z uczelni i dalej się zabieram za niego, mam nadzieję że dzisiaj skończę ;) jutro seminarium i dalej nie idę bo nie mam z czym ech :(

Ev lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś o 15:00 miałam wizytę u swojego lekarza prowadzącego. Mówi, żeby nie dramatyzować, bo to jest tylko obliczenie ryzyka! Dzidzia po zabiegu ma akcję serca miarową i nie widać nic niepokojącego. Jakoś w tym momencie nie uspokaja mnie to ... ale mówił też, że testy z krwi często są mylne a na zdjęciu USG on widział kość nosową (szkoda, że ten drugi lekarz nie widział i napisał że jej brak / hipoplastyczna)

Poszukuje zajęcia na równe 3 tygodnie! ktoś ma jakieś propozycję ?

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Dziś o 15:00 miałam wizytę u swojego lekarza prowadzącego. Mówi, żeby nie dramatyzować, bo to jest tylko obliczenie ryzyka! Dzidzia po zabiegu ma akcję serca miarową i nie widać nic niepokojącego. Jakoś w tym momencie nie uspokaja mnie to ... ale mówił też, że testy z krwi często są mylne a na zdjęciu USG on widział kość nosową (szkoda, że ten drugi lekarz nie widział i napisał że jej brak / hipoplastyczna)

Poszukuje zajęcia na równe 3 tygodnie! ktoś ma jakieś propozycję ?
    Przeczytać wszystkie części Ani z zielonego wzgórza, Harrego Pottera albo władcy pierścieni :D

Gagaga lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko !!! Evanlyn chyba wole ksiazke telefoniczna ;D

Evanlyn, alexxx lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    o matko !!! Evanlyn chyba wole ksiazke telefoniczna ;D
    Uwierz mi że trzy tygodnie z głowy :D nie lubisz czytać czy nie takie rzeczy? :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba zdecyduje sie na serial. czytac lubie, ale przy tym tez sie mysli

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha Bobitta usmialam sie z twojej histori z lodówka :D
    co do ksiazek ja czytac nie lubie ale harrego bum przeczytala mimo ze juz ze sto razy filmy ogldalam ;p nie bawem ma wyjsc jego nowy odcinek filmu :)

• Małabella Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mam mały problem. Odebrałam wynik tsh i wyszło mi 4,390 to chyba nie za dobrze prawda ?

‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ