X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Małabella Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już widać i to nie mały :-P a to dopiero 14 tydzień :-D mam wrażenie że robi się większy z dnia na dzień :-)

Dziewczyny byłam dzisiaj robić dalsze badania na tarczyce i wyszło tak
    T3F 3,12 norma jest od 1,8-4,2
    T4F 0,67 norma jest od 0,58-1,64
    Niby jest w normie wszystko więc zastanawia mnie to wysokie TSH 4,39.
    Co sądzicie o tych wynikach? Jest się czym martwić?
    Jutro mam wizytę u endo ale wolę wiedzieć czego można się spodziewać po takich wynikach :-)

• Małabella Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z wielką chęcią bym Wam pokazała brzuszek ale nie mogę sobie poradzić żeby dodać zdjęcie z telefonu :-( a laptop chwilowo nie nadaje się do użytku

• Ev Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małabella wrote:
    Najważniejsze że malec rozwija się prawidłowo i nic mu nie jest :-)

Dokladnie <3 :)

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Małabella Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev jestem o jeden dzień dalej od Was :-) i mój maluszek jest trochę dłuższy niż pokazuje suwaczek :-)

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do brzuszków - ja jak się najem to też widać i to bardzo. Dzisiaj to mnie aż zadziwił taki był wielki i odkryłam że jedne spodnie już odą pod stertę i czekają na lepsze czasy :D

Odkryłam powód moich problemów związanych z wc :( mleczko. Miałam ostatni na nie fazę bo nie lubię suchego sniadania i jadłam sobie płatki z mlekiem albo kanapki z dżemem i mleko. Z tego jak się patrze na moją historię tych przykrych przeżyć to właśnie od tego czasu mam takie problemy :/ olśniło mnie kilka dni temu. Nie piję już mleka od kilku dni i wszystko wraca do normy... W końcu. Ale śniadania to mi szkoda :( trzeba wrócić do kanapek :(

katsuyoshi lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Do brzuszków - ja jak się najem to też widać i to bardzo. Dzisiaj to mnie aż zadziwił taki był wielki i odkryłam że jedne spodnie już odą pod stertę i czekają na lepsze czasy :D

Odkryłam powód moich problemów związanych z wc :( mleczko. Miałam ostatni na nie fazę bo nie lubię suchego sniadania i jadłam sobie płatki z mlekiem albo kanapki z dżemem i mleko. Z tego jak się patrze na moją historię tych przykrych przeżyć to właśnie od tego czasu mam takie problemy :/ olśniło mnie kilka dni temu. Nie piję już mleka od kilku dni i wszystko wraca do normy... W końcu. Ale śniadania to mi szkoda :( trzeba wrócić do kanapek :(
    moze zamiast mleka wez pij kakao ;) moze to nie sprawi ci jakis problemów.
    A co do brzucha dziewczyny ja mam ogromny;p
    Nie tylko jak stoje ale jak leże też juz spory jest ...foto jako dowód :D
    Z reguły jest tak ze jak sie stoi to brzuch jest o wiele wiekszy niz jak sie lezy no ale u mnie nie ma za bardzo róznicy miedzy staniem a leżeniem już :)
    fffffffff_snesnhw.jpg

A tak chwalilam 2 dniowe slonce :/
    Znowu leje...
    Dobranoc ! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 23:07

alexxx, Agaax lubią tę wiadomość

• alexxx Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat piękny brzuszek i pięknie wyglądasz :) <3
    Zazdroszczę:) u mnie brzuszka na dzień dzisiejszy brak :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 23:19

2 lipca 2016r. Marcel
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat ! Jaka Ty piękna <3 i ten brzusio <3 oddaj mi 15 cm Twoich włosów :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 23:31

201607055580.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne zdjęcie!
    Mówią, że w drugiej ciąży szybciej widać brzuszek.
    U mnie to widać tak jak mówiłam, tylko jak się najem ale nawet w połowie nie tak jak u Ciebie. hehe ... wydaje mi się też że to wszystko jest przemyslane. Mój szef jeszcze nic nie wie :D ale sam sie prosi!

katsuyoshi, Evanlyn lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny <3 Ale z tą pięknoscią nie przesadzajcie hehe :D Ja sie sobie nigdy nie podobałam ;)

Bobitta kochana moja <3 mozliwe że tak jest ale mi brzuszek po pierwszej ciazy zostal jeszcze ... tak czy siak z Oscarem tez mialam taki wielki ;) Chyba taka moja uroda ciąż :)

Agaax uwierz mi takie dlugie są uciązliwe :D ale ja sie uparłam że chce miec po za tyłek ooo :D

Jak tam u was z rana?
    Ja czuje sie dobrze, zjadlam kanapeczki potem wzielam tabletke i tak teraz synkowi mandarynki obieram:)
    Za oknem slonce mimo ze całą noc padało. Planów ogólnie na dzisiaj nie mam bo wszystko na obiad mam kupione wiec bede chyba siedziec i leniuchowac w domu :)

A tymczasem patrze ze mój syn moczy kawałek mandarynki w szklance coli i bierze to do buzi tak pijąc :D ha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 09:48

Agaax, Evanlyn lubią tę wiadomość

• Agaax Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat ja też miałam takie długie, ale 2 dni po ślubie, 28 września - ściełam na long boba, właśnie dlatego, że mnie wkurzały i ich nie ogarniałam, poza tym siano niezłe miałam :D ale znów mi się zachciało długich, może jak wygram w lotto to sobie przedłuże :D

Dziś praca 13:00-21:00, więc teraz kanapeczki, kawa i forum <3
    W weekend studia, a potem znów cały tydzień w pracy, byle do marca/kwietnia, wtedy na L4 uciekam :P

Evanlyn lubi tę wiadomość

201607055580.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat niezły brzuszek :D

Bobitta do tej pory pracujesz?? mogłabyś od dawna już dupcie w domku grzać na l4 :D chyba że o czymś zapomniałam to wybacz :D to jaką Ty prace masz że dajesz radę? ja juz uczelnie mam powyżej uszy i czekam do 26 stycznia jak na zbawienie bo ostatnie zajęcia :D

Ja dzisiaj bez energii. Idę sobie za chwilę zrobić bombe witaminową to może postawi mnie na nogi ;) marchew + kiwi + pomarańcza <3 może da się wypić :D Nie mogłam zasnąć w nocy bo mój M się troszkę upił u znajomych a ja nie lubie jak śmierdzi a bez przytulania nie mogę zasnąć :/ głupie wiem...jak dziecko. Nauczyłam się tak spać na początku ciąży jak miałam te kryzysy i teraz nie mogę się oduczyć hehe

Coś jeszcze miałam pisać ale może dopiszę jak mi się przypomni ;)

Agaax lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jakie wy jesteście piękne :D Agaax to Twoje zdjęcie na awatarze??

Przypomniało mi się co miałam dopisać... Kat kakao nie mogę bo mam tendencje do tycia :( i muszę uważać na to co jem żeby nie wyglądać gorzej niż prawdopodobnie będę ;)

Agaax lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn nie wiem czy się chwaliłam czy nie. Pracuję w domu w tej chwili. Mój szef od grudnia mnie tak wk****a że stwierdziłam że dopóki ja nie uzyskam od niego tego co chce to on tez się nie dowie że jestem w ciąży! A CO... ja na tym nic nie tracę... tylko nerwy - bo mam już go serdecznie dość i codziennie tej samej śpiewki przez telefon. ale wyznaję zasadę, że jego jak nie będę męczyć codziennie to nic nie uzyskam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 10:14

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no to ładnie :)

W ogóle potrzebuje rady :D
    Bo mam 2 opcje na obiad..
    1. Mam kupione dwie pizze z sosami
    2.Zrobic ziemniaki,klopsy mielone z sosikiem i buraczkami.

Szczerze nie wiem które wybrac :D

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Evanlyn nie wiem czy się chwaliłam czy nie. Pracuję w domu w tej chwili. Mój szef od grudnia mnie tak wk****a że stwierdziłam że dopóki ja nie uzyskam od niego tego co chce to on tez się nie dowie że jestem w ciąży! A CO... ja na tym nic nie tracę... tylko nerwy - bo mam już go serdecznie dość i codziennie tej samej śpiewki przez telefon. ale wyznaję zasadę, że jego jak nie będę męczyć codziennie to nic nie uzyskam...
    Przepraszam teraz pamiętam jak pisałaś że pracujesz w domu :) Chodzi o awans? jak o to to faktycznie szefowie są uparci :D ja nie potrzebuje szefa żeby mnie ktoś wkur*** bo mieszkam z teściami ;)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Hehe no to ładnie :)

W ogóle potrzebuje rady :D
    Bo mam 2 opcje na obiad..
    1. Mam kupione dwie pizze z sosami
    2.Zrobic ziemniaki,klopsy mielone z sosikiem i buraczkami.

Szczerze nie wiem które wybrac :D
    A z jakim sosikiem te klopsy??? bo sos gra dużą jak nie największą rolę :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    A z jakim sosikiem te klopsy??? bo sos gra dużą jak nie największą rolę :D
    sosik bedzie robiony z tych klopsików wiesz najpierw je usmażę a potem zaleje wodą i przyprawie na koniec dodam mąki aby zgestniał sos :p

Ale szczerze mówiac nic nie chce mi sie robic :D nawet jak bede miala wstawic cokolwiek to mam lenia nie wazne czy to bedzie pizza czy druga opcja obiadu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 10:33

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    sosik bedzie robiony z tych klopsików wiesz najpier je usmażę a potem zaleje wodą i przyprawie na koniec dodam mąki aby zgestniał sos :p
    A to ja robię podobnie tylko daję często jeszcze przecier i ma pomidorowy :D mój M go uwielbia ;)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    sosik bedzie robiony z tych klopsików wiesz najpierw je usmażę a potem zaleje wodą i przyprawie na koniec dodam mąki aby zgestniał sos :p

Ale szczerze mówiac nic nie chce mi sie robic :D nawet jak bede miala wstawic cokolwiek to mam lenia nie wazne czy to bedzie pizza czy druga opcja obiadu :D
    Hahaha :D

Ja mam dzisiaj kryzys tylko psychiczny :D płacze i płaczę... W średniowieczu to mogłabym za płaczkę robić. Wszystko mnie rozczula hehe wbrew pozorom mam bardzo bardzo dobry humor bo popołudniu jedziemy z M wycenić meble bo robimy sobie sypialnie na wymiar :) łóżko już mamy piękne tapicerowane :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ