Lipcowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Gagaga wrote:katsuyoshi - rób klopsy tak mnie nakręciłaś, że też bym zjadła.
Bobbita - strasznie dziwna sytuacja - wiesz,że podpisane, a nie chcą Ci dać
Kat - jaki ładny brzuszek!
Ja według nowych wyliczeń lekarza dziś zaczęłam 14tc (bo wierzę temu lekarzowi, który miał lepszy sprzęt, bo pewnie lepiej wszystko zmierzył) - więc II trymestr!
miłego dnia!
-
nick nieaktualnydaj nam znac czy otrzymasz to bez problemu jak stwierdził
Ja jednak zdecydowałam sie na pizze i zjadłam juz wiekszą czesc ... jestem pełna i reszty nie dam rady na chwile obecna
Ostatnio mój pytał mi się jakie mam wybrane imiona jakby co
Ale ja nic nie powiedziałam mu, nie wiem jakos tak czuje ze to jednak bedzie córka a wtedy imie wybiera on. Chociaż ostatnio tak rozmawialismy i chyba co do imion bedziemy debatowac razem. Chodził ostatnio nawet z listą imion japońskich i pytal mi sie co mysle o tych co mu sie podobają
Cos czuje ze bedziemy tym razem wybierac imie wspolnie tak aby mi tez sie podobalo .Evanlyn lubi tę wiadomość
-
katsuyoshi wrote:daj nam znac czy otrzymasz to bez problemu jak stwierdził
Ja jednak zdecydowałam sie na pizze i zjadłam juz wiekszą czesc ... jestem pełna i reszty nie dam rady na chwile obecna
Ostatnio mój pytał mi się jakie mam wybrane imiona jakby co
Ale ja nic nie powiedziałam mu, nie wiem jakos tak czuje ze to jednak bedzie córka a wtedy imie wybiera on. Chociaż ostatnio tak rozmawialismy i chyba co do imion bedziemy debatowac razem. Chodził ostatnio nawet z listą imion japońskich i pytal mi sie co mysle o tych co mu sie podobają
Cos czuje ze bedziemy tym razem wybierac imie wspolnie tak aby mi tez sie podobalo .katsuyoshi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEvanlyn wrote:My stwierdziliśmy że M wybiera dla chłopaka a ja dla dziewczynki ale tylko dlatego że on już dla chłopaka miał propozycje a ja się nie mogę zdecydować... W końcu powiedzielismy sobie że jak za 3 tygodnie dowiemy się kto we mnie siedzi to wtedy zdecydujemy ale ja i tak o tym ciągle myślę M wybrał dla chłopczyka Artur, Karol i Grzegorz. Zgodziłam się na Karola ale i tak mi się średnio podoba ale jak juz się zgodziłam to nie będę odstawiać cyrków JA za to co drug dzień wymyślam nowe dla dziewczynki. teraz mam fazę na Dianę albo Malwinę. Malwiny jednak nie ma świętej a my chcemy dać tylko jedno imię, tak bez drugiego na chrzcie to jak na razie mój faworyt to Diana ciekaw jak długo
Diana i Maliwina hm ciezki wybór ogólnie oba ładne są i nie wiem na jakie bym sie zdecydowała.
Ale chyba teraz juz nie trzeba dawa świetego imienia ...chyba cos sie zmieniło z tego co wiem.
Ja małemu dawałam 2 imiona bo oba mi sie podobały ale ma pierwsze Oscar bo podoba mi sie ciut bardziej niż Aleksander ktore ma na drugie hehe
Dla drugiego dziecka tez bedą dwa imiona... napewno na drugie bedzie Maya bo jesli jednak na pierwsze nie wybierzemy to na drugie musi miec teEvanlyn lubi tę wiadomość
-
katsuyoshi wrote:Karol ładne imie wiec z tych 3 napewno wybralabym Karola bo tamte jak dla mnie odpadają.
Diana i Maliwina hm ciezki wybór ogólnie oba ładne są i nie wiem na jakie bym sie zdecydowała.
Ale chyba teraz juz nie trzeba dawa świetego imienia ...chyba cos sie zmieniło z tego co wiem.
Ja małemu dawałam 2 imiona bo oba mi sie podobały ale ma pierwsze Oscar bo podoba mi sie ciut bardziej niż Aleksander ktore ma na drugie hehe
Dla drugiego dziecka tez bedą dwa imiona... napewno na drugie bedzie Maya bo jesli jednak na pierwsze nie wybierzemy to na drugie musi miec tekatsuyoshi lubi tę wiadomość
-
katsuyoshi wrote:Ale chyba teraz juz nie trzeba dawa świetego imienia ...chyba cos sie zmieniło z tego co wiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 12:19
-
nick nieaktualnyEvanlyn wrote:Jest strasznie dużo imion które mi się podobają tylko ja mam takie szczęście od małego że co sobie pomyśle (pomyśle a nie powiem na głos) to zaraz ktoś w rodzinie tak dziecko nazywa a ja nie będę kopiować po kimś i już miałam mieć Marcela a tu Marcelina się pojawiła załamka
Fakt jakby siostra miala jakies ktore ja chcialam to bym nie dala ale jak kuzyni itp to bym na to nie patrzala ;pEvanlyn lubi tę wiadomość
-
katsuyoshi wrote:Ja bym tam nie patrzala na to ze ktos w rodzinie juz dane imie ma bez przesady...
Fakt jakby siostra miala jakies ktore ja chcialam to bym nie dala ale jak kuzyni itp to bym na to nie patrzala ;pkatsuyoshi lubi tę wiadomość
-
Evanlyn wrote:A i znalazłam coś fajnego kiedyś na kobiecych inspiracjach. Do tego jeszcze kupe czasu ale ja już sobie zapisałam w zakładkach i na dysku żeby nie zgubić
http://kobieceinspiracje.pl/out,45522.html
juz trzymam w zakladkachkatsuyoshi, Evanlyn lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
nick nieaktualnyEvanlyn wrote:No właśnie rodzeństwo nam tak kradnie Maje tez miałam mieć
Potem jak zaciazyła uciekla z domu ze swoim do mojej matki dluga historia. potem przygarnela ich jego mama i tam byli ponad 2 lata ze mna nie rozmawiala bo wielce obrazona byla o prawde.
Wiesz moj tata starej daty, i dlugo musialam go namawiac aby porozmawial z mojej siostry chlopakiem,aby go poznal . Bo on nie wiedzial ze ma chlopaka i oklamywala go ze idzie nocowac do kolezanki itp. Wiec jej wyjasnilam aby powiedziala ojcu prawde a ja go namowie aby chlopak mogl przyjsc do domu i by sie poznali. A nie na ulicach przesiadują itp lub u kogos innego. Tak wiec pogadalam wtedy z ojcem byl wkurzony ale go uspokoilam i powiedzialam zeby powiedzial mojej siostrze ( Marta ma imie) ze ma tego chlopaka przyprowadzic a on z nim pogada i np postawi im warunki ktore musza spelniac aby mogli sie spotykac itp.
No wiec doszlo do spotkania... ojciec jak to rodzic chce aby dziecko skonczylo szkole itp wiadomo wiec warunkiem bylo aby skonczyla szkole a chodzila do zawodówki i ze ten Damian ma ja pilnowac aby sie uczyla i chodzila do szkoly a drugi warunek ze nie ma mowy o ciazy poki tej szkoly nie skonczy i poki nie znajdzie jakies pracy.Przyszlo co do czego to zrobili wszystko na odwrót i dlatego ze strachu uciekli z domów...2 lata ze mna nie gadala a potem okazalo sie ze synowi dala moje imie Wiec ja mojemu malemu nie dawalam juz tego imienia.
EDIT:
A ze drugie na liscie bylo u mnie Oscar to takie też dałam Aleksander było na miejscu 3 wiec jest Oscar Aleksander oooWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 12:45
Evanlyn lubi tę wiadomość
-
To nieźle... Ludzie są dziwni wkurzają mnie tacy uparci co wszystko wiedza lepiej... NO mi na złość nie robili bo nie wiedzieli że takie akurat mi się podoba.
EDIT: jedno dobre że tej Twojej siostry tamten chłopak nie zostawił.
Kurde czytałam trochę tamten wątek i tam dziewczyny piszą że niektóre jak serduszkowały tylko w owulacje to będą miały córki a te co kilka dni przed to co niektóre synów czyli mam szanse jeszcze na chłopaka?? Dziwne to...czyżby ta metoda tak nie do końca działała???
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 13:38
katsuyoshi, Bobitta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEvanlyn wrote:To nieźle... Ludzie są dziwni wkurzają mnie tacy uparci co wszystko wiedza lepiej... NO mi na złość nie robili bo nie wiedzieli że takie akurat mi się podoba.
EDIT: jedno dobre że tej Twojej siostry tamten chłopak nie zostawił.
Kurde czytałam trochę tamten wątek i tam dziewczyny piszą że niektóre jak serduszkowały tylko w owulacje to będą miały córki a te co kilka dni przed to co niektóre synów czyli mam szanse jeszcze na chłopaka?? Dziwne to...czyżby ta metoda tak nie do końca działała???
Damian jej nie zostawił ani nie zostawi on za bardzo ją kocha nawet jak go zdradziła to jej wybaczył.To dobry chłopak tylko życie dało mu taką kobiete . Szkoda mi go bo jednak on w tym zwiazku nie ma nic do gadania jest takim typowym pantoflarzem.Moja siostra to typowa tapeciara do sklepu obok bez fluidu nie wyjdzie. Na kosmetyki wydaje co tydzien sporo kasy a kiedy Damian chce kupic sobie cos raz na rok do samochodu to mu nie pozwala i robi awanture do takiego stopnia ze on woli juz nic nie powiedziec ani sie nie zapytac bo wtedy ona sie na niego wydziera i chodzi wielce obrazona. Wiele razy bylo tak ze on z moim ojcem piwa nie mogl wypic bo ona miala jakieś ale.. A to że ona na jakis wiejskich imprecach sie napije tak ze nie wie gdzie jej dziecko odchodzi to jest dobrze
Przykro sie na to patrzy ale co zrobic, nie moj biznes. A do pracy ma dwie lewe gdzie tylko pojdzie to pracuje tydzien i wystarczy ze szef zwroci jej o cos uwage to ona zaczyna wielkie odzywki i sie zwalnia wielka pani po magisterce przeciez.....Szkoda słow.
Haha to nie tak..
Poprostu wedlug opini lekarzy wspołzycie przed owulacją sprawia że jest wieksza szansa na córke ale nie ze musi córka byc Wystarczy jeden meski plemnik silniejszy i po ptakach hehe.Evanlyn lubi tę wiadomość
-
katsuyoshi wrote:No niestety ona zrobila to celowo...Ogolnie jest fałszywą wredną osobom ..Nic nie mozna w tajemnicy jej powiedziec bo ona jak sie obrazi a jest to z reguly kilka razy dziennie to idzie i tajemnice innym rozpowiada.
Damian jej nie zostawił ani nie zostawi on za bardzo ją kocha nawet jak go zdradziła to jej wybaczył.To dobry chłopak tylko życie dało mu taką kobiete . Szkoda mi go bo jednak on w tym zwiazku nie ma nic do gadania jest takim typowym pantoflarzem.Moja siostra to typowa tapeciara do sklepu obok bez fluidu nie wyjdzie. Na kosmetyki wydaje co tydzien sporo kasy a kiedy Damian chce kupic sobie cos raz na rok do samochodu to mu nie pozwala i robi awanture do takiego stopnia ze on woli juz nic nie powiedziec ani sie nie zapytac bo wtedy ona sie na niego wydziera i chodzi wielce obrazona. Wiele razy bylo tak ze on z moim ojcem piwa nie mogl wypic bo ona miala jakieś ale.. A to że ona na jakis wiejskich imprecach sie napije tak ze nie wie gdzie jej dziecko odchodzi to jest dobrze
Przykro sie na to patrzy ale co zrobic, nie moj biznes. A do pracy ma dwie lewe gdzie tylko pojdzie to pracuje tydzien i wystarczy ze szef zwroci jej o cos uwage to ona zaczyna wielkie odzywki i sie zwalnia wielka pani po magisterce przeciez.....Szkoda słow.
Haha to nie tak..
Poprostu wedlug opini lekarzy wspołzycie przed owulacją sprawia że jest wieksza szansa na córke ale nie ze musi córka byc Wystarczy jeden meski plemnik silniejszy i po ptakach hehe.
Mi wszyscy dookoła mówią że będzie chłopak nie wiem dlaczego tak się uparli teściowa z babcia mają prawie same wuczki i prawnuczki bo by chciały teraz wnuka reszta nicy twierdzi że figura mi się nie zmieniła jeszcze to będzie chłopak, dopiero teraz zaczął mi brzuch rosnąć ale w tą teorię ani trochę nie wierzę że jak szybko widać to córka. To mój M pęknie z dumy jak będzie chłopak bo wytłumaczyłam mu jak to działa i nastawił się na córkę skoro trzy dni przed owu serduszka były wcześniej mówił o swoich plemnikach żołnierze jak zaszłam za pierwszą próbą to zmienił na komandosów to w razie chłopaka nie wiem jak by ich nazwał hahakatsuyoshi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEvanlyn wrote:Pozwól że nie będę komentować zachowania Twojej siostry bo jak czytam to mam nerwy chociaż jej nie znam a jak piszę to ręce mi się trzęsą...
Mi wszyscy dookoła mówią że będzie chłopak nie wiem dlaczego tak się uparli teściowa z babcia mają prawie same wuczki i prawnuczki bo by chciały teraz wnuka reszta nicy twierdzi że figura mi się nie zmieniła jeszcze to będzie chłopak, dopiero teraz zaczął mi brzuch rosnąć ale w tą teorię ani trochę nie wierzę że jak szybko widać to córka. To mój M pęknie z dumy jak będzie chłopak bo wytłumaczyłam mu jak to działa i nastawił się na córkę skoro trzy dni przed owu serduszka były wcześniej mówił o swoich plemnikach żołnierze jak zaszłam za pierwszą próbą to zmienił na komandosów to w razie chłopaka nie wiem jak by ich nazwał haha
No ja ci powiem ze mysle iż te gadania to tylko gadania bo tak naprawde wiekszosc spraw sie nie sprawdza.Moim zdaniem co ma byc to bedzie i nie wazne czy masz taka czy tez inna cere czy bylo przed owu czy w trakcie ja mysle ze to natura sama decyduje co nam daje a nie jakies tam gadaniaEvanlyn lubi tę wiadomość
-
katsuyoshi wrote:hahaha jej to nikt komentowac nie chce
No ja ci powiem ze mysle iż te gadania to tylko gadania bo tak naprawde wiekszosc spraw sie nie sprawdza.Moim zdaniem co ma byc to bedzie i nie wazne czy masz taka czy tez inna cere czy bylo przed owu czy w trakcie ja mysle ze to natura sama decyduje co nam daje a nie jakies tam gadaniakatsuyoshi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEvanlyn wrote:Nam to obojętne bo chcemy jedno i drugie M sobie wymarzył bliźniaki żeby mieć jedno i drugie za jednym zamachem jak się trafi dziewczynka to z drugim będę celować na chłopaka i odwrotnie nie moge się doczekać kiedy się dowiem
Wiadomo wiekszosc chcialaby aby byla chociaż parka ale jak u mnie bedzie drugi chlopak to trudno Bede rodzynką Bo wiecej nie chcemy dzieci wiec zostanie tak jak zostanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 14:41
Evanlyn lubi tę wiadomość
-
katsuyoshi wrote:ja ci powiem ze z tym celowaniem to jest czesto taki figiel ze trafia sie na to samo
Wiadomo wiekszosc chcialaby aby byla chociaż parka ale jak u mnie bedzie drugi chlopak to trudno Bede rodzynką Bo wiecej nie chcemy dzieci wiec zostanie tak jak zostanie.katsuyoshi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEvanlyn wrote:NO jak już wiesz my bysmy chcieli więcej ale zobaczę jak to będzie z drugim dzieckiem bo może u nas wystąpić konflikt: ja mam rh- a M rh+ u mojego brata to miało znaczenie i z drugim dzieckiem bratowa 7 miesięcy leżała bo krwawiła jak tylko wstała nawet do wc ją trzeba było nieść
a kiedy drugie chcecie miec tzn starac sie?