X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    siedze i wyje od kiedy sie dowiedzialam... jedyna nadzieja w tym ze dobrze go po porodzie poprowadzą i mnie i unikaniemy zakazenia
    A moge zapytac jaką drogą to zarażenie idzie? kaszlem?

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak , droga kropelkowa..

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

majeczka współczuje :/

Ja dzisiaj w ramach gimnastyki odśnieżyłam podwórze bo napadało nam od rana 20 cm śniegu :) jest biało i pięknie jak w prawdziwą zimę a nie jakieś ciapy...

Dobra wiadomość jest taka że zaliczyłam dzisiaj projekt na 5.0 co znaczy że zostało mi tylko skolekcjonować wpisy u dwóch wykładowców z 5 przedmiotów i zobaczyć czy dam radę napisać jednak tą pracę inżynierską chociaż nie wiem po co jak i tak się nie obronię teraz :P może za rok się przyda ;)

Miłego dnia :)

katsuyoshi, majeczka87, Ola_85 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Cześć :)

majeczka współczuje :/

Ja dzisiaj w ramach gimnastyki odśnieżyłam podwórze bo napadało nam od rana 20 cm śniegu :) jest biało i pięknie jak w prawdziwą zimę a nie jakieś ciapy...

Dobra wiadomość jest taka że zaliczyłam dzisiaj projekt na 5.0 co znaczy że zostało mi tylko skolekcjonować wpisy u dwóch wykładowców z 5 przedmiotów i zobaczyć czy dam radę napisać jednak tą pracę inżynierską chociaż nie wiem po co jak i tak się nie obronię teraz :P może za rok się przyda ;)

Miłego dnia :)
    Czy odsnieżanie to aby nie za duzy wysiłek dla cieżarnej? :D
    Gratuluje w takim razie hehe. No za rok to dzidzia juz bedzie miała kilka miesiecy wiec mysle ze spokojnie sobie poradzisz ;)
    Ja małego uspałam i własnie szykuje obiad ten który miał byc wczoraj :D
    W ogóle zauważyłam ze na różowej na wątku Ev tylko z naszej starej ekipy ja sie udzielam O.o :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 14:18

Evanlyn, Ola_85 lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Czy odsnieżanie to aby nie za duzy wysiłek dla cieżarnej? :D
    Gratuluje w takim razie hehe. No za rok to dzidzia juz bedzie miała kilka miesiecy wiec mysle ze spokojnie sobie poradzisz ;)
    Ja małego uspałam i własnie szykuje obiad ten który miał byc wczoraj :D
    W ogóle zauważyłam ze na różowej na wątku Ev tylko z naszej starej ekipy ja sie udzielam O.o :D
    Nie po to biegałam i ćwiczyłam przed ciążą żeby teraz leżeć :D ruszam się z głową ;) jak tylko serce mi zaczyna szybciej bić to stoję i czekam aż się unormuje :) umiem też nie brać ciężaru na brzuch i oddychać ;) praktyka czyni mistrza :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Małabella Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    siedze i wyje od kiedy sie dowiedzialam... jedyna nadzieja w tym ze dobrze go po porodzie poprowadzą i mnie i unikaniemy zakazenia
    Ja też wyłam.. oj i to strasznie.. okazało się po wizycie u endo że jestem chora na hashimoto...
    Mam tylko ogromną nadzieję że to nie zaszkodzi maluszkowi że nie wiedziałam o tym że jestem chora...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 11:26

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka !!! nie załamuj się proszę Cię ! mówicie żeby być dobrej myśli w mojej sprawie, bądźcie też w swojej !

Małabella pewna nie jestem ale z tego co słyszałam to nie jest groźne w ciąży ale przeszkadza w zajściu w ciąże. Oczywiście dowiedz się. Ale nie panikowałabym na zapas.

Evanlyn mam tą samą teorię dotyczącą ruchu. Jestem instruktorką fitness i nie wyobrażałam sobie, że przestanę ćwiczyć. Teraz po zabiegu muszę się bardzo oszczędzać przez jeszcze 2 tygodnie, ale potem do ćwiczeń !!! Ja mam swój zestaw ćwiczeń dla ciężarnych ale jak ktoś nie wie co i jak to polecam program Angeliki Piórko na YT !!!

Agaax, palma, katsuyoshi lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Bobitta bede chyba z tego korzystala bo o szkole rodzenia bede mogla zapomniec, zobaczymy jak bedzie jeszcze

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Małabella Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja nie miałam najmniejszego problemu z zajściem w ciążę :-) ale szokiem było to że jestem chora..

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Majeczka !!! nie załamuj się proszę Cię ! mówicie żeby być dobrej myśli w mojej sprawie, bądźcie też w swojej !

Małabella pewna nie jestem ale z tego co słyszałam to nie jest groźne w ciąży ale przeszkadza w zajściu w ciąże. Oczywiście dowiedz się. Ale nie panikowałabym na zapas.

Evanlyn mam tą samą teorię dotyczącą ruchu. Jestem instruktorką fitness i nie wyobrażałam sobie, że przestanę ćwiczyć. Teraz po zabiegu muszę się bardzo oszczędzać przez jeszcze 2 tygodnie, ale potem do ćwiczeń !!! Ja mam swój zestaw ćwiczeń dla ciężarnych ale jak ktoś nie wie co i jak to polecam program Angeliki Piórko na YT !!!
    Oooo to bede miała do kogo po rade chodzic :)
    Bo ja po ciazy chce zgubic brzuszek i marze aby był plaski :)
    Mam nadzieje że jakos mi dorazisz i w ogole

Bobitta lubi tę wiadomość

• ada89 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zawsze marzyła mi się ciąża, w której bez problemu będe mogła jeździć na rowerze, chodzić na basen czy robic lekkkie cwiczenia. Niestety po poronieniu, a teraz krwiaku, plamieniu,krwawieniu, powiekszonym pecherzyku i zaleceniu początkowym: leżec i wstawać tylko jak potrzeba to nawet w II i III trymestrze będe bała się porządniej ruszyć... Cóż może nadrobie po ciązy :) o ile czas pozwoli ;)

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 101 dniu mojego cyklu :) śmiesznie jest nie mieć tyle @ :D czasem o niej myślę ale ani trochę nie tęsknię :D miłego i nudnego dnia :D takiego sobie też życzę :D

majeczka87, Agaax lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj zauważyłam na staniku z lewej strony takie plamy zaschnięte, skorupy białe, a stanik czarny miałam. Jak nacisnęłam delikatnie pierś to poleciało parę kropelek wody (?) i tak samo z prawą piersią. Czy to może być siara już?
    Zaczynam się martwic. Dodam, że piersi bolą jak zwykle - trochę przy dotyku. Są normalne, nie zaczerwienione ani nic...

2 lipca 2016r. Marcel
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexxx wrote:
    Dziewczyny dzisiaj zauważyłam na staniku z lewej strony takie plamy zaschnięte, skorupy białe, a stanik czarny miałam. Jak nacisnęłam delikatnie pierś to poleciało parę kropelek wody (?) i tak samo z prawą piersią. Czy to może być siara już?
    Zaczynam się martwic. Dodam, że piersi bolą jak zwykle - trochę przy dotyku. Są normalne, nie zaczerwienione ani nic...
    Dziwne o.O woda? daleko do wizyty?

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • kas91 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexxx wrote:
    Ja takie cos zauwazylam w 11 tc :) tak wiec spokojnie;) to moze byc juz siara ale staraj sie specjalnie nie naciskac jak narazie na piersi zeby to lecialo bo mozesz sobie tym zaszkodzic ;)

alexxx lubi tę wiadomość

w57v9n73z5ivqbxe.png
  • Izka_K Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny,
    mam dzisiaj kolejną wizytę u ginekologa, już nie mogę się doczekać, aż zobaczę moją dzidzię :). Może już coś będzie widać jaka płeć, jak myślicie?

:)

oar83e3kj72hlh2k.png

w5wqe6yd4fpd0w9m.png
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Izka :) jeśli twój lekarz ma dobry sprzęt to mysle że już powinno być coś widać :) napisz po wizycie jak tam dzidzia i ile ma cm :) trzymam kciuki :)

2 lipca 2016r. Marcel
  • Izka_K Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexxx wrote:
    Hej Izka :) jeśli twój lekarz ma dobry sprzęt to mysle że już powinno być coś widać :) napisz po wizycie jak tam dzidzia i ile ma cm :) trzymam kciuki :)

Alexxx z dzidzią wszystko dobrze, na badaniu leżał pleckami do nas i nie było widać co jest ;). Był bardzo spokojny, od czasu do czasu sie poruszył, pomachał do nas rączkami, chyba będzie z niego mały leniuszek ;). Ma juz 8,2 cm ;)

madziarella88, kas91, alexxx lubią tę wiadomość

oar83e3kj72hlh2k.png

w5wqe6yd4fpd0w9m.png
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super Izka :) najważniejsze, że wszystko dobrze :) dzidzia duża już :D <3 mój też ostatnio leniwy był :) ja wizytuje w poniedziałek i mam nadzieje, że mi płec potwierdzi ;)

Izka_K lubi tę wiadomość

2 lipca 2016r. Marcel
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bylam na wizytcie, lekarz mowi ze nie mial nigdy pacjentki z krztuscem i skontaktuje sie z kolegą pulmunologiem i do niego mam jutro zadzwonić i o wszystkim mi powie co robić. ŚMIAL SIE ze jestem twarda kobieta skoro nie chce leczenia zeby chronic dziecko bo on mial krztusic i wie czym to pachnie. Test PAPPA z krwi jak najbardziej w porządku

f2wlanlihx9vcryh.png
‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ