X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    siedze i wyje od kiedy sie dowiedzialam... jedyna nadzieja w tym ze dobrze go po porodzie poprowadzą i mnie i unikaniemy zakazenia
    A moge zapytac jaką drogą to zarażenie idzie? kaszlem?

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak , droga kropelkowa..

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

majeczka współczuje :/

Ja dzisiaj w ramach gimnastyki odśnieżyłam podwórze bo napadało nam od rana 20 cm śniegu :) jest biało i pięknie jak w prawdziwą zimę a nie jakieś ciapy...

Dobra wiadomość jest taka że zaliczyłam dzisiaj projekt na 5.0 co znaczy że zostało mi tylko skolekcjonować wpisy u dwóch wykładowców z 5 przedmiotów i zobaczyć czy dam radę napisać jednak tą pracę inżynierską chociaż nie wiem po co jak i tak się nie obronię teraz :P może za rok się przyda ;)

Miłego dnia :)

katsuyoshi, majeczka87, Ola_85 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Cześć :)

majeczka współczuje :/

Ja dzisiaj w ramach gimnastyki odśnieżyłam podwórze bo napadało nam od rana 20 cm śniegu :) jest biało i pięknie jak w prawdziwą zimę a nie jakieś ciapy...

Dobra wiadomość jest taka że zaliczyłam dzisiaj projekt na 5.0 co znaczy że zostało mi tylko skolekcjonować wpisy u dwóch wykładowców z 5 przedmiotów i zobaczyć czy dam radę napisać jednak tą pracę inżynierską chociaż nie wiem po co jak i tak się nie obronię teraz :P może za rok się przyda ;)

Miłego dnia :)
    Czy odsnieżanie to aby nie za duzy wysiłek dla cieżarnej? :D
    Gratuluje w takim razie hehe. No za rok to dzidzia juz bedzie miała kilka miesiecy wiec mysle ze spokojnie sobie poradzisz ;)
    Ja małego uspałam i własnie szykuje obiad ten który miał byc wczoraj :D
    W ogóle zauważyłam ze na różowej na wątku Ev tylko z naszej starej ekipy ja sie udzielam O.o :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 14:18

Evanlyn, Ola_85 lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Czy odsnieżanie to aby nie za duzy wysiłek dla cieżarnej? :D
    Gratuluje w takim razie hehe. No za rok to dzidzia juz bedzie miała kilka miesiecy wiec mysle ze spokojnie sobie poradzisz ;)
    Ja małego uspałam i własnie szykuje obiad ten który miał byc wczoraj :D
    W ogóle zauważyłam ze na różowej na wątku Ev tylko z naszej starej ekipy ja sie udzielam O.o :D
    Nie po to biegałam i ćwiczyłam przed ciążą żeby teraz leżeć :D ruszam się z głową ;) jak tylko serce mi zaczyna szybciej bić to stoję i czekam aż się unormuje :) umiem też nie brać ciężaru na brzuch i oddychać ;) praktyka czyni mistrza :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Małabella Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    siedze i wyje od kiedy sie dowiedzialam... jedyna nadzieja w tym ze dobrze go po porodzie poprowadzą i mnie i unikaniemy zakazenia
    Ja też wyłam.. oj i to strasznie.. okazało się po wizycie u endo że jestem chora na hashimoto...
    Mam tylko ogromną nadzieję że to nie zaszkodzi maluszkowi że nie wiedziałam o tym że jestem chora...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 11:26

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka !!! nie załamuj się proszę Cię ! mówicie żeby być dobrej myśli w mojej sprawie, bądźcie też w swojej !

Małabella pewna nie jestem ale z tego co słyszałam to nie jest groźne w ciąży ale przeszkadza w zajściu w ciąże. Oczywiście dowiedz się. Ale nie panikowałabym na zapas.

Evanlyn mam tą samą teorię dotyczącą ruchu. Jestem instruktorką fitness i nie wyobrażałam sobie, że przestanę ćwiczyć. Teraz po zabiegu muszę się bardzo oszczędzać przez jeszcze 2 tygodnie, ale potem do ćwiczeń !!! Ja mam swój zestaw ćwiczeń dla ciężarnych ale jak ktoś nie wie co i jak to polecam program Angeliki Piórko na YT !!!

Agaax, palma, katsuyoshi lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Bobitta bede chyba z tego korzystala bo o szkole rodzenia bede mogla zapomniec, zobaczymy jak bedzie jeszcze

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Małabella Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja nie miałam najmniejszego problemu z zajściem w ciążę :-) ale szokiem było to że jestem chora..

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Majeczka !!! nie załamuj się proszę Cię ! mówicie żeby być dobrej myśli w mojej sprawie, bądźcie też w swojej !

Małabella pewna nie jestem ale z tego co słyszałam to nie jest groźne w ciąży ale przeszkadza w zajściu w ciąże. Oczywiście dowiedz się. Ale nie panikowałabym na zapas.

Evanlyn mam tą samą teorię dotyczącą ruchu. Jestem instruktorką fitness i nie wyobrażałam sobie, że przestanę ćwiczyć. Teraz po zabiegu muszę się bardzo oszczędzać przez jeszcze 2 tygodnie, ale potem do ćwiczeń !!! Ja mam swój zestaw ćwiczeń dla ciężarnych ale jak ktoś nie wie co i jak to polecam program Angeliki Piórko na YT !!!
    Oooo to bede miała do kogo po rade chodzic :)
    Bo ja po ciazy chce zgubic brzuszek i marze aby był plaski :)
    Mam nadzieje że jakos mi dorazisz i w ogole

Bobitta lubi tę wiadomość

• ada89 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zawsze marzyła mi się ciąża, w której bez problemu będe mogła jeździć na rowerze, chodzić na basen czy robic lekkkie cwiczenia. Niestety po poronieniu, a teraz krwiaku, plamieniu,krwawieniu, powiekszonym pecherzyku i zaleceniu początkowym: leżec i wstawać tylko jak potrzeba to nawet w II i III trymestrze będe bała się porządniej ruszyć... Cóż może nadrobie po ciązy :) o ile czas pozwoli ;)

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 101 dniu mojego cyklu :) śmiesznie jest nie mieć tyle @ :D czasem o niej myślę ale ani trochę nie tęsknię :D miłego i nudnego dnia :D takiego sobie też życzę :D

majeczka87, Agaax lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj zauważyłam na staniku z lewej strony takie plamy zaschnięte, skorupy białe, a stanik czarny miałam. Jak nacisnęłam delikatnie pierś to poleciało parę kropelek wody (?) i tak samo z prawą piersią. Czy to może być siara już?
    Zaczynam się martwic. Dodam, że piersi bolą jak zwykle - trochę przy dotyku. Są normalne, nie zaczerwienione ani nic...

2 lipca 2016r. Marcel
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexxx wrote:
    Dziewczyny dzisiaj zauważyłam na staniku z lewej strony takie plamy zaschnięte, skorupy białe, a stanik czarny miałam. Jak nacisnęłam delikatnie pierś to poleciało parę kropelek wody (?) i tak samo z prawą piersią. Czy to może być siara już?
    Zaczynam się martwic. Dodam, że piersi bolą jak zwykle - trochę przy dotyku. Są normalne, nie zaczerwienione ani nic...
    Dziwne o.O woda? daleko do wizyty?

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • kas91 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexxx wrote:
    Ja takie cos zauwazylam w 11 tc :) tak wiec spokojnie;) to moze byc juz siara ale staraj sie specjalnie nie naciskac jak narazie na piersi zeby to lecialo bo mozesz sobie tym zaszkodzic ;)

alexxx lubi tę wiadomość

w57v9n73z5ivqbxe.png
  • Izka_K Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny,
    mam dzisiaj kolejną wizytę u ginekologa, już nie mogę się doczekać, aż zobaczę moją dzidzię :). Może już coś będzie widać jaka płeć, jak myślicie?

:)

oar83e3kj72hlh2k.png

w5wqe6yd4fpd0w9m.png
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Izka :) jeśli twój lekarz ma dobry sprzęt to mysle że już powinno być coś widać :) napisz po wizycie jak tam dzidzia i ile ma cm :) trzymam kciuki :)

2 lipca 2016r. Marcel
  • Izka_K Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexxx wrote:
    Hej Izka :) jeśli twój lekarz ma dobry sprzęt to mysle że już powinno być coś widać :) napisz po wizycie jak tam dzidzia i ile ma cm :) trzymam kciuki :)

Alexxx z dzidzią wszystko dobrze, na badaniu leżał pleckami do nas i nie było widać co jest ;). Był bardzo spokojny, od czasu do czasu sie poruszył, pomachał do nas rączkami, chyba będzie z niego mały leniuszek ;). Ma juz 8,2 cm ;)

madziarella88, kas91, alexxx lubią tę wiadomość

oar83e3kj72hlh2k.png

w5wqe6yd4fpd0w9m.png
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super Izka :) najważniejsze, że wszystko dobrze :) dzidzia duża już :D <3 mój też ostatnio leniwy był :) ja wizytuje w poniedziałek i mam nadzieje, że mi płec potwierdzi ;)

Izka_K lubi tę wiadomość

2 lipca 2016r. Marcel
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bylam na wizytcie, lekarz mowi ze nie mial nigdy pacjentki z krztuscem i skontaktuje sie z kolegą pulmunologiem i do niego mam jutro zadzwonić i o wszystkim mi powie co robić. ŚMIAL SIE ze jestem twarda kobieta skoro nie chce leczenia zeby chronic dziecko bo on mial krztusic i wie czym to pachnie. Test PAPPA z krwi jak najbardziej w porządku

f2wlanlihx9vcryh.png
‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ