Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeśli się nie leczysz na nic i dobrze się czujesz, nie masz złych doświadczeń z przeszłości, to wystarczy ok 2 tyg po spodziewanej @.Wtedy już widać na usg zazwyczaj serduszko. Jeśli coś Cię niepokoi to oczywiście można wcześniej. To już od Ciebie zależy.
Sendi94 lubi tę wiadomość
-
Sendi94 wrote:1 beta, następna w srode
I jak myślicie kiedy mam się umówić się do ginekologa?
To nasze 1 bobo❤Sendi94, Love22 lubią tę wiadomość
-
Love22 wrote:Jeśli się nie leczysz na nic i dobrze się czujesz, nie masz złych doświadczeń z przeszłości, to wystarczy ok 2 tyg po spodziewanej @.Wtedy już widać na usg zazwyczaj serduszko. Jeśli coś Cię niepokoi to oczywiście można wcześniej. To już od Ciebie zależy.
-
Dziewczyny kłuję was tak brzuch i macie wzdęty? Ale czuję tak trochę inaczej niż przy wzdęciach, normalnie jak by mi coś tam przeszkadzało w środku, jak siedzę to mnie tak gniecie, jak na boku leżę to też. Boże niech już będzie ta wizyta bo zeschizuje. 😭 Naczytałam się głupot w int o wysokich betach i tak się boję a dokładnie wiem kiedy była owu bo czułam i śluz był wtedy płodny także ciąża raczej nie jest starsza
-
Ewe87 w zeszłym tygodniu miałam to samo i sama zmartwiona pisałam na forum. Teraz wszystko się uspokoiło tzn nadal brzuch mam cały czas wzdęty ale już nie jest to takie dokuczliwe i nie boli.
-
Ja przed takie kłucie w sobotę myślałam że na SOR pojadę aż się poryczałam a do tej pory w żadnej z poprzednich ciąż tak nie miałam ale przeszło wiec pewnie to tylko wzdęcia jutro wizyta pierwsza więc wszystkiego się dowiem choć odchodzę już od zmysłów z tych nerwów
-
Tyle już czytałam o liczeniu tygodni ciąży, że koniec końców nic z tego nie wiem. 🤷♀️ Na OvuFriend mam tydzień 5 a wg tego wizyta będzie 8+2 a jak jest naprawdę to dowiem się dopiero na wizycie. ☺
Odnośnie objawów to podczas oddychania od czasu do czasu czuję prawą pierś ale to tylko sporadycznie. 🙂11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Ultra-Dżasta kiedy miałaś owulację? Ja 13.10 więc jestem dokładnie w 5+5 tc (tj. rozpoczęty 6 tc). Ginekolodzy przeważnie liczą skończone tygodnie, więc dopiero 6+0 to będzie 6 tc. Ogólnie jeśli chodzi o ciążowe apki to ja w tej i poprzedniej ciąży korzystałam z Preglife i Ciąża+. Tam wpisujesz albo datę ostatniej miesiączki albo właśnie owulacji, o ile ja znasz, i wyliczy Ci tc. Szczególnie polecam Ciąża+, pokazany jest płód w 3D w każdej fazie rozwoju wraz z opisem, co dokładnie dzieje się w danym tygodniu ciąży.do tego jest sporo ciekawostek, i innych przydatnych funkcji (jak np. wykres Twojej wagi czy licznik skurczy).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2021, 18:41
-
Morgana wrote:Mam wyniki! Beta 1639 🥰 przyrost 116%
A progesteron 30,4. Niewiele wzrósł od 7dpp, wtedy było 28. Ale te 30 to chyba nie za mało, nie?
Myślę, że jest ok. 🤞 Przy 1 becie miałam 27,90 a teraz mam 26,60 😬 ale nie martwi mnie to, bo i tak jest w normie. W piątek idę na morfologię to też sobie zrobię proga z ciekawości. 😉11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Lolita wrote:2 tygodnie po spodziewanej 🐵 to zarodka jeszcze nie widać, a co dopiero ❤
No ja tak byłam 3 razy i za każdym razem było serduszko bijące już. Wychodziło mi wtedy 6t 1 lub 2 dni od OM. Ale w sumie ja mialam cykl 30 dni. Jak ktoś ma krótszy to rzeczywiście może być za wcześnie. Najpewniej jest iść w 8 tygodniu, ale nie każdy ma tyle cierpliwości teraz miałam umawiać się dopiero za 2 tyg żeby był właśnie już 8 tydzień skończony, ale przez te bóle chyba pójdę wcześniej. Wolę się upewnić że kropeczka jest tam gdzie powinna, bo to już widać na tym etapie. U mnie dziś 5t6d. Boję się bardzo cp, albo umiejscowionej w bliznie. Takie rzeczy wolałabym wiedzieć wcześniej jednak. Dziś nie miałam jednak kiedy dzwonić, jutro już się zmobilizuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2021, 19:25
-
Lolita wrote:Ultra-Dżasta kiedy miałaś owulację? Ja 13.10 więc jestem dokładnie w 5+5 tc (tj. rozpoczęty 6 tc). Ginekolodzy przeważnie liczą skończone tygodnie, więc dopiero 6+0 to będzie 6 tc. Ogólnie jeśli chodzi o ciążowe apki to ja w tej i poprzedniej ciąży korzystałam z Preglife i Ciąża+. Tam wpisujesz albo datę ostatniej miesiączki albo właśnie owulacji, o ile ja znasz, i wyliczy Ci tc. Szczególnie polecam Ciąża+, pokazany jest płód w 3D w każdej fazie rozwoju wraz z opisem, co dokładnie dzieje się w danym tygodniu ciąży.do tego jest sporo ciekawostek, i innych przydatnych funkcji (jak np. wykres Twojej wagi czy licznik skurczy).
Owu pokazuje mi 4+6 tc a Ciąża+ 5+0 tc. 😊 Pierwszy dzień ostatniej misiaczki miałam 11.10 (poniedziałek) więc chyba się zgadza to 5+0.Love22 lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Love22 tak masz rację, wszystko zależy od długości cyklu. Napisałam może trochę za bardzo ze swojej perspektywy. W moja pierwszą ciążę zaszłam w 33 dc (!) więc nikt nie brał pod uwagę ostatniej miesiączki. Mojej owulacji zresztą też nie 😅 tylko obraz USG, który jednak pokrywał się z moimi owulacyjnyni wyliczeniami.
Love22 lubi tę wiadomość
-
agatagd93 wrote:Test ciążowy sikany robiłam 10 dni po owu, bo musiałam przestać/dalej brać duphaston. Wyszła blada kreska. Od razu poszłam na betę i wyszła 28,1. Dwa dni później już 104 👍 beta rosła normalnie (taki przyrost miałam jak przy pojedynczej ciąży), za to progesteron miałam ponad 180 i to mnie mocno zaczęło zastanawiać, bo w pojedynczej miałam 40 🤪
-
Ja już po USG. Jest pęcherzyk i ciałko żółte, rozmiarem odpowiada 5+6 tc. Dr dopatrzył się też czegoś na kształt zarodka ale obraz usg był na tyle nieoczywisty, że kazał powtórzyć badanie za 2 tygodnie. Także dalej czekam.
-
to czekanie na wszystko jest najgorsze, oszaleć idzie...
ja wciąż czekam na wyniki, odświeżając stronę co 30 sec od godziny 15 😩💁♀️ 27
💁♂️ 31
04.11.21 ⏸️
12 dpo- beta 78,9
15 dpo- beta 282,1 🥰
24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
13.11- crl 2,43 cm ❤️
22.12- crl 3,95 cm ❤️
03.01- prenatalne- synek 💙
19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
15.02- 250 gramów 🥰
01.03- połówkowe 🤞🍀