X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamusie 2022
Odpowiedz

Lipcowe mamusie 2022

Oceń ten wątek:
  • Lolita Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszajda, daj znać jak się doczekasz 🤞

myszajda lubi tę wiadomość

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • Morgana Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dopiero z pracy wróciłam i mogę na spokojnie doczytać Wasze dzisiejsze posty. Ultra-Dżasta i Sendi gratuluję pięknych bet 💚🍀✊
    Myszajda, ale testują Twoją cierpliwość 🙄 Pewnie dopiero z rana wrzucą wyniki

Sendi94 lubi tę wiadomość

33l. ♀ ➥PCOS
  • myszajda Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucili 10 minut temu chamy, ale jest ok 🥳
    Beta 282,1 U/l 🥰, przyrost 135,9 %
    Teraz mogę iść spać 😊

Ann...., Morgana, Duzaa, Love22, Ultra-Dżasta, Lolita, Sendi94 lubią tę wiadomość

💁‍♀️ 27
    💁‍♂️ 31
    04.11.21 ⏸️
    12 dpo- beta 78,9
    15 dpo- beta 282,1 🥰
    24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
    13.11- crl 2,43 cm ❤️
    22.12- crl 3,95 cm ❤️
    03.01- prenatalne- synek 💙
    19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
    15.02- 250 gramów 🥰
    01.03- połówkowe 🤞🍀

2nn3vfxm1vo7yhz1.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolita - więc czekamy wspólnie na następną wizytę! ☺😍

Myszajda - ładnie! A zapytam Ciebie jeszcze, kiedy pierwszą betę robiłaś? U mnie piątek i poniedziałek ale dla świętego spokoju chyba pójdę jeszcze jutro sprawdzić przyrost po 48h, chcę być pewna, że wartość jest ok.

Edit. Dobra, widzę w stopce. 😅 To mamy super przyrost! 😍😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2021, 07:39

myszajda lubi tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Ann.... Znajoma

Wysłany: 9 listopada 2021, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u mnie krew upuszczona, zobaczymy co z tego będzie.

myszajda, Morgana, Sendi94 lubią tę wiadomość

• myszajda Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Lolita - więc czekamy wspólnie na następną wizytę! ☺😍

Myszajda - ładnie! A zapytam Ciebie jeszcze, kiedy pierwszą betę robiłaś? U mnie piątek i poniedziałek ale dla świętego spokoju chyba pójdę jeszcze jutro sprawdzić przyrost po 48h, chcę być pewna, że wartość jest ok.

Edit. Dobra, widzę w stopce. 😅 To mamy super przyrost! 😍😁

Też się zastanawiałam czy pójść jeszcze, ale nie wiem czy warto fundować sobie dodatkowy stres 🤔 Myślę, że najlepiej poczekać teraz na wizytę, a co zrobię faktycznie to nie wiem 😅

💁‍♀️ 27
    💁‍♂️ 31
    04.11.21 ⏸️
    12 dpo- beta 78,9
    15 dpo- beta 282,1 🥰
    24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
    13.11- crl 2,43 cm ❤️
    22.12- crl 3,95 cm ❤️
    03.01- prenatalne- synek 💙
    19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
    15.02- 250 gramów 🥰
    01.03- połówkowe 🤞🍀

2nn3vfxm1vo7yhz1.png
  • Love22 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, dziewczyny ale mam mdłości 😕 masakra. Nie mam siły na nic, a mały ciągle coś chce. Jeszcze muszę udawać przy reszcie domowników, że wszystko ok. Chwilowo mieszkamy z rodzicami, a nie chcemy jeszcze nikomu mówić. Nie mam ochoty słuchać jacy jesteśmy nieodpowiedzialni, że znowu ryzykujemy.

202206271756.png
  • Lolita Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszajda 💪👏
    Ultra-Dżasta tak jest, wizytujemy razem ☺

Love22 a dlaczego ryzykujecie? Jeśli pisałaś wcześniej wybacz, ale musiało mi umknąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2021, 08:40

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love22 wrote:
    O matko, dziewczyny ale mam mdłości 😕 masakra. Nie mam siły na nic, a mały ciągle coś chce. Jeszcze muszę udawać przy reszcie domowników, że wszystko ok. Chwilowo mieszkamy z rodzicami, a nie chcemy jeszcze nikomu mówić. Nie mam ochoty słuchać jacy jesteśmy nieodpowiedzialni, że znowu ryzykujemy.
    U mnie tez będzie gadanie „po co nam kolejne” i tez będę czekać najdłużej jak się da z powiadomieniem rodziny 😉 i tez muszę być na chodzie bo mam dwa maluszki wiec doskonale wiem co czujesz 😅 co Ci powiem… mamy mają jakąś supermoc i nie ma że boli 🙈 będzie dobrze 😘

ancymonek lubi tę wiadomość

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love22 wrote:

My na razie też nic nikomu nie mówimy, choć teściowa mogła coś usłyszeć w sobotę. Podczas gotowania mi się wymsknęło do męża, że kobieta w ciąży nie może jeść fast-foodów i tłustych rzeczy. 😅 Na szczęście to złota kobieta, bardzo skryta i cokolwiek od niej usłyszeć to rzadkość. Gorzej z teściem. Jakby on usłyszał to by każdy w okolicy wiedział... A też, jest taka sytuacja z moją szwagierką, która poroniła pierwszą ciążę i jak teściowi się przypomni (tzn. %%%) to zaraz gada na nią, że coś z nią nie tak, że co to ma być, że ten Ignaś to też taki słaby itd. Dlatego teściowi chcemy powiedzieć jak najpóźniej.

A dziś o ciąży powiedziałam współpracownikowi, bo akuratnie dostało mi się poważny i odpowiedzialny temat. Przedstawiłam mu moją sytuację, bo czasami pracujemy pod wysokimi prądami i nie chce się pchać w pole elektromagnetyczne. Przyjął to bardzo ok, on też skryty w sobie i mam do niego zaufanie. Pytał się do kiedy będę pracować a ja mu na to, że luty-marzec ale może się wszystko zmienić po wizycie 30.11, więc też czekamy.

U mnie dziś doszły napady głodu ale jakby to przeczuwałam i wzięłam do pracy surówki z buraka i Colesława, produkcji teściowej. 😂

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Love22 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w każdej ciąży ląduje w szpitalu. Ogólnie mój organizm źle znosi ciążę. Ujawniaja sie choroby, ktorych normalnie nie odczuwam. W ostatniej pół przeleżałam. Raczej więcej dzieci nie planowaliśmy z tego względu. Jeśli ciąża się utrzyma do świąt, to oczywiście powiemy. Ale narazie wstrzymam się do usg przynajmniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2021, 08:58

202206271756.png
  • Morgana Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też nikomu z rodziny jeszcze nie mówiliśmy. Tylko u mnie w pracy wiedzą i kierowniczka już mnie na L4 wysyła, bo w ciąży to na za wiele się tam nie przydam. Planujemy rodzince na święta powiedzieć chociaż nie wiem jak tyle wytrzymam. Chciałabym już powiedzieć bo teściowie bardzo nas w tym spierają i zawsze dopytują jak idą badania, wizyty. Nasze starania trwają już długo, więc wiedzą z czym się zmagamy i trzymają cały czas kciuki. Ale mąż ma rację, że to jeszcze za wcześnie a na Święta wymyśli się jakiś fajną niespodziankę pod choinkę zdradzającą dobrą nowinę. :)

A tak poza tym to dzwonili właśnie z kliniki i przesunęli mi dzisiejszą wizytę z 14 na 15. I doszła mi kolejna godzina czekania 😆

33l. ♀ ➥PCOS
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana wrote:
    My też nikomu z rodziny jeszcze nie mówiliśmy. Tylko u mnie w pracy wiedzą i kierowniczka już mnie na L4 wysyła, bo w ciąży to na za wiele się tam nie przydam. Planujemy rodzince na święta powiedzieć chociaż nie wiem jak tyle wytrzymam. Chciałabym już powiedzieć bo teściowie bardzo nas w tym spierają i zawsze dopytują jak idą badania, wizyty. Nasze starania trwają już długo, więc wiedzą z czym się zmagamy i trzymają cały czas kciuki. Ale mąż ma rację, że to jeszcze za wcześnie a na Święta wymyśli się jakiś fajną niespodziankę pod choinkę zdradzającą dobrą nowinę. :)

A tak poza tym to dzwonili właśnie z kliniki i przesunęli mi dzisiejszą wizytę z 14 na 15. I doszła mi kolejna godzina czekania 😆

Moim rodzicom chcemy powiedzieć podczas wizyty na Dzień Babci i Dziadka. Przyjechać niby w odwiedziny, z małymi butkami. 😁 Do tego czasu jeszcze tyyyyyyyyyle czasu i wiele rzeczy może się wydarzyć że, zwariuje chyba. 😂

Niby odczuwałam ulgę, że już jestem po tej RÓŻOWEJ stronie a tu jak nie stres z betą to stres z objawami lub z wizytą. Dajcie spokój. 😂
    Tylko dobre myśli i pozytywnie nastawienie nas uratują. 😀

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Love22 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta, to dopiero początek. Teraz stres przed pierwszą wizyta, potem prenatalne jedne drugie. Potem poród. Ogólnie czeka nas co najmniej 18 lat stresu jeszcze, a słuchając rodziców to do końca życia 😅🙈 To oczywiście piszę w zartach, ale niestety tak jest naprawdę. Odkąd mam dzieci to na każdym etapie jest strach o wszystko.
    No ale teraz musimy się skupić na pozytywnym myśleniu. Stres w niczym nie pomaga. Trzymam kciuki za dzisiejsze bety.

202206271756.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja dziś już po wizycie teoretycznie 5t6d ale jeszcze nawet zarodka nie widać :( no nic czekamy dalej :)

Co do informowania rodziny to starszak załatwił to za nas i ostatnio wszystkim dziadkom powiedział że mama ma dzidziusia w brzuszku :p skubany koduje więcej niż mi się wydawało...

oar89jcggibdab41.png
  • ancymonek Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się cudem umówić wizytę na 1.12 będzie 8+3 ale najpierw usłyszałam, że rejestrują dopiero od 1 stycznia. Ta wizyta i tak nie pewna bo ten gin złożył wypowiedzenie więc nie wiadomo ile czasu jeszcze będzie przyjmował. Wszystko nie tak tym razem, ech.

16udw1d3p0r3seft.png
    km5siei3z7aaxj05.png
    3i494z17ayamajm5.png
  • Red555 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,chciałam bardzo nieśmiało dołączyć. 1.10 miałam ostatni okres,mam w domu już prawie 4latke. Potem 2 poronienia, ostatnie w czerwcu zakończone zabiegiem. Wczoraj bata była bliska 600, jutro będę powtarzać, a pierwsza wizytę umówiłam na 16.11

Lolita, Sendi94, Bożenka lubią tę wiadomość

f2w3rjjg126tkf9t.png
  • Barbaritka84 Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:
    Hej ja dziś już po wizycie teoretycznie 5t6d ale jeszcze nawet zarodka nie widać :( no nic czekamy dalej :)

Co do informowania rodziny to starszak załatwił to za nas i ostatnio wszystkim dziadkom powiedział że mama ma dzidziusia w brzuszku :p skubany koduje więcej niż mi się wydawało...

Na zarodek to rzeczywiście za wcześnie, ale za tydzień na 100 % będzie widoczny.

Trzymajcie proszę kciuki za moją dzisiejszą wizytę...oczywiście bardzo się stresuje.

Red555, Ann...., Bożenka lubią tę wiadomość

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red555 - witamy i trzymamy kciuki, aby wszystko się udało i było dobrze! 😇
    Barbaritka84 wrote:
    Na zarodek to rzeczywiście za wcześnie, ale za tydzień na 100 % będzie widoczny.

Trzymajcie proszę kciuki za moją dzisiejszą wizytę...oczywiście bardzo się stresuje.

Trzymam! 😇 Daj znać, jak będziesz po! 🙏🤞

Red555, Barbaritka84 lubią tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbaritka84 wrote:

Trzymamy!!

Barbaritka84 lubi tę wiadomość

oar89jcggibdab41.png
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ