X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamusie 2022
Odpowiedz

Lipcowe mamusie 2022

Oceń ten wątek:
  • amili Debiutantka

Wysłany: 9 listopada 2021, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko się unormuje, na pewno. Grunt że tak szybko ruszasz z tabletkami ☺️

Mnie męczą mdłości i brak apetytu.. zrobiłam sobie makaron, bo poczułam chęć, ale bardzo długo go jadłam, bo czułam jak mi niedobrze
    No i w końcu zwróciłam 🤮 Jeśli będzie tak jak w pierwszej ciąży, gdzie nawet po wodzie potrafiłam wymiotować,to masakra.. a imbir też nie pomagał, czułam się tylko gorzej.

gann43r8j1bxagnk.png
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rano czuję taki dyskomfort brzuszny - nie tyle ból brzucha ani mdłości, ale złe samopoczucie. Nie mam ochoty na kawę, jestem mniej głodna, zjadłam kilka chipsów i nie miałam już ochoty :o Wieczorem znowu zaczęło mnie brać takie dziwne uczucie na brzuchu, trochę w gardle.

👧👦
  • Justaaa Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2021, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbaritka84 wrote:
    Z usg wychodzi 6 tydzien
    6 tydzień i serduszko. Cudownie😍
    Zastanawiam się co ja zobaczę w niedzielę. Wtedy będzie 5+6 🙈

2nn3skjovezv3wxq.png
    iv09t5odpg9q4qsv.png
    29.10.21 dwie kreski 🥰
    19.02.21 💔6tc [*]
    2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
    5.03.18 dwie kreski na teście !!! :D
    Hiperinsulinemia, PCOS
  • 910608 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieście, dziewczyny, gratulacje! 🙂 niech dzieciątka rosną 🍀

U mnie brzuch płaski, wręcz zapadnięty, pojawiają się ostre kłucia w podbrzusza raz na jakiś czas. Piersi wiotkie. Tylko zmęczenie mi zostało... cieszę się że wszystkich Waszych sukcesów, ale jednocześnie bardzo źle czuję się sama że sobą, więc znikam póki co z forum. Obym wróciła za 2 tygodnie z nową siłą i nadzieją.

Trzymajcie się dziewczyny-super-mamy! 🤞🍀

age.png

05/2021 - 💔
    02/09/21 - 💔
    27/10/21 - ⏸ 🤯 beta 484 ⏩ 6677🙏 (2️⃣5️⃣cs)
    23/11/21 - USG ⏩ 1 cm 👶
    23/12/21 - I prenatalne ⏩ 58 mm człowieka, pomiary w normie 👌
    15/02/22 - połówkowe ⏩ 346 g dziewczynki, w USG PRUV 😔
    14/07/22 - Inka 🎀, 2730g, 48 cm
  • myszajda Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    910608 wrote:

U mnie brzuch płaski, wręcz zapadnięty, pojawiają się ostre kłucia w podbrzusza raz na jakiś czas. Piersi wiotkie. Tylko zmęczenie mi zostało... cieszę się że wszystkich Waszych sukcesów, ale jednocześnie bardzo źle czuję się sama że sobą, więc znikam póki co z forum. Obym wróciła za 2 tygodnie z nową siłą i nadzieją.

trzymam kciuki żeby wszystko się u Ciebie dobrze skończyło 🤞 odpocznij i wracaj z dobrymi wieściami 😘

💁‍♀️ 27
    💁‍♂️ 31
    04.11.21 ⏸️
    12 dpo- beta 78,9
    15 dpo- beta 282,1 🥰
    24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
    13.11- crl 2,43 cm ❤️
    22.12- crl 3,95 cm ❤️
    03.01- prenatalne- synek 💙
    19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
    15.02- 250 gramów 🥰
    01.03- połówkowe 🤞🍀

2nn3vfxm1vo7yhz1.png
  • Morgana Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    910608 wrote:

Odpoczywaj i wracaj do nas z dobrymi wiadomościami. Będziemy czekać ✊💚💚

33l. ♀ ➥PCOS
  • Sendi94 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2021, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje oddanie krwi na bete nr 2😂🤞

Morgana, Barbaritka84, Ann.... lubią tę wiadomość

• Morgana Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sendi kciuki za ładny przyrost ✊✊✊

A ja dzisiaj też lecę na betę + prog i jeszcze w przyszłym tygodniu mam iść. Dr chce, żeby wysyłać jej wyniki od razu smsem. Trochę będę pokuta, ale może odrobinę spokojniejsza :)

33l. ♀ ➥PCOS
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! ☺

910608 - daj sobie wolne, odpocznij, nie myśl i zajmij się sobą. Trzymam kciuki za Ciebie i bobasa! Zasługujesz na wszystko, co dobre! 😘 Mam Cię w pamięci i tulę mocno! 😘

Poszłam dziś jeszcze sprawdzć betę (by zobaczyć jaki jest przyrost po 48h) i proga (jak będzie znów tendencja spadkowa to dzwonię do ginekologa i umawiam się od razu na wizytę, bo zacznę się denerwować). I tak - wiem, że pisałam, że wydziela się skokowo, no ale kurde, jednak wolałabym skonsultować to z lekarzem, niż szukać na necie i się stresować, jak znów mi spadnie.

Wczoraj wieczorem miałam jeden, silny skurcz aż mąż się przestraszył, tak mnie zabolało, że myślałam, że się popłaczę. 😱 Dziś już te bóle są mniejsze i lepiej je znoszę. Niech Kropek rośnie! A tak to nic nowego; chodzę głodna, cycki bolą więc myślę, że mieszczę się w normach. 😅😂

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Lolita Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    910608 wrote:

Kochana, trzymam za Ciebie kciuki. Mam nadzieję, że wrócisz za 2 tygodnie by nam powiedzieć, ze z Wami wszystko ok ✊🍀

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • CarmeLatte93 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    910608 czekamy na Ciebie za 2 tygodnie. Trzymaj się cieplutko i odpoczywaj.
    Gratuluje udanychbwizyt i bet, tak właśnie ma być same pozytywy 😊
    To kto teraz jest następny w kolejce do wizyty? Bo nie wiem kiedy kciuki trzymac😄
    Ja Wam powiem dziewczyny że jakis wielkich objawów nie mam, ale czuję ta ciążę, jestem bardzo zmęczona. Wczoraj myślałam że padnę jak wróciłam do domu. Jednak małe dziecko, dom, szkoła i viaza to dla mnie już teraz wyzwanie. Mam nadzie ze z czasem będzie lepiej. Nie chciałabym rezygnować że szkoły i to na samym początku bo wiem że takiej szansy pewnie już drugi raz nie dostanę. Do tego dochodzi to że mieszkamy za granica I jesteśmy tu zupełnie sami, jeszcze ode mnie że wsi mam godzinę drogi do szkoły w jedną stronę co też mnie męczy.w pierwszej ciąży cały czas siedziałam w domu. A Wy zamierzacie długo pracować w ciąży czy na zwolnienie?

preg.png
    08.07.2022 Oskar jest z nami ❤️
    21.10.2021 10dpo pozytywny test 😍😍😍
    26.04.2021 ❤ przestalo bić 8t6d 👼💔
    02.04.2021 beta pozytywna a😍
    Od 05.2019 starania o rodzenstwo
    9.10.2018 Benio jest już z nami 👨‍👩‍👦😍
  • Morgana Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja następna wizyta 19.11, więc jeszcze trochę. Ale to będzie już 6+1 więc małe nadzieje są, że może może serduszko będzie 💚
    A co do zwolnienia to ja już wczoraj wzięłam i mam spokój :) Ale to zależy jaką ma się pracę. Ja mam ciężką i męczącą, sporo dźwigania. Kierowniczce jak powiedziałam o ciąży parę dni temu to od razu kazała brać L4 bo ona się nie będzie martwić, że coś mi się stanie w pracy. Moja dr temu przytaknęła i bez problemu L4 dała. :)

33l. ♀ ➥PCOS
  • Barbaritka84 Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2021, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czuję się bardzo zmęczona, na nic nie mam ochoty.
    Wracam do domu i mogłabym tylko leżeć, a jednak trzeba ogarnąć obiad, dzieciaki itp.

Zamierzam pracować jak najdłużej, mam pracę biurową także nie jest mocno wymagająca.
    Jeśli szybko znajdą osobę na moje zastępstwo to może w kwietniu albo maju pójdę na L4 żeby nabrać sił przed porodem.
    Póki co w pracy nikt jeszcze nie wie o moim błogosławionym stanie, zamierzam powiedzieć w grudniu, o ile nie wypaplam wcześniej albo brzucha mi nie wywali co przy 4 ciąży jest bardzo prawdopodobne.

• amili Debiutantka

Wysłany: 10 listopada 2021, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sendi, Morgana kciuki za dobre wieści!

Moje mdłości się rozkręciły rano, wymiotowałam po kawie (do odstawienia), a potem po wyjściu z autobusu. I jak tu cokolwiek jeść... Na szczęście potem się trochę uspokoiło, zjadłam suchą bułkę, trochę biszkoptów, piję wodę.

A teraz jestem taka śpiąca, że masakra. A tu trzeba pracować 🙈

Morgana, Sendi94 lubią tę wiadomość

gann43r8j1bxagnk.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dzień dzisiejszy nie mówię w pracy o ciąży nikomu wyżej. Pracuję u prywaciarza, na dodatek średnio lubi kobiety w ciąży (ten stan akceptuje tylko u córki i synowej) 🙃. Z moim współpracownikiem mi się bardzo dobrze pracuje i dziś nawet sam z siebie zaproponował pomoc. Natomiast, jak wszystko będzie okej to na L4 chciałabym iść jak najszybciej w styczniu a najlepiej to po podpisaniu podwyżki. 😬

Ale tak, też czuję się zmęczona. Po całym dniu o 20 już jestem w łóżku i zasypiam. Nie mam siły chodzić na żadne spacery i truchtanie, może jutro się skuszę i pójdę w las...

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Ann.... Znajoma

Wysłany: 10 listopada 2021, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana wrote:
    Sendi kciuki za ładny przyrost ✊✊✊

A ja dzisiaj też lecę na betę + prog i jeszcze w przyszłym tygodniu mam iść. Dr chce, żeby wysyłać jej wyniki od razu smsem. Trochę będę pokuta, ale może odrobinę spokojniejsza :)
    Kciuki za piękny przyrost

Morgana, Sendi94 lubią tę wiadomość

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam stresa i idę dziś do mojego ginekologa na spontaniczną wizytę, na 19:00.

Mam wyniki badań - beta-HCG 1000,1 a progesteron 21,1. Rozumiem, że próg wydziela się skokowo, wynik się mieści w widelkach i możliwe, że panikuje (tyle już się naczytałam, także cudownie) ale coś mi nie pasuje a wolę jechać i się skonsultować, zrobić USG, może coś już widać.

Kochane, trzymajcie kciuki, bardzo Was proszę! 🥺 Może tak przeżywam, bo to pierwsza ciąża, mam nadzieję, że zrozumiecie. 😞

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann... Możesz napisać Twoje wyniki w necie i progu? Bo w sumie pisałam Ci o wydzielaniu skokowym proga ale nie miałam wglądu do Twoich wcześniejszych badań. Teraz jak siadłam i porównałam swoje wyniki to mam tak:
    beta 75,5 - próg 27,90
    beta 349,9 - próg 26,60
    beta 1000,1 - próg 21,10

U Ciebie tez jest tendencja spadkowa, czy raczej gora-dol?

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Morgana Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Dziewczyny, mam stresa i idę dziś do mojego ginekologa na spontaniczną wizytę, na 19:00.

Mam wyniki badań - beta-HCG 1000,1 a progesteron 21,1. Rozumiem, że próg wydziela się skokowo, wynik się mieści w widelkach i możliwe, że panikuje (tyle już się naczytałam, także cudownie) ale coś mi nie pasuje a wolę jechać i się skonsultować, zrobić USG, może coś już widać.

Kochane, trzymajcie kciuki, bardzo Was proszę! 🥺 Może tak przeżywam, bo to pierwsza ciąża, mam nadzieję, że zrozumiecie. 😞

Świetnie Cię rozumiem. Też bym nie wytrzymała siedząc bezczynnie i zadręczając się, że coś może być nie tak.
    Progesteron faktycznie wydziela się skokowo, może trafiłaś akurat w spadek, ale zawsze lepiej to skonsultować. Mi wczoraj moja dr powiedziała, że musimy postarać się utrzymać proga w granicy ok 25. Dzisiaj też go badałam razem z betą i czekam na wyniki. Z rana się nie stresowałam a czym dłużej czekam tym robi się gorzej. Nich już dają te wyniki 😆

33l. ♀ ➥PCOS
  • Love22 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiłam w końcu wizytę, ale pierwszy wolny termin za tydzień dopiero. To będzie 7+2 . Mam nadzieję, że maluszek jest tam gdzie trzeba i nic się przez ten czas nie wydarzy. Jakoś nie mogę się oswoić z myślą o ciąży i chyba dlatego tak zwlekałam z tym telefonem. W dodatku czyje się fatalnie i noc mi się nie chce . Mogłabym leżeć w łóżku cały dzień i spać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2021, 16:09

202206271756.png
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ