Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Wszystko się unormuje, na pewno. Grunt że tak szybko ruszasz z tabletkami ☺️
Mnie męczą mdłości i brak apetytu.. zrobiłam sobie makaron, bo poczułam chęć, ale bardzo długo go jadłam, bo czułam jak mi niedobrze
No i w końcu zwróciłam 🤮 Jeśli będzie tak jak w pierwszej ciąży, gdzie nawet po wodzie potrafiłam wymiotować,to masakra.. a imbir też nie pomagał, czułam się tylko gorzej. -
Ja rano czuję taki dyskomfort brzuszny - nie tyle ból brzucha ani mdłości, ale złe samopoczucie. Nie mam ochoty na kawę, jestem mniej głodna, zjadłam kilka chipsów i nie miałam już ochoty :o Wieczorem znowu zaczęło mnie brać takie dziwne uczucie na brzuchu, trochę w gardle.
👧 07.2022 -
Barbaritka84 wrote:Z usg wychodzi 6 tydzien
Zastanawiam się co ja zobaczę w niedzielę. Wtedy będzie 5+6 🙈
29.10.21 dwie kreski 🥰
19.02.21 💔6tc [*]
2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
5.03.18 dwie kreski na teście !!!
Hiperinsulinemia, PCOS -
Super wieście, dziewczyny, gratulacje! 🙂 niech dzieciątka rosną 🍀
U mnie brzuch płaski, wręcz zapadnięty, pojawiają się ostre kłucia w podbrzusza raz na jakiś czas. Piersi wiotkie. Tylko zmęczenie mi zostało... cieszę się że wszystkich Waszych sukcesów, ale jednocześnie bardzo źle czuję się sama że sobą, więc znikam póki co z forum. Obym wróciła za 2 tygodnie z nową siłą i nadzieją.
Trzymajcie się dziewczyny-super-mamy! 🤞🍀 -
910608 wrote:Super wieście, dziewczyny, gratulacje! 🙂 niech dzieciątka rosną 🍀
U mnie brzuch płaski, wręcz zapadnięty, pojawiają się ostre kłucia w podbrzusza raz na jakiś czas. Piersi wiotkie. Tylko zmęczenie mi zostało... cieszę się że wszystkich Waszych sukcesów, ale jednocześnie bardzo źle czuję się sama że sobą, więc znikam póki co z forum. Obym wróciła za 2 tygodnie z nową siłą i nadzieją.
Trzymajcie się dziewczyny-super-mamy! 🤞🍀💁♀️ 27
💁♂️ 31
04.11.21 ⏸️
12 dpo- beta 78,9
15 dpo- beta 282,1 🥰
24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
13.11- crl 2,43 cm ❤️
22.12- crl 3,95 cm ❤️
03.01- prenatalne- synek 💙
19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
15.02- 250 gramów 🥰
01.03- połówkowe 🤞🍀
-
Trzymajcie się dziewczyny-super-mamy! 🤞🍀
Odpoczywaj i wracaj do nas z dobrymi wiadomościami. Będziemy czekać ✊💚💚
33l. ♀ ➥PCOS -
Cześć dziewczyny! ☺
910608 - daj sobie wolne, odpocznij, nie myśl i zajmij się sobą. Trzymam kciuki za Ciebie i bobasa! Zasługujesz na wszystko, co dobre! 😘 Mam Cię w pamięci i tulę mocno! 😘
Poszłam dziś jeszcze sprawdzć betę (by zobaczyć jaki jest przyrost po 48h) i proga (jak będzie znów tendencja spadkowa to dzwonię do ginekologa i umawiam się od razu na wizytę, bo zacznę się denerwować). I tak - wiem, że pisałam, że wydziela się skokowo, no ale kurde, jednak wolałabym skonsultować to z lekarzem, niż szukać na necie i się stresować, jak znów mi spadnie.
Wczoraj wieczorem miałam jeden, silny skurcz aż mąż się przestraszył, tak mnie zabolało, że myślałam, że się popłaczę. 😱 Dziś już te bóle są mniejsze i lepiej je znoszę. Niech Kropek rośnie! A tak to nic nowego; chodzę głodna, cycki bolą więc myślę, że mieszczę się w normach. 😅😂11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Trzymajcie się dziewczyny-super-mamy! 🤞🍀 -
Hej
910608 czekamy na Ciebie za 2 tygodnie. Trzymaj się cieplutko i odpoczywaj.
Gratuluje udanychbwizyt i bet, tak właśnie ma być same pozytywy 😊
To kto teraz jest następny w kolejce do wizyty? Bo nie wiem kiedy kciuki trzymac😄
Ja Wam powiem dziewczyny że jakis wielkich objawów nie mam, ale czuję ta ciążę, jestem bardzo zmęczona. Wczoraj myślałam że padnę jak wróciłam do domu. Jednak małe dziecko, dom, szkoła i viaza to dla mnie już teraz wyzwanie. Mam nadzie ze z czasem będzie lepiej. Nie chciałabym rezygnować że szkoły i to na samym początku bo wiem że takiej szansy pewnie już drugi raz nie dostanę. Do tego dochodzi to że mieszkamy za granica I jesteśmy tu zupełnie sami, jeszcze ode mnie że wsi mam godzinę drogi do szkoły w jedną stronę co też mnie męczy.w pierwszej ciąży cały czas siedziałam w domu. A Wy zamierzacie długo pracować w ciąży czy na zwolnienie? -
Moja następna wizyta 19.11, więc jeszcze trochę. Ale to będzie już 6+1 więc małe nadzieje są, że może może serduszko będzie 💚
A co do zwolnienia to ja już wczoraj wzięłam i mam spokójAle to zależy jaką ma się pracę. Ja mam ciężką i męczącą, sporo dźwigania. Kierowniczce jak powiedziałam o ciąży parę dni temu to od razu kazała brać L4 bo ona się nie będzie martwić, że coś mi się stanie w pracy. Moja dr temu przytaknęła i bez problemu L4 dała.
33l. ♀ ➥PCOS -
Ja też czuję się bardzo zmęczona, na nic nie mam ochoty.
Wracam do domu i mogłabym tylko leżeć, a jednak trzeba ogarnąć obiad, dzieciaki itp.
Zamierzam pracować jak najdłużej, mam pracę biurową także nie jest mocno wymagająca.
Jeśli szybko znajdą osobę na moje zastępstwo to może w kwietniu albo maju pójdę na L4 żeby nabrać sił przed porodem.
Póki co w pracy nikt jeszcze nie wie o moim błogosławionym stanie, zamierzam powiedzieć w grudniu, o ile nie wypaplam wcześniej albo brzucha mi nie wywali co przy 4 ciąży jest bardzo prawdopodobne. -
Sendi, Morgana kciuki za dobre wieści!
Moje mdłości się rozkręciły rano, wymiotowałam po kawie (do odstawienia), a potem po wyjściu z autobusu. I jak tu cokolwiek jeść... Na szczęście potem się trochę uspokoiło, zjadłam suchą bułkę, trochę biszkoptów, piję wodę.
A teraz jestem taka śpiąca, że masakra. A tu trzeba pracować 🙈Morgana, Sendi94 lubią tę wiadomość
-
Na dzień dzisiejszy nie mówię w pracy o ciąży nikomu wyżej. Pracuję u prywaciarza, na dodatek średnio lubi kobiety w ciąży (ten stan akceptuje tylko u córki i synowej) 🙃. Z moim współpracownikiem mi się bardzo dobrze pracuje i dziś nawet sam z siebie zaproponował pomoc. Natomiast, jak wszystko będzie okej to na L4 chciałabym iść jak najszybciej w styczniu a najlepiej to po podpisaniu podwyżki. 😬
Ale tak, też czuję się zmęczona. Po całym dniu o 20 już jestem w łóżku i zasypiam. Nie mam siły chodzić na żadne spacery i truchtanie, może jutro się skuszę i pójdę w las...11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Morgana wrote:Sendi kciuki za ładny przyrost ✊✊✊
A ja dzisiaj też lecę na betę + prog i jeszcze w przyszłym tygodniu mam iść. Dr chce, żeby wysyłać jej wyniki od razu smsem. Trochę będę pokuta, ale może odrobinę spokojniejszaMorgana, Sendi94 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, mam stresa i idę dziś do mojego ginekologa na spontaniczną wizytę, na 19:00.
Mam wyniki badań - beta-HCG 1000,1 a progesteron 21,1. Rozumiem, że próg wydziela się skokowo, wynik się mieści w widelkach i możliwe, że panikuje (tyle już się naczytałam, także cudownie) ale coś mi nie pasuje a wolę jechać i się skonsultować, zrobić USG, może coś już widać.
Kochane, trzymajcie kciuki, bardzo Was proszę! 🥺 Może tak przeżywam, bo to pierwsza ciąża, mam nadzieję, że zrozumiecie. 😞11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Ann... Możesz napisać Twoje wyniki w necie i progu? Bo w sumie pisałam Ci o wydzielaniu skokowym proga ale nie miałam wglądu do Twoich wcześniejszych badań. Teraz jak siadłam i porównałam swoje wyniki to mam tak:
beta 75,5 - próg 27,90
beta 349,9 - próg 26,60
beta 1000,1 - próg 21,10
U Ciebie tez jest tendencja spadkowa, czy raczej gora-dol?11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Ultra-Dżasta wrote:Dziewczyny, mam stresa i idę dziś do mojego ginekologa na spontaniczną wizytę, na 19:00.
Mam wyniki badań - beta-HCG 1000,1 a progesteron 21,1. Rozumiem, że próg wydziela się skokowo, wynik się mieści w widelkach i możliwe, że panikuje (tyle już się naczytałam, także cudownie) ale coś mi nie pasuje a wolę jechać i się skonsultować, zrobić USG, może coś już widać.
Kochane, trzymajcie kciuki, bardzo Was proszę! 🥺 Może tak przeżywam, bo to pierwsza ciąża, mam nadzieję, że zrozumiecie. 😞
Świetnie Cię rozumiem. Też bym nie wytrzymała siedząc bezczynnie i zadręczając się, że coś może być nie tak.
Progesteron faktycznie wydziela się skokowo, może trafiłaś akurat w spadek, ale zawsze lepiej to skonsultować. Mi wczoraj moja dr powiedziała, że musimy postarać się utrzymać proga w granicy ok 25. Dzisiaj też go badałam razem z betą i czekam na wyniki. Z rana się nie stresowałam a czym dłużej czekam tym robi się gorzej. Nich już dają te wyniki 😆33l. ♀ ➥PCOS -
Umówiłam w końcu wizytę, ale pierwszy wolny termin za tydzień dopiero. To będzie 7+2 . Mam nadzieję, że maluszek jest tam gdzie trzeba i nic się przez ten czas nie wydarzy. Jakoś nie mogę się oswoić z myślą o ciąży i chyba dlatego tak zwlekałam z tym telefonem. W dodatku czyje się fatalnie i noc mi się nie chce . Mogłabym leżeć w łóżku cały dzień i spać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2021, 16:09