X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamusie 2022
Odpowiedz

Lipcowe mamusie 2022

Oceń ten wątek:
  • amili Debiutantka

Wysłany: 9 listopada 2021, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko się unormuje, na pewno. Grunt że tak szybko ruszasz z tabletkami ☺️

Mnie męczą mdłości i brak apetytu.. zrobiłam sobie makaron, bo poczułam chęć, ale bardzo długo go jadłam, bo czułam jak mi niedobrze
    No i w końcu zwróciłam 🤮 Jeśli będzie tak jak w pierwszej ciąży, gdzie nawet po wodzie potrafiłam wymiotować,to masakra.. a imbir też nie pomagał, czułam się tylko gorzej.

gann43r8j1bxagnk.png
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rano czuję taki dyskomfort brzuszny - nie tyle ból brzucha ani mdłości, ale złe samopoczucie. Nie mam ochoty na kawę, jestem mniej głodna, zjadłam kilka chipsów i nie miałam już ochoty :o Wieczorem znowu zaczęło mnie brać takie dziwne uczucie na brzuchu, trochę w gardle.

👧 07.2022
  • Justaaa Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2021, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbaritka84 wrote:
    Z usg wychodzi 6 tydzien
    6 tydzień i serduszko. Cudownie😍
    Zastanawiam się co ja zobaczę w niedzielę. Wtedy będzie 5+6 🙈

2nn3skjovezv3wxq.png
    iv09t5odpg9q4qsv.png
    29.10.21 dwie kreski 🥰
    19.02.21 💔6tc [*]
    2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
    5.03.18 dwie kreski na teście !!! :D
    Hiperinsulinemia, PCOS
  • 910608 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieście, dziewczyny, gratulacje! 🙂 niech dzieciątka rosną 🍀

U mnie brzuch płaski, wręcz zapadnięty, pojawiają się ostre kłucia w podbrzusza raz na jakiś czas. Piersi wiotkie. Tylko zmęczenie mi zostało... cieszę się że wszystkich Waszych sukcesów, ale jednocześnie bardzo źle czuję się sama że sobą, więc znikam póki co z forum. Obym wróciła za 2 tygodnie z nową siłą i nadzieją.

Trzymajcie się dziewczyny-super-mamy! 🤞🍀

age.png

05/2021 - 💔
    02/09/21 - 💔
    27/10/21 - ⏸ 🤯 beta 484 ⏩ 6677🙏 (2️⃣5️⃣cs)
    23/11/21 - USG ⏩ 1 cm 👶
    23/12/21 - I prenatalne ⏩ 58 mm człowieka, pomiary w normie 👌
    15/02/22 - połówkowe ⏩ 346 g dziewczynki, w USG PRUV 😔
    14/07/22 - Inka 🎀, 2730g, 48 cm
  • myszajda Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    910608 wrote:

U mnie brzuch płaski, wręcz zapadnięty, pojawiają się ostre kłucia w podbrzusza raz na jakiś czas. Piersi wiotkie. Tylko zmęczenie mi zostało... cieszę się że wszystkich Waszych sukcesów, ale jednocześnie bardzo źle czuję się sama że sobą, więc znikam póki co z forum. Obym wróciła za 2 tygodnie z nową siłą i nadzieją.

trzymam kciuki żeby wszystko się u Ciebie dobrze skończyło 🤞 odpocznij i wracaj z dobrymi wieściami 😘

💁‍♀️ 27
    💁‍♂️ 31
    04.11.21 ⏸️
    12 dpo- beta 78,9
    15 dpo- beta 282,1 🥰
    24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
    13.11- crl 2,43 cm ❤️
    22.12- crl 3,95 cm ❤️
    03.01- prenatalne- synek 💙
    19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
    15.02- 250 gramów 🥰
    01.03- połówkowe 🤞🍀

2nn3vfxm1vo7yhz1.png
  • Morgana Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    910608 wrote:

Odpoczywaj i wracaj do nas z dobrymi wiadomościami. Będziemy czekać ✊💚💚

33l. ♀ ➥PCOS
  • Sendi94 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2021, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje oddanie krwi na bete nr 2😂🤞

Morgana, Barbaritka84, Ann.... lubią tę wiadomość

• Morgana Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sendi kciuki za ładny przyrost ✊✊✊

A ja dzisiaj też lecę na betę + prog i jeszcze w przyszłym tygodniu mam iść. Dr chce, żeby wysyłać jej wyniki od razu smsem. Trochę będę pokuta, ale może odrobinę spokojniejsza :)

33l. ♀ ➥PCOS
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! ☺

910608 - daj sobie wolne, odpocznij, nie myśl i zajmij się sobą. Trzymam kciuki za Ciebie i bobasa! Zasługujesz na wszystko, co dobre! 😘 Mam Cię w pamięci i tulę mocno! 😘

Poszłam dziś jeszcze sprawdzć betę (by zobaczyć jaki jest przyrost po 48h) i proga (jak będzie znów tendencja spadkowa to dzwonię do ginekologa i umawiam się od razu na wizytę, bo zacznę się denerwować). I tak - wiem, że pisałam, że wydziela się skokowo, no ale kurde, jednak wolałabym skonsultować to z lekarzem, niż szukać na necie i się stresować, jak znów mi spadnie.

Wczoraj wieczorem miałam jeden, silny skurcz aż mąż się przestraszył, tak mnie zabolało, że myślałam, że się popłaczę. 😱 Dziś już te bóle są mniejsze i lepiej je znoszę. Niech Kropek rośnie! A tak to nic nowego; chodzę głodna, cycki bolą więc myślę, że mieszczę się w normach. 😅😂

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Lolita Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    910608 wrote:

Kochana, trzymam za Ciebie kciuki. Mam nadzieję, że wrócisz za 2 tygodnie by nam powiedzieć, ze z Wami wszystko ok ✊🍀

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • CarmeLatte93 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    910608 czekamy na Ciebie za 2 tygodnie. Trzymaj się cieplutko i odpoczywaj.
    Gratuluje udanychbwizyt i bet, tak właśnie ma być same pozytywy 😊
    To kto teraz jest następny w kolejce do wizyty? Bo nie wiem kiedy kciuki trzymac😄
    Ja Wam powiem dziewczyny że jakis wielkich objawów nie mam, ale czuję ta ciążę, jestem bardzo zmęczona. Wczoraj myślałam że padnę jak wróciłam do domu. Jednak małe dziecko, dom, szkoła i viaza to dla mnie już teraz wyzwanie. Mam nadzie ze z czasem będzie lepiej. Nie chciałabym rezygnować że szkoły i to na samym początku bo wiem że takiej szansy pewnie już drugi raz nie dostanę. Do tego dochodzi to że mieszkamy za granica I jesteśmy tu zupełnie sami, jeszcze ode mnie że wsi mam godzinę drogi do szkoły w jedną stronę co też mnie męczy.w pierwszej ciąży cały czas siedziałam w domu. A Wy zamierzacie długo pracować w ciąży czy na zwolnienie?

preg.png
    08.07.2022 Oskar jest z nami ❤️
    21.10.2021 10dpo pozytywny test 😍😍😍
    26.04.2021 ❤ przestalo bić 8t6d 👼💔
    02.04.2021 beta pozytywna a😍
    Od 05.2019 starania o rodzenstwo
    9.10.2018 Benio jest już z nami 👨‍👩‍👦😍
  • Morgana Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja następna wizyta 19.11, więc jeszcze trochę. Ale to będzie już 6+1 więc małe nadzieje są, że może może serduszko będzie 💚
    A co do zwolnienia to ja już wczoraj wzięłam i mam spokój :) Ale to zależy jaką ma się pracę. Ja mam ciężką i męczącą, sporo dźwigania. Kierowniczce jak powiedziałam o ciąży parę dni temu to od razu kazała brać L4 bo ona się nie będzie martwić, że coś mi się stanie w pracy. Moja dr temu przytaknęła i bez problemu L4 dała. :)

33l. ♀ ➥PCOS
  • Barbaritka84 Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2021, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czuję się bardzo zmęczona, na nic nie mam ochoty.
    Wracam do domu i mogłabym tylko leżeć, a jednak trzeba ogarnąć obiad, dzieciaki itp.

Zamierzam pracować jak najdłużej, mam pracę biurową także nie jest mocno wymagająca.
    Jeśli szybko znajdą osobę na moje zastępstwo to może w kwietniu albo maju pójdę na L4 żeby nabrać sił przed porodem.
    Póki co w pracy nikt jeszcze nie wie o moim błogosławionym stanie, zamierzam powiedzieć w grudniu, o ile nie wypaplam wcześniej albo brzucha mi nie wywali co przy 4 ciąży jest bardzo prawdopodobne.

• amili Debiutantka

Wysłany: 10 listopada 2021, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sendi, Morgana kciuki za dobre wieści!

Moje mdłości się rozkręciły rano, wymiotowałam po kawie (do odstawienia), a potem po wyjściu z autobusu. I jak tu cokolwiek jeść... Na szczęście potem się trochę uspokoiło, zjadłam suchą bułkę, trochę biszkoptów, piję wodę.

A teraz jestem taka śpiąca, że masakra. A tu trzeba pracować 🙈

Morgana, Sendi94 lubią tę wiadomość

gann43r8j1bxagnk.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dzień dzisiejszy nie mówię w pracy o ciąży nikomu wyżej. Pracuję u prywaciarza, na dodatek średnio lubi kobiety w ciąży (ten stan akceptuje tylko u córki i synowej) 🙃. Z moim współpracownikiem mi się bardzo dobrze pracuje i dziś nawet sam z siebie zaproponował pomoc. Natomiast, jak wszystko będzie okej to na L4 chciałabym iść jak najszybciej w styczniu a najlepiej to po podpisaniu podwyżki. 😬

Ale tak, też czuję się zmęczona. Po całym dniu o 20 już jestem w łóżku i zasypiam. Nie mam siły chodzić na żadne spacery i truchtanie, może jutro się skuszę i pójdę w las...

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Ann.... Znajoma

Wysłany: 10 listopada 2021, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana wrote:
    Sendi kciuki za ładny przyrost ✊✊✊

A ja dzisiaj też lecę na betę + prog i jeszcze w przyszłym tygodniu mam iść. Dr chce, żeby wysyłać jej wyniki od razu smsem. Trochę będę pokuta, ale może odrobinę spokojniejsza :)
    Kciuki za piękny przyrost

Morgana, Sendi94 lubią tę wiadomość

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam stresa i idę dziś do mojego ginekologa na spontaniczną wizytę, na 19:00.

Mam wyniki badań - beta-HCG 1000,1 a progesteron 21,1. Rozumiem, że próg wydziela się skokowo, wynik się mieści w widelkach i możliwe, że panikuje (tyle już się naczytałam, także cudownie) ale coś mi nie pasuje a wolę jechać i się skonsultować, zrobić USG, może coś już widać.

Kochane, trzymajcie kciuki, bardzo Was proszę! 🥺 Może tak przeżywam, bo to pierwsza ciąża, mam nadzieję, że zrozumiecie. 😞

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann... Możesz napisać Twoje wyniki w necie i progu? Bo w sumie pisałam Ci o wydzielaniu skokowym proga ale nie miałam wglądu do Twoich wcześniejszych badań. Teraz jak siadłam i porównałam swoje wyniki to mam tak:
    beta 75,5 - próg 27,90
    beta 349,9 - próg 26,60
    beta 1000,1 - próg 21,10

U Ciebie tez jest tendencja spadkowa, czy raczej gora-dol?

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Morgana Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Dziewczyny, mam stresa i idę dziś do mojego ginekologa na spontaniczną wizytę, na 19:00.

Mam wyniki badań - beta-HCG 1000,1 a progesteron 21,1. Rozumiem, że próg wydziela się skokowo, wynik się mieści w widelkach i możliwe, że panikuje (tyle już się naczytałam, także cudownie) ale coś mi nie pasuje a wolę jechać i się skonsultować, zrobić USG, może coś już widać.

Kochane, trzymajcie kciuki, bardzo Was proszę! 🥺 Może tak przeżywam, bo to pierwsza ciąża, mam nadzieję, że zrozumiecie. 😞

Świetnie Cię rozumiem. Też bym nie wytrzymała siedząc bezczynnie i zadręczając się, że coś może być nie tak.
    Progesteron faktycznie wydziela się skokowo, może trafiłaś akurat w spadek, ale zawsze lepiej to skonsultować. Mi wczoraj moja dr powiedziała, że musimy postarać się utrzymać proga w granicy ok 25. Dzisiaj też go badałam razem z betą i czekam na wyniki. Z rana się nie stresowałam a czym dłużej czekam tym robi się gorzej. Nich już dają te wyniki 😆

33l. ♀ ➥PCOS
  • Love22 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiłam w końcu wizytę, ale pierwszy wolny termin za tydzień dopiero. To będzie 7+2 . Mam nadzieję, że maluszek jest tam gdzie trzeba i nic się przez ten czas nie wydarzy. Jakoś nie mogę się oswoić z myślą o ciąży i chyba dlatego tak zwlekałam z tym telefonem. W dodatku czyje się fatalnie i noc mi się nie chce . Mogłabym leżeć w łóżku cały dzień i spać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2021, 16:09

202206271756.png
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ