X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamusie 2022
Odpowiedz

Lipcowe mamusie 2022

Oceń ten wątek:
  • Ann.... Znajoma

Wysłany: 11 listopada 2021, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Ann... Możesz napisać Twoje wyniki w necie i progu? Bo w sumie pisałam Ci o wydzielaniu skokowym proga ale nie miałam wglądu do Twoich wcześniejszych badań. Teraz jak siadłam i porównałam swoje wyniki to mam tak:
    beta 75,5 - próg 27,90
    beta 349,9 - próg 26,60
    beta 1000,1 - próg 21,10

U Ciebie tez jest tendencja spadkowa, czy raczej gora-dol?

Moja pierwsza beta 424.08 prog. 26.4
    Druga beta 2016.05 prog 20,02

Dzwoniłam do swojej doktor i mówiła że ładnie progesteron, ale ze względu na mojej dwa poronienia dosałam duphaston 3x1 i acard 150

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2021, 13:57

mcdulka lubi tę wiadomość

• Ann.... Znajoma

Wysłany: 11 listopada 2021, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sendi tule mocno.

Sendi94 lubi tę wiadomość

• CarmeLatte93 Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2021, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sendi tak mi przykro..

A ja Wam powiem że dziś miałam niezła przygodę. Ogólnie zawsze często chodzę do toalety, mam słaby pęcherz. A w każdej ciąży odczuwam to jeszcze bardziej. Dzisiaj jadąc do szkoły A to jakieś półtorej godziny myślałam że umrę. Zatrzymałam się po drodze na dwóch stacjach i nie wpuścili mnie do toalety bo korona. Paranoja jak dla mnie. I tak jadąc płakałam że już nie wytrzymam i zesikam się w majtki. Jak wreszcie stanęłam na parkingu wiedziałam że nie dojdę do tej toalety w szkole na pewno, jak na złość żadnych krzaków i musiałam tak perfidnie między blokami ludziom pod balkonem. Znając dzisiejszy świat zastanawiam się czy mnie ktoś nie nagrał i już nie wrzócił do internetu 🤣🤣🤣

preg.png
    08.07.2022 Oskar jest z nami ❤️
    21.10.2021 10dpo pozytywny test 😍😍😍
    26.04.2021 ❤ przestalo bić 8t6d 👼💔
    02.04.2021 beta pozytywna a😍
    Od 05.2019 starania o rodzenstwo
    9.10.2018 Benio jest już z nami 👨‍👩‍👦😍
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozumiem postępowania obsługi na stacji benzynowej, mam niedaleko siebie starą A4 i Orlen, i chociaż do domu stamtąd jest niedaleko to nigdy nie było problemem skorzystanie z WC. 😱 U mnie dziś aktywny dzień - rano spacer z mężem i psem a później, od razu po przyjściu pomogłam teściowej w jesiennych porządkach, w ogrodzie: grabienie liści, ścinanie róż, zamiatanie. Następnie od razu w domu robiłam obiad i sałatkę dla gości. Jak po obiedzie się położyłam, tak pospałam 2-3h i nadal chce mi się spać (na szczęście już po gościach). Zmęczyłam się i dziś to odczuwam z 10x mocniej niż kiedyś. Wiecie, jako biegaczka ultra dystanse po 50, 70 km nie robią na mnie takiego wrażenia i ogólnie wiem jak sobie radzić po takim wysiłku a tu niespodzianka. 😂 Całkowicie nie wiem co z czym łączyć i nawet spanie nie pomaga. 😂😂😂

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Justaaa Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2021, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CarmeLatte93 wrote:
    Sendi tak mi przykro..

A ja Wam powiem że dziś miałam niezła przygodę. Ogólnie zawsze często chodzę do toalety, mam słaby pęcherz. A w każdej ciąży odczuwam to jeszcze bardziej. Dzisiaj jadąc do szkoły A to jakieś półtorej godziny myślałam że umrę. Zatrzymałam się po drodze na dwóch stacjach i nie wpuścili mnie do toalety bo korona. Paranoja jak dla mnie. I tak jadąc płakałam że już nie wytrzymam i zesikam się w majtki. Jak wreszcie stanęłam na parkingu wiedziałam że nie dojdę do tej toalety w szkole na pewno, jak na złość żadnych krzaków i musiałam tak perfidnie między blokami ludziom pod balkonem. Znając dzisiejszy świat zastanawiam się czy mnie ktoś nie nagrał i już nie wrzócił do internetu 🤣🤣🤣
    To jest chore z tymi toaletami, już naprawdę przesadzają😳

A ja dzisiaj zaczęłam delikatnie czuć piersi, w pierwszej ciąży bolały mega od testu praktycznie a teraz była cisza.
    Za to w drugiej którą poroniłam piersi nie czułam wcale. Może to dobry znak.
    Wiem, że to głupie i każda ciąża może być zupełnie inna. No ale nie da się nie porównywać 🙈
    Jeszcze tylko pare dni i USG to może mnie trochę uspokoi. Super by było zobaczyć serduszko, ale myśle ze na to za wczesnie. Mam nadzieje ze chociaz zarodek będzie 😍

2nn3skjovezv3wxq.png
    iv09t5odpg9q4qsv.png
    29.10.21 dwie kreski 🥰
    19.02.21 💔6tc [*]
    2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
    5.03.18 dwie kreski na teście !!! :D
    Hiperinsulinemia, PCOS
  • myszajda Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dzisiaj leniwy dzień wypełniony drzemkami 😴
    Wczoraj miałam mega załamkę bo trochę plamiłam. W sumie nawet nie wiem czy można to nazwać plamieniem, ale z 3 razy na papierze widzialam śluz zabarwiony na jasny brąz. Dziś na szczęście czysto. Badałam prog z pierwszą betą i był ładny, ale jutro chyba powtórzę. Czytałam, że plamienia się zdarzają i nie zawsze oznaczają najgorsze, ale i bez tego mega się martwiłam a teraz to już katastrofa ☹️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2021, 22:43

💁‍♀️ 27
    💁‍♂️ 31
    04.11.21 ⏸️
    12 dpo- beta 78,9
    15 dpo- beta 282,1 🥰
    24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
    13.11- crl 2,43 cm ❤️
    22.12- crl 3,95 cm ❤️
    03.01- prenatalne- synek 💙
    19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
    15.02- 250 gramów 🥰
    01.03- połówkowe 🤞🍀

2nn3vfxm1vo7yhz1.png
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszajda wrote:
    Wczoraj miałam mega załamkę bo trochę plamiłam. W sumie nawet nie wiem czy można to nazwać plamieniem, ale z 3 razy na papierze widzialam śluz zabarwiony na jasny brąz. Dziś na szczęście czysto. Badałam prog z pierwszą betą i był ładny, ale jutro chyba powtórzę. Czytałam, że plamienia się zdarzają i nie zawsze oznaczają najgorsze, ale i bez tego mega się martwiłam a teraz to już katastrofa ☹️

Mój lekarz mówił mi o tym, że na początku ciąży plamienia mogą się zdarzać i to jest całkiem normalne i może zależeć od tego, gdzie i jak zagnieżdżone jest dziecko. Moja Kropka jest umiejscowiona w dnie macicy i rzekomo, to bardzo dobrze ale wiecie - ja się tak znam na tym wszystkim, że hej. 🙈

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Lolita Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszajda wrote:
    Też miałam wczoraj taki epizod, nitki brązowego śluzu na papierze. Później czysto. Proga nie badam. No stress 😉

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wczoraj miałam brązowe nitki na papierze, bardzo mało, ale zapisałam się do lekarza na jutro, po czym pani doktor zadzwoniła i zaproponowała wizytę już wczoraj 😄 dzięki temu mamy serduszko. Wszystko Ok, dostałam zwiększoną dawkę duphastonu, ale przyczyna plamienia nie jest znana, tak może się po prostu zdarzyć (szczególnie, że miałam małe ilości i w środku z dzidzią i kosmówką wszystko ok)

Red555, Ann...., Ultra-Dżasta, myszajda lubią tę wiadomość

👧👦
  • Red555 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj prawie cały dzień przespałam.. taka była rozbita jakaś:(
    2 dni temu robiłam betę i było 1216 więc przyrost niby ok.

We wtorek mam wizytę i mam nadzieje, ze juz coś będzie widać:)
    Trzymam też za Was mocno kciuki

f2w3rjjg126tkf9t.png
  • Red555 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy___ wrote:
    Ja też wczoraj miałam brązowe nitki na papierze, bardzo mało, ale zapisałam się do lekarza na jutro, po czym pani doktor zadzwoniła i zaproponowała wizytę już wczoraj 😄 dzięki temu mamy serduszko. Wszystko Ok, dostałam zwiększoną dawkę duphastonu, ale przyczyna plamienia nie jest znana, tak może się po prostu zdarzyć (szczególnie, że miałam małe ilości i w środku z dzidzią i kosmówką wszystko ok)
    Który to Twój dzień?:)

f2w3rjjg126tkf9t.png
  • Justaaa Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2021, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że dużo tych plamień. Ja dzisiaj rano tez brązowe plamienia, nie jakoś mega dużo ale i nie mało. Byłam w szpitalu na USG. Zarodek 2 mm i bijące serduszko. I wielki krwiak podkosmowkowy jakoś 26x13. Ale stres😭 poprzednia ciąże w tym czasie poroniłam. Boję się ☹️
    Mam zwiększoną luteinę do 400,oszczędny tryb życia i czekamy. Myśle nad l4.

2nn3skjovezv3wxq.png
    iv09t5odpg9q4qsv.png
    29.10.21 dwie kreski 🥰
    19.02.21 💔6tc [*]
    2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
    5.03.18 dwie kreski na teście !!! :D
    Hiperinsulinemia, PCOS
  • Red555 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaaa wrote:
    Widzę że dużo tych plamień. Ja dzisiaj rano tez brązowe plamienia, nie jakoś mega dużo ale i nie mało. Byłam w szpitalu na USG. Zarodek 2 mm i bijące serduszko. I wielki krwiak podkosmowkowy jakoś 26x13. Ale stres😭 poprzednia ciąże w tym czasie poroniłam. Boję się ☹️
    Mam zwiększoną luteinę do 400,oszczędny tryb życia i czekamy. Myśle nad l4.
    Faktycznie musisz się oszczędzać.swoja droga super, że tak szybko udało Ci się zobaczyć maluszka :). Dużo spokoju Ci życzę

f2w3rjjg126tkf9t.png
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red555 wrote:
    Który to Twój dzień?:)

Wg om było 7+1/7+2, wg USG 6+1, bo bobo ma 0,52 cm :) Ale wszystko w porządku, mam się nie przejmować tą różnicą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2021, 11:39

Sendi94, Red555 lubią tę wiadomość

👧👦
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a mogę Was zapytać skąd biorą się te krwiaki? Dźwiganie, intensywny tryb życia? 🤔

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Ann.... Znajoma

Wysłany: 12 listopada 2021, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Dziewczyny, a mogę Was zapytać skąd biorą się te krwiaki? Dźwiganie, intensywny tryb życia? 🤔
    Nie wiadomo, ja miałam przy dwóch ciążach, mam nadzieję że teraz mnie to ominie.

• Sendi94 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2021, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wynik 687,48 ❤
    Czyli chyba jednak błąd lab
    Przyrost miedzy poniedziałkiem a piątkiem 123%, nie biore pod uwagę tej nie szczęsnej środy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2021, 16:52

Ann...., Morgana, Barbaritka84, Duzaa, Ultra-Dżasta, Lolita, CarmeLatte93 lubią tę wiadomość

• Ann.... Znajoma

Wysłany: 12 listopada 2021, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sendi94 wrote:
    Przyrost miedzy poniedziałkiem a piątkiem 123%, nie biore pod uwagę tej nie szczęsnej środy
    Super wiadomość <3

Sendi94, Morgana lubią tę wiadomość

• Gońcia Koleżanka

Wysłany: 12 listopada 2021, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobietki,
    jestem tu nowa,poproszę o przyjęcie do dyskusji 😇
    To moja pierwsza ciąża, przewidywany termin porodu to 13.07.2022 r.
    Trzymam za nas kciuki i życzę dużo zdrówka 🥰

myszajda, Ultra-Dżasta, Lolita, Red555 lubią tę wiadomość

• Barbaritka84 Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2021, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sendi94 wrote:

Cudowne wiadomości 😍

Sendi94 lubi tę wiadomość

‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ