X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamusie 2022
Odpowiedz

Lipcowe mamusie 2022

Oceń ten wątek:
  • agatagd93 Znajoma

Wysłany: 13 listopada 2021, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaL wrote:
    Witam. Dobrze wiedzieć ze nie jestem jedyna z bliźniakami :) ja czuję się dobrze, póki co jakbym nie była w ciąży. Jedyne co mi przeszkadza to ból brodawek przy karmieniu starszego syna i większy apetyt.
    Fajnie ze widziałaś już chociaż jedno serduszko. Ja nie mogę się doczekać kolejnej wizyty. U lekarza prowadzącego będę dopiero 23.11 ale 18.11 pojadę chyba do innego w medicover bo nie wytrzymam z niepewności :)
    Jaka była wasza reakcja na bliźnięta?

U mnie tez wszystko ok. Jedynie senna jestem i właśnie ten ból piersi przeszkadza. Poza tym czuje, ze rośnie brzuszek, a to dopiero 8 tydzień.

Byliśmy świadomi, ze mogą być bliźniaki, ale nie chcieliśmy w to wierzyć. Na pierwszym usg byłam sama. Moja reakcja to płacz ze szczęścia połączony z przerażeniem. W drodze powrotnej nie mogłam się ogarnąć i jak tylko weszłam do domu to mąż już wiedział, ze będzie nas piątka 🤪 teraz już jestem troszkę spokojniejsza. Będzie ciężko, ale damy jakoś radę.
    Nasza 3 latka jest przeszczęśliwa, ze będzie miała rodzeństwo😉

karm3lka lubi tę wiadomość

j36regz2fzoe228r.png
    iv09gu1r0v7avkau.png
    0d1y3e3kd1khvov5.png

PCOS
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatagd93 wrote:
    U mnie tez wszystko ok. Jedynie senna jestem i właśnie ten ból piersi przeszkadza. Poza tym czuje, ze rośnie brzuszek, a to dopiero 8 tydzień.

Byliśmy świadomi, ze mogą być bliźniaki, ale nie chcieliśmy w to wierzyć. Na pierwszym usg byłam sama. Moja reakcja to płacz ze szczęścia połączony z przerażeniem. W drodze powrotnej nie mogłam się ogarnąć i jak tylko weszłam do domu to mąż już wiedział, ze będzie nas piątka 🤪 teraz już jestem troszkę spokojniejsza. Będzie ciężko, ale damy jakoś radę.
    Niezły team się szykuje 🌻 niezłe zadanie dla starszej siostry 🤭

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • Red555 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje! Bliźniaki to niezle wyzwanie !!

f2w3rjjg126tkf9t.png
  • Morgana Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karm3lka wrote:
    To czekanie... 😏 Ja w poniedziałek będę dzwonić do gin :)
    Dziewczyny pracujecie? Czy poszłyście już na zwolnienie?

Ja już zwolnienie, ale mam ciężką pracę, więc nie brałam innej opcji pod uwagę.🙂 A jak u Ciebie? Zastanawiasz się?

33l. ♀ ➥PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2021, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) u mnie 4
    dzień po spodziewanym terminie okresu.Samopoczucie ok, oprócz delikatnego rozpierania w brzuchu póki co żadnych objawów.w pierwszej ciąży sześć lat temu od razu miałam wysokie wartości bety tak jak większość z Was. Teraz te wartości są niskie ale mimo to przyrost duży. 2dni po spodziewanym terminie miesiączki tylko 25.9 kolejnego dnia już 50. Większość z Was ma większe doświadczenie w temacie tak jak czytałam. Proszę podpowiedzcie czy martwić się niskimi wartościami i w trybie przyspieszonym udać się do lekarza czy raczej liczy się przyrost? Pozdrawiam

• Sendi94 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2021, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aassiiaa najwazniejszy jest przyrost, tak mówił mój gin, ale niech sie wypowiedza bardziej doświadczone dziewczyny🤗 Gratuluje i życzę nudnej ciąży ❤
    Ja pracuję, mam prace biurowa, jeszcze nikt nie wie w pracy, dopiero powiem jak uslysze serduszko. Planuje pracować do marca 🥰 Jak kropek na to pozwoli i wszystko będzie dobrze ❤

• 910608 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aassiiaa wrote:
    Hej dziewczyny:) u mnie 4
    dzień po spodziewanym terminie okresu.(...) Proszę podpowiedzcie czy martwić się niskimi wartościami i w trybie przyspieszonym udać się do lekarza czy raczej liczy się przyrost? Pozdrawiam

Hej, według mnie nie masz czym się zamartwiać. Liczy się przyrost, z lekarzem wstrzymaj się, im później, tym lepiej, o ile nic nie będzie działo się niepokojącego.
    A niewielkie wartości bety może mogą wynikać z tego, że może zagnieżdżenie było później? I ciąża jest faktycznie młodsza?
    Głowa do góry :)

Sendi94 lubi tę wiadomość

age.png

05/2021 - 💔
    02/09/21 - 💔
    27/10/21 - ⏸ 🤯 beta 484 ⏩ 6677🙏 (2️⃣5️⃣cs)
    23/11/21 - USG ⏩ 1 cm 👶
    23/12/21 - I prenatalne ⏩ 58 mm człowieka, pomiary w normie 👌
    15/02/22 - połówkowe ⏩ 346 g dziewczynki, w USG PRUV 😔
    14/07/22 - Inka 🎀, 2730g, 48 cm
  • KasiaL Koleżanka

Wysłany: 14 listopada 2021, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatagd93 wrote:

U nas na pokładzie roczny syn. On jeszcze nie ogarnia że będzie miał rodzeństwo :) ja na usg jak zobaczyłam dwa pęcherzyki to zaczęłam się śmiać. Ale lekarz mówił że poczekamy 2 tygodnie bo niekoniecznie w obu rozwinie się zarodek. Chociaż ja mam nadzieję bo pęcherzyki są praktycznie takie same (4.5 mm i 4.2 mm). Trochę boję się jak sobie poradzimy z 3 malutkich dzieci na 47 m2. Ale jak nie my to kto :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2021, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak też myślałam,żeby się wstrzymać z lekarzem, ale zawsze dobrze skonsultować z kimś kto jest na bieżąco 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2021, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sendi94 wrote:
    Aassiiaa najwazniejszy jest przyrost, tak mówił mój gin, ale niech sie wypowiedza bardziej doświadczone dziewczyny🤗 Gratuluje i życzę nudnej ciąży ❤
    Ja pracuję, mam prace biurowa, jeszcze nikt nie wie w pracy, dopiero powiem jak uslysze serduszko. Planuje pracować do marca 🥰 Jak kropek na to pozwoli i wszystko będzie dobrze ❤
    Dziękuję i wzajemnie życzę spokojnej ciąży☺

Sendi94 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    910608 wrote:
    Hej, według mnie nie masz czym się zamartwiać. Liczy się przyrost, z lekarzem wstrzymaj się, im później, tym lepiej, o ile nic nie będzie działo się niepokojącego.
    A niewielkie wartości bety może mogą wynikać z tego, że może zagnieżdżenie było później? I ciąża jest faktycznie młodsza?
    Głowa do góry :)
    Dzięki wielkie, od razu jakoś mi raźniej☺

• karm3lka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana wrote:
    Ja już zwolnienie, ale mam ciężką pracę, więc nie brałam innej opcji pod uwagę.🙂 A jak u Ciebie? Zastanawiasz się?

Tak, choć nie powinnam bo jestem opiekunem w żłobku... Hałas dźwiganie i infekcje.

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • Morgana Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karm3lka wrote:
    Tak, choć nie powinnam bo jestem opiekunem w żłobku... Hałas dźwiganie i infekcje.

Hmm musisz to dobrze przemyśleć. Jeśli masz się w pracy ciągle martwić, że coś Ci się może stać, czy zaszkodzić to nie ryzykowałabym takim stresem i nerwami. Ale to sama na pewno dobrze wiesz co dla Ciebie będzie najlepsze 🙂 i czy samopoczucie pozwoli na dłuższą pracę 🙂🍀

33l. ♀ ➥PCOS
  • Lolita Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karm3lka 🖐❤
    Cześć reszcie nowych dziewczyn!
    Chyba najwyższa pora zrobić na 1 stronie listę, żebyśmy były na bieżąco z serduszkami itp. Tu usmiech w kierunku założycielki wątku 😁

Ani_7, Morgana, karm3lka, Sendi94 lubią tę wiadomość

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • agatagd93 Znajoma

Wysłany: 14 listopada 2021, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaL wrote:
    U nas na pokładzie roczny syn. On jeszcze nie ogarnia że będzie miał rodzeństwo :) ja na usg jak zobaczyłam dwa pęcherzyki to zaczęłam się śmiać. Ale lekarz mówił że poczekamy 2 tygodnie bo niekoniecznie w obu rozwinie się zarodek. Chociaż ja mam nadzieję bo pęcherzyki są praktycznie takie same (4.5 mm i 4.2 mm). Trochę boję się jak sobie poradzimy z 3 malutkich dzieci na 47 m2. Ale jak nie my to kto :D

No to mamy identyczna sytuacje co do mieszkania. My akurat mamy 49 m^2 (2pokoje). Na początku damy radę, juz planujemy co i jak rozmieścimy, ale później będzie problem, wiec już myślimy o zmianie mieszkania.
    Pracujesz czy jeszcze na macierzyńskim?
    Ja pracuje, po środowej wizycie powiem w pracy, bo coraz gorzej mi ze wstawaniem, wiec dogadam się na prace zdalna.

j36regz2fzoe228r.png
    iv09gu1r0v7avkau.png
    0d1y3e3kd1khvov5.png

PCOS
  • MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Chwile mnie nie było🙈 gratuluję wszystkich pięknych bet 😊 mam pytanie do mam bliźniaków, z ciekawości jakie były wasze przyrosty jeśli oczywiście badalyscie 😊

Ja poki co za macierzyńskim i nie powiem kadrowa się zdziwi bo znowu prosto po macierzyńskim pójdę na L4🙈

Mieszkanie tez mieliśmy malutkie i jesteśmy właśnie na etapie podpisywania umowy sprzedaży i w styczniu ruszamy z budową domu, a w międzyczasie będziemy mieszkać u mojej Cioci 😊 cieszę się niesamowicie bo pomoże nam troszkę przy tej gromadce 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2021, 15:23

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • agatagd93 Znajoma

Wysłany: 14 listopada 2021, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki wrote:
    Cześć! Chwile mnie nie było🙈 gratuluję wszystkich pięknych bet 😊 mam pytanie do mam bliźniaków, z ciekawości jakie były wasze przyrosty jeśli oczywiście badalyscie 😊

Ja poki co za macierzyńskim i nie powiem kadrowa się zdziwi bo znowu prosto po macierzyńskim pójdę na L4🙈

Mieszkanie tez mieliśmy malutkie i jesteśmy właśnie na etapie podpisywania umowy sprzedaży i w styczniu ruszamy z budową domu, a w międzyczasie będziemy mieszkać u mojej Cioci 😊 cieszę się niesamowicie bo pomoże nam troszkę przy tej gromadce 😊

U mnie beta w 10dpo 28,1, a w 12dpo 104. Za to progesteron 186. Przy pojedynczej ciąży miałam ok 40.

MamaTrójki lubi tę wiadomość

j36regz2fzoe228r.png
    iv09gu1r0v7avkau.png
    0d1y3e3kd1khvov5.png

PCOS
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana wrote:
    Hmm musisz to dobrze przemyśleć. Jeśli masz się w pracy ciągle martwić, że coś Ci się może stać, czy zaszkodzić to nie ryzykowałabym takim stresem i nerwami. Ale to sama na pewno dobrze wiesz co dla Ciebie będzie najlepsze 🙂 i czy samopoczucie pozwoli na dłuższą pracę 🙂🍀

Nie chce ryzykować. Jutro pierwszy kontakt z gin, zobaczę co powie.

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • Lolita Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatagd93 wrote:
    U mnie beta w 10dpo 28,1, a w 12dpo 104. Za to progesteron 186. Przy pojedynczej ciąży miałam ok 40.
    Agata, zapytam jeszcze raz, bo widocznie nie widziałaś mojego posta. W jakich jednostkach miałaś podanego proga?

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • agatagd93 Znajoma

Wysłany: 14 listopada 2021, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolita wrote:
    Agata, zapytam jeszcze raz, bo widocznie nie widziałaś mojego posta. W jakich jednostkach miałaś podanego proga?

Faktycznie, nie zauważyłam.
    nmol/l

j36regz2fzoe228r.png
    iv09gu1r0v7avkau.png
    0d1y3e3kd1khvov5.png

PCOS
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ