WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamusie 2022
Odpowiedz

Lipcowe mamusie 2022

Oceń ten wątek:
  • agatagd93 Znajoma

Wysłany: 13 listopada 2021, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaL wrote:
    Witam. Dobrze wiedzieć ze nie jestem jedyna z bliźniakami :) ja czuję się dobrze, póki co jakbym nie była w ciąży. Jedyne co mi przeszkadza to ból brodawek przy karmieniu starszego syna i większy apetyt.
    Fajnie ze widziałaś już chociaż jedno serduszko. Ja nie mogę się doczekać kolejnej wizyty. U lekarza prowadzącego będę dopiero 23.11 ale 18.11 pojadę chyba do innego w medicover bo nie wytrzymam z niepewności :)
    Jaka była wasza reakcja na bliźnięta?

U mnie tez wszystko ok. Jedynie senna jestem i właśnie ten ból piersi przeszkadza. Poza tym czuje, ze rośnie brzuszek, a to dopiero 8 tydzień.

Byliśmy świadomi, ze mogą być bliźniaki, ale nie chcieliśmy w to wierzyć. Na pierwszym usg byłam sama. Moja reakcja to płacz ze szczęścia połączony z przerażeniem. W drodze powrotnej nie mogłam się ogarnąć i jak tylko weszłam do domu to mąż już wiedział, ze będzie nas piątka 🤪 teraz już jestem troszkę spokojniejsza. Będzie ciężko, ale damy jakoś radę.
    Nasza 3 latka jest przeszczęśliwa, ze będzie miała rodzeństwo😉

karm3lka lubi tę wiadomość

j36regz2fzoe228r.png
    iv09gu1r0v7avkau.png
    0d1y3e3kd1khvov5.png

PCOS
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatagd93 wrote:
    U mnie tez wszystko ok. Jedynie senna jestem i właśnie ten ból piersi przeszkadza. Poza tym czuje, ze rośnie brzuszek, a to dopiero 8 tydzień.

Byliśmy świadomi, ze mogą być bliźniaki, ale nie chcieliśmy w to wierzyć. Na pierwszym usg byłam sama. Moja reakcja to płacz ze szczęścia połączony z przerażeniem. W drodze powrotnej nie mogłam się ogarnąć i jak tylko weszłam do domu to mąż już wiedział, ze będzie nas piątka 🤪 teraz już jestem troszkę spokojniejsza. Będzie ciężko, ale damy jakoś radę.
    Niezły team się szykuje 🌻 niezłe zadanie dla starszej siostry 🤭

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • Red555 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje! Bliźniaki to niezle wyzwanie !!

f2w3rjjg126tkf9t.png
  • Morgana Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karm3lka wrote:
    To czekanie... 😏 Ja w poniedziałek będę dzwonić do gin :)
    Dziewczyny pracujecie? Czy poszłyście już na zwolnienie?

Ja już zwolnienie, ale mam ciężką pracę, więc nie brałam innej opcji pod uwagę.🙂 A jak u Ciebie? Zastanawiasz się?

33l. ♀ ➥PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2021, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) u mnie 4
    dzień po spodziewanym terminie okresu.Samopoczucie ok, oprócz delikatnego rozpierania w brzuchu póki co żadnych objawów.w pierwszej ciąży sześć lat temu od razu miałam wysokie wartości bety tak jak większość z Was. Teraz te wartości są niskie ale mimo to przyrost duży. 2dni po spodziewanym terminie miesiączki tylko 25.9 kolejnego dnia już 50. Większość z Was ma większe doświadczenie w temacie tak jak czytałam. Proszę podpowiedzcie czy martwić się niskimi wartościami i w trybie przyspieszonym udać się do lekarza czy raczej liczy się przyrost? Pozdrawiam

• Sendi94 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2021, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aassiiaa najwazniejszy jest przyrost, tak mówił mój gin, ale niech sie wypowiedza bardziej doświadczone dziewczyny🤗 Gratuluje i życzę nudnej ciąży ❤
    Ja pracuję, mam prace biurowa, jeszcze nikt nie wie w pracy, dopiero powiem jak uslysze serduszko. Planuje pracować do marca 🥰 Jak kropek na to pozwoli i wszystko będzie dobrze ❤

• 910608 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aassiiaa wrote:
    Hej dziewczyny:) u mnie 4
    dzień po spodziewanym terminie okresu.(...) Proszę podpowiedzcie czy martwić się niskimi wartościami i w trybie przyspieszonym udać się do lekarza czy raczej liczy się przyrost? Pozdrawiam

Hej, według mnie nie masz czym się zamartwiać. Liczy się przyrost, z lekarzem wstrzymaj się, im później, tym lepiej, o ile nic nie będzie działo się niepokojącego.
    A niewielkie wartości bety może mogą wynikać z tego, że może zagnieżdżenie było później? I ciąża jest faktycznie młodsza?
    Głowa do góry :)

Sendi94 lubi tę wiadomość

age.png

05/2021 - 💔
    02/09/21 - 💔
    27/10/21 - ⏸ 🤯 beta 484 ⏩ 6677🙏 (2️⃣5️⃣cs)
    23/11/21 - USG ⏩ 1 cm 👶
    23/12/21 - I prenatalne ⏩ 58 mm człowieka, pomiary w normie 👌
    15/02/22 - połówkowe ⏩ 346 g dziewczynki, w USG PRUV 😔
    14/07/22 - Inka 🎀, 2730g, 48 cm
  • KasiaL Koleżanka

Wysłany: 14 listopada 2021, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatagd93 wrote:

U nas na pokładzie roczny syn. On jeszcze nie ogarnia że będzie miał rodzeństwo :) ja na usg jak zobaczyłam dwa pęcherzyki to zaczęłam się śmiać. Ale lekarz mówił że poczekamy 2 tygodnie bo niekoniecznie w obu rozwinie się zarodek. Chociaż ja mam nadzieję bo pęcherzyki są praktycznie takie same (4.5 mm i 4.2 mm). Trochę boję się jak sobie poradzimy z 3 malutkich dzieci na 47 m2. Ale jak nie my to kto :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2021, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak też myślałam,żeby się wstrzymać z lekarzem, ale zawsze dobrze skonsultować z kimś kto jest na bieżąco 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2021, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sendi94 wrote:
    Aassiiaa najwazniejszy jest przyrost, tak mówił mój gin, ale niech sie wypowiedza bardziej doświadczone dziewczyny🤗 Gratuluje i życzę nudnej ciąży ❤
    Ja pracuję, mam prace biurowa, jeszcze nikt nie wie w pracy, dopiero powiem jak uslysze serduszko. Planuje pracować do marca 🥰 Jak kropek na to pozwoli i wszystko będzie dobrze ❤
    Dziękuję i wzajemnie życzę spokojnej ciąży☺

Sendi94 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    910608 wrote:
    Hej, według mnie nie masz czym się zamartwiać. Liczy się przyrost, z lekarzem wstrzymaj się, im później, tym lepiej, o ile nic nie będzie działo się niepokojącego.
    A niewielkie wartości bety może mogą wynikać z tego, że może zagnieżdżenie było później? I ciąża jest faktycznie młodsza?
    Głowa do góry :)
    Dzięki wielkie, od razu jakoś mi raźniej☺

• karm3lka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana wrote:
    Ja już zwolnienie, ale mam ciężką pracę, więc nie brałam innej opcji pod uwagę.🙂 A jak u Ciebie? Zastanawiasz się?

Tak, choć nie powinnam bo jestem opiekunem w żłobku... Hałas dźwiganie i infekcje.

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • Morgana Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karm3lka wrote:
    Tak, choć nie powinnam bo jestem opiekunem w żłobku... Hałas dźwiganie i infekcje.

Hmm musisz to dobrze przemyśleć. Jeśli masz się w pracy ciągle martwić, że coś Ci się może stać, czy zaszkodzić to nie ryzykowałabym takim stresem i nerwami. Ale to sama na pewno dobrze wiesz co dla Ciebie będzie najlepsze 🙂 i czy samopoczucie pozwoli na dłuższą pracę 🙂🍀

33l. ♀ ➥PCOS
  • Lolita Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karm3lka 🖐❤
    Cześć reszcie nowych dziewczyn!
    Chyba najwyższa pora zrobić na 1 stronie listę, żebyśmy były na bieżąco z serduszkami itp. Tu usmiech w kierunku założycielki wątku 😁

Ani_7, Morgana, karm3lka, Sendi94 lubią tę wiadomość

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • agatagd93 Znajoma

Wysłany: 14 listopada 2021, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaL wrote:
    U nas na pokładzie roczny syn. On jeszcze nie ogarnia że będzie miał rodzeństwo :) ja na usg jak zobaczyłam dwa pęcherzyki to zaczęłam się śmiać. Ale lekarz mówił że poczekamy 2 tygodnie bo niekoniecznie w obu rozwinie się zarodek. Chociaż ja mam nadzieję bo pęcherzyki są praktycznie takie same (4.5 mm i 4.2 mm). Trochę boję się jak sobie poradzimy z 3 malutkich dzieci na 47 m2. Ale jak nie my to kto :D

No to mamy identyczna sytuacje co do mieszkania. My akurat mamy 49 m^2 (2pokoje). Na początku damy radę, juz planujemy co i jak rozmieścimy, ale później będzie problem, wiec już myślimy o zmianie mieszkania.
    Pracujesz czy jeszcze na macierzyńskim?
    Ja pracuje, po środowej wizycie powiem w pracy, bo coraz gorzej mi ze wstawaniem, wiec dogadam się na prace zdalna.

j36regz2fzoe228r.png
    iv09gu1r0v7avkau.png
    0d1y3e3kd1khvov5.png

PCOS
  • MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Chwile mnie nie było🙈 gratuluję wszystkich pięknych bet 😊 mam pytanie do mam bliźniaków, z ciekawości jakie były wasze przyrosty jeśli oczywiście badalyscie 😊

Ja poki co za macierzyńskim i nie powiem kadrowa się zdziwi bo znowu prosto po macierzyńskim pójdę na L4🙈

Mieszkanie tez mieliśmy malutkie i jesteśmy właśnie na etapie podpisywania umowy sprzedaży i w styczniu ruszamy z budową domu, a w międzyczasie będziemy mieszkać u mojej Cioci 😊 cieszę się niesamowicie bo pomoże nam troszkę przy tej gromadce 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2021, 15:23

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • agatagd93 Znajoma

Wysłany: 14 listopada 2021, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki wrote:
    Cześć! Chwile mnie nie było🙈 gratuluję wszystkich pięknych bet 😊 mam pytanie do mam bliźniaków, z ciekawości jakie były wasze przyrosty jeśli oczywiście badalyscie 😊

Ja poki co za macierzyńskim i nie powiem kadrowa się zdziwi bo znowu prosto po macierzyńskim pójdę na L4🙈

Mieszkanie tez mieliśmy malutkie i jesteśmy właśnie na etapie podpisywania umowy sprzedaży i w styczniu ruszamy z budową domu, a w międzyczasie będziemy mieszkać u mojej Cioci 😊 cieszę się niesamowicie bo pomoże nam troszkę przy tej gromadce 😊

U mnie beta w 10dpo 28,1, a w 12dpo 104. Za to progesteron 186. Przy pojedynczej ciąży miałam ok 40.

MamaTrójki lubi tę wiadomość

j36regz2fzoe228r.png
    iv09gu1r0v7avkau.png
    0d1y3e3kd1khvov5.png

PCOS
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana wrote:
    Hmm musisz to dobrze przemyśleć. Jeśli masz się w pracy ciągle martwić, że coś Ci się może stać, czy zaszkodzić to nie ryzykowałabym takim stresem i nerwami. Ale to sama na pewno dobrze wiesz co dla Ciebie będzie najlepsze 🙂 i czy samopoczucie pozwoli na dłuższą pracę 🙂🍀

Nie chce ryzykować. Jutro pierwszy kontakt z gin, zobaczę co powie.

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • Lolita Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatagd93 wrote:
    U mnie beta w 10dpo 28,1, a w 12dpo 104. Za to progesteron 186. Przy pojedynczej ciąży miałam ok 40.
    Agata, zapytam jeszcze raz, bo widocznie nie widziałaś mojego posta. W jakich jednostkach miałaś podanego proga?

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • agatagd93 Znajoma

Wysłany: 14 listopada 2021, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolita wrote:
    Agata, zapytam jeszcze raz, bo widocznie nie widziałaś mojego posta. W jakich jednostkach miałaś podanego proga?

Faktycznie, nie zauważyłam.
    nmol/l

j36regz2fzoe228r.png
    iv09gu1r0v7avkau.png
    0d1y3e3kd1khvov5.png

PCOS
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ