Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
KasiaL wrote:Witam. Dobrze wiedzieć ze nie jestem jedyna z bliźniakami ja czuję się dobrze, póki co jakbym nie była w ciąży. Jedyne co mi przeszkadza to ból brodawek przy karmieniu starszego syna i większy apetyt.
Fajnie ze widziałaś już chociaż jedno serduszko. Ja nie mogę się doczekać kolejnej wizyty. U lekarza prowadzącego będę dopiero 23.11 ale 18.11 pojadę chyba do innego w medicover bo nie wytrzymam z niepewności
Jaka była wasza reakcja na bliźnięta?
U mnie tez wszystko ok. Jedynie senna jestem i właśnie ten ból piersi przeszkadza. Poza tym czuje, ze rośnie brzuszek, a to dopiero 8 tydzień.
Byliśmy świadomi, ze mogą być bliźniaki, ale nie chcieliśmy w to wierzyć. Na pierwszym usg byłam sama. Moja reakcja to płacz ze szczęścia połączony z przerażeniem. W drodze powrotnej nie mogłam się ogarnąć i jak tylko weszłam do domu to mąż już wiedział, ze będzie nas piątka 🤪 teraz już jestem troszkę spokojniejsza. Będzie ciężko, ale damy jakoś radę.
Nasza 3 latka jest przeszczęśliwa, ze będzie miała rodzeństwo😉karm3lka lubi tę wiadomość
PCOS -
agatagd93 wrote:U mnie tez wszystko ok. Jedynie senna jestem i właśnie ten ból piersi przeszkadza. Poza tym czuje, ze rośnie brzuszek, a to dopiero 8 tydzień.
Byliśmy świadomi, ze mogą być bliźniaki, ale nie chcieliśmy w to wierzyć. Na pierwszym usg byłam sama. Moja reakcja to płacz ze szczęścia połączony z przerażeniem. W drodze powrotnej nie mogłam się ogarnąć i jak tylko weszłam do domu to mąż już wiedział, ze będzie nas piątka 🤪 teraz już jestem troszkę spokojniejsza. Będzie ciężko, ale damy jakoś radę.
Nasza 3 latka jest przeszczęśliwa, ze będzie miała rodzeństwo😉
-
karm3lka wrote:To czekanie... 😏 Ja w poniedziałek będę dzwonić do gin
Dziewczyny pracujecie? Czy poszłyście już na zwolnienie?
Ja już zwolnienie, ale mam ciężką pracę, więc nie brałam innej opcji pod uwagę.🙂 A jak u Ciebie? Zastanawiasz się?33l. ♀ ➥PCOS -
nick nieaktualnyHej dziewczyny:) u mnie 4
dzień po spodziewanym terminie okresu.Samopoczucie ok, oprócz delikatnego rozpierania w brzuchu póki co żadnych objawów.w pierwszej ciąży sześć lat temu od razu miałam wysokie wartości bety tak jak większość z Was. Teraz te wartości są niskie ale mimo to przyrost duży. 2dni po spodziewanym terminie miesiączki tylko 25.9 kolejnego dnia już 50. Większość z Was ma większe doświadczenie w temacie tak jak czytałam. Proszę podpowiedzcie czy martwić się niskimi wartościami i w trybie przyspieszonym udać się do lekarza czy raczej liczy się przyrost? Pozdrawiam -
Aassiiaa najwazniejszy jest przyrost, tak mówił mój gin, ale niech sie wypowiedza bardziej doświadczone dziewczyny🤗 Gratuluje i życzę nudnej ciąży ❤
Ja pracuję, mam prace biurowa, jeszcze nikt nie wie w pracy, dopiero powiem jak uslysze serduszko. Planuje pracować do marca 🥰 Jak kropek na to pozwoli i wszystko będzie dobrze ❤ -
Aassiiaa wrote:Hej dziewczyny:) u mnie 4
dzień po spodziewanym terminie okresu.(...) Proszę podpowiedzcie czy martwić się niskimi wartościami i w trybie przyspieszonym udać się do lekarza czy raczej liczy się przyrost? Pozdrawiam
Hej, według mnie nie masz czym się zamartwiać. Liczy się przyrost, z lekarzem wstrzymaj się, im później, tym lepiej, o ile nic nie będzie działo się niepokojącego.
A niewielkie wartości bety może mogą wynikać z tego, że może zagnieżdżenie było później? I ciąża jest faktycznie młodsza?
Głowa do górySendi94 lubi tę wiadomość
-
agatagd93 wrote:U mnie tez wszystko ok. Jedynie senna jestem i właśnie ten ból piersi przeszkadza. Poza tym czuje, ze rośnie brzuszek, a to dopiero 8 tydzień.
Nasza 3 latka jest przeszczęśliwa, ze będzie miała rodzeństwo😉
U nas na pokładzie roczny syn. On jeszcze nie ogarnia że będzie miał rodzeństwo ja na usg jak zobaczyłam dwa pęcherzyki to zaczęłam się śmiać. Ale lekarz mówił że poczekamy 2 tygodnie bo niekoniecznie w obu rozwinie się zarodek. Chociaż ja mam nadzieję bo pęcherzyki są praktycznie takie same (4.5 mm i 4.2 mm). Trochę boję się jak sobie poradzimy z 3 malutkich dzieci na 47 m2. Ale jak nie my to kto
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySendi94 wrote:Aassiiaa najwazniejszy jest przyrost, tak mówił mój gin, ale niech sie wypowiedza bardziej doświadczone dziewczyny🤗 Gratuluje i życzę nudnej ciąży ❤
Ja pracuję, mam prace biurowa, jeszcze nikt nie wie w pracy, dopiero powiem jak uslysze serduszko. Planuje pracować do marca 🥰 Jak kropek na to pozwoli i wszystko będzie dobrze ❤Sendi94 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny910608 wrote:Hej, według mnie nie masz czym się zamartwiać. Liczy się przyrost, z lekarzem wstrzymaj się, im później, tym lepiej, o ile nic nie będzie działo się niepokojącego.
A niewielkie wartości bety może mogą wynikać z tego, że może zagnieżdżenie było później? I ciąża jest faktycznie młodsza?
Głowa do góry -
karm3lka wrote:Tak, choć nie powinnam bo jestem opiekunem w żłobku... Hałas dźwiganie i infekcje.
Hmm musisz to dobrze przemyśleć. Jeśli masz się w pracy ciągle martwić, że coś Ci się może stać, czy zaszkodzić to nie ryzykowałabym takim stresem i nerwami. Ale to sama na pewno dobrze wiesz co dla Ciebie będzie najlepsze 🙂 i czy samopoczucie pozwoli na dłuższą pracę 🙂🍀33l. ♀ ➥PCOS -
karm3lka 🖐❤
Cześć reszcie nowych dziewczyn!
Chyba najwyższa pora zrobić na 1 stronie listę, żebyśmy były na bieżąco z serduszkami itp. Tu usmiech w kierunku założycielki wątku 😁
Ani_7, Morgana, karm3lka, Sendi94 lubią tę wiadomość
-
KasiaL wrote:U nas na pokładzie roczny syn. On jeszcze nie ogarnia że będzie miał rodzeństwo ja na usg jak zobaczyłam dwa pęcherzyki to zaczęłam się śmiać. Ale lekarz mówił że poczekamy 2 tygodnie bo niekoniecznie w obu rozwinie się zarodek. Chociaż ja mam nadzieję bo pęcherzyki są praktycznie takie same (4.5 mm i 4.2 mm). Trochę boję się jak sobie poradzimy z 3 malutkich dzieci na 47 m2. Ale jak nie my to kto
No to mamy identyczna sytuacje co do mieszkania. My akurat mamy 49 m^2 (2pokoje). Na początku damy radę, juz planujemy co i jak rozmieścimy, ale później będzie problem, wiec już myślimy o zmianie mieszkania.
Pracujesz czy jeszcze na macierzyńskim?
Ja pracuje, po środowej wizycie powiem w pracy, bo coraz gorzej mi ze wstawaniem, wiec dogadam się na prace zdalna.
PCOS -
Cześć! Chwile mnie nie było🙈 gratuluję wszystkich pięknych bet 😊 mam pytanie do mam bliźniaków, z ciekawości jakie były wasze przyrosty jeśli oczywiście badalyscie 😊
Ja poki co za macierzyńskim i nie powiem kadrowa się zdziwi bo znowu prosto po macierzyńskim pójdę na L4🙈
Mieszkanie tez mieliśmy malutkie i jesteśmy właśnie na etapie podpisywania umowy sprzedaży i w styczniu ruszamy z budową domu, a w międzyczasie będziemy mieszkać u mojej Cioci 😊 cieszę się niesamowicie bo pomoże nam troszkę przy tej gromadce 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2021, 15:23
Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
MamaTrójki wrote:Cześć! Chwile mnie nie było🙈 gratuluję wszystkich pięknych bet 😊 mam pytanie do mam bliźniaków, z ciekawości jakie były wasze przyrosty jeśli oczywiście badalyscie 😊
Ja poki co za macierzyńskim i nie powiem kadrowa się zdziwi bo znowu prosto po macierzyńskim pójdę na L4🙈
Mieszkanie tez mieliśmy malutkie i jesteśmy właśnie na etapie podpisywania umowy sprzedaży i w styczniu ruszamy z budową domu, a w międzyczasie będziemy mieszkać u mojej Cioci 😊 cieszę się niesamowicie bo pomoże nam troszkę przy tej gromadce 😊
U mnie beta w 10dpo 28,1, a w 12dpo 104. Za to progesteron 186. Przy pojedynczej ciąży miałam ok 40.MamaTrójki lubi tę wiadomość
PCOS -
Morgana wrote:Hmm musisz to dobrze przemyśleć. Jeśli masz się w pracy ciągle martwić, że coś Ci się może stać, czy zaszkodzić to nie ryzykowałabym takim stresem i nerwami. Ale to sama na pewno dobrze wiesz co dla Ciebie będzie najlepsze 🙂 i czy samopoczucie pozwoli na dłuższą pracę 🙂🍀
Nie chce ryzykować. Jutro pierwszy kontakt z gin, zobaczę co powie. -
agatagd93 wrote:U mnie beta w 10dpo 28,1, a w 12dpo 104. Za to progesteron 186. Przy pojedynczej ciąży miałam ok 40.