Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
agatagd93 wrote:No to mamy identyczna sytuacje co do mieszkania. My akurat mamy 49 m^2 (2pokoje). Na początku damy radę, juz planujemy co i jak rozmieścimy, ale później będzie problem, wiec już myślimy o zmianie mieszkania.
Pracujesz czy jeszcze na macierzyńskim?
Ja pracuje, po środowej wizycie powiem w pracy, bo coraz gorzej mi ze wstawaniem, wiec dogadam się na prace zdalna.
Też myślimy o zmianie mieszkania ale przy obecnych cenach może być trudno. Może w przyszłym roku coś się polepszy.
30.10 zobaczyłam 2 kreski na teście a 2.11 kończyłam macierzyński. Jeszcze w pracy nic nie mówiłam więc myślą że od stycznia wrócę. Dopiero jak zobaczę serduszka to pójdę im powiedzieć i wezmę zwolnienie. -
agatagd93 wrote:Faktycznie, nie zauważyłam.
nmol/l
KasiaL, a Ty badałaś proga?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2021, 19:20
-
Lolita wrote:karm3lka 🖐❤
Cześć reszcie nowych dziewczyn!
Chyba najwyższa pora zrobić na 1 stronie listę, żebyśmy były na bieżąco z serduszkami itp. Tu usmiech w kierunku założycielki wątku 😁Lolita lubi tę wiadomość
-
Lolita wrote:Mnie wyszedł 190,80 nmol/l. Jestem teraz autentycznie przerażona.
KasiaL, a Ty badałaś proga?
Nie. Ja badałam tylko betę. W poprzedniej ciąży też tego nie badałam.
A betę miałam 14 dpo 373 i 16 dpo 819. Test pozytywny wyszedł już 10 dpo ale przez 1.11 nie miałam kiedy zrobić badań wcześniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2021, 19:52
-
Witam nowe dziewczyny 🙋♀️
Jakoś głupio mi się tu udzielać bo czekam jeszcze na pierwszą wizytę i boję się, że wraz z nią czar pryśnie 😔
Po epizodzie plamienia powtórzyłam w piątek badanie progesteronu- wynik niestety niższy niż za pierwszym razem, ale niby wciąż w normie... Jutro znów pójdę go zbadać i jeśli będzie ponowny spadek to załatwiam duphaston. Myślę, że będę wtedy spokojniejsza no a nerwy niewskazane.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2021, 21:14
💁♀️ 27
💁♂️ 31
04.11.21 ⏸️
12 dpo- beta 78,9
15 dpo- beta 282,1 🥰
24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
13.11- crl 2,43 cm ❤️
22.12- crl 3,95 cm ❤️
03.01- prenatalne- synek 💙
19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
15.02- 250 gramów 🥰
01.03- połówkowe 🤞🍀
-
Cześć dziewczyny, karm3lka witaj! ☺😊
Widzę, że jest nas coraz więcej i dobrze! ☺
U mnie weekend przebiegł spokojnie - bez żadnych plamień, za to z intensywnym bólem brzucha i kłuciem raz na jakiś czas, uznaje to za dobry objaw. 😉 Tak piszecie o progesteronie - ja już nie badam niczego, bo nie potrzebny mi stres. To samo z betą. Czekam ładnie do 1.12 i zobaczę na USG co się z Kropkiem/Kropką dzieje. Mam nadzieję, że wszystko jest okej i że serduszko zacznie bić (o ile jeszcze nie zaczęło). 🙏😇
W ogóle te kłucia w dole są dziwne, raz jest taki ból typowo miesiączkowy i trwa dłużej a raz to aż muszę stanąć, taki chwilowy zryw. 🤔
Co do L4, chciałabym pracować do lutego-marca i do tego czasu załatwić sobie podwyżkę 🤫, po L4 i macierzyńskim nikt u prywaciarza mi nie da 🤬. A jak mi nie dadzą to od stycznia bajo i tyle mnie widzieli. Chamsko i dziecinnie 🤷♀️, no ale cóż, nie zamierzam wtedy chodzić i się denerwować, że znów mnie olali. Zdrowy egoizm nie jest zły.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2021, 07:38
Lolita, karm3lka lubią tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Witam wszystkie nowe dziewczyny na grupie i serdecznie gratuluje 😊
Ja od kilku dni mam silne mdlosci ale parze sobie imbir i to faktycznie pomaga. W ogóle jest mi jakoś dziwnie, mam złe przeczucia, boję sie cieszyć ta ciąża a nawet o niej rozmawiać. W srode już wizyta, bardzo się boję co wtedy usłyszę. -
Cześć ja z pytaniem, wczoraj moją dwójkę maluchów dopadły okropne wymioty, zwracali dosłownie wszystko w sekundę po wypiciu, w nocy już lepiej, dziś zupełnie ok (chyba jakiś wirus bo w sobotę to samo było u córki szwagierki z którą się widzieliśmy). Do brzegu: noc nieprzespana wiadomo, zmęczenie, ale i ból żołądka od wczoraj u mnie a teraz gorączka 37,9 (choć czuje jakby to było 40). Wzięlibyście na moim miejscu paracetamol? Wiem ze można w ciąży ale tak strasznie nie chciałam niczego w siebie pakować w 1 trym 😢Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
Red555 wrote:Hej, js e piątek robiłam ostatnia betę I proga. Wynik w normie trochę poniżej 3k, jutro mam zaplanowane usg, ciekawa jestem czy coś będzie widać. Boję się pustego jaja albo nie daj Boże cp..
Red555 lubi tę wiadomość
Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
CarmeLatte93 wrote:Witam wszystkie nowe dziewczyny na grupie i serdecznie gratuluje 😊
Ja od kilku dni mam silne mdlosci ale parze sobie imbir i to faktycznie pomaga. W ogóle jest mi jakoś dziwnie, mam złe przeczucia, boję sie cieszyć ta ciąża a nawet o niej rozmawiać. W srode już wizyta, bardzo się boję co wtedy usłyszę.Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
MamaTrójki wrote:Cześć ja z pytaniem, wczoraj moją dwójkę maluchów dopadły okropne wymioty, zwracali dosłownie wszystko w sekundę po wypiciu, w nocy już lepiej, dziś zupełnie ok (chyba jakiś wirus bo w sobotę to samo było u córki szwagierki z którą się widzieliśmy). Do brzegu: noc nieprzespana wiadomo, zmęczenie, ale i ból żołądka od wczoraj u mnie a teraz gorączka 37,9 (choć czuje jakby to było 40). Wzięlibyście na moim miejscu paracetamol? Wiem ze można w ciąży ale tak strasznie nie chciałam niczego w siebie pakować w 1 trym 😢
Dziękuję za słowa otuchy 😊910608 lubi tę wiadomość
-
MamaTrójki wrote:Cześć ja z pytaniem, wczoraj moją dwójkę maluchów dopadły okropne wymioty, zwracali dosłownie wszystko w sekundę po wypiciu, w nocy już lepiej, dziś zupełnie ok (chyba jakiś wirus bo w sobotę to samo było u córki szwagierki z którą się widzieliśmy). Do brzegu: noc nieprzespana wiadomo, zmęczenie, ale i ból żołądka od wczoraj u mnie a teraz gorączka 37,9 (choć czuje jakby to było 40). Wzięlibyście na moim miejscu paracetamol? Wiem ze można w ciąży ale tak strasznie nie chciałam niczego w siebie pakować w 1 trym 😢
Mój ginekolog mówi, że paracetamol jest bezpieczny 😊💁♀️ 27
💁♂️ 31
04.11.21 ⏸️
12 dpo- beta 78,9
15 dpo- beta 282,1 🥰
24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
13.11- crl 2,43 cm ❤️
22.12- crl 3,95 cm ❤️
03.01- prenatalne- synek 💙
19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
15.02- 250 gramów 🥰
01.03- połówkowe 🤞🍀
-
MamaTrójki jak się bardzo źle czujesz mimo nie rosnącej bardziej temperatury, to ja bym wzięła paracetamol też. 🤔
U mnie troszkę lepsze wieści. Krwiak nadal wielki ale już bez świeżej krwi. Taki trochę skrzepik się robi, gin mówi ze to dobrze bo zacznie się wchłaniać🤔 Kolejnych plamień już nie było.
Mały ludzik dokładnie zmierzony ma 5mm i serduszko pięknie bije🧡Lolita, Ann...., 910608, MamaTrójki, Ultra-Dżasta, myszajda, CarmeLatte93, Sendi94 lubią tę wiadomość
29.10.21 dwie kreski 🥰
19.02.21 💔6tc [*]
2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
5.03.18 dwie kreski na teście !!!
Hiperinsulinemia, PCOS -
Dziewczyny, jestem myślami z Wami! Trzymam mocno kciuki za USG 🤞
A tym, które widziały już bobasy - gratulacje! ☺Katarina1103 lubi tę wiadomość
-
Katarina1103 wrote:Ja za godzinę mam pierwsze USG. I też mam w głowie wszystkie najgorsze scenariusze😏 chce już mieć to za sobą...
Trzymam kciuki ✊✊🍀
Ja czekam na dzisiejsze wyniki bety i proga. Gdyby moja dr nie zleciła mi tych badań to pewnie nie sprawdzałabym tego tyle razy. Jednak jest to trochę stresujące, chociaż z drugiej strony ładny wynik daje ulgę, że wszystko jest dobrze33l. ♀ ➥PCOS