Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia2309 wrote:910608 ten stres chyba będzie towarzyszył nam cały czas 🤦♀️ o której masz jutro wizytę? Będzie wszystko pięknie ✊🏼
Ja też będę chciała dorwać jakiegoś doradcę do chust 😊
Dziewczyny, która już była u fizjo? Strasznie bolą mnie plecy, na wysokości krzyza ? Czasami mam takie blokady że ciężko mi chodzić i teraz zastanawiam się czy to od ciąży czy coś innego się dzieje 😥
Asia 2309, zaczęło mi się kilka dni temu, czyli w 15 tygodniu - to pobolewanie w okolicach krzyża, raczej po prawej stronie, promieniujące do pośladka. Momentami mam też odczucie blokady, czuję dyskomfort przy chodzeniu.
Z tego, co przeczytałam w internecie, to rozszerza się nasza miednica i rozciąga się macica. Udało mi się umówić do fizjoterapeutki uroginekologicznej za tydzień z kawałkiem, ale jeśli nie masz takiego specjalisty w okolicy, to myślę, że sprawdzony fizjoterapeuta wystarczy. Koleżanka miała masaże i naklejane tape'y. Dam znać, jak wrażenia
-
Dzięki dziewczyny, znalalqzm u mnie fizjo uroginekologiczna także jutro dzwonie żeby się umówić 😊 myślę że może jak wrócę do jakoś delikatnych ćwiczeń to będzie lepiej ale wiadomo że trzeba się skonsultować 😁
Daisy___ lubi tę wiadomość
21 cs- 5.11.2021 r. ⏸
23.11- 6t1d jest 💙
8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn -
Sama też stwierdziłam, że czas wrócić do lekkich ćwiczeń, ale tak jak piszesz - pomoc profesjonalisty nie zawadzi
Dodatkowo taki fizjoterapeuta może pomóc w przygotowaniach do porodu - oddychaniu, pracy mięśni dna miednicy etcAsia2309 lubi tę wiadomość
-
Asia2309, mam wizytę jutro o pogańskiej porze, bo o 9:00 ☺ a że co najmniej 50 minut dojazdu mam jedną stronę to... muszę iść dziś wcześniej spać 😉 dzięki za kciuki, na pewno się przydadzą przy tym moim nieszczęsnym TSH.
JUST7797, skoro jesteśmy jutro dwir wizytujące to od razu jakoś raźniej 🙂 a Ty o której masz wizytę? Czego się obawiasz? Trzymam kciuki, żeby wszystko było wzorowo 🤞🍀
-
Dziewczyny od jutrzejszych prenatalnych, jestem z wami. Ja sama jutro mam drugie prenatalne oraz pobranie krwi na test pappa, a na koniec konsultację z genetykiem. Udało mi się 'załatwić' wizytę na fundusz, więc postanowiłam skorzystać i skonsultować się z innym lekarzem 🙂 Może drugi lekarz będzie już w stanie określić płeć, mam taką nadzieję, 😁
-
910608 o 16:30 dopiero 🙈
Obawiam się, bo ostatni raz na wizycie byłam 8+1.. Po prostu martwie się, czy wszystko w porządku 😏 również trzymam kciuki za Twoja wizytę ❤️ daj znać jak najszybciej!02.11.2021 - II
04.11.2021 - beta 63 mlU/ml 6
1 wizyta - 17.11.2021 (przecherzyk ciążowy z mini zarodkiem)
2 wizyta - 06.12.2021🎅8+1 (jest ❤️ CRL 1,8 cm )
3 wizyta - 10.01.2022 - 13+1 (CRL 7,7 według usg 13+6)
4 wizyta - 07.02.2022 - 💖 czy 💙? -
Nie nadążam dziś za wami tyle piszecie
Co do chusty to kupiłam bo synek miał straszne kolki i tyle się naczytałam jakie to cudowne rozwiązanie. Oglądałam nocami filmiki z instruktazem i w końcu kupiłam od lennylamb. No i co- w chuscie dostawał jeszcze większych histerii. Co jakiś czas pnawialm próby ale bezskutecznie. On nie znosił żadnego ograniczenia. Tak samo otulaczy nie znosił. Ręce musiały być wolne i swobodne 🤷♀️ I potwierdzam, co było must have przy jednym nie koniecznie przydało się przy drugim.
A co do wilopieluch to przy starszej stosowalam jakoś od 7-8 miesiąca aż do odpieluchowania. Przy drugim mi się nie sprawdziło bo synek często miał biegunki i poprostu się poddałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2022, 18:57
Bumszakalaka lubi tę wiadomość
-
Ja cały czas czekam na wyniki tzn. opis badania i wyliczenie ryzyk. Usg i pobranie krwi miałam 30 grudnia a wczoraj, w sobotę! dostałam tylko sms, że ryzyko wad niskie a wynik został przekazany do rejestracji. Także mam nadzieję, że w najbliższych dniach dostanę już maila ze wszystkimi wynikami.
Monika ja robiłam w invicta.
910608 ja dwie pierwsze wizyty miałam na 7.10 😂 -
Dziękuję bardzo dziękujemy 😘 po prostu nie wyobrażam sobie wyjść bez śniadania z domu 😅 będę robić w alabie. Ogólnie to chciałabym skorzystać z przywileju w ciąży pierwszeństwo ale z piskimi (nie łączyć z partią polityczną a miastem gdzie będę robić badanie
) babkami nie ma dyskusji.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2022, 20:05
-
Wiolala wrote:Dziewczyny szybkie pytanie. Ile czekalyscie na wynik testu podwójnego pappa i czy trzeba być na czczo ?
Wiolala lubi tę wiadomość
-
GoskaSamoska1 wrote:Ja jeszcze czekam na wynik ale mowili za ok 7 dni. Niestety po wynik trzeba jechać, przez telefon nie powiedzą.
To zależy, ja dostałam wynik testu podwójnego z usg mailem po tym, jak wysłałam mail z prośbą - upoważnieniem; dzwoniliby do mnie, gdyby wyszło podwyższone ryzyko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2022, 21:30
-
JUST7797 wrote:910608 o 16:30 dopiero 🙈
Obawiam się, bo ostatni raz na wizycie byłam 8+1.. Po prostu martwie się, czy wszystko w porządku 😏 również trzymam kciuki za Twoja wizytę ❤️ daj znać jak najszybciej!
To ja podobnie. Ostatnia wizyta 23.11 była, później prenatalne, ale wizyta u prowadzącego to co innego.
Tym bardziej trzymam kciuki! Wierzę, że będzie dobrze
Moniika wrote:Dziewczyny, a gdzie robilyscie badanie? Myślicie, że w przychodni zrobią? Oni niby wysyłają do alabu więc powinni mieć te sama badania 🤔 wszędzie mam daleko 😑Nie robią tych badań w każdej przychodni, jak pytałam o te badania w przychodni rodzinnej to nie było takiej możliwości. Trzeba dzwonić i pytać, żeby bez sensu się od drzwi nie odbić.
Apropos tego, o czym wspomniała Wiolala... Udaje Wam się korzystać z przywileju pierwszeństwa? Ja się przyznam, że jakoś mi głupio, nawet jak byłam tydzień temu na pobraniu krwi i była kolejka, to nic nie powiedziałam chociaż nie czułam się najlepiej 🤷♀️ Ale jak obserwuję ludzi w kolejkach to nawet wątpię, żeby ktoś chciał kogokolwiek przepuszczać...Moniika lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny, czekałam na ten moment baaaardzo długo. Mam na imię Basia, mam 39 lat i jestem w mojej upragnionej ciąży. Nasza droga mężem nie była prosta. W 2019r. poroniłam pierwszą naturalną ciążę w 11tyg., następnie 3 próby IVF- 2 zakończone ciążami biochemicznymi, 1 całkowicie nieudana. Obecnie jestem w ciąży po podwójnej stymulacji IVF i badaniach genetycznych zarodka. 5 stycznia miałam prenatalne:z USG wszystko wygląda dobrze, wyniki krwi dostałam, ale nic nie rozumiem i muszę poczekać na wizytę. W każdym razie lekarka powiedziała może Pani się już chwalić, także uwaga:
- z usg ciąża ma dziś 13+2
- będzie chłopak
- termin porodu 15 lipca
Moje Drogie, jestem przeszczęśliwa- pomimo, że od 6 tyg. bardzo męczą mnie mdłości, zaparcia, bezsenność(od transferu 2 listopada przespałam dobrze dosłownie 3 noce). Nie powinnam narzekać - w moim przypadku nie wypada, ale powiem uczciwie: mam już dosyć tych negatywnych symptomów. Trochę mi sie ulało, bo moja rodzina tak b się cieszy, ze nikt nie chce się nade mną poużalać i każą mi zaciskać zęby, a mi jest naprawdę już ciężko
Generalnie dziękuję Wam za te różne porady.Jestem specjalistką w robieniu dzieci, ale ciąża i niemowlak, to dla mnie czarna magia. Głowa mi paruje...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2022, 20:50
Gońcia, Lola098, myszajda, Daisy___, Moniika, Lolita, mcdulka, Wiolala, PatkaPP, Katarina1103 lubią tę wiadomość
-
Co do przywileju pierwszeństwa.. Robiłam badania w laboratorium, gdzie zgłosiłam że jestem w ciąży, na tablicy informacyjnej widnieje informacja, że kobiety w ciąży są przyjmowane poza kolejnością. Do pobrania krwi kolejka taka, że ludzie stoją na zewnątrz, w tym ja.. Czy miła Pani pielęgniarka zaprosiła mnie poza kolejnością? Ależ skąd.. A ja mam wrażenie, że skoro nie widać brzuszka, to ludzie by mnie wyśmiali, gdybym się upomniała. Ludzie nie zdają sobie sprawy, że początki ciąży są bardzo doskwierające 😶 Przez wstępne podejrzenie HCV w laboratorium byłam średnio raz w tygodniu, za każdym razem z rana z uwagi na pracę. Niestety mdłości nie odpuszczały i za każdym razem aż mnie poty z nerwów oblewały..