X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamusie 2022
Odpowiedz

Lipcowe mamusie 2022

Oceń ten wątek:
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2022, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia2309 wrote:
    910608 ten stres chyba będzie towarzyszył nam cały czas 🤦‍♀️ o której masz jutro wizytę? Będzie wszystko pięknie ✊🏼

Ja też będę chciała dorwać jakiegoś doradcę do chust 😊

Dziewczyny, która już była u fizjo? Strasznie bolą mnie plecy, na wysokości krzyza ? Czasami mam takie blokady że ciężko mi chodzić i teraz zastanawiam się czy to od ciąży czy coś innego się dzieje 😥

Asia 2309, zaczęło mi się kilka dni temu, czyli w 15 tygodniu - to pobolewanie w okolicach krzyża, raczej po prawej stronie, promieniujące do pośladka. Momentami mam też odczucie blokady, czuję dyskomfort przy chodzeniu.

Z tego, co przeczytałam w internecie ;), to rozszerza się nasza miednica i rozciąga się macica. Udało mi się umówić do fizjoterapeutki uroginekologicznej za tydzień z kawałkiem, ale jeśli nie masz takiego specjalisty w okolicy, to myślę, że sprawdzony fizjoterapeuta wystarczy. Koleżanka miała masaże i naklejane tape'y. Dam znać, jak wrażenia :D

preg.png
    👧 07.2022
  • Asia2309 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2022, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, znalalqzm u mnie fizjo uroginekologiczna także jutro dzwonie żeby się umówić 😊 myślę że może jak wrócę do jakoś delikatnych ćwiczeń to będzie lepiej ale wiadomo że trzeba się skonsultować 😁

Daisy___ lubi tę wiadomość

21 cs- 5.11.2021 r. ⏸

23.11- 6t1d jest 💙
    8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2022, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama też stwierdziłam, że czas wrócić do lekkich ćwiczeń, ale tak jak piszesz - pomoc profesjonalisty nie zawadzi :D

Dodatkowo taki fizjoterapeuta może pomóc w przygotowaniach do porodu - oddychaniu, pracy mięśni dna miednicy etc :)

Asia2309 lubi tę wiadomość

preg.png
    👧 07.2022
  • 910608 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2022, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia2309, mam wizytę jutro o pogańskiej porze, bo o 9:00 ☺ a że co najmniej 50 minut dojazdu mam jedną stronę to... muszę iść dziś wcześniej spać 😉 dzięki za kciuki, na pewno się przydadzą przy tym moim nieszczęsnym TSH.

JUST7797, skoro jesteśmy jutro dwir wizytujące to od razu jakoś raźniej 🙂 a Ty o której masz wizytę? Czego się obawiasz? Trzymam kciuki, żeby wszystko było wzorowo 🤞🍀

age.png

05/2021 - 💔
    02/09/21 - 💔
    27/10/21 - ⏸ 🤯 beta 484 ⏩ 6677🙏 (2️⃣5️⃣cs)
    23/11/21 - USG ⏩ 1 cm 👶
    23/12/21 - I prenatalne ⏩ 58 mm człowieka, pomiary w normie 👌
    15/02/22 - połówkowe ⏩ 346 g dziewczynki, w USG PRUV 😔
    14/07/22 - Inka 🎀, 2730g, 48 cm
  • Gońcia Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia 2022, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od jutrzejszych prenatalnych, jestem z wami. Ja sama jutro mam drugie prenatalne oraz pobranie krwi na test pappa, a na koniec konsultację z genetykiem. Udało mi się 'załatwić' wizytę na fundusz, więc postanowiłam skorzystać i skonsultować się z innym lekarzem 🙂 Może drugi lekarz będzie już w stanie określić płeć, mam taką nadzieję, 😁

• JUST7797 Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2022, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    910608 o 16:30 dopiero 🙈
    Obawiam się, bo ostatni raz na wizycie byłam 8+1.. Po prostu martwie się, czy wszystko w porządku 😏 również trzymam kciuki za Twoja wizytę ❤️ daj znać jak najszybciej!

02.11.2021 - II <3
    04.11.2021 - beta 63 mlU/ml 6

1 wizyta - 17.11.2021 (przecherzyk ciążowy z mini zarodkiem)
    2 wizyta - 06.12.2021🎅8+1 (jest ❤️ CRL 1,8 cm )
    3 wizyta - 10.01.2022 - 13+1 (CRL 7,7 według usg 13+6)
    4 wizyta - 07.02.2022 - 💖 czy 💙?
  • Love22 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2022, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadążam dziś za wami tyle piszecie :)
    Co do chusty to kupiłam bo synek miał straszne kolki i tyle się naczytałam jakie to cudowne rozwiązanie. Oglądałam nocami filmiki z instruktazem i w końcu kupiłam od lennylamb. No i co- w chuscie dostawał jeszcze większych histerii. Co jakiś czas pnawialm próby ale bezskutecznie. On nie znosił żadnego ograniczenia. Tak samo otulaczy nie znosił. Ręce musiały być wolne i swobodne 🤷‍♀️ I potwierdzam, co było must have przy jednym nie koniecznie przydało się przy drugim.
    A co do wilopieluch to przy starszej stosowalam jakoś od 7-8 miesiąca aż do odpieluchowania. Przy drugim mi się nie sprawdziło bo synek często miał biegunki i poprostu się poddałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2022, 18:57

Bumszakalaka lubi tę wiadomość

202206271756.png
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2022, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szybkie pytanie. Ile czekalyscie na wynik testu podwójnego pappa i czy trzeba być na czczo ?

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • Gońcia Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia 2022, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    Dziewczyny szybkie pytanie. Ile czekalyscie na wynik testu podwójnego pappa i czy trzeba być na czczo ?
    Mi mówiono, że nie trzeba być na czczo 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2022, 19:09

Wiolala lubi tę wiadomość

• Asia2309 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2022, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola mi też mówiono że nie trzeba być na czczo 😊

21 cs- 5.11.2021 r. ⏸

23.11- 6t1d jest 💙
    8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn
  • Love22 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2022, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie trzeba byc na czczo. Ja mialam po poludniu badanie wiec nie byloby szans nawet tyle wytrzymac. Wynik miał być po 7 dniach A był już po 2.

202206271756.png
  • Moniika Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2022, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a gdzie robilyscie badanie? Myślicie, że w przychodni zrobią? Oni niby wysyłają do alabu więc powinni mieć te sama badania 🤔 wszędzie mam daleko 😑

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2022, 19:33

ckai3e3kwr8svtby.png

06.2020 córeczka 🧚‍♀️❣
  • Bumszakalaka Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2022, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas czekam na wyniki tzn. opis badania i wyliczenie ryzyk. Usg i pobranie krwi miałam 30 grudnia a wczoraj, w sobotę! dostałam tylko sms, że ryzyko wad niskie a wynik został przekazany do rejestracji. Także mam nadzieję, że w najbliższych dniach dostanę już maila ze wszystkimi wynikami.
    Monika ja robiłam w invicta.
    910608 ja dwie pierwsze wizyty miałam na 7.10 😂

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2022, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo dziękujemy 😘 po prostu nie wyobrażam sobie wyjść bez śniadania z domu 😅 będę robić w alabie. Ogólnie to chciałabym skorzystać z przywileju w ciąży pierwszeństwo ale z piskimi (nie łączyć z partią polityczną a miastem gdzie będę robić badanie ;) ) babkami nie ma dyskusji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2022, 20:05

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • Lola098 Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia 2022, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    Ja tydzien i tez nie bylam na czczo

• GoskaSamoska1 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2022, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    Ja jeszcze czekam na wynik ale mowili za ok 7 dni. Niestety po wynik trzeba jechać, przez telefon nie powiedzą.

p19udqk32h2163o8.png
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2022, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoskaSamoska1 wrote:
    Ja jeszcze czekam na wynik ale mowili za ok 7 dni. Niestety po wynik trzeba jechać, przez telefon nie powiedzą.

To zależy, ja dostałam wynik testu podwójnego z usg mailem po tym, jak wysłałam mail z prośbą - upoważnieniem; dzwoniliby do mnie, gdyby wyszło podwyższone ryzyko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2022, 21:30

preg.png
    👧 07.2022
  • 910608 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2022, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JUST7797 wrote:
    910608 o 16:30 dopiero 🙈
    Obawiam się, bo ostatni raz na wizycie byłam 8+1.. Po prostu martwie się, czy wszystko w porządku 😏 również trzymam kciuki za Twoja wizytę ❤️ daj znać jak najszybciej!

To ja podobnie. Ostatnia wizyta 23.11 była, później prenatalne, ale wizyta u prowadzącego to co innego.
    Tym bardziej trzymam kciuki! Wierzę, że będzie dobrze :)
    Moniika wrote:
    Dziewczyny, a gdzie robilyscie badanie? Myślicie, że w przychodni zrobią? Oni niby wysyłają do alabu więc powinni mieć te sama badania 🤔 wszędzie mam daleko 😑
    Ja robiłam w Synevo i bardzo polecam, jeśli gdzieś masz w okolicy, bo szybko są wyniki, u mnie nawet pappa było na drugi dzień :) Nie robią tych badań w każdej przychodni, jak pytałam o te badania w przychodni rodzinnej to nie było takiej możliwości. Trzeba dzwonić i pytać, żeby bez sensu się od drzwi nie odbić.

Apropos tego, o czym wspomniała Wiolala... Udaje Wam się korzystać z przywileju pierwszeństwa? Ja się przyznam, że jakoś mi głupio, nawet jak byłam tydzień temu na pobraniu krwi i była kolejka, to nic nie powiedziałam chociaż nie czułam się najlepiej 🤷‍♀️ Ale jak obserwuję ludzi w kolejkach to nawet wątpię, żeby ktoś chciał kogokolwiek przepuszczać...

Moniika lubi tę wiadomość

age.png

05/2021 - 💔
    02/09/21 - 💔
    27/10/21 - ⏸ 🤯 beta 484 ⏩ 6677🙏 (2️⃣5️⃣cs)
    23/11/21 - USG ⏩ 1 cm 👶
    23/12/21 - I prenatalne ⏩ 58 mm człowieka, pomiary w normie 👌
    15/02/22 - połówkowe ⏩ 346 g dziewczynki, w USG PRUV 😔
    14/07/22 - Inka 🎀, 2730g, 48 cm
  • BasiaIR Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2022, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, czekałam na ten moment baaaardzo długo. Mam na imię Basia, mam 39 lat i jestem w mojej upragnionej ciąży. Nasza droga mężem nie była prosta. W 2019r. poroniłam pierwszą naturalną ciążę w 11tyg., następnie 3 próby IVF- 2 zakończone ciążami biochemicznymi, 1 całkowicie nieudana. Obecnie jestem w ciąży po podwójnej stymulacji IVF i badaniach genetycznych zarodka. 5 stycznia miałam prenatalne:z USG wszystko wygląda dobrze, wyniki krwi dostałam, ale nic nie rozumiem i muszę poczekać na wizytę. W każdym razie lekarka powiedziała może Pani się już chwalić, także uwaga:
    - z usg ciąża ma dziś 13+2
    - będzie chłopak
    - termin porodu 15 lipca
    Moje Drogie, jestem przeszczęśliwa- pomimo, że od 6 tyg. bardzo męczą mnie mdłości, zaparcia, bezsenność(od transferu 2 listopada przespałam dobrze dosłownie 3 noce). Nie powinnam narzekać - w moim przypadku nie wypada, ale powiem uczciwie: mam już dosyć tych negatywnych symptomów. Trochę mi sie ulało, bo moja rodzina tak b się cieszy, ze nikt nie chce się nade mną poużalać i każą mi zaciskać zęby, a mi jest naprawdę już ciężko :-(
    Generalnie dziękuję Wam za te różne porady.Jestem specjalistką w robieniu dzieci, ale ciąża i niemowlak, to dla mnie czarna magia. Głowa mi paruje... :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2022, 20:50

Gońcia, Lola098, myszajda, Daisy___, Moniika, Lolita, mcdulka, Wiolala, PatkaPP, Katarina1103 lubią tę wiadomość

• Gońcia Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia 2022, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przywileju pierwszeństwa.. Robiłam badania w laboratorium, gdzie zgłosiłam że jestem w ciąży, na tablicy informacyjnej widnieje informacja, że kobiety w ciąży są przyjmowane poza kolejnością. Do pobrania krwi kolejka taka, że ludzie stoją na zewnątrz, w tym ja.. Czy miła Pani pielęgniarka zaprosiła mnie poza kolejnością? Ależ skąd.. A ja mam wrażenie, że skoro nie widać brzuszka, to ludzie by mnie wyśmiali, gdybym się upomniała. Ludzie nie zdają sobie sprawy, że początki ciąży są bardzo doskwierające 😶 Przez wstępne podejrzenie HCV w laboratorium byłam średnio raz w tygodniu, za każdym razem z rana z uwagi na pracę. Niestety mdłości nie odpuszczały i za każdym razem aż mnie poty z nerwów oblewały..

‹‹ 140 141 142 143 144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ