Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
To chyba urok 2 trymestru lub tej pogody, ja też ostatnio źle sypiam, ok. 1 i ok. 4 wstaje na siku, nim zasnę to o 6 dzwoni budzik 😅 głowa od rana mi pęka ale w ciągu dnia przechodzi, ja czekam na wiosnę bo mam nadzieję na lepsze samopoczucie wtedy ☀️🌻
BasiaIR lubi tę wiadomość
21 cs- 5.11.2021 r. ⏸
23.11- 6t1d jest 💙
8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn -
MDW wrote:Mam problem ze snem. Nie umiem już chyba spać. Wszystko mnie w nocy denerwuje. Wybudzam się co chwilę jeśli już w ogóle zasnę. Raczej całą noc po prostu leżę w łóżku żeby nad ranem zasnąć. Pamiętam, że tak miałam ale w trzecim trymestrze
Myślałam, że jeszcze będę miała okazję trochę się wyspać przed drugim dzieckiem, a tymczasem wygląda na to, że okazja minęła.
Też coś takiego zaobserwowałyscie?
Jak sobie radzicie?
Ja wietrze w sypialni, śpię w korkach w uszach, mam wodę do picia przy łóżku. Kręgosłup nie nie boli.
Ja już pogodziłam się z mym losem😢 -
Pomyślałam że na lato poza kocykiem który już mamy przyda się otulacze bambusowy/muślinowy. Czy polecacie jakiś? Czy to nie ma znaczenia bo nie wiem czy te z allegro są tak samo dobre jak te z dedykowanych stron.
Ceny naprawdę różne i nie wiem czy czasem 100 zł za to to nie przesada: https://koalahm.com/okrycia-i-kocyki-dla-dzieci/otulacze-muslinowe-/otulacz-muslinowy-koala.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2022, 17:23
-
Goska ja kupiłam otulacz bambusowy z samiboo, ale na promocji. Z memi są jeszcze dobre jakościowo, lullalove, effiki, la millou. Ja zawsze wypatruje promek albo jak kupowałam kocyk bambusowy z memi to wzięłam z outletu, a jedyną wadą była ponoć różnica w odcieniu, której ja nie dostrzegam
ja dałam 66 zł na promocji z 90 za otulacz 70x100 cm, wtedy za ten kocyk bambusowy z memi też koło 80 zł na promocji.
06.2020 córeczka 🧚♀️❣ -
Ja mam otulacz praktycznie nowy, bo kupiłam dla synka ale dostawał w nim większych histerii więc po paru próbach zrezygnowałam z niego. Może teraz się przyda, też na jakiejś promocji kupowałam.
Za to kocyk bambusowy muszę upolować nowy 😁 więc dawajcie linki jak macie coś fajnego 😁 -
Z muslinem faktycznie można się naciąć bo to jest jakby typ splotu. A muslin może być np z bawełny albo jedwabiu itd. Może mieć też różna gramaturę. Dostałam takie np. że smyka i są bardzo szorstkie i ażurowe. A kupiłam z konges slojd zestaw trzech i są fajne: delikatne i mięsiste. Nie wyobrażam sobie przetrzeć dziecku buźki czymś tak szorstkim- przypuszczam, że nawet twarz dorosłego by to mogło podrażnić.2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
GoskaSamoska1 wrote:Pomyślałam że na lato poza kocykiem który już mamy przyda się otulacze bambusowy/muślinowy. Czy polecacie jakiś? Czy to nie ma znaczenia bo nie wiem czy te z allegro są tak samo dobre jak te z dedykowanych stron.
Ceny naprawdę różne i nie wiem czy czasem 100 zł za to to nie przesada: https://koalahm.com/okrycia-i-kocyki-dla-dzieci/otulacze-muslinowe-/otulacz-muslinowy-koala.html
Ja kupiłam otuLacz bambusowy taki wiekszy- 100x110 z bonjour cherie. Na stronie kosztują 135 ale można znalezc taniej na allegro,mi się udało kupić w sklepie na promocję parę rzeczy od nich i jestem zadowolona,bardzo milutkie w dotyku, delikatne. Kupiłam też rożek i śpiworek bonusowe🙂 -
Love Ty mówisz o takim otulaniu "na ciasno"? Bo ja mam otulacz, ale to po prostu taka mgiełka/cienki kocyk bez żadnego krępowania. Zastanawiałam się nad czymś takim, ale nie znalazłam w dobrej cenie niczego z dobrymi opiniami w razie gdyby dziecko się z tym nie polubiło.
A macie do polecenia jakieś fajne pieluszki muslinowe w dobrej cenie? Ja kupowałam na allegro takie 3paki i byly okej, ale na chłopca słabe maja wzory. Nie mogę znaleźć nic fajnego 😭 w smyku wczoraj widziałam dość ładne, żałuję, że nie wzięłam bo na stronie ich nie widzę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2022, 18:51
06.2020 córeczka 🧚♀️❣ -
GoskaSamoska1 wrote:Ceny naprawdę różne i nie wiem czy czasem 100 zł za to to nie przesada: https://koalahm.com/okrycia-i-kocyki-dla-dzieci/otulacze-muslinowe-/otulacz-muslinowy-koala.htmlMoniika wrote:A macie do polecenia jakieś fajne pieluszki muslinowe w dobrej cenie? Ja kupowałam na allegro takie 3paki i byly okej, ale na chłopca słabe maja wzory. Nie mogę znaleźć nic fajnego 😭
Ja zamierzam kupić kilka metrów muślinu/bawełny/lnu/tetry w ładnym wzorze albo kolorze i pociąć na rozmiar otulacza, myślę, że bardziej się opłaca. Mam maszynę, to podszyję krawędzie i będzie superWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2022, 19:31
-
Otulacze to często po prostu większe pieluszki z delikatnego materiału. Można ich użyć do otulania, ale też zwyczajnie do okrycia dziecka
na lato bambus jak znalazł, bo też chroni przed uv. Ja planuję kupić 4 sztuki z texpolu (miałam już i się sprawdziły) i do tego kocyk mgiełkę też z bambusa i wystarczy
Muślinu nie biorę, bambus jest tak cudowny w dotyku, że już nic innego nie kupuję
Jeszcze polecam malutkie pieluszki bambusowe takie 30x30, podkładałam je pod główkę w koszu Mojżesza, w wózku (cieńsze i łatwiejsze do prania niz poduszeczka jak dziecko ulewa czy się poci), można też wkładać między cycka a dziecko przy karmieniu, też, żeby się nie zapocić i pochłaniają nadmiar mlekado noszenia w chuście też idealne, żeby w upal włożyć między siebie a dziecko. No cud malina
Moniika lubi tę wiadomość
-
Bumszakalaka to ja właśnie do takich celów miałam te muślinowe bo młoda bardzo ulewała. Widzialam też te z texpolu, miałam nawet w koszyku, może tym razem kupię
dostałam też flanelowe i tetrowe, ale nie byłam zadowolona.
Bumszakalaka lubi tę wiadomość
06.2020 córeczka 🧚♀️❣ -
Monika, tak ja mam taki typowy otulacz, cieniutki, ale właśnie do takiego otulania na ciasno. Skusiłam się bo mi polacali, bo mój lubił być przytulny , albo owiniety pieluszką. Ale jednak ręce wolał mieć swobodne , dlatego najlepiej sprawdził się nam taki cienki rożek bawełniany.
Pieluszki muslinowe bodajże bardzo fajne i w przystępnej cenie kupowałam na matherhood. Te malutkie kwadratowe też polecam, ja używałam do kąpieli jako myjki. Miałam dużo i codziennie mogłam sobie brać nową. Jakoś klasycznych myjek nie lubiłam nigdy.
Wogóle powiem wam że przy pierwszym miałam.tylko tetry i flanelki i było ok, tylko pracowałam wszystko żeby było miękkie. Flanelki kochałam, zamiast kocykow. Parę lat później już weszły w mode właśnie bambus i muslin. Ale na ten.muslin trzeba uważać , bo kupiłam na allegro i nie były już takie fajne jak te pierwsze.Moniika lubi tę wiadomość
-
https://motherhood.pl/sklep/organiczne-pieluszki-muslinowe-85x85cm-2-szt/
Nie pamiętam już czy to były te, ale z tej strony. Tu też kupowałam poduszkę ciążową i szumisia. No i pieluszki bambusowe i muslinowe, flanelke też jedną brałam i była taka fajna przyjemna. Mam nadzieję, że nie zmieniło się jakościowo. A jak się trafi na promocję to i cenowo spoko. -
Cześć dziewczyny
Ja taka do tylu z waszymi wpisami ….. ale podczytuje troszkę
Jak wam minął weekend ? Pojechałam wczoraj na cały dzien z Corcia na babski wypad do centrum ( zakupy , obiadek razem i odwiedziłam moja koleżankę ) Wiecie ci niektórzy ludzie są wspanialiNie mówiłam jej od samego początku nic o ciąży , a przez telefon nie chciałam i jej powiedziałam wczoraj na spotkaniu
Ona się popłakała ze szczęścia i tak mi wie miło zrobiło, ze się cieszy ze mną szczęściem 😍
Dużo z Was pisało o złym spaniu w nocy , ja dość dobrze się ostatnio ale miałam taki okres chyba tydzień czasu ze się budziłam o 1 lub 2 w nocy i nie mogłam zasnąć i na dodatek pęcherz mnie cisnął mega mocno !
Teraz nie narzekam za dużoJedynie ostatnio nad ranem jak się budzę czuje cały napełniony pęcherz aż mam taki jak by powiedzieć balonik i jest twardy jak nie wiem . PrzechodZi mi jak idę do toalety . Tez tak macie ?????
Co do ruchów dziecka to czułam już dwa razy dzidzie i takie samo uczucie jak przy pierwszym dziecku ❤️ Zacznie się dopiero teraz boksowanie i kopanie jak podrosną troszkę nasze maluchy
Pytałam się was wcześniej o ten babynest i kupiłam sobie go i wydaje mi się taki porządny i napewno z niego będę korzystać i nosić mojego bobasa w tym
Stwierdziłam ostatnio z moim starym , ze mamy tyle wydatków zanim dziecko przyjdzie na świat i zaczęliśmy się śmiać , ze mamy łóżko za małe bo jak idę spać to się tak rozwalam i on nie ma miejsca jak przykchodZi z nocnej toalety . Pare razy wylądował w dziecku pokoiku bo stoi tam narazie extra łóżko 😅😅😅😅😅 Mówił ze nie dało się mnie przesunąć 😅😅😅
Nasze łóżko mierzy 160 cm na szerokość ale już zamówiłam większe żebyśmy się mogli pomieścić bo czasem wiem z doświadczenia dziecko zostaje w łóżku jak się karmi na pół śpiocha 😅
Chodziłam po sklepie chyba z godzinę i nie mogłam się zdecydować bo dla mnie te łóżka były za miękkie 🥺 Ja mam problemy z kręgosłupem wiec ostatnie znalazłam łóżko ortopedyczne pewnie znacie firmę TEMPUR który dostosowuje się pod ciało i kręgosłup żeby leżał w pozycji prostej
Wygrało najdroższe 😅😅😅😅😅😅 Boże jak się rozpisałam 😅
A tak z innej beczki nie mogę się doczekać 25 lutego na badania prenatalne ! W końcu się dowiem co tam mieszka w tym brzuszku
Wierzycie w takie przesady typu , jak kobieta w ciąży się czegoś wystraszy i złapie to dziecko będzie miało znamię ??? Ja się dzisiaj cholernie po parzyłam gorąca woda i poleciało mi na dłonie …. Byłam taka zła i mnie pali cały czas ręka . Staram się jak mi czas na to pozwala trzymać pod zimna woda ale to znieczulenie na chwilkę 🥺😬
Ile macie kilo na plusie lub minusie ??? -
Już myślałam,że wszystkie przepadły 😅
Iwona, my we 3 a czasem nawet w 4 śpimy na 160🙈 ale fakt, na dłuższą metę ciężko. Nieraz śpię bokiem w nogach. U nas to ja jestem tym który ustępuje i nie budzi innych tylko kombinuje gdzie znaleźć kącik dla siebie. Przy pierwszym mieliśmy 180 i to był luksus. Niestety teraz mamy mniejszą sypialnię i większe się nie zmieści.
Przez ostatni miesiąc przytyłam 2,5 kg ,a od początku ciąży mam niecały kg na plus bo wcześniej schudłam przez wymioty i biegunki. Ale teraz myślę, że juz te kg będą przybywać szybciej. Za to brzuch już mam spory. Jakbym piłkę dużą połknęła 🙊
Dodajcie zdjęcia waszych brzuszków. Ja jak ogarnę jak wstawić to też dodam.Iwona:) lubi tę wiadomość
-
My mamy 140 cm i też czasem śpimy we czwórkę 😅 trzy osoby to jeszcze luz, ale jak przyjdzie dwójka dzieciaków to dramat i uciekam wtedy do nich (ale mają krótkie łóżka) albo na podłogę.
Ja przytylam na razie 2 kg, ale na pewno na tym się nie skończy, bo brzuch jeszcze nie zaczął mi rosnąć 😅Iwona:) lubi tę wiadomość
-
Love22, na pierwszej stronie jest instrukcja jak wrzucać tutaj zdjęcia
Iwona, ja nie wierzę w takie przesądy, chociaż żaden stres oczywiście nie jest mile widziany, w ciąży i bez niej. Może zawiń jakieś mrożonki w ścierkę i trzymaj to przy dłoni? No i jak będzie dalej tak paliło, to może jednak lepiej udać się po fachową pomoc, bo poparzenie to nie żarty.
Ja przytyłam 3 kg od początku, brzuch już też zaokrąglony, ale to na pewno preludium. Dopiero teraz się zacznie