Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
MamaKaji wrote:Love22 masz aż taki brzusio?
Mi odstaje ale nie jest jakiś imponujący, może mi poszło troszkę po bokach, mam dość szerokie biodra. Ile już przytyłyście? Ja zaczęłam 21 tydzień i mam +5kg
MamaKaji, niby nie jest jakiś ogromny ale już przeszkadza np przy zginaniu się. Jest raczej tak typowo do przodu więc ten balans ciała już taki inny. Praktycznie już w żadne kurtki się nie zapinam. Mam jeden ciążowy płaszczyk choć już bardzo zniszczony bo 3 ciąże używany. Ale idzie wiosna więc już mniej tych ciuchów potrzebaWagowo narazie 4kg+.
-
Jaka piękna piłeczka! 🤩
A i 4kg to bardzo niewiele. U mnie ponad 6 kg od początku, a brzuch też widoczny. Ale to dobrze, tak powinno być
Duzaa, jaki wózek dorwałaś? Pochwal się 😎
Ja właśnie szykuję się na wizytę. Jakoś dziwnie się stresuję, nie wiem czy to dlatego, że miesiąc temu byłam, czy dlatego, że jednak trochę działo się przez ten czas, bo i bóle, i skurcze i brak ruchów dziecka przez niemal 3 dni... No nic. Trzymajcie kciuki, proszę
-
910608 wrote:Jaka piękna piłeczka! 🤩
A i 4kg to bardzo niewiele. U mnie ponad 6 kg od początku, a brzuch też widoczny. Ale to dobrze, tak powinno być
Ja właśnie szykuję się na wizytę. Jakoś dziwnie się stresuję, nie wiem czy to dlatego, że miesiąc temu byłam, czy dlatego, że jednak trochę działo się przez ten czas, bo i bóle, i skurcze i brak ruchów dziecka przez niemal 3 dni... No nic. Trzymajcie kciuki, proszę
Trzymam kciuki z całych sił 🍀
Daj znać po wizycie! -
910608 to czekamy na wieści. Na tym etapie jeszcze mogą dni że maluchy mniej wyczuwalne. Sproboj dodać swój zdjęcie.
MamaKaji, budowa jak duże znaczenie. Mnie nigdy w biodra nie szło tylko właśnie do przodu. Pępek mam już całkiem wypchany A tu jeszcze 3 miesiące 🙈 Przy pierwszej ciąży długo nie było widać ale kolejne to już inna bajka. A macie już ta linię negra? Nie pamiętam kiedy ona wychodzi, bo jeszcze jej nie widzę.910608 lubi tę wiadomość
-
910608 wrote:
Kciuki!!
Wózek kupiłam Bebetto Murano oliwkowy z białym dołem i stelazem mówię szału nie ma ale za taką cenę żal było nie wziąć tym bardziej że spacerówkę mamy porządna po starszaku i już czeka
910608 lubi tę wiadomość
-
Duzaa wrote:Kciuki!!
Wózek kupiłam Bebetto Murano oliwkowy z białym dołem i stelazem mówię szału nie ma ale za taką cenę żal było nie wziąć tym bardziej że spacerówkę mamy porządna po starszaku i już czeka
Bebetto mi się podobają. A tym bardziej z ataka cenę to grzech nie wziąść jak zależy Ci głównie na gondoli.
-
Ja już po wizycie. Wydaje się, że wszystko ok,.szyjka trzyma. Ale dostałam zakaz współżycia, nakaz zażywania magnezu i w razie powtórzenia się tych twardnien i skurczy mam uderzać do lekarza. No i czeka mnie nieszczęsna glukoza 🤢
A to mój brzuch na tydzień przed studniówką:
gallery of sin 4
Dziękuję za kciuki! 😊Daisy___, Love22, BasiaIR, Moniika lubią tę wiadomość
-
Duzaa, słyszałam same dobre opinie o wózkach Bebetto (przede wszystkim amortyzacja!), więc myślę, że zrobiłaś dobry deal
MamaKaji, ja też kilka tygodni temu miałam jakieś ciśnienie w głowie na wyprawkę. A teraz...? Teraz mi się nie chce 😂 i mam poczucie, że zdążę jeszcze 2 razy to ogarnąć. Oczywiście nie mówię o ubrankach, bo to bardzo przyjemne, a domyślam się, że z dzieckiem nie będzie czasu buszować po lumpach.
Bo tak, czas ciągle mi się dłuży. Też tak macie? Czasem tak tęsknię za pracą, za ludźmi, za jakimiś innymi obowiązkami niż sprzątanie i gotowanie
-
To wspaniale, że jest wszystko prawidłowo i oby tak dalej 😊 bardzo ładny brzusio 😍
Ja się cieszę każda chwila z dala od pracy! Nawet za bardzo nie odzywam się do ludzi z pracy (prócz tych zaufanych). Jakbym mogła to już bym tam nie wracałaA z gotowaniem fakt… mam już dość wymyślania co na obiad 🤣 staram się gotować na 2 dni 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2022, 13:44
-
Ja też ostatnio zamilkłam, ale czytam.... Z nowości:zdecydowałam się na usługę projektowania pokoiku przez Ikeę. Nie chcę inwestować w drogie meble, ale mam problem, aby ogarnąć te puste ściany: Liczę, że zrobią to za mnie
Waga pędzi jak szalona. U mnie też już 5 kg na plusie. Weekend w górach z ich regionalną kuchnią mi nie pomógł. Mam też jedną zachciankę w ciążyLODY....a już lody z Mc Donald's w szczególności.
-
Oo lody z maka to też moja słabość... Z tym że u mnie już prawie 11kg w górę więc w sumie nie powinnam juz tyc do końca ciąży wcale xD no cóż będę słoniem i tylko Wam zazdroszczę tych pięknych szczupłych sylwetek!!
910608 super ze wszystko dobrze i oby się twardnienie nie powtarzało!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2022, 22:33
910608 lubi tę wiadomość
-
Co do słodkiego to jak widzę tort albo ciasto z kremem i polewa czekoladową to się trzęsę 🙈🤣 na szczęście okazji do jedzenia tych przysmaków nie jest aż tak dużo to mam nas tym jakaś kontrolę. Ale jeżeli chodzi o obiad… jem prawie taka sama porcje jak moj mąż a on lubi zjeść 🤣
-
Hej Mamusie! Pomimo pogody mam dzisiaj gorszy dzień… nawet knopers nie pomógł… boje się poniedziałkowej wizyty i mam pytanie czy któraś z Was robiła amniopunkcję w późniejszym tygodniu (konkretnie po 22tc). Nie robiłam wcześniej (jestem po poronieniu) i myślałam ze NIFTY pro mnie uspokoi ale wracają do mnie złe myśli i trochę żałuje ze nie wykonałam tego badania. 😔
-
Nie mam pojęcia co znaczy ta mozaika 🙈 wybacz. Myślę,ze będzie dobrze. Gdybyś nie napisała o tej ocenie profilu to w ogóle bym na to nie zwróciła uwagi. Na tym etapie miałam zakodowane najbardziej badanie serca. Ja coś słabo się czuje, chyba cis mnie zbiera 😧
-
Love22 wrote:Nie mam pojęcia co znaczy ta mozaika 🙈 wybacz. Myślę,ze będzie dobrze. Gdybyś nie napisała o tej ocenie profilu to w ogóle bym na to nie zwróciła uwagi. Na tym etapie miałam zakodowane najbardziej badanie serca. Ja coś słabo się czuje, chyba cis mnie zbiera 😧
Mozaicyzm to taka hybryda. Jak np łożysko ma trisomię a dzidzia jest zdrowa to NIPT badając wolne DNA może wyłapać właśnie te chore DNA łożyska i dać wynik fałszywie pozytywni. Może być też odwrotnie, łożysko ma prawidłowa liczbę chromosomów a dziecko trisomię i wtedy wynik jest fałszywie ujemny (ponać te przypadki są najrzadsze).
Może to ciśnieniowy Ci doskwiera? Jest super wyż. Obyś nie złapała żadnej infekcji!