Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jestem i tam i tu, bo bardzo mi odpowiada formuła forum
Ale rzeczywiście na fb nieco więcej się dzieje.
Love, widzę link, ale jak klikam to nie wyświetla mi się nic. Ani tu na forum, ani na stronie linkuGeneralnie z każdym zdjęciem na forum mam, niezależnie od tego, czy sprawdzam na komputerze czy na aplikacji
-
910608 wrote:Ja jestem i tam i tu, bo bardzo mi odpowiada formuła forum
Ale rzeczywiście na fb nieco więcej się dzieje.
Love, widzę link, ale jak klikam to nie wyświetla mi się nic. Ani tu na forum, ani na stronie linkuGeneralnie z każdym zdjęciem na forum mam, niezależnie od tego, czy sprawdzam na komputerze czy na aplikacji
No właśnie dodałam tak samo jak poprzednio, a mi też nie pokazuje podglądu nie wiem czemu. Kiedyś zdjęcie wózka weszło bez problemu A teraz był brzuszek 🙈
Ja zdecydowanie wolę tą formułę forum ale jak widać jestem w znacznej mniejszościmoże jeszcze choć o wizytach będzie ktoś wpadać tu opowiedzieć i potem poinformować o porodzie... brakuje tego czytania jak minął wam dzień 🙃 przynajmniej na chwile czlowiek nie skupiał się tylko na swoich problemach 🙃
-
Ja również zaglądam 🙌 U nas ostatni tydzień był covidowy, pochorowalismy się wszyscy i siedzieliśmy w domu, więc nie było o czym pisac 🤷♀️ Wczoraj wreszcie wyszłam z młodym na dwór, dawno nie cieszyłam się tak ze zwykłego spaceru! Jednak docenia się małe rzeczy dopiero, jak się je straci (choćby czasowo). Słonecznego weekendu!
910608 lubi tę wiadomość
-
Witam pośród lipcowych mamuś! Jestem tu nowa
Jesteście już po badaniach połówkowych? Czy lekarz oceniał profil twarzy Waszych bobasów? Moj lekarz wpisał UTRUDNIONE W OCENIE. Dzieciątko nie współpracowało. Czytaiam ze ocena prawidłowości profilu jest dość ważna a ja zostałam z niewiadoma 🤔 -
Oj Lolita, mam nadzieję że lekko przeszliście.
MamaKaji, powinna być ocena ale mialamnrak w poprzedniej ciąży że akurat na tych polowkowych nie udało się dokładnie buzi zobaczyć i miałam ta ocenę zrobiona na następnej wizycie normalnej. Teraz też mały za nic nie chciał się odwrócić i cały czas był plecami , udało się tylko sprawdzić na samym początku badania warge górną że cała A potem się odwrócił i nie pomogło ruszanie się ani nic. Teraz czekam na wizytę i miejmy nadzieję że da się wszystko zobaczyć czego nie udało się wcześniej. -
Ja wróciłam od rodziców, gdzie byłam 3 noce. Dostałam zakaz od męża na kupowanie ubranek, ale w rodzinnej miejscowości jest tak dużo lumpeksów, że nie dało się inaczej. Dokupiłam to i owo 😅 Ale zostawiłam u rodziców 🙈 Umowa jest taka, że przy najbliższych odwiedzinach rodzice część łupów dowiozą.
No i udało mi się zdobyć vintage pieluchy tetrowe, sztuk na oko 100, rok produkcji 1987, niektóre nowe z metkami 🙈 Także powoli ćwiczę składanie tetry do wielopieluchowania i jaram się tym bardzo.
Cześć MamaKaji 👋 Ja też już po połówkowych. Lekarz wspomniał, że jest kość nosowa, tu oczy, a tu nos, ale nie wiem... to jest to? To badanie profilu? Na kiedy masz termin? 🙂Love22 lubi tę wiadomość
-
910608 termin ma ma sama końcówkę lipca, jest tez prawdopodobieństwo sierpnia
Lekarz opisał oczy, żuchwę, nos, oczodoły jako struktury prawidłowe ale mała się nie chciała chyba ułożyć (bo mowil ze uparta) i profil buzi opisał jako utrudniony w ocenie. Ogólnie powiedział ze nieprawidłowości nie widzi. Ale z tego co czytałam to ocena profilu jest jednym z marketów USG i martwi mnie brak tej oceny
Widzę ze wyprawka idzie pełna para 🤩 -
MamaKaji, hmm, u mnie na połówkowym jest także wpisane, że warunki badania utrudnione przez ustawienie i ruchliwość dziecka. Podobnie na wyniku z echa serca płodu. Ale podejrzewam, że jakby warunki były tak złe, że serio nic nie da się zobaczyć, to lekarz zaprosiłby na ponowną wizytę. Bez stresu
Wyprawka idzie, ale tylko ta ciuszkowa. Powoli trzeba będzie myśleć o poważnym kalibrze.
Jest taka piękna pogoda, że nawet energia dziś jestZdążyłam zrobić 40 min sesji jogi, teraz może upiekę bułeczki i trzeba wyjść na spacer. Żal siedzieć w ciemnym mieszkaniu, kiedy za oknem tyle słońca! 🌞 A za tydzień dzień będzie jeszcze dłuższy!
Pięknego dnia, brzuchatki! 🌷 -
Ja zamówiłam podkłady poporodowe i inne rzeczy higieniczne 🙈 miałam w koszyku jakiś czas i uznałam że na tym etapie co by nie było i tak się przydadzą. W kolejnym etapie mam zamiar kupić nowe koszule do szpitala. Nauczyły mnie poprzednie porodu że na przygotowanie torby do szpitala nigdy nie jest za wcześnie A już po 6 miesiącu tym bardziej. Więc to w pierwszej kolejności chce ogarnąć. Potem może jakieś nowe ubranko na wyjście że szpitala dokupie a wózek na końcu. Może trafi się jakiś fajny używany do tego czasu.
-
Ja się czuje od paru dni jakaś ociężała, dużo też nagle przybrałam. Już mam ponad 7 kg na plusie
brzuch też się bardziej uwidocznił. A ruchu jednak troche mam przy mojej energicznej prawie 2 latce i nie jem jakoś duzo, ani niezdrowo. Już mi się nawet śniło, że sąsiadka ma niedługo rodzic, a nawet nie widać, że jest w ciazy, a ja jak słoń 🤣
06.2020 córeczka 🧚♀️❣ -
No to ja Was pobije z wagą bo mimo wiecznego ruchu (4 latek, przeprowadzka plus jakąś joga czy pilates wpadnie) i jedzenia w miarę ok mam już ponad 10 kg na plusie... Jestem załamana bo w żadnej z poprzednich ciąż tak nie tyłam
boję się już wchodzić na wagę a brzuch mam już tak ogromny jakbym zaraz urodzić miała no ale tego się spodziewałam po 4 ciąży w krótkim odstępie czasu.
I w piątek kupiłam wózek używany, może nie jest najpiękniejszy ale prawie nie zniszczony, trzeba tylko kółka wymienić a najlepsze jest to że kosztował całe 250zl xD deal życia :pWiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2022, 22:26