Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Cyclo3fort można brać, wzmacniają żyły. Ale jeszcze nie zaczęłam brać w tej ciąży, bo powiększyły się raptem kilka dni temu, jak mialam bardziej aktywne dni. Stosowałam te tabletki w drugiej ciąży i wtedy nie za bardzo pomagały tzn. Nie zmniejszyły problemu, ale przynajmniej nie było gorzej
a Ty gdzie masz żylaki?
-
Tak jak ty i na nogach. Lekarz zapisał właśnie coś bez recepty to cyclo i krem lioton. Ale pierwszy raz mam styczność z czymś takim w ciąży i chciałam zapytać jak inni do tego podchodzą. To chyba wezmę te tabletki żeby gorzej nie było.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2022, 17:19
-
Love, no lepiej brać, one są naturalne i wzmacniają żyły. Fizjo też mi pokazała różne pozycje odciążające miednicę, żeby zmniejszyć ucisk i tym samym dolegliwości żylakowe. Mam robić te ćwiczenia czy bardziej pozycje po prostu po każdym dłuższym staniu, chodzeniu, wysiłku. A podczas spacerów co 15 minut siadać na chwilkę.
-
Szukam właśnie jakiejś urofiz w mojej okolicy. Na nogach widziałam że się robią ale te drugie to odkryłam tuż przed wizytą jak zaczęły bardzo boleć przy goleniu. Nie zdawałam sobie sprawy, że w takim miejscu też się robią. Na spacery długie nie chodzę, ale dużo po schodach. Wtedy czasem.czuje że boli.
-
Dziewczyny, które chcą dołączyć do grupy na fb i są tu z nami od co najmniej miesiąca, prośba o wiadomość na priv (musimy być przyjaciolkami), a prześlę dalsze instrukcje.
Jeśli chodzi o materac, to u nas sprawdza się lateksowy Hevea Baby. Młody od razu go zaakceptował. Z jednej strony jest twardy, z drugiej miękki. Po paru miesiacach uzywania nie ma żadnych odkształceń. Do tego mamy bambusowy pokrowiec.
Nie wiem, na ile to prawda, ale czytałam, że w materacach z gryki lubią się zalegnąć robaczki, bo mają tam sprzyjające środowisko. -
Też to ostatnio czytałam dlatego teraz jestem za lateksowym. Choć w części wypowiedzi były informacje, że robaki to wynik złego przechowywania- wilgoci i nieodpowiedniego czysczenia. W naszym starym z ciekawości sprawdziłam jedną kieszonke i była sucha bez dodatków. Ale i tak do snu uzywalismy drugiej strony bo na gryce miałam wrażenie nie śpi się im wygodnie. O kokosie też pisało że mogą być w nim żyjątka więc sama nie wiem. Teraz przy wymianie będę szukać zdecydowanie lateksowego bo najwięcej pozytywnych opinii ma. Sprawdzę te hevea baby.
-
BasiaIR wrote:Chwalę się po usg połówkowym. Wszystko u nas dobrze. Synek waży już 411g
I to są super wieści 💪 ❤️
Tak czytam i czytam Was i mam wrażenie, że naprawdę nic nie wiem o dzieciach, ile tego wszystkiego jest do ogarnięcia... Jaki materac, jaki fotelik, wózek, mleko modyfikowane, jakie pampersy 🤯 Momentami naprawdę mnie to przeraża.BasiaIR lubi tę wiadomość
-
910608 wrote:I to są super wieści 💪 ❤️
Tak czytam i czytam Was i mam wrażenie, że naprawdę nic nie wiem o dzieciach, ile tego wszystkiego jest do ogarnięcia... Jaki materac, jaki fotelik, wózek, mleko modyfikowane, jakie pampersy 🤯 Momentami naprawdę mnie to przeraża.
Ja też nic nie wiem i też jestem przerażona -
Love22 wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was po cesarce rodziła później sn?
Dziewczyny, nie stresujcie się tym, że nic/niewiele wiecie, od tego macie nasJa byłam w tym samym miejscu nieco ponad rok temu, nie miałam pojęcia czym się różnią śpiochy od pajaców, ani co to w ogole jest gondola 😅 Ale dzięki forum wyszłam mądrzejsza 😃 Wzystko przyjdzie naturalnie w swoim czasie. Nim się obejrzycie, będziecie specjalistkami od obsługi bobasa, bo tak naprawdę ta cała teoria to nic w porównaniu z praktyką 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2022, 20:23
910608, Love22, BasiaIR, Bumszakalaka lubią tę wiadomość
-
Daisy___ wrote:Wydaje mi się, że większość dziewczyn u nas to pierworódki, a te, które już rodziły, czekają raczej na drugiego bobasa
-
Love22 wrote:Na początku było chyba kilka mam które pisały że trzecia ciąża, ale nie pamiętam kto i czy jest tu dalej... poszukam ,może jest tu gdzieś taki wątek.
Tak, są/były jakieś dziewczyny z dwoma dziećmi, ale chciałam zaznaczyć, że to nieduża grupa👧 07.2022 -
Love22 wrote:Juz znalazlam wątek ogolny w tym temacie niestety dużego odzewu na niego nie ma. Poszukam na innych forach 😊
Na Facebooku jest chyba grupa o VBAC, no i pewnie znajdziesz sporo materiałów na YT - na kanale Mama Lama było kilka materiałów na ten temat.Love22 lubi tę wiadomość
👧 07.2022 -
910608 wrote:I to są super wieści 💪 ❤️
Tak czytam i czytam Was i mam wrażenie, że naprawdę nic nie wiem o dzieciach, ile tego wszystkiego jest do ogarnięcia... Jaki materac, jaki fotelik, wózek, mleko modyfikowane, jakie pampersy 🤯 Momentami naprawdę mnie to przeraża.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2022, 17:22
910608 lubi tę wiadomość
06.2020 córeczka 🧚♀️❣