X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamusie 2022
Odpowiedz

Lipcowe mamusie 2022

Oceń ten wątek:
  • Love22 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2022, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po polowkowych, mały nie współpracował i nie wszystko udało się dokładnie zbadać. Ale głowa, komory serca i przepływy w porządku. Waga 450 gram- tym razem dwa razy się upewniłam :)

Moniika, Duzaa, BasiaIR, 910608 lubią tę wiadomość

202206271756.png
  • Nika Weronika Koleżanka

Wysłany: 6 marca 2022, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwale się , moja nowa fura już w domu :D
    stokke-trailz-2w1-1.jpg
    ❤️🎈

Moniika, BasiaIR, Love22, Izolda7913 lubią tę wiadomość

• BasiaIR Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2022, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love22 wrote:
    Super Basiu, pokaz jaki wybrałaś ostatecznie kolor.
    Sklepu nie znam niestety.

Ja pozwolę sobie doprecyzować. Na ten wózek uparł się mój mąż:mi było szkoda kasy. Ale, że teściowie zdeklarowali się, że sfinansują, to ja się już nie czepiam. Ruszyli z argumentami, że ich syn jest jedynakiem, a mój syn może będzie ich jedynym wnukiem, także finalnie będziemy mieć... Granatowy Cybex Priam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2022, 16:35

Love22 lubi tę wiadomość

• Love22 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2022, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BasiaIR wrote:
    Ja pozwolę sobie doprecyzować. Na ten wózek uparł się mój mąż:mi było szkoda kasy. Ale, że teściowie zdeklarowali się, że sfinansują, to ja się już nie czepiam. Ruszyli z argumentami, że ich syn jest jedynakiem, a mój syn może będzie ich jedynym wnukiem, także finalnie będziemy mieć... Granatowy Cybex Priam.
    Ceny cybex są faktycznie kosmiczne, ale jeśli ktoś sobie może pozwolić i jeszcze to prezent to czemu nie skorzystać. Super,że teściowe się cieszą i angażują w wyprawkę.

BasiaIR lubi tę wiadomość

202206271756.png
  • Love22 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2022, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika weronika, taki odcień szarości też mi się podoba.

202206271756.png
  • Nika Weronika Koleżanka

Wysłany: 6 marca 2022, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokke trialz udało mi się kupić 2 w 1 używany za 2 tys z akcesoriami 😁

Love22 lubi tę wiadomość

• BasiaIR Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2022, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a moze macie do polecenia jakieś firmy z mebelkami dla dzieci? Skąd macie łóżeczka?

• GoskaSamoska1 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2022, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak już pytanie o łóżeczko to ją zagadam jaki materac kupujecie? Przy pierwszym dziecku 8 lat temu mieliśny kokos-gryke a teraz nie wiem czy nie lepszy wybór to z tej pianki poliuretanowej, która dostosowuje się do kształtu ciała.

p19udqk32h2163o8.png
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoskaSamoska1 wrote:
    To jak już pytanie o łóżeczko to ją zagadam jaki materac kupujecie? Przy pierwszym dziecku 8 lat temu mieliśny kokos-gryke a teraz nie wiem czy nie lepszy wybór to z tej pianki poliuretanowej, która dostosowuje się do kształtu ciała.

Też postawię na piankowy przy kolejnym łóżeczku; wybrałam firmę Woodies (łóżeczko i dodatki). Pierwszy będzie kosz Mojżesza, ale pożycza nam go koleżanka :)

👧 07.2022
  • Lola098 Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2022, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoskaSamoska1 wrote:
    Materac polecam, pianka-kokos-lateks. Po 2 latach zadnych odksztalceń

• Lola098 Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2022, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy juz wszystkie jesteście na fejsie? Ja juz tu jestem prawie dwa m na forum

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2022, 16:38

Wysłany: 7 marca 2022, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chętnie dołączę bo może tam jest aktywniej.

Lola098 lubi tę wiadomość

p19udqk32h2163o8.png
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Administratorką grupy jest Lolita ☺️ napiszcie do niej.

👧 07.2022
  • Moniika Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy materac piankowy Hilding Dobranocka model Heros po córce. Dziewczyny na poprzedniej grupie mi go wtedy polecały bodajże i jestem zadowolona. Średnio twardy, żadnych odkształceń po 1,5 roku. Opinie na internecie też ma dobre ;) komodę mam z Ikea, a łóżeczko jest w miarę okej, ale ma swoje wady (skrzat meble). Zaletą jest cena xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2022, 18:35

ckai3e3kwr8svtby.png

06.2020 córeczka 🧚‍♀️❣

Wysłany: 7 marca 2022, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniika wrote:
    My mamy materac piankowy Hilding Dobranocka model Heros po córce. Dziewczyny na poprzedniej grupie mi go wtedy polecały bodajże i jestem zadowolona. Średnio twardy, żadnych odkształceń po 1,5 roku. Opinie na internecie też ma dobre ;) komodę mam z Ikea, a łóżeczko jest w miarę okej, ale ma swoje wady (skrzat meble). Zaletą jest cena xd
    Materac wygląda bardzo ciekawe, pewnie się na niego zdecydujemy.

Moniika lubi tę wiadomość

p19udqk32h2163o8.png
  • Love22 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam do tej pory gryka-pianka-kokos, wtedy taki był polecany, ale teraz jak fundusze pozwolą to zmienię na ten lateksowy bo podobno na ten moment najlepszy. Jak będziecie miały konkretny sklep do polecenia z dobra ceną to chętnie skorzystam. Łóżeczko mam najzwyklejsze drewniane z allegro. Akurat tu nie widzilam potrzeby przepłacać. Ma już 8 lat, po dwójce dzieci ,a żadnych uchybień i jeszcze jedno spokojnie w nim 2 lata pośpi. Nie skrzypi ani nic z tych rzeczy. Meble mieliśmy robione drewniane na zamówienie akurat jeszcze przed ciążą pierwszą i idealnie nadały się dla dziecka. Teraz przydała by się jeszcze dodatkowa komoda i szafa bo mam dylemat jak pomieścić 3 dzieci w jednym pokoju 🙈 bo u nas tylko łóżeczko w sypialni się mieści. Niby wydawało mi się że wszystko mam, a sporo wychodzi jak przychodzi co do czego.

202206271756.png
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoskaSamoska1 wrote:
    Dziewczyny doradzcie bo już sama nie wiem. Wczoraj wieczorem zaczął mnie boleć mocno brzuch/plecy. Noc przespałam a jak tylko wstałam z łóżka to ponownie. Silny ból pleców (po prawej stronie), który promieniuje do podbrzusza, krocza, nogi. Też tak macie? Jest to normalne? Coraz bardziej się boję czy to minie i nic złego się nie dzieje. Nazwałbym to ból a nie uczucie że coś czuję delikatnie.
    Hej. Podczytuję was z sierpniówek ;) Mam pytanie do ciebie Gośka czy tobie ten ból już się nie pojawił? Mam to samo dziś 4ty dzień. W nocy ten ból też jest. Czasem w ciągu dnia mija. Wizytę Mam na 15ego dopiero i nie wiem czy mam iść wcześniej.. U ciebie to chyba krócej trwało? Ja piję bardzo dużo i to nie ma wpływu, a pozycja jaka mi wyłącza ten ból to na brzuchu z podparciem nogą zgiętą w kolanie żeby brzucha nie uciskać. Wyniki moczu Mam od 2 tyg u lekarza. Chyba gdyby wskazywały na infekcję to skontaktowaliby się ze mną żebym przyszła wcześniej? Bo to 4tyg przerwy. Nie wiem. Nie chcę panikować, ale nie miałam tego nigdy wcześniej i boli konkretnie, mąż wyjeżdża 13ego za granicę i zostanę sama z dziećmi, więc tym bardziej może powinnam iść teraz na konsultację

Wysłany: 8 marca 2022, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to było jednorazowo (w sumie miesiąc temu też podobnie) także nie pomogę. Mi pomagał ciepły prysznic.

sara9555 lubi tę wiadomość

p19udqk32h2163o8.png
  • Love22 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was ma żylaki?

202206271756.png
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara9555 wrote:
    Hej. Podczytuję was z sierpniówek ;) Mam pytanie do ciebie Gośka czy tobie ten ból już się nie pojawił? Mam to samo dziś 4ty dzień. W nocy ten ból też jest. Czasem w ciągu dnia mija. Wizytę Mam na 15ego dopiero i nie wiem czy mam iść wcześniej.. U ciebie to chyba krócej trwało? Ja piję bardzo dużo i to nie ma wpływu, a pozycja jaka mi wyłącza ten ból to na brzuchu z podparciem nogą zgiętą w kolanie żeby brzucha nie uciskać. Wyniki moczu Mam od 2 tyg u lekarza. Chyba gdyby wskazywały na infekcję to skontaktowaliby się ze mną żebym przyszła wcześniej? Bo to 4tyg przerwy. Nie wiem. Nie chcę panikować, ale nie miałam tego nigdy wcześniej i boli konkretnie, mąż wyjeżdża 13ego za granicę i zostanę sama z dziećmi, więc tym bardziej może powinnam iść teraz na konsultację

Poszłabym na Twoim miejscu do fizjoterapeuty, najlepiej uroginekologicznego :)

👧 07.2022
‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ