WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamusie 2022
Odpowiedz

Lipcowe mamusie 2022

Oceń ten wątek:
  • Love22 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2022, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po polowkowych, mały nie współpracował i nie wszystko udało się dokładnie zbadać. Ale głowa, komory serca i przepływy w porządku. Waga 450 gram- tym razem dwa razy się upewniłam :)

Moniika, Duzaa, BasiaIR, 910608 lubią tę wiadomość

202206271756.png
  • Nika Weronika Koleżanka

Wysłany: 6 marca 2022, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwale się , moja nowa fura już w domu :D
    stokke-trailz-2w1-1.jpg
    ❤️🎈

Moniika, BasiaIR, Love22, Izolda7913 lubią tę wiadomość

• BasiaIR Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2022, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love22 wrote:
    Super Basiu, pokaz jaki wybrałaś ostatecznie kolor.
    Sklepu nie znam niestety.

Ja pozwolę sobie doprecyzować. Na ten wózek uparł się mój mąż:mi było szkoda kasy. Ale, że teściowie zdeklarowali się, że sfinansują, to ja się już nie czepiam. Ruszyli z argumentami, że ich syn jest jedynakiem, a mój syn może będzie ich jedynym wnukiem, także finalnie będziemy mieć... Granatowy Cybex Priam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2022, 16:35

Love22 lubi tę wiadomość

• Love22 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2022, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BasiaIR wrote:
    Ja pozwolę sobie doprecyzować. Na ten wózek uparł się mój mąż:mi było szkoda kasy. Ale, że teściowie zdeklarowali się, że sfinansują, to ja się już nie czepiam. Ruszyli z argumentami, że ich syn jest jedynakiem, a mój syn może będzie ich jedynym wnukiem, także finalnie będziemy mieć... Granatowy Cybex Priam.
    Ceny cybex są faktycznie kosmiczne, ale jeśli ktoś sobie może pozwolić i jeszcze to prezent to czemu nie skorzystać. Super,że teściowe się cieszą i angażują w wyprawkę.

BasiaIR lubi tę wiadomość

202206271756.png
  • Love22 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2022, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika weronika, taki odcień szarości też mi się podoba.

202206271756.png
  • Nika Weronika Koleżanka

Wysłany: 6 marca 2022, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokke trialz udało mi się kupić 2 w 1 używany za 2 tys z akcesoriami 😁

Love22 lubi tę wiadomość

• BasiaIR Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2022, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a moze macie do polecenia jakieś firmy z mebelkami dla dzieci? Skąd macie łóżeczka?

• GoskaSamoska1 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2022, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak już pytanie o łóżeczko to ją zagadam jaki materac kupujecie? Przy pierwszym dziecku 8 lat temu mieliśny kokos-gryke a teraz nie wiem czy nie lepszy wybór to z tej pianki poliuretanowej, która dostosowuje się do kształtu ciała.

p19udqk32h2163o8.png
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoskaSamoska1 wrote:
    To jak już pytanie o łóżeczko to ją zagadam jaki materac kupujecie? Przy pierwszym dziecku 8 lat temu mieliśny kokos-gryke a teraz nie wiem czy nie lepszy wybór to z tej pianki poliuretanowej, która dostosowuje się do kształtu ciała.

Też postawię na piankowy przy kolejnym łóżeczku; wybrałam firmę Woodies (łóżeczko i dodatki). Pierwszy będzie kosz Mojżesza, ale pożycza nam go koleżanka :)

👧👦
  • Lola098 Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2022, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoskaSamoska1 wrote:
    Materac polecam, pianka-kokos-lateks. Po 2 latach zadnych odksztalceń

• Lola098 Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2022, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy juz wszystkie jesteście na fejsie? Ja juz tu jestem prawie dwa m na forum

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2022, 16:38

Wysłany: 7 marca 2022, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chętnie dołączę bo może tam jest aktywniej.

Lola098 lubi tę wiadomość

p19udqk32h2163o8.png
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Administratorką grupy jest Lolita ☺️ napiszcie do niej.

👧👦
  • Moniika Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy materac piankowy Hilding Dobranocka model Heros po córce. Dziewczyny na poprzedniej grupie mi go wtedy polecały bodajże i jestem zadowolona. Średnio twardy, żadnych odkształceń po 1,5 roku. Opinie na internecie też ma dobre ;) komodę mam z Ikea, a łóżeczko jest w miarę okej, ale ma swoje wady (skrzat meble). Zaletą jest cena xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2022, 18:35

ckai3e3kwr8svtby.png

06.2020 córeczka 🧚‍♀️❣

Wysłany: 7 marca 2022, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniika wrote:
    My mamy materac piankowy Hilding Dobranocka model Heros po córce. Dziewczyny na poprzedniej grupie mi go wtedy polecały bodajże i jestem zadowolona. Średnio twardy, żadnych odkształceń po 1,5 roku. Opinie na internecie też ma dobre ;) komodę mam z Ikea, a łóżeczko jest w miarę okej, ale ma swoje wady (skrzat meble). Zaletą jest cena xd
    Materac wygląda bardzo ciekawe, pewnie się na niego zdecydujemy.

Moniika lubi tę wiadomość

p19udqk32h2163o8.png
  • Love22 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam do tej pory gryka-pianka-kokos, wtedy taki był polecany, ale teraz jak fundusze pozwolą to zmienię na ten lateksowy bo podobno na ten moment najlepszy. Jak będziecie miały konkretny sklep do polecenia z dobra ceną to chętnie skorzystam. Łóżeczko mam najzwyklejsze drewniane z allegro. Akurat tu nie widzilam potrzeby przepłacać. Ma już 8 lat, po dwójce dzieci ,a żadnych uchybień i jeszcze jedno spokojnie w nim 2 lata pośpi. Nie skrzypi ani nic z tych rzeczy. Meble mieliśmy robione drewniane na zamówienie akurat jeszcze przed ciążą pierwszą i idealnie nadały się dla dziecka. Teraz przydała by się jeszcze dodatkowa komoda i szafa bo mam dylemat jak pomieścić 3 dzieci w jednym pokoju 🙈 bo u nas tylko łóżeczko w sypialni się mieści. Niby wydawało mi się że wszystko mam, a sporo wychodzi jak przychodzi co do czego.

202206271756.png
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoskaSamoska1 wrote:
    Dziewczyny doradzcie bo już sama nie wiem. Wczoraj wieczorem zaczął mnie boleć mocno brzuch/plecy. Noc przespałam a jak tylko wstałam z łóżka to ponownie. Silny ból pleców (po prawej stronie), który promieniuje do podbrzusza, krocza, nogi. Też tak macie? Jest to normalne? Coraz bardziej się boję czy to minie i nic złego się nie dzieje. Nazwałbym to ból a nie uczucie że coś czuję delikatnie.
    Hej. Podczytuję was z sierpniówek ;) Mam pytanie do ciebie Gośka czy tobie ten ból już się nie pojawił? Mam to samo dziś 4ty dzień. W nocy ten ból też jest. Czasem w ciągu dnia mija. Wizytę Mam na 15ego dopiero i nie wiem czy mam iść wcześniej.. U ciebie to chyba krócej trwało? Ja piję bardzo dużo i to nie ma wpływu, a pozycja jaka mi wyłącza ten ból to na brzuchu z podparciem nogą zgiętą w kolanie żeby brzucha nie uciskać. Wyniki moczu Mam od 2 tyg u lekarza. Chyba gdyby wskazywały na infekcję to skontaktowaliby się ze mną żebym przyszła wcześniej? Bo to 4tyg przerwy. Nie wiem. Nie chcę panikować, ale nie miałam tego nigdy wcześniej i boli konkretnie, mąż wyjeżdża 13ego za granicę i zostanę sama z dziećmi, więc tym bardziej może powinnam iść teraz na konsultację

Wysłany: 8 marca 2022, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to było jednorazowo (w sumie miesiąc temu też podobnie) także nie pomogę. Mi pomagał ciepły prysznic.

sara9555 lubi tę wiadomość

p19udqk32h2163o8.png
  • Love22 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was ma żylaki?

202206271756.png
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara9555 wrote:
    Hej. Podczytuję was z sierpniówek ;) Mam pytanie do ciebie Gośka czy tobie ten ból już się nie pojawił? Mam to samo dziś 4ty dzień. W nocy ten ból też jest. Czasem w ciągu dnia mija. Wizytę Mam na 15ego dopiero i nie wiem czy mam iść wcześniej.. U ciebie to chyba krócej trwało? Ja piję bardzo dużo i to nie ma wpływu, a pozycja jaka mi wyłącza ten ból to na brzuchu z podparciem nogą zgiętą w kolanie żeby brzucha nie uciskać. Wyniki moczu Mam od 2 tyg u lekarza. Chyba gdyby wskazywały na infekcję to skontaktowaliby się ze mną żebym przyszła wcześniej? Bo to 4tyg przerwy. Nie wiem. Nie chcę panikować, ale nie miałam tego nigdy wcześniej i boli konkretnie, mąż wyjeżdża 13ego za granicę i zostanę sama z dziećmi, więc tym bardziej może powinnam iść teraz na konsultację

Poszłabym na Twoim miejscu do fizjoterapeuty, najlepiej uroginekologicznego :)

👧👦
‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ