X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamusie 2022
Odpowiedz

Lipcowe mamusie 2022

Oceń ten wątek:
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 26 marca 2022, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaKaji wrote:
    No z tym bankowaniem to ja nie jestem na nie ale tez nie ma takich argumentów które by mnie porwały.

Daisy, fajny sprzęt zamowilas! My się rozglądamy za wózkiem anex m/type i za fotelikiem cybex cloud-z z obrotowa baza. Wieje dobrych opinii dostałam od znajomych szczególnie co do fotelika :).

MamaKaji, warto też pomierzyć kąt nachylenia fotelika na kanapie - ale z tego, co widzę, ten Cybex jest ruchomy, więc jeden problem z głowy :D Ja właśnie słyszałam gorsze opinie o fotelikach Cybex w kontekście wkładki, ale broń Boże Cię nie zniechęcam - to na pewno porządny i sprawdzony sprzęt. Ile ludzi, tyle opinii - pani w Babyhit też proponowała Cybexa, ale ja już byłam nastawiona na Maxi Cosi Tincę/Britaxa Romera, więc ucięłam temat, mówiąc, że słyszałam gorsze opinie, trochę się obruszyła ^^' Niemniej mam większe zaufanie do tych salonów stricte fotelikowych - fotelik.info, 8 gwiazdek etc, niestety w fotelik. info w magazynie nie mieli koloru, który mnie interesował, ponadto nie byli w stanie zagwarantować, czy będzie i kiedy... w związku z potencjalnymi podwyżkami totalnie mnie to nie urządzało.

Generalnie najważniejsze jest to, żeby fotelik był bezpieczny - a reszta to drobiazgi :D Cybex Balios S Lux, do którego jestem w stu procentach przekonana, także ma fanów oraz antyfanów :D

Co do bankowania - rozumiem, sama byłam sceptyczna, ale jak mąż jest za, to dlaczego nie, w dodatku jestem typem panikarza/osoby ostrożnej, więc jakieś medyczne zabezpieczenie dla rodziny (ale oczywiście nie gwarancja) mnie przekonuje :D Faktycznie szkoda, że nie mamy bardziej rozwiniętego publicznego bankowania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2022, 12:29

MamaKaji lubi tę wiadomość

👧👦
  • BasiaIR Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2022, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaKaji wrote:
    No z tym bankowaniem to ja nie jestem na nie ale tez nie ma takich argumentów które by mnie porwały.

Daisy, fajny sprzęt zamowilas! My się rozglądamy za wózkiem anex m/type i za fotelikiem cybex cloud-z z obrotowa baza. Wieje dobrych opinii dostałam od znajomych szczególnie co do fotelika :).
    Ja też się na ten fotelik zdecydowałam, pomimo że jest turbo ciężki, ale ma bardzo dobre opinie, także zdecydowałam się po namowach meza

MamaKaji lubi tę wiadomość

• MamaKaji Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2022, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, też słyszałam o Maxi Cosi ze jest dobry! My chcemy podjechać do salonu dziękuje właśnie dobierają fotelik z atestami do auta :) i liczymy ze ten cybex nam podpasuje ale tez zapytam o Twój model oraz o Avionaut :).

Z wózków tez patrzyłam na Bebetto premium bo ponac maja super amortyzację:) wszystko okaże się w salonie, jak pojeżdżę a później ewentualnie zamówię przez neta bo taniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2022, 16:08

Daisy___ lubi tę wiadomość

• Daisy___ Autorytet

Wysłany: 26 marca 2022, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaKaji wrote:
    Daisy, też słyszałam o Maxi Cosi ze jest dobry! My chcemy podjechać do salonu dziękuje właśnie dobierają fotelik z atestami do auta :) i liczymy ze ten cybex nam podpasuje ale tez zapytam o Twój model oraz o Avionaut :).

Z wózków tez patrzyłam na Bebetto premium bo ponac maja super amortyzację:) wszystko okaże się w salonie, jak pojeżdżę a później ewentualnie zamówię przez neta bo taniej :)

Wiesz co, w Bobowózkach dostałam lepszą cenę niż w Internecie! :D Warto zapytać o zniżkę, sami się reklamują w sklepie online, zachęcając do znalezienia lepszej oferty.

Ja skorzystałam z opcji zaliczki i późniejszego odbioru - pan poradził, żebyśmy odebrali wózek na początku czerwca, żeby zdążył się przewietrzyć z zapachu fabryki :D

👧👦
  • MamaKaji Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2022, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy___ wrote:
    Wiesz co, w Bobowózkach dostałam lepszą cenę niż w Internecie! :D Warto zapytać o zniżkę, sami się reklamują w sklepie online, zachęcając do znalezienia lepszej oferty.

Ja skorzystałam z opcji zaliczki i późniejszego odbioru - pan poradził, żebyśmy odebrali wózek na początku czerwca, żeby zdążył się przewietrzyć z zapachu fabryki :D

Super, pojeżdżę, popatrzę i dopytam co tam dla nas maja :) teraz są takie możliwości, kolory i wzory. Tak naprawdę nie ma górnej granicy w cenie 🙈 jest tylko dolna 🤣

• Love22 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2022, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakies doswiadczenie z wozkami Kinderkraft?

202206271756.png
  • MamaKaji Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2022, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez widziałam wózki tej firmy ale opinii brak od znajomych :/

• Love22 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2022, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na internecie duzo pozytywów ale bylamnciekawa czy ktoras z was ogladala nanzywo.

202206271756.png
  • 910608 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2022, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Kinderkraft to ja raz spotkałam sąsiadkę i zapytałam, czy jest zadowolona. No i była, ale powiedziała szczerze, że nie ma porównania do innych wózków. Na pewno cichutko i całkiem lekko się prowadził (takie sprawiał wrażenie). No ale to tyle co widziałam w windzie przez kilka pięter :P

Jak tam Wasze samopoczucie, brzuchatki?

U mnie dziś studniówka, może od jutra będzie czas szybciej lecieć :)
    Love22, u Ciebie tak samo 100 dni do terminu porodu! Świętujesz?

Love22 lubi tę wiadomość

age.png

05/2021 - 💔
    02/09/21 - 💔
    27/10/21 - ⏸ 🤯 beta 484 ⏩ 6677🙏 (2️⃣5️⃣cs)
    23/11/21 - USG ⏩ 1 cm 👶
    23/12/21 - I prenatalne ⏩ 58 mm człowieka, pomiary w normie 👌
    15/02/22 - połówkowe ⏩ 346 g dziewczynki, w USG PRUV 😔
    14/07/22 - Inka 🎀, 2730g, 48 cm
  • Love22 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2022, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie wiedziałam 908610 :) to nieswiadomie świętuje bo zaliczylam
    szybką spontaniczna sesję brzuszkową 😁

Cobdo wozkow donyslam sie że nie jest tak rewelacyjny jak te za 3 tys ale szukam czego w okolicach tysiąca, a tu na promocji byl fajny za 900 zl ale balam sie tak w ciemno zamawiac i juz mi uniknął. Boję sie ze hak maja byc te podwyzji od kwietnia to juz w tej cenie n8c godbego uwagi noe będzie...

202206271756.png
  • BasiaIR Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2022, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie...jestem chora :-( Zawiało mnie i teraz ból gardła, głowy.... Wypociłam w nocy ponad 0,5 kg. Do tego odebrałam wyniki: Leukocyty powyżej normy, Erytrocyty poniżej, Hemoglobina poniżej, Hematokryt poniżej norm... Ciekawe co mi powie dziś lekarz....

• GoskaSamoska1 Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2022, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla kobiet w ciąży w większości przypadków są inne normy dla wartości niż te które podawane są na wynikach także nie martw się na zapas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2022, 10:13

Daisy___, 910608, BasiaIR, MamaKaji, Moniika lubią tę wiadomość

p19udqk32h2163o8.png
  • 910608 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love22, ale super! Na jaką sesję brzuszkową się zdecydowałaś? W plenerze? Podzielisz się jakimś zdjęciem? :)

BasiaIR, ojej :( Teraz taka pogoda zdradliwa. Mam nadzieję, że szybko się z tą infekcją uporasz. Co do hemaktorytu to na tym etapie ciąży jest normalnym, że jest niżej. Krew się rozrzedza w trakcie trwania ciąży. Podobnie z hemoglobiną, dużo dziewczyn ma problem z anemią. Daj znać koniecznie po wizycie. Trzymam kciuki za dobre wieści!

BasiaIR lubi tę wiadomość

age.png

05/2021 - 💔
    02/09/21 - 💔
    23/11/21 - USG ⏩ 1 cm 👶
  • BasiaIR Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2022, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Macie rację-wszystko w ciąży jest poniżej lub powyzej, a że u mnie zawsze krew słaba, to teraz jest b słaba. Ale jedyne zalecenie, to zwiększyć żelazo i odpoczywać by zwalczyć infekcje.

• MamaKaji Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2022, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja tez wczoraj byłam u lekarza z tymi polowkowymi. Zbadał mnie ginekologicznie (wszystko ok), zrobił USG łożyska - poszło do góry 😊 i rozbił USG kluseczki - złapał twarz, powiedział ze jest wszystko dobrze (zrobił zdjęcie WĄTPLIWEJ urody 🤣🙈) i wysłał do domu 🍀 wizyta na kolejny miesiąc ;) aaaaaa… i dostałam skierowanie na krzywa cukrowa, lekarz się śmiał ze zobaczymy ile makowców zjadłam na święta 🤣🙈

To prawda, moja morfologia jest teraz na granicy (wyższe leukocyty, niższa hemoglobina) ale anomalii nie ma, wiec oby tak dalej 😊

BasiaIR, odpoczywaj, dużo płynów i zdrówka ✊

• BasiaIR Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2022, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś ma taką dolegliwość... odslonięte szyjki zębowe? Zrobiło mi się wczoraj. Może ma coś wspólnego z moją infekcją, ale generalnie męczy mnie😡😡😡

• 910608 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2022, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BasiaIR, super, że jednak na wizycie dostałaś uspokajające wieści :) Teraz wypoczywaj i regeneruj się. Co do odsłoniętych szyjek to ja niestety nie pomogę, moje dziąsła są w dobrej kondycji na ten moment. Byłaś na kontroli stomatologicznej w ciąży? Lekarz coś o tym mówił?

MamaKaji, no pokaż to zdjęcie maluszka :D Ja jakoś nie wierzę, że TAKIE zdjęcie może być wątpliwej urody :P I gratulacje dobrych wieści!
    No i dzięki za przypomnienie, żeby umówić się na USG 3 trymestru. Jakoś z głowy mi zupełnie wyleciało.

Ja dziś byłam na krzywej cukrowej. Niezbyt przyjemne doświadczenie, ale do przeżycia. W nocy nie mogłam zasnąć, bo przeżywałam, czy moja kolacja (placuszki bananowe z dżemem/bitą śmietaną na wierzchu) nie jest wskazaniem do przełożenia badania, ale ostatecznie poszłam. Z głowy!

Pomiędzy pobraniami krwi czytałam "Poród naturalny" wydawnictwa Natuli i oczy mi się szkliły ze wzruszenia i odczuwałam wszystkie emocje, o których była akurat mowa 🤦‍♀️ Ach te ciążowe hormony 😂

age.png

05/2021 - 💔
    02/09/21 - 💔
    23/11/21 - USG ⏩ 1 cm 👶
  • Love22 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2022, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i to mi sie podoba, 2 dni mnie nie ma i przynajmniej jest kilka wypisów do czytania 😁
    Co do sesji to taka zwykla w plenerze, bez żadnych stylizacji w zwykwej sukience. Jeszcze ich nie mam, dopiero jak obrobi dziewczyna to mi wysle do wybrania.
    Basiu lacze sie w bolu, chyba ta sesją i calodziennymi zabawami z dziecmi w ternie sie doprawiłam. Wszyscy zasmrkani i ewidentnie teraz to przeziebienie. Mialam kilka dni ze dobrze sie czulam i chcialam wykorzystac ten czas no to mam :( Pije prenalen i jem kanapki z czosnkiem. Moze jakos to minie. Bardziej martwia mnie dzieci bo one do lekow nie skłonne jak i do siąkania nosa, zwlaszcza młodszy. Oby nic sie z tego wiecej nie rozwinęło bo ze sobą chorą jakos dam radę ale cala trojka to za dużo.

202206271756.png
  • Love22 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2022, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BasiaIR wrote:
    Dziewczyny, czy któraś ma taką dolegliwość... odslonięte szyjki zębowe? Zrobiło mi się wczoraj. Może ma coś wspólnego z moją infekcją, ale generalnie męczy mnie😡😡😡

Odsłonięte szyjki zębowe to moja zmora i bez ciąży. Bardzo muszę pilnowac bo zaraz robi sie kamien. W poerwszwj ciazy to mialam takie ze normalnie ruszaly mi sie zęby jakby mialy wypaść, calkiem gole byly. Potem duzo kosztowało mnie leczenie. W kolejnych ciazach juz bylo lepiwj, ale tez i bardziej twgo pilnowalam. Teraz mialam taki kryzys ze zeszly dzisla i mnie bolalo kolo 4 miesiaca. Ale na ten moment sie poprawiło. Polecam paste do zebow meridol, ewentualnie lacalut i w miare miekka szczoteczkę. Kiedys stomatolog mowila mi ze w ciazy ten problem czesto sie pojawia przez hormony. Jak ktos nie mial z tym promblemu wczesniej to samo sie potem unormuje. Jak dawno nie bylas u dentysty to po wyzdrowieniu sie wybierz zeby je obejrzał dentysta.
    Powiem wam ze ostanio jakos malo myslalam o dzidziusiu bo trochę innych trosk mi sie uzbieralo i teraz mi głupio ze nie poswiecam mu uwagi i nie dbam wystarczajaco. Gdy ma się juz male dzieci to ta ciąża jest zupelnie inna niz pierwsza czy druga gdy jest duza roznica wieku. Eh. W piątek wizyta. Mam nadzieje ze wdzystko u maluszka dobrze.

202206271756.png
  • BasiaIR Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2022, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.zapisałam się do dentysty na poniedziałek, bo teraz mogłabym nie wysiedzieć na fotelu przez tą infekcję. Niby nie ma dramatu w objawach, ale bez leków męczę się już 3 dni. Kupiłam sobie płyn Meridol. Oby pomógł mi przetrwać do poniedziałku!

‹‹ 193 194 195 196 197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ