X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamusie 2022
Odpowiedz

Lipcowe mamusie 2022

Oceń ten wątek:
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 26 marca 2022, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaKaji wrote:
    No z tym bankowaniem to ja nie jestem na nie ale tez nie ma takich argumentów które by mnie porwały.

Daisy, fajny sprzęt zamowilas! My się rozglądamy za wózkiem anex m/type i za fotelikiem cybex cloud-z z obrotowa baza. Wieje dobrych opinii dostałam od znajomych szczególnie co do fotelika :).

MamaKaji, warto też pomierzyć kąt nachylenia fotelika na kanapie - ale z tego, co widzę, ten Cybex jest ruchomy, więc jeden problem z głowy :D Ja właśnie słyszałam gorsze opinie o fotelikach Cybex w kontekście wkładki, ale broń Boże Cię nie zniechęcam - to na pewno porządny i sprawdzony sprzęt. Ile ludzi, tyle opinii - pani w Babyhit też proponowała Cybexa, ale ja już byłam nastawiona na Maxi Cosi Tincę/Britaxa Romera, więc ucięłam temat, mówiąc, że słyszałam gorsze opinie, trochę się obruszyła ^^' Niemniej mam większe zaufanie do tych salonów stricte fotelikowych - fotelik.info, 8 gwiazdek etc, niestety w fotelik. info w magazynie nie mieli koloru, który mnie interesował, ponadto nie byli w stanie zagwarantować, czy będzie i kiedy... w związku z potencjalnymi podwyżkami totalnie mnie to nie urządzało.

Generalnie najważniejsze jest to, żeby fotelik był bezpieczny - a reszta to drobiazgi :D Cybex Balios S Lux, do którego jestem w stu procentach przekonana, także ma fanów oraz antyfanów :D

Co do bankowania - rozumiem, sama byłam sceptyczna, ale jak mąż jest za, to dlaczego nie, w dodatku jestem typem panikarza/osoby ostrożnej, więc jakieś medyczne zabezpieczenie dla rodziny (ale oczywiście nie gwarancja) mnie przekonuje :D Faktycznie szkoda, że nie mamy bardziej rozwiniętego publicznego bankowania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2022, 12:29

MamaKaji lubi tę wiadomość

👧 07.2022
  • BasiaIR Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2022, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaKaji wrote:
    No z tym bankowaniem to ja nie jestem na nie ale tez nie ma takich argumentów które by mnie porwały.

Daisy, fajny sprzęt zamowilas! My się rozglądamy za wózkiem anex m/type i za fotelikiem cybex cloud-z z obrotowa baza. Wieje dobrych opinii dostałam od znajomych szczególnie co do fotelika :).
    Ja też się na ten fotelik zdecydowałam, pomimo że jest turbo ciężki, ale ma bardzo dobre opinie, także zdecydowałam się po namowach meza

MamaKaji lubi tę wiadomość

• MamaKaji Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2022, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, też słyszałam o Maxi Cosi ze jest dobry! My chcemy podjechać do salonu dziękuje właśnie dobierają fotelik z atestami do auta :) i liczymy ze ten cybex nam podpasuje ale tez zapytam o Twój model oraz o Avionaut :).

Z wózków tez patrzyłam na Bebetto premium bo ponac maja super amortyzację:) wszystko okaże się w salonie, jak pojeżdżę a później ewentualnie zamówię przez neta bo taniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2022, 16:08

Daisy___ lubi tę wiadomość

• Daisy___ Autorytet

Wysłany: 26 marca 2022, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaKaji wrote:
    Daisy, też słyszałam o Maxi Cosi ze jest dobry! My chcemy podjechać do salonu dziękuje właśnie dobierają fotelik z atestami do auta :) i liczymy ze ten cybex nam podpasuje ale tez zapytam o Twój model oraz o Avionaut :).

Z wózków tez patrzyłam na Bebetto premium bo ponac maja super amortyzację:) wszystko okaże się w salonie, jak pojeżdżę a później ewentualnie zamówię przez neta bo taniej :)

Wiesz co, w Bobowózkach dostałam lepszą cenę niż w Internecie! :D Warto zapytać o zniżkę, sami się reklamują w sklepie online, zachęcając do znalezienia lepszej oferty.

Ja skorzystałam z opcji zaliczki i późniejszego odbioru - pan poradził, żebyśmy odebrali wózek na początku czerwca, żeby zdążył się przewietrzyć z zapachu fabryki :D

👧 07.2022
  • MamaKaji Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2022, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy___ wrote:
    Wiesz co, w Bobowózkach dostałam lepszą cenę niż w Internecie! :D Warto zapytać o zniżkę, sami się reklamują w sklepie online, zachęcając do znalezienia lepszej oferty.

Ja skorzystałam z opcji zaliczki i późniejszego odbioru - pan poradził, żebyśmy odebrali wózek na początku czerwca, żeby zdążył się przewietrzyć z zapachu fabryki :D

Super, pojeżdżę, popatrzę i dopytam co tam dla nas maja :) teraz są takie możliwości, kolory i wzory. Tak naprawdę nie ma górnej granicy w cenie 🙈 jest tylko dolna 🤣

• Love22 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2022, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakies doswiadczenie z wozkami Kinderkraft?

202206271756.png
  • MamaKaji Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2022, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez widziałam wózki tej firmy ale opinii brak od znajomych :/

• Love22 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2022, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na internecie duzo pozytywów ale bylamnciekawa czy ktoras z was ogladala nanzywo.

202206271756.png
  • 910608 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2022, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Kinderkraft to ja raz spotkałam sąsiadkę i zapytałam, czy jest zadowolona. No i była, ale powiedziała szczerze, że nie ma porównania do innych wózków. Na pewno cichutko i całkiem lekko się prowadził (takie sprawiał wrażenie). No ale to tyle co widziałam w windzie przez kilka pięter :P

Jak tam Wasze samopoczucie, brzuchatki?

U mnie dziś studniówka, może od jutra będzie czas szybciej lecieć :)
    Love22, u Ciebie tak samo 100 dni do terminu porodu! Świętujesz?

Love22 lubi tę wiadomość

age.png

05/2021 - 💔
    02/09/21 - 💔
    27/10/21 - ⏸ 🤯 beta 484 ⏩ 6677🙏 (2️⃣5️⃣cs)
    23/11/21 - USG ⏩ 1 cm 👶
    23/12/21 - I prenatalne ⏩ 58 mm człowieka, pomiary w normie 👌
    15/02/22 - połówkowe ⏩ 346 g dziewczynki, w USG PRUV 😔
    14/07/22 - Inka 🎀, 2730g, 48 cm
  • Love22 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2022, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie wiedziałam 908610 :) to nieswiadomie świętuje bo zaliczylam
    szybką spontaniczna sesję brzuszkową 😁

Cobdo wozkow donyslam sie że nie jest tak rewelacyjny jak te za 3 tys ale szukam czego w okolicach tysiąca, a tu na promocji byl fajny za 900 zl ale balam sie tak w ciemno zamawiac i juz mi uniknął. Boję sie ze hak maja byc te podwyzji od kwietnia to juz w tej cenie n8c godbego uwagi noe będzie...

202206271756.png
  • BasiaIR Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2022, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie...jestem chora :-( Zawiało mnie i teraz ból gardła, głowy.... Wypociłam w nocy ponad 0,5 kg. Do tego odebrałam wyniki: Leukocyty powyżej normy, Erytrocyty poniżej, Hemoglobina poniżej, Hematokryt poniżej norm... Ciekawe co mi powie dziś lekarz....

• GoskaSamoska1 Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2022, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla kobiet w ciąży w większości przypadków są inne normy dla wartości niż te które podawane są na wynikach także nie martw się na zapas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2022, 10:13

Daisy___, 910608, BasiaIR, MamaKaji, Moniika lubią tę wiadomość

p19udqk32h2163o8.png
  • 910608 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love22, ale super! Na jaką sesję brzuszkową się zdecydowałaś? W plenerze? Podzielisz się jakimś zdjęciem? :)

BasiaIR, ojej :( Teraz taka pogoda zdradliwa. Mam nadzieję, że szybko się z tą infekcją uporasz. Co do hemaktorytu to na tym etapie ciąży jest normalnym, że jest niżej. Krew się rozrzedza w trakcie trwania ciąży. Podobnie z hemoglobiną, dużo dziewczyn ma problem z anemią. Daj znać koniecznie po wizycie. Trzymam kciuki za dobre wieści!

BasiaIR lubi tę wiadomość

age.png

05/2021 - 💔
    02/09/21 - 💔
    23/11/21 - USG ⏩ 1 cm 👶
  • BasiaIR Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2022, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Macie rację-wszystko w ciąży jest poniżej lub powyzej, a że u mnie zawsze krew słaba, to teraz jest b słaba. Ale jedyne zalecenie, to zwiększyć żelazo i odpoczywać by zwalczyć infekcje.

• MamaKaji Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2022, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja tez wczoraj byłam u lekarza z tymi polowkowymi. Zbadał mnie ginekologicznie (wszystko ok), zrobił USG łożyska - poszło do góry 😊 i rozbił USG kluseczki - złapał twarz, powiedział ze jest wszystko dobrze (zrobił zdjęcie WĄTPLIWEJ urody 🤣🙈) i wysłał do domu 🍀 wizyta na kolejny miesiąc ;) aaaaaa… i dostałam skierowanie na krzywa cukrowa, lekarz się śmiał ze zobaczymy ile makowców zjadłam na święta 🤣🙈

To prawda, moja morfologia jest teraz na granicy (wyższe leukocyty, niższa hemoglobina) ale anomalii nie ma, wiec oby tak dalej 😊

BasiaIR, odpoczywaj, dużo płynów i zdrówka ✊

• BasiaIR Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2022, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś ma taką dolegliwość... odslonięte szyjki zębowe? Zrobiło mi się wczoraj. Może ma coś wspólnego z moją infekcją, ale generalnie męczy mnie😡😡😡

• 910608 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2022, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BasiaIR, super, że jednak na wizycie dostałaś uspokajające wieści :) Teraz wypoczywaj i regeneruj się. Co do odsłoniętych szyjek to ja niestety nie pomogę, moje dziąsła są w dobrej kondycji na ten moment. Byłaś na kontroli stomatologicznej w ciąży? Lekarz coś o tym mówił?

MamaKaji, no pokaż to zdjęcie maluszka :D Ja jakoś nie wierzę, że TAKIE zdjęcie może być wątpliwej urody :P I gratulacje dobrych wieści!
    No i dzięki za przypomnienie, żeby umówić się na USG 3 trymestru. Jakoś z głowy mi zupełnie wyleciało.

Ja dziś byłam na krzywej cukrowej. Niezbyt przyjemne doświadczenie, ale do przeżycia. W nocy nie mogłam zasnąć, bo przeżywałam, czy moja kolacja (placuszki bananowe z dżemem/bitą śmietaną na wierzchu) nie jest wskazaniem do przełożenia badania, ale ostatecznie poszłam. Z głowy!

Pomiędzy pobraniami krwi czytałam "Poród naturalny" wydawnictwa Natuli i oczy mi się szkliły ze wzruszenia i odczuwałam wszystkie emocje, o których była akurat mowa 🤦‍♀️ Ach te ciążowe hormony 😂

age.png

05/2021 - 💔
    02/09/21 - 💔
    23/11/21 - USG ⏩ 1 cm 👶
  • Love22 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2022, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i to mi sie podoba, 2 dni mnie nie ma i przynajmniej jest kilka wypisów do czytania 😁
    Co do sesji to taka zwykla w plenerze, bez żadnych stylizacji w zwykwej sukience. Jeszcze ich nie mam, dopiero jak obrobi dziewczyna to mi wysle do wybrania.
    Basiu lacze sie w bolu, chyba ta sesją i calodziennymi zabawami z dziecmi w ternie sie doprawiłam. Wszyscy zasmrkani i ewidentnie teraz to przeziebienie. Mialam kilka dni ze dobrze sie czulam i chcialam wykorzystac ten czas no to mam :( Pije prenalen i jem kanapki z czosnkiem. Moze jakos to minie. Bardziej martwia mnie dzieci bo one do lekow nie skłonne jak i do siąkania nosa, zwlaszcza młodszy. Oby nic sie z tego wiecej nie rozwinęło bo ze sobą chorą jakos dam radę ale cala trojka to za dużo.

202206271756.png
  • Love22 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2022, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BasiaIR wrote:
    Dziewczyny, czy któraś ma taką dolegliwość... odslonięte szyjki zębowe? Zrobiło mi się wczoraj. Może ma coś wspólnego z moją infekcją, ale generalnie męczy mnie😡😡😡

Odsłonięte szyjki zębowe to moja zmora i bez ciąży. Bardzo muszę pilnowac bo zaraz robi sie kamien. W poerwszwj ciazy to mialam takie ze normalnie ruszaly mi sie zęby jakby mialy wypaść, calkiem gole byly. Potem duzo kosztowało mnie leczenie. W kolejnych ciazach juz bylo lepiwj, ale tez i bardziej twgo pilnowalam. Teraz mialam taki kryzys ze zeszly dzisla i mnie bolalo kolo 4 miesiaca. Ale na ten moment sie poprawiło. Polecam paste do zebow meridol, ewentualnie lacalut i w miare miekka szczoteczkę. Kiedys stomatolog mowila mi ze w ciazy ten problem czesto sie pojawia przez hormony. Jak ktos nie mial z tym promblemu wczesniej to samo sie potem unormuje. Jak dawno nie bylas u dentysty to po wyzdrowieniu sie wybierz zeby je obejrzał dentysta.
    Powiem wam ze ostanio jakos malo myslalam o dzidziusiu bo trochę innych trosk mi sie uzbieralo i teraz mi głupio ze nie poswiecam mu uwagi i nie dbam wystarczajaco. Gdy ma się juz male dzieci to ta ciąża jest zupelnie inna niz pierwsza czy druga gdy jest duza roznica wieku. Eh. W piątek wizyta. Mam nadzieje ze wdzystko u maluszka dobrze.

202206271756.png
  • BasiaIR Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2022, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.zapisałam się do dentysty na poniedziałek, bo teraz mogłabym nie wysiedzieć na fotelu przez tą infekcję. Niby nie ma dramatu w objawach, ale bez leków męczę się już 3 dni. Kupiłam sobie płyn Meridol. Oby pomógł mi przetrwać do poniedziałku!

‹‹ 193 194 195 196 197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ