Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Love22 wrote:Dziewczyny, jak Wam idzie wybór imion? U nas kazdy ma inna propozycje.
Love22 lubi tę wiadomość
-
Mi chodzi po głowie Sebastian, ale mężowi sie nie podobaja zdrobnienia. Babcie chciałyby Wojtusia, Kazia albo Stasia.Nie że nie podobają mi sie te imiona, bo każde ma swoj urok. Jednak jakoś ich nie czuję...przeszłam całą ksiege imion i przy żadnym nie poczułam tego czegoś 🙃 Chciałabym go juz jakoś konkretniej nazywac albo mieć przynajmniej 2 wybrane.
-
My przy córce mieliśmy jeden typ, który pozostał mimo, że inni kręcili nosem. Czuliśmy, że to jest to od poczatku. Teraz mamy duzy problem z synkiem tym bardziej, że zależy nam na mało popularnym imieniu, a z takich nie możemy nic wybrać 🤦♀️ narazie mamy dwa typy niespełniające naszych "wymagań" i nie ma jakiejś miłości.. aż mi słabo jak o tym myślę 😂 dziadków nie pytam o zdanie bo mamy całkiem inny gust. Jedynie biorę pod uwagę zdanie mojej siostry, ale sama ma 3 synów i miałyśmy problem żeby coś wymyślić dla nich, także.. 😂🤦♀️
06.2020 córeczka 🧚♀️❣ -
Dziewczyny krzywa naprawdę nie musi być taką tragedia, najgorzej się nastawić źle tylko polecam zaopatrzyć się w cytrynową glukoze
A mi ostatnio brzuch się strasznie spina... Ciągle twardy i bolesny wizyta dopiero po świętach a mnie to już irytuje jeszcze okazało się że siostrzenica z którą się bawiłam w weekend ma ospę trzymajcie kciuki żebym nie przygarnęła tego świństwa -
Byłam dzisiaj na krzywej! Badanie spoko, dla mnie gorsze było to trzykrotne wkłucie niż wypicie r-ru glukozy . Czekam na wynik, oby był prawidłowy
Duzaa, właśnie chyba ruszyła sezonowa ospa. Nawet babki w przychodni tez rozmawiały na ten temat. A może brzuch Ci twardnieje od jelit (wzdęcia i te sprawy, moja koleżanka pila na to herbatki koperkowe i przeszło)?
-
Ja dwa razy piłam ta glukoze i o ile samo wypicie calkiem spoko, to po godzinie za każdym razem zemdlałam. I dlatego mam obawy. Mam nadzieję ze nie bedzie jutro duzo ludzi a pielęgniarki mile jak ostatnio. Trzymajcie kciuki.
W dodatku caly dzień mam brzuch twardy, skurcze mnie łapią jak tylko wstaję. Jem duzo magznegu, zjadlam tez nospe. Ale poprawy nie widzę. Oszczędzam się na ile mogę.MamaKaji lubi tę wiadomość
-
Normy niby sa 92-180-153 . Więc wygląda to dobrze. Ale na pewno to juz ci musi lekarz powiedzieć.
W drugiej ciąży miałam pierwszy pomiar 100 a normy wtedy były do 99 i nie mialam żadnych dodatkowych zaleceń. Teraz mam na czczo 92. Właśnie jestem po wypiciu tego cudownego napoju, zapomnialam cytryny zabrać 🙈 jakos wypiłam, ale caly czas mi nie dobrze. Boję okropnie ze tym razem sie mi nie uda uniknąć tego dziadostwa i wyniki moga nie byc tak niskie jak u Ciebie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2022, 08:28
-
BasiaIR, na wyniku masz normy dla poszczególnych etapów krzywej.
Jeżeli żaden wynik nie przekracza normy to nie masz się czym martwić jeżeli choć jeden wynik jest powyżej normy to lekarz może zlecić dietę dla diabetyków
Moje wyniki nie przekraczają w żadnym punkcie norm wiec cukrzycy nie mam 😍
Duzza, odpoczywaj ile się da bo wiadomo jak to kobieta podchodzi do świat 🙈 zajechać się a później spać przy stole na szczęście nasze pokolenie już bardziej rozsądnie podchodzi do przygotowań i aż tak nie wariujeBasiaIR lubi tę wiadomość