Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobrze słyszeć , ze wracasz już do domku 😍😇 Najważniejsze , ze wszystko dobrze
i jaki piękny brzuszek
🥰🥰🥰
Dziękuje za życzenia
Cały weekend na spokojnie i dzisiaj jedynie zrobiliśmy sobie grila z sąsiadami ,
Posiedzieliśmy pogadaliśmy
W wannie się wyleżałam i teraz już leżę w łóżku
Dobrej nocy -
Love22 bardzo ładnie wyglądasz
piękny brzuszek 💚
My jesteśmy po wczorajszej Komunii i powiem Wam ze wymęczył mnie ten dzień masakrycznie! Jak przyjechaliśmy do domu po 12 godzinach 🙈 bolało mnie wszystko … plecy, jelita, brzuch i żebra… po sprzątaniu tak nie mam. Dzisiaj odpoczywam i jem sama owsiankę i pije wodę w ramach małego detoksu. -
Cześć Dziewczyny. My planujemy z mężem w środę wypad na 4 dni do Trójmiasta. Bardzo u nas intensywnie ostatnio było: zakupy, torba, remont, wyprawka, pranie/prasowanie ciuszków...Czuję się zmęczona. I w ogóle ostatnio czuję się dziwnie...taka spięta fizycznie i psychicznie. Pobolewają mnie plecy,mam twardy brzuch....Zaczęłam sobie wmawiać, że urodzę wcześniej. Mój lekarz cały czas narzeka na maja niedokrwistość, koleżanka przypomniała, że urodziła w 32 tyg. i chyba sobie wkręciłam...Nawet każe mężowi zabrać nad morze z torbę do porodu. Będziemy jechać jak wielbłądy na te 4 dni
-
BasiaIR, najważniejszy jest Twój komfort psychiczny i fizyczny
a jaka masz ta morfologię ze lekarz tak panikuje? U mnie leukocyty odrobine podwyższone (ale w normie do stanu ciąży), hematokryt, hemoglobina odrobine poniżej normy. Dostałam preparat żelaza płynny ( bo tardyferon mi się nie przyswaja) i czekam na kontrolna morfologię przed wizyta.
My w przyszłym tygodniu chcemy się idąc na mały wypoczynek i jedyne co mnie nurtuje to pogoda
Mi tez brzuch twardnieje po wysiłku i bolą plecy w odcinku piersiowym ale gdy odpocznę to wszystko przechodzi -
Love22, wspaniałe wieści! Super, wychodź jak najszybciej
W domu się wyśpisz i odpoczniesz ze swoim ślicznym brzuszkiem jak należy.
MamaKaji, to sobie maraton urządziłaś z tą komunią! Mnie na samo wyobrażenie 12h poza domem boliJesteś prawdziwym zuchem! Mam nadzieję, że teraz dla równowagi zaplanowałaś tylko i wyłącznie odpoczynek
BasiaIR, mi też jakiś czas temu wydawało się, że urodzę wcześniej ze względu na skurcze już w 24 tc. Ale magnez działa cuda. Przeszło i nie pojawia się nic do tej pory. Wydaje mi się, że takie obawy o poród są normalne, ale jak nie masz skurczy czy skracającej się szyjki, to raczej jeszcze na spokojnie zdążysz zwiedzić od Trójmiasta po ZakopaneObyś wypoczęła nad morzem, trochę złapała luzu
Ja z kolei obawiam się, że będę rodzić po terminie, po indukcji, której bardzo nie chcę. Ale jeszcze trochę i będzie można zacząć próbować te naturalne metody wywoływania poroduMamaKaji lubi tę wiadomość
-
910608 wrote:Ale jeszcze trochę i będzie można zacząć próbować te naturalne metody wywoływania porodu
Rozumiem że masz na myśli olej z wiesiołja, herbatę z liści malin i seks ? 😅 vzy jest jeszcze coś o czym nie wiem 😅910608 lubi tę wiadomość
21 cs- 5.11.2021 r. ⏸
23.11- 6t1d jest 💙
8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn -
Reguła iluś tam S 🤣 schody, spacer, seks, słodkie, sutki (stymulacja). A dla ułatwienia porodu to masaż krocza, jedzenie daktyli, herbatka i ćwiczenia 😁 oczywiście wiem, że to niekoniecznie wszystko pomaga, ale co mogłam to robiłam 😛
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2022, 19:03
06.2020 córeczka 🧚♀️❣ -
Położna w szkole rodzenia mówiła właśnie o tych metoda i podkreśliła jedno GŁOWA CZYNI CUDA … wiec warto 😁
P.s. Sex bez zabezpieczeń (w spermie są substancje chemiczne powodujące skurcze 😜)
Dziewczyny doradźcie błagam bo jestem już tak głupia ze szok: JAKIE ROZMIARY UBRANEK KUPICIE/MACIE KUPIONE dla dzieci i w jakich ilościach ? Położna nie chce sugerować rozmiaru bo dzieci rodzą się różne. Ogólnie u mnie w szpitalu dzieciaczki ubieranie są w ubranka szpitalne. Narazie mam pare (3szt) 56 i więcej na 62 bo trochę dostałam od znajomych
Nie chcemy kupić za dużo bo po co
lepiej na bieżąco dobierać rozmiary wyższe.
-
Asia2309 wrote:Rozumiem że masz na myśli olej z wiesiołja, herbatę z liści malin i seks ? 😅 vzy jest jeszcze coś o czym nie wiem 😅
Dokładnie o wszystkim napisała Moniika
Z tym seksemm to ponoć działa, o ile będzie orgazm kobiety. Wtedy prostaglandyny mają szansę rzeczywiście zadziałać.
Ja zdecydowanie będę musiała jakieś medytacje znaleźć, żeby nie ześwirować jak wybije dzień po terminie, a ja nadal będę w dwupaku 🤣
Moniika, a w poprzedniej ciąży udało Ci się urodzić w okolicach terminu?
MamaKaji, ja mam tylko 4 body na rozmiar 56. Więcej nie kupuję, bo zawsze mogę włożyć 62 i podwinąć. Chociaż liczę na ciepłe lato i na to, że dziecko w domu w samej pieluszce będzie mogło byćz 62 mam ok. 10/12 body i pajaców łącznie.
MamaKaji lubi tę wiadomość
-
910608 wrote:Dokładnie o wszystkim napisała Moniika
Z tym seksemm to ponoć działa, o ile będzie orgazm kobiety. Wtedy prostaglandyny mają szansę rzeczywiście zadziałać.
Ja zdecydowanie będę musiała jakieś medytacje znaleźć, żeby nie ześwirować jak wybije dzień po terminie, a ja nadal będę w dwupaku 🤣
Moniika, a w poprzedniej ciąży udało Ci się urodzić w okolicach terminu?
MamaKaji, ja mam tylko 4 body na rozmiar 56. Więcej nie kupuję, bo zawsze mogę włożyć 62 i podwinąć. Chociaż liczę na ciepłe lato i na to, że dziecko w domu w samej pieluszce będzie mogło byćz 62 mam ok. 10/12 body i pajaców łącznie.
(ćwiczyłam z aniballem).
06.2020 córeczka 🧚♀️❣ -
MamaKaji wrote:Położna w szkole rodzenia mówiła właśnie o tych metoda i podkreśliła jedno GŁOWA CZYNI CUDA … wiec warto 😁
P.s. Sex bez zabezpieczeń (w spermie są substancje chemiczne powodujące skurcze 😜)
Dziewczyny doradźcie błagam bo jestem już tak głupia ze szok: JAKIE ROZMIARY UBRANEK KUPICIE/MACIE KUPIONE dla dzieci i w jakich ilościach ? Położna nie chce sugerować rozmiaru bo dzieci rodzą się różne. Ogólnie u mnie w szpitalu dzieciaczki ubieranie są w ubranka szpitalne. Narazie mam pare (3szt) 56 i więcej na 62 bo trochę dostałam od znajomych
Nie chcemy kupić za dużo bo po co
lepiej na bieżąco dobierać rozmiary wyższe.
Ja mam wyprane i poprasowane rozmiary 50/56/62 . Ufam mojej intuicji i wezmę najmniejsze ubranka i dwie pary na 62 ale myśle jeszcze ze wezmę jedna może na 62 . Mam mały brzuch i wydaje mi się ze mały będzie drobniutki . W szpitalu dają tez te pierwsze ubranka wiec zobaczymy
Ostatnie kilka dni mały mi tak napiera na szyjkę , ze czuje jak by miał wyskoczyć mi zaraz . Przedwczoraj na spacerze miałam skurcze nie regularne i wróciłam się do domu bo ledwie szlam i spędziłam wieczór w łóżku. To normalne , ze jestem ju bliżej porodu wiec nie panikowałam i odpoczywalam. Wydaje mi się , ze mały się odwrócił już główka do dołu bo parcie jest ewidentnie o wiele mocniejsze niż do tej pory i spora różnica w czuciu tam na dole 😩 tez tak odczuwacie to wszystko ?
Z śmiesznych rzeczy to powiem wam , ze śnią mi się erotyczne sny 😅😅😅😅 i wołam później starego na powtórkę to on się śmieje 🥳 -
U mnie w szpitalu tez dają ciuszki 😊 wiec jestem spokojniejsza o brak ubranek w odpowiednim rozmiarze
Ooooo to u Was juz się Mały i macica szykuje
U mnie brzuch sie jeszcze nie stawia, sa delikatne skurcze wieczorami ale to jeszcze nie to . Mała jest ustawiona główka i jest to inne uczucie jak była nóżkamitaki większy napór jak piszesz:)
Co do snów to nie wiem o czym śnię bo spie jak kamień 🙈 czasami nawet na jednym boku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2022, 13:28
-
Dziewczyny któraś z Was zaczyna rolować krocze? Coś tam o tym czytam, ale nie wiem jak mam się za to zabrać 😅
I jeszcze nawiązując do oleju z wiesiołka, chcecie przyjmować dopochwowo czy doustnie?21 cs- 5.11.2021 r. ⏸
23.11- 6t1d jest 💙
8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn -
Asia2309 wrote:Dziewczyny któraś z Was zaczyna rolować krocze? Coś tam o tym czytam, ale nie wiem jak mam się za to zabrać 😅
I jeszcze nawiązując do oleju z wiesiołka, chcecie przyjmować dopochwowo czy doustnie?Asia2309 lubi tę wiadomość
-
Z rozmiarami to ciezko przewidzieć. Jedno dziecko nosiło rozm 56 i było ok, po 3-4 tyg juz 62. A drugie w 56 sie topiło i nawet z podwijaniem wyglądało to nie ładnie. Wiec teraz kupilam na przecenie 2 pajacyki 50 i 2 body, zeby choć na wyjscie wyglądał jak "czlowiek" jesli urodzi sie mały. Jesli na usg w 35 tc wyjdzie wam ze dziecko jest male i szacowana waga do porodu nie przekroczy 3 kg to przyda sie rozm 50 np z HM. A jak wyjdzie ze większe to spokojnie od 56 wystarczy raczej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2022, 08:01
-
-
Asia2309 wrote:Dziewczyny któraś z Was zaczyna rolować krocze? Coś tam o tym czytam, ale nie wiem jak mam się za to zabrać 😅
I jeszcze nawiązując do oleju z wiesiołka, chcecie przyjmować dopochwowo czy doustnie?
Rolowanie krocza pokazuje Iza Dembińska - możliwe, że pożyczę wałek od rodziców: https://www.youtube.com/watch?v=eiPzmqi8L9E.
Co do oleju z wiesiołka - będę brała go doustnie po 37 tygodniu. Niektórzy zalecają go do masażu krocza, ale my używamy mucovaginu ze względu na to, że jest mniej tłustyKwestia preferencji.
👧 07.2022 -
I jeszcze nawiązując do oleju z wiesiołka, chcecie przyjmować dopochwowo czy doustnie?
Ja bardzo chciałam rolować, ale jak już zabierałam się za zakupy w Decathlonie to albo nie był dostępny ten roller, który chciałam, albo stronę wywalało. Uznałam, że to los daje mi znak i po prostu sobie darujęAle idea jest fajna, ponoć dobrze rozluźnia MDM, więc warto.
Co do oleju - tylko doustnie. Mam jeszcze z czasów staraczkowych w tabletkach, ale dziś zamówiłam w płynnej formie. Mam też daktyle i herbatę z liści malin, także tylko czekać
Podczytuję różne wątki i widzę, że dużo jest maluchów, którym spieszy się na ten świat. Ciekawe jak to u nas będzie, która rozpocznie maraton porodowyMamaKaji, Asia2309 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, mimo że mam ubranka po poprzednich dzieciach. Duzo takich też ktor były w spadku po wielu innych. Postanowiłam kupic kilka nowych w hwdnolitych kolorach. I teraz jak patrzę w szuflade, bo rozpakowałam zalegle paczki, to widze ze mnie poniosło 🙈 z c&a mam ubranko na wyjście rozm 50, a drugie 56 jajby był duży. I parę kompletow z sztkownamama.pl. C&a napewno znacie. Yen drugi sklep tez super. Nie najtańsze, ale bardzo ładne. Polecam kolekcję Nikol, pinokio, makoma albo wooden. Ja kupowałam ze zniżką 20%.