Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Przepraszam za smutne wiadomości ale niestety dobrych nie mam. Tak jak czułam się sprawdziło. Po pracy wróciłam i zaczęłam krwawić i brzuch miałam okresowy. Wiedziałam co usłyszę na wizycie 😭😭 Moje serducho pękło na milion kawałków 💔💔
Byłam w ciąży przez chwilę. Mojego kropka już nie ma 😭😭💔
Miło było z Wami być, chociaż chwilę. Trzymajcie się i rośnijcie zdrowo 🥰 Jak będę miała siłę to będę Was czytać.Duzaa, Ani_7 lubią tę wiadomość
-
Duzaa wrote:natomiast jeśli ciąża przebiega prawidłowo i nie będzie żadnego zagrożenia to polecam się zastanowić nad Oleśnicą albo Trzebnica
kameralnie dobra opieka i fajne warunki ale to już wiem z opowieści koleżanek
Właśnie też to słyszałam już od kilku osób, ale też całkiem niedawno była ta afera medialna o Trzebnicy i otyłości pacjentek, więc trochę złej sławy sobie narobili 🙈 -
Milixx wrote:Przepraszam za smutne wiadomości ale niestety dobrych nie mam. Tak jak czułam się sprawdziło. Po pracy wróciłam i zaczęłam krwawić i brzuch miałam okresowy. Wiedziałam co usłyszę na wizycie 😭😭 Moje serducho pękło na milion kawałków 💔💔
Miło było z Wami być, chociaż chwilę. Trzymajcie się i rośnijcie zdrowo 🥰 Jak będę miała siłę to będę Was czytać.
Trzymaj się, niestety wiem co czujesz, jesteśmy z Tobą ❤️ -
Zapato wrote:Właśnie też to słyszałam już od kilku osób, ale też całkiem niedawno była ta afera medialna o Trzebnicy i otyłości pacjentek, więc trochę złej sławy sobie narobili 🙈
Za to w Oleśnicy rodziła miesiąc temu koleżanka i ciągle na plusprzez te kilka miesięcy naszej ciąży jeszcze pewnie wszystko się może zdarzyc
Zapato lubi tę wiadomość
-
Milixx wrote:Przepraszam za smutne wiadomości ale niestety dobrych nie mam. Tak jak czułam się sprawdziło. Po pracy wróciłam i zaczęłam krwawić i brzuch miałam okresowy. Wiedziałam co usłyszę na wizycie 😭😭 Moje serducho pękło na milion kawałków 💔💔
Miło było z Wami być, chociaż chwilę. Trzymajcie się i rośnijcie zdrowo 🥰 Jak będę miała siłę to będę Was czytać.
Jezu chciałam zacytować a polubiłam PRZEPRASZAM! Bardzo mi przykrojak pisała Zapato jesteśmy z Tobą!
-
Trzymaj się! 🥺😞
Odpocznij i wracaj! 😘11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Milix przykro mi😥 Jesteśmy z Tobą 🤗 Odpoczywaj!02.11.2021 - II
04.11.2021 - beta 63 mlU/ml 6
1 wizyta - 17.11.2021 (przecherzyk ciążowy z mini zarodkiem)
2 wizyta - 06.12.2021🎅8+1 (jest ❤️ CRL 1,8 cm )
3 wizyta - 10.01.2022 - 13+1 (CRL 7,7 według usg 13+6)
4 wizyta - 07.02.2022 - 💖 czy 💙? -
Chciałabym się przywitać i do Was dołączyć
mam 27 lat, jestem z Krakowa. Mamy już 1,5 roczną córkę, a to moja druga ciąża. Wizytę mam dopiero 9 grudnia, jestem po dwóch betach. Aplikacja pokazuje termin na 25.07 więc będę wiecznie w tyle 😂 te długie cykle i późne owulacje poprzesuwały wszystko..😡
Nadrobię Wasze posty w wolnej chwili. Trzymam kciuki za udane wizyty i życzę miłego dnia 🍀🤗🍀myszajda, Lolita, karm3lka, Justaaa lubią tę wiadomość
06.2020 córeczka 🧚♀️❣ -
Moniika wrote:Chciałabym się przywitać i do Was dołączyć
mam 27 lat, jestem z Krakowa. Mamy już 1,5 roczną córkę, a to moja druga ciąża. Wizytę mam dopiero 9 grudnia, jestem po dwóch betach. Aplikacja pokazuje termin na 25.07 więc będę wiecznie w tyle 😂 te długie cykle i późne owulacje poprzesuwały wszystko..😡
Nadrobię Wasze posty w wolnej chwili. Trzymam kciuki za udane wizyty i życzę miłego dnia 🍀🤗🍀
Witaj, rozgość się! ☺Moniika lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Milix, strasznie mi przykro... w takich sytuacjach brakuje mi słów, nic nie pocieszy, chyba serio tylko czas. Trzymaj się i wracaj do nas jak będziesz gotowa 🤍
Eh... to uświadamia jakie szczęście jest kruche... -
Ani_7 wrote:Ja jestem z Warszawy ale nie wiem gdzie będę rodzić, córkę rodziłam w MSWiA
Opowiesz jak wrażenia po porodzie w MSWiA? Mój lekarz prowadzący jest kierownikiem kliniki ginekologii właśnie tam
-
Co do rozstepow to powiem z doświadczenia, że co by się nie używało to jak mają być to będą. Podobno mamy to w genach. Ja w pierwszej i drugiej nic nie używałam poza sporadycznie oliwką bambino, bo wtedy była modna. Ale pod koniec drugiej przestałam bo miałam po nie strasznie sucha skórę. Rozstęp wyszedł 1 w 40 tygodniu. Teraz w ostatniej smarowalam balsamem dla dzieci który mam i uwielbiam bo tylko po nim mam fajna nawilzona skórę. Do 7 miesiąca skóra super, a potem jak mi wywaliło brzuch to wyglądałam jak z trojaczkami i czułam jak mi rwalo skórę w miarę rosniecia. Zwłaszcza koło pępka byłaś masakra. Ale po porodzie używałam krem ujędrniający skórę o dziś prawie wogóle nie widać tych rozstępów. Więc myślę że wystarczy w ciąży po prostu nawilzac czym z dobrym składem, a bardziej zadbać po. Znam dziewczyny które najdroższe kosmetyki w ciąży na brzuch nakladaly A i tak rozstępy wyszły.
-
Duzaa wrote:
Cytrusowa tak TSH może wzrosnąć w ciąży sama mam identyczna sytuację i już od 2 tyg biorę tabletki na obniżenieplusem jest ze najczęściej po ciąży się normuje
A co do pomarańczy to owszem mam obsesję ale bardziej w kierunku że nie mogę znieść ich zapachu :p
W poprzednich miałam normalne, wiec zdziwiłam sięjutro idę do endokrynologa bo nie wiedziałam czy ginekolog może wypisać jakieś tabsy 🤷🏼♀️
To ja wręcz odwrotnie 😂 jednego dnia zjadłam 4 na raz i mąż zaczął sprawdzać, czy to zdrowe :p okazało się, ze powinnam jednak obnizyc dawkę 😅 -
Moniika wrote:Chciałabym się przywitać i do Was dołączyć
Nadrobię Wasze posty w wolnej chwili. Trzymam kciuki za udane wizyty i życzę miłego dnia 🍀🤗🍀
Ootez mam 1,5 roczną córkę, z tym, ze to moja 3 ciąża. Po poronieniu miałam cykle nawet 35 dni, wiec nie mam pojęcia kiedy tak naprawde udało nam się „strzelić”😅 chyba tylko ja nie robiłam bety😅 za bardzo się boję jednak
Moniika lubi tę wiadomość
-
Moniika witamy ❤
Morgana ✊✊ daj znać po wizycie
Pytałam o pielęgnację bardziej pod kątem czegoś naturalnego, co raczej ma za zadanie uelastycznić skórę i odżywić. Nie mam zamiaru nabijać kieszeni koncernom obiecującym gruszki na wierzbie 😂 bardziej chodziło mi o coś, co jest bezpieczne dla kobiet w ciąży. Chyba zostanę przy olejku, dobrze nawilża, nie zostawia tłustej skóry.Morgana, Moniika, 910608, Love22 lubią tę wiadomość