Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam sie i ja
Mam 27 lat staraliśmy się rok, zero biochemow, zero nawet cienia kreski kiedykolwiek na tescie, aż do wczoraj⏸❤
Nikt z nas sie tego nie spodziewal bo odpuściliśmy październik i było tylko 1 raz w tym miesiacu😂 Bierzemy ślub we wrzesniu 2022r. i po wielu dyskusjach stwierdziliśmy ze nie ma co w tym szale wiec wznowimy po wrzesniu❤ ale kropek uznał ze zrobi niespodzianke 😂❤ termin pokazuje mi na 11 lipca, jutro idę na bete. A testów chyba z 6 wysikalam od wczoraj 😂🙈Duzaa, Ultra-Dżasta, Lolita, karm3lka lubią tę wiadomość
-
Nie będę cytować, bo kurczę nie umiem na telefonie robić tego kilka razy.
Jeśli chodzi o żelazo - w miesiąc udało mi się z 4.5 wyjść na najniższą normę w zakresie, czyli 9.1. 🙃 Leki biorę około miesiąca, 1x dziennie natomiast sok piję dopiero tydzień, więc ten wzrost jedynie przez tabletki. No ale nakisiłam sobie dwa słoje wg przepisu mojej ciotki 😂 i kazała mi do soku jeść też buraki. 😌 Dla Kropka wszystko! 🙏 Od wczoraj mój talerz przeszedł rewolucję, zdecydowanie więcej warzyw i uwaga, miesiąc temu kupiłam sobie (dlaczego, by nie) książki dotyczące zdrowej diety przyszłej matki, więc korzystam. 😂
Sendi94, to będziecie mieć prezent ślubny. 😁 Będziecie przekładać uroczystość? 🙂 Diagnostyka diagnostyką, stres również nie służy poczęciu, mi lekarz na wizycie w październiku powiedział bym odpuściła czytanie głupot, bo niepotrzebnie się nakręcam a z mężem miałam dać sobie czas 6 miesięcy zanim ruszymy ze stymulacją (byłam u niego w połowie 2 cs) a na koniec wizyty rzucił: do zobaczenia w grudniu. 🙈😂 On już wiedział a ja tylko pokiwałam głową. 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2021, 10:05
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
O tak, z tym odpuszczeniem to się w zupełności zgadzam. Pierwsze dziecko po roku starań, dokładnie po podjęciu o decyzji że rezygnujemy na jakiś czas. Już badalam hormony swoje i w ogóle. Mąż miał się też zbadać, ale zanim to zrobił na teście pojawiły się 2 kreski. Dużo takich właśnie sytuacji wśród znajomych też mam, że albo wyjazd na wakacje albo decyzja o przerwie w staraniach i bach
-
Ja nie do końca zgodzę się z tym odpuszczaniem. Jak nie masz problemów zdrowotnych, to na pewno ulga psychiczna (czytaj: odpuszczenie) tylko pomoże. Ale jak w staraniach są obecne problemy zdrowotne to same-wiecie-gdzie 🍑 można wrzucić odpuszczanie, urlopy i inne pierdoły.
Przy niedzielnej kawie robię listę pytań do lekarza na jutrzejszą wizytę. Zaczął się stres. Mężowi nawet już się obrywa 🙈 ale mam nadzieję, że wybaczy.
Powiedzcie, przy pierwszym USG byli obecni Wasi partnerzy? Albo planujecie być razem? 🤔
-
910608 wrote:Ja nie do końca zgodzę się z tym odpuszczaniem. Jak nie masz problemów zdrowotnych, to na pewno ulga psychiczna (czytaj: odpuszczenie) tylko pomoże. Ale jak w staraniach są obecne problemy zdrowotne to same-wiecie-gdzie 🍑 można wrzucić odpuszczanie, urlopy i inne pierdoły.
Przy niedzielnej kawie robię listę pytań do lekarza na jutrzejszą wizytę. Zaczął się stres. Mężowi nawet już się obrywa 🙈 ale mam nadzieję, że wybaczy.
Powiedzcie, przy pierwszym USG byli obecni Wasi partnerzy? Albo planujecie być razem? 🤔
Chciałabym być razem, jednak jak patrzyłam na gabinet mojego ginekologa - wizyty u niego są tylko pojedynczo ☹️. Mam nadzieję, że mój urok osobisty zadziała. 😅 A mogłabyś wstawić te pytania później na forum? Zapytałabym na pewno o:
- badania jakie powinny być wykonane na następną wizytę,
- badania prenatalne,
- częstotliwość wizyt,
- dodatkowe leki.
I wyczytałam jeszcze na stronie swojego, by na 1 wizytę przyjść z morfologią, USG piersi i ogólnym badaniem moczu.11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Ultra-Dżasta wrote:😅 A mogłabyś wstawić te pytania później na forum? Zapytałabym na pewno o:
- badania jakie powinny być wykonane na następną wizytę,
- badania prenatalne,
- częstotliwość wizyt,
- dodatkowe leki.
I wyczytałam jeszcze na stronie swojego, by na 1 wizytę przyjść z morfologią, USG piersi i ogólnym badaniem moczu.
Jasne! Póki co na mojej liście pytań oprócz tych, o których i Ty pomyślałaś jest:
- czy jest jakieś ryzyko powikłań? Jak ich uniknąć?
- jakie badania powinnam zrobić i kiedy?
- jakie symptomy (bóle) na tym etapie są normalne, a jakie mogą budzić niepokój? Kiedy udać się do lekarza?
- jak mogę skontaktować się z lekarzem w razie jakichś niepokojących objawów?
- trzecia dawka szczepienia - tak/nie, ewentualnie w którym momencie?
- czy istnieją jakieś restrykcje co do podróży, sportu i współżycia?
Dopisałam od Ciebie pytanie o prentalne. Dziękuję za pomoc 🤗 Jednak co dwie głowy, to nie jedna 😃
-
Hej, witam się z Wami i mam nadzieję, że zostanę tu do lipca 🥺 Termin przez ovu wyznaczony na 17.
Udało nam się w 2 cs, mam za sobą poronienie zatrzymane.
Na razie wie tylko mąż i moja mama. Cały czas myślę o tym, że to niestety nic pewnego więc z informowaniem bliskich się wstrzymam. Z natury jestem pesymistką, mam też nerwicę lękową więc ciężko jest mi myśleć pozytywnie. Może jeśli uda mi się przekroczyć 8 tydz ciąży to to się zmieni (oby).
Jutro idę na drugą betę sprawdzić przyrost 🤞 Dodatkowo dorzucę tsh i ft4 tak jak radzicie. Biorę letrox 50 i w sierpniu tsh było 1,2 i reszta tarczycowych w normie, ale lepiej sprawdzić czy kropek tam nie rozrabia. Progesteron badałam w piątek i był 24,8 ng/ml, myślicie żeby jutro też powtórzyć?
Pozdrawiam i trzymam kciuki za każdą z Was, miłej niedzieli 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2021, 13:06
Morgana, 910608, Ultra-Dżasta, Lolita, Duzaa, karm3lka lubią tę wiadomość
💁♀️ 27
💁♂️ 31
04.11.21 ⏸️
12 dpo- beta 78,9
15 dpo- beta 282,1 🥰
24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
13.11- crl 2,43 cm ❤️
22.12- crl 3,95 cm ❤️
03.01- prenatalne- synek 💙
19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
15.02- 250 gramów 🥰
01.03- połówkowe 🤞🍀
-
Ja bym bardzo chciała wspólne usg, ale w tych covidowych czasach ciężko o to. Teraz na początku może jeszcze nie ma za dużo do oglądania, ale za parę miesięcy fajnie by było, żeby mężowi udało się wejść na USG. Na pewno będę próbować zagadać o to moją dr, gdy będzie już coś widoczne
Witaj myszajda w naszych jeszcze dość skromnych progach, ale z czasem na pewno będzie nas więcejMy jeszcze nikogo nie informowaliśmy, chociaż bardzo kusi. Lęk jest chyba normalny, ale staram się myśleć pozytywnie i jak to mówią "nie przyciągać złego". Planujemy pochwalić się rodzinie na święta
Już nas ładna ekipa na jutrzejszą betę. Kciuki ✊✊💚myszajda, Sendi94 lubią tę wiadomość
33l. ♀ ➥PCOS -
Ultra-Dżasta, myszajda - witajcie znajome buźki 🤗 Mam nadzieję, że listopadowy wąeek będzie rósł w siłę i zapełni nasz lipcowy kolejnymi serduszkami ❤
910608 mąż chodził że mną tylko na prenatalne. Pamiętaj, że na tym etapie wykonywane jest usg dopochwowe 😉 Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę i poproszę z wzajemnością, tyle że ja dopiero od 20:00.
Witajcie nowe dziewczyny. Zdrowej i nudnej ciąży ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2021, 14:09
Morgana, 910608, myszajda lubią tę wiadomość
-
Będę trzymać kciuki i wszystko, co tylko chcecie! 😃😇 Proszę również o kciuki za jutrzejszą betę 😂 na razie jest okej, stres przyjdzie dopiero jutro. Mam nadzieję, że wyniki będą szybciej niż ostatnio. 😂
Mam jeszcze pytanie do Was - macie jakieś objawy typowo ciążowe? U mnie występuje ból miesiączkowy (jutro termin planowanego okresu), czasami kłucia i co chwile chodzę sprawdzać, czy nie ma krwawienia (na szczęście tylko śluz płodny się ze mnie wylewa). No a o wzdęciach już było. 😅 Ciekawa jestem Waszych doświadczeń. 🙂Sendi94 lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Ultra-Dżasta wrote:Mam jeszcze pytanie do Was - macie jakieś objawy typowo ciążowe?
-
Ultra-Dżasta wrote:Będę trzymać kciuki i wszystko, co tylko chcecie! 😃😇 Proszę również o kciuki za jutrzejszą betę 😂 na razie jest okej, stres przyjdzie dopiero jutro. Mam nadzieję, że wyniki będą szybciej niż ostatnio. 😂
Mam jeszcze pytanie do Was - macie jakieś objawy typowo ciążowe? U mnie występuje ból miesiączkowy (jutro termin planowanego okresu), czasami kłucia i co chwile chodzę sprawdzać, czy nie ma krwawienia (na szczęście tylko śluz płodny się ze mnie wylewa). No a o wzdęciach już było. 😅 Ciekawa jestem Waszych doświadczeń. 🙂
Kciuki kciuki ✊✊ ja jutro na 14 do pracy lecę, więc z jednej strony to dobrze, że nie będę miała jak odświeżać strony z wynikami co 5 min 😆 raz na jakiś czas może uda się wymknąć i podejrzeć. A co do objawów to pierwsze co mnie zastanowiło to fakt, że zawsze po owu piersi robiły się pełne i twarde, a teraz nie. Już byłam prawie pewna, że progesteron słaby i to dlatego, ale zbadałam 7dpo i wyszedł 28, i to dało mi do myślenia. A później od 11dpo zaczęły się lekkie mdłości, które trwają nieprzerwanie do dzisiaj i lekkie bóle miesiączkowe, ale takie na prawdę delikatne, więc nie przejmuję się nimi. Podobno to normalnie. A i jeszcze jestem cały czas głodna. 😆 Jak tam dalej pójdzie to przybiorę dwa razy tyle ile powinnam 😂😂
33l. ♀ ➥PCOS -
Ultra-Dżasta wrote:Będę trzymać kciuki i wszystko, co tylko chcecie! 😃😇 Proszę również o kciuki za jutrzejszą betę 😂 na razie jest okej, stres przyjdzie dopiero jutro. Mam nadzieję, że wyniki będą szybciej niż ostatnio. 😂
Mam jeszcze pytanie do Was - macie jakieś objawy typowo ciążowe? U mnie występuje ból miesiączkowy (jutro termin planowanego okresu), czasami kłucia i co chwile chodzę sprawdzać, czy nie ma krwawienia (na szczęście tylko śluz płodny się ze mnie wylewa). No a o wzdęciach już było. 😅 Ciekawa jestem Waszych doświadczeń. 🙂
U mnie też ból podbrzusza, cały czas boli głowa, bekanie, mdłości czasem, dreszczeWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2021, 15:17
Moniika lubi tę wiadomość
💁♀️ 27
💁♂️ 31
04.11.21 ⏸️
12 dpo- beta 78,9
15 dpo- beta 282,1 🥰
24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
13.11- crl 2,43 cm ❤️
22.12- crl 3,95 cm ❤️
03.01- prenatalne- synek 💙
19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
15.02- 250 gramów 🥰
01.03- połówkowe 🤞🍀
-
U mnie podobnie jak u dziewczyn, cały czas ćmi mnie brzuch, ból głowy i 21-22 spie jak dziecko😂 a mnie skusiło do zrobienia testu zaprzestanie plamienia. Plamilam zawsze przed miesiaczka, i tez bylo tym razem brazowe uprawy, ale po 2 dniach zamieniły się w bialy sluz. A jeszcze 4 dbi temu spisałam na straty ten ,,ostatni" cykl🙈🥰
-
Ultra-Dżasta wrote:Mam jeszcze pytanie do Was - macie jakieś objawy typowo ciążowe? 🙂
Ja czuję wzdęty brzuszek od południa, pełniejsze piersi, czasem jakieś pobolewanie okresowe w dole brzucha mam, no i jestem zmęczona cały czas, zero sił na cokolwiek.
A dziś czuję jakby zanik objawów i od razu w głowie milion czarnych myśli. Brzuch zapadnięty, piersi jakieś mniej jędrne... Próbuję sobie tłumaczyć, że to tylko lęk z poprzednich doświadczeń, bo przecież w czwartek jeszcze wyniki były super... Nie mogę na niczym myśli skupić, ani książka, ani nawet serial.
Więc wyrabiałam ciasto drożdżowe na cynamonki i popłakiwałam, choć nic jeszcze się nie wydarzyło 😪 -
910608 wrote:Ja nie do końca zgodzę się z tym odpuszczaniem. Jak nie masz problemów zdrowotnych, to na pewno ulga psychiczna (czytaj: odpuszczenie) tylko pomoże. Ale jak w staraniach są obecne problemy zdrowotne to same-wiecie-gdzie 🍑 można wrzucić odpuszczanie, urlopy i inne pierdoły.
Jejku to już jutro, daj Koniecznie znać jak kropuś ☺
Ja mam usg we wtorek i mój oczywiście bardzo chce ze mną wejść.
-
Hej! Nieśmiało się witam, pełna obaw, strachu i wiem, że taki stan będzie mi towarzyszył aż do końca
Mam dwie pociechy z 2015 i 2018r. W zeszłym roku w tym samym czasie poronienie zatrzymane 8tc. Obecny termin wychodzi na 11 lipca.
Duzaa, karm3lka lubią tę wiadomość