X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamusie 2022
Odpowiedz

Lipcowe mamusie 2022

Oceń ten wątek:
  • Sendi94 Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2021, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :)
    Mam 27 lat staraliśmy się rok, zero biochemow, zero nawet cienia kreski kiedykolwiek na tescie, aż do wczoraj⏸❤
    Nikt z nas sie tego nie spodziewal bo odpuściliśmy październik i było tylko 1 raz w tym miesiacu😂 Bierzemy ślub we wrzesniu 2022r. i po wielu dyskusjach stwierdziliśmy ze nie ma co w tym szale wiec wznowimy po wrzesniu❤ ale kropek uznał ze zrobi niespodzianke 😂❤ termin pokazuje mi na 11 lipca, jutro idę na bete. A testów chyba z 6 wysikalam od wczoraj 😂🙈

Duzaa, Ultra-Dżasta, Lolita, karm3lka lubią tę wiadomość

• Morgana Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Sendi :)
    Czyli u Ciebie trochę sprawdziła się teoria, że jak się odpuści to się uda :) Super. 💚 Kciuki za jutrzejszą betę ✊✊ Ja też jutro lecę się kłuć, będzie to beta nr 2 💉

Sendi94 lubi tę wiadomość

33l. ♀ ➥PCOS
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2021, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie będę cytować, bo kurczę nie umiem na telefonie robić tego kilka razy. XD

Jeśli chodzi o żelazo - w miesiąc udało mi się z 4.5 wyjść na najniższą normę w zakresie, czyli 9.1. 🙃 Leki biorę około miesiąca, 1x dziennie natomiast sok piję dopiero tydzień, więc ten wzrost jedynie przez tabletki. No ale nakisiłam sobie dwa słoje wg przepisu mojej ciotki 😂 i kazała mi do soku jeść też buraki. 😌 Dla Kropka wszystko! 🙏 Od wczoraj mój talerz przeszedł rewolucję, zdecydowanie więcej warzyw i uwaga, miesiąc temu kupiłam sobie (dlaczego, by nie) książki dotyczące zdrowej diety przyszłej matki, więc korzystam. 😂

Sendi94, to będziecie mieć prezent ślubny. 😁 Będziecie przekładać uroczystość? 🙂 Diagnostyka diagnostyką, stres również nie służy poczęciu, mi lekarz na wizycie w październiku powiedział bym odpuściła czytanie głupot, bo niepotrzebnie się nakręcam a z mężem miałam dać sobie czas 6 miesięcy zanim ruszymy ze stymulacją (byłam u niego w połowie 2 cs) a na koniec wizyty rzucił: do zobaczenia w grudniu. 🙈😂 On już wiedział a ja tylko pokiwałam głową. 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2021, 10:05

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Love22 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2021, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, z tym odpuszczeniem to się w zupełności zgadzam. Pierwsze dziecko po roku starań, dokładnie po podjęciu o decyzji że rezygnujemy na jakiś czas. Już badalam hormony swoje i w ogóle. Mąż miał się też zbadać, ale zanim to zrobił na teście pojawiły się 2 kreski. Dużo takich właśnie sytuacji wśród znajomych też mam, że albo wyjazd na wakacje albo decyzja o przerwie w staraniach i bach :)

202206271756.png
  • Sendi94 Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2021, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uroczystości nie będziemy przekładać, mamy pod koniec września wiec mam nadzieje, ze damy rade❤ w sumie wszystko mamy już przygotowane popodpisywqne umowy, wpłacone zaliczki a to będzie nasza wisienką na torcie ❤

Ultra-Dżasta lubi tę wiadomość

• 910608 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie do końca zgodzę się z tym odpuszczaniem. Jak nie masz problemów zdrowotnych, to na pewno ulga psychiczna (czytaj: odpuszczenie) tylko pomoże. Ale jak w staraniach są obecne problemy zdrowotne to same-wiecie-gdzie 🍑 można wrzucić odpuszczanie, urlopy i inne pierdoły.

Przy niedzielnej kawie robię listę pytań do lekarza na jutrzejszą wizytę. Zaczął się stres. Mężowi nawet już się obrywa 🙈 ale mam nadzieję, że wybaczy.

Powiedzcie, przy pierwszym USG byli obecni Wasi partnerzy? Albo planujecie być razem? 🤔

age.png

05/2021 - 💔
    02/09/21 - 💔
    27/10/21 - ⏸ 🤯 beta 484 ⏩ 6677🙏 (2️⃣5️⃣cs)
    23/11/21 - USG ⏩ 1 cm 👶
    23/12/21 - I prenatalne ⏩ 58 mm człowieka, pomiary w normie 👌
    15/02/22 - połówkowe ⏩ 346 g dziewczynki, w USG PRUV 😔
    14/07/22 - Inka 🎀, 2730g, 48 cm
  • Sendi94 Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2021, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja problemów oprócz za wysokiego żelaza nie mialam, a stary był uparty i sie nie 0rzebadal, mual to zrobić po weselu.... 😂

Ultra-Dżasta lubi tę wiadomość

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2021, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    910608 wrote:
    Ja nie do końca zgodzę się z tym odpuszczaniem. Jak nie masz problemów zdrowotnych, to na pewno ulga psychiczna (czytaj: odpuszczenie) tylko pomoże. Ale jak w staraniach są obecne problemy zdrowotne to same-wiecie-gdzie 🍑 można wrzucić odpuszczanie, urlopy i inne pierdoły.

Przy niedzielnej kawie robię listę pytań do lekarza na jutrzejszą wizytę. Zaczął się stres. Mężowi nawet już się obrywa 🙈 ale mam nadzieję, że wybaczy.

Powiedzcie, przy pierwszym USG byli obecni Wasi partnerzy? Albo planujecie być razem? 🤔

Chciałabym być razem, jednak jak patrzyłam na gabinet mojego ginekologa - wizyty u niego są tylko pojedynczo ☹️. Mam nadzieję, że mój urok osobisty zadziała. 😅 A mogłabyś wstawić te pytania później na forum? Zapytałabym na pewno o:
    - badania jakie powinny być wykonane na następną wizytę,
    - badania prenatalne,
    - częstotliwość wizyt,
    - dodatkowe leki.

I wyczytałam jeszcze na stronie swojego, by na 1 wizytę przyjść z morfologią, USG piersi i ogólnym badaniem moczu.

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • 910608 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2021, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    😅 A mogłabyś wstawić te pytania później na forum? Zapytałabym na pewno o:
    - badania jakie powinny być wykonane na następną wizytę,
    - badania prenatalne,
    - częstotliwość wizyt,
    - dodatkowe leki.

I wyczytałam jeszcze na stronie swojego, by na 1 wizytę przyjść z morfologią, USG piersi i ogólnym badaniem moczu.

Jasne! Póki co na mojej liście pytań oprócz tych, o których i Ty pomyślałaś jest:
    - czy jest jakieś ryzyko powikłań? Jak ich uniknąć?
    - jakie badania powinnam zrobić i kiedy?
    - jakie symptomy (bóle) na tym etapie są normalne, a jakie mogą budzić niepokój? Kiedy udać się do lekarza?
    - jak mogę skontaktować się z lekarzem w razie jakichś niepokojących objawów?
    - trzecia dawka szczepienia - tak/nie, ewentualnie w którym momencie?
    - czy istnieją jakieś restrykcje co do podróży, sportu i współżycia?

Dopisałam od Ciebie pytanie o prentalne. Dziękuję za pomoc 🤗 Jednak co dwie głowy, to nie jedna 😃 <3

age.png

05/2021 - 💔
    02/09/21 - 💔
    23/11/21 - USG ⏩ 1 cm 👶
  • myszajda Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2021, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam się z Wami i mam nadzieję, że zostanę tu do lipca 🥺 Termin przez ovu wyznaczony na 17.
    Udało nam się w 2 cs, mam za sobą poronienie zatrzymane.
    Na razie wie tylko mąż i moja mama. Cały czas myślę o tym, że to niestety nic pewnego więc z informowaniem bliskich się wstrzymam. Z natury jestem pesymistką, mam też nerwicę lękową więc ciężko jest mi myśleć pozytywnie. Może jeśli uda mi się przekroczyć 8 tydz ciąży to to się zmieni (oby).
    Jutro idę na drugą betę sprawdzić przyrost 🤞 Dodatkowo dorzucę tsh i ft4 tak jak radzicie. Biorę letrox 50 i w sierpniu tsh było 1,2 i reszta tarczycowych w normie, ale lepiej sprawdzić czy kropek tam nie rozrabia. Progesteron badałam w piątek i był 24,8 ng/ml, myślicie żeby jutro też powtórzyć?
    Pozdrawiam i trzymam kciuki za każdą z Was, miłej niedzieli 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2021, 13:06

Morgana, 910608, Ultra-Dżasta, Lolita, Duzaa, karm3lka lubią tę wiadomość

💁‍♀️ 27
    💁‍♂️ 31
    04.11.21 ⏸️
    12 dpo- beta 78,9
    15 dpo- beta 282,1 🥰
    24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
    13.11- crl 2,43 cm ❤️
    22.12- crl 3,95 cm ❤️
    03.01- prenatalne- synek 💙
    19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
    15.02- 250 gramów 🥰
    01.03- połówkowe 🤞🍀

2nn3vfxm1vo7yhz1.png
  • Morgana Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2021, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym bardzo chciała wspólne usg, ale w tych covidowych czasach ciężko o to. Teraz na początku może jeszcze nie ma za dużo do oglądania, ale za parę miesięcy fajnie by było, żeby mężowi udało się wejść na USG. Na pewno będę próbować zagadać o to moją dr, gdy będzie już coś widoczne :)

Witaj myszajda w naszych jeszcze dość skromnych progach, ale z czasem na pewno będzie nas więcej :) My jeszcze nikogo nie informowaliśmy, chociaż bardzo kusi. Lęk jest chyba normalny, ale staram się myśleć pozytywnie i jak to mówią "nie przyciągać złego". Planujemy pochwalić się rodzinie na święta :)
    Już nas ładna ekipa na jutrzejszą betę. Kciuki ✊✊💚

myszajda, Sendi94 lubią tę wiadomość

33l. ♀ ➥PCOS
  • Lolita Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2021, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta, myszajda - witajcie znajome buźki 🤗 Mam nadzieję, że listopadowy wąeek będzie rósł w siłę i zapełni nasz lipcowy kolejnymi serduszkami ❤

910608 mąż chodził że mną tylko na prenatalne. Pamiętaj, że na tym etapie wykonywane jest usg dopochwowe 😉 Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę i poproszę z wzajemnością, tyle że ja dopiero od 20:00.

Witajcie nowe dziewczyny. Zdrowej i nudnej ciąży ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2021, 14:09

Morgana, 910608, myszajda lubią tę wiadomość

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2021, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę trzymać kciuki i wszystko, co tylko chcecie! 😃😇 Proszę również o kciuki za jutrzejszą betę 😂 na razie jest okej, stres przyjdzie dopiero jutro. Mam nadzieję, że wyniki będą szybciej niż ostatnio. 😂

Mam jeszcze pytanie do Was - macie jakieś objawy typowo ciążowe? U mnie występuje ból miesiączkowy (jutro termin planowanego okresu), czasami kłucia i co chwile chodzę sprawdzać, czy nie ma krwawienia (na szczęście tylko śluz płodny się ze mnie wylewa). No a o wzdęciach już było. 😅 Ciekawa jestem Waszych doświadczeń. 🙂

Sendi94 lubi tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
  • Lolita Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2021, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Mam jeszcze pytanie do Was - macie jakieś objawy typowo ciążowe?
    Ja tylko częściej chodzę siku. Piersi mnie nie bolą, ale czuję, że są pełniejsze. Mdłości nie mam, podobnie jak w poprzedniej ciąży. Czasem mnie wzdyma wieczorem i jestem o 21 do spania, a tak luzik 🍉

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • Morgana Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2021, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Będę trzymać kciuki i wszystko, co tylko chcecie! 😃😇 Proszę również o kciuki za jutrzejszą betę 😂 na razie jest okej, stres przyjdzie dopiero jutro. Mam nadzieję, że wyniki będą szybciej niż ostatnio. 😂

Mam jeszcze pytanie do Was - macie jakieś objawy typowo ciążowe? U mnie występuje ból miesiączkowy (jutro termin planowanego okresu), czasami kłucia i co chwile chodzę sprawdzać, czy nie ma krwawienia (na szczęście tylko śluz płodny się ze mnie wylewa). No a o wzdęciach już było. 😅 Ciekawa jestem Waszych doświadczeń. 🙂

Kciuki kciuki ✊✊ ja jutro na 14 do pracy lecę, więc z jednej strony to dobrze, że nie będę miała jak odświeżać strony z wynikami co 5 min 😆 raz na jakiś czas może uda się wymknąć i podejrzeć. A co do objawów to pierwsze co mnie zastanowiło to fakt, że zawsze po owu piersi robiły się pełne i twarde, a teraz nie. Już byłam prawie pewna, że progesteron słaby i to dlatego, ale zbadałam 7dpo i wyszedł 28, i to dało mi do myślenia. A później od 11dpo zaczęły się lekkie mdłości, które trwają nieprzerwanie do dzisiaj i lekkie bóle miesiączkowe, ale takie na prawdę delikatne, więc nie przejmuję się nimi. Podobno to normalnie. A i jeszcze jestem cały czas głodna. 😆 Jak tam dalej pójdzie to przybiorę dwa razy tyle ile powinnam 😂😂

33l. ♀ ➥PCOS
  • myszajda Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2021, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:

U mnie też ból podbrzusza, cały czas boli głowa, bekanie, mdłości czasem, dreszcze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2021, 15:17

Moniika lubi tę wiadomość

💁‍♀️ 27
    💁‍♂️ 31
    04.11.21 ⏸️
    12 dpo- beta 78,9
    15 dpo- beta 282,1 🥰
    24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
    13.11- crl 2,43 cm ❤️
    22.12- crl 3,95 cm ❤️
    03.01- prenatalne- synek 💙
    19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
    15.02- 250 gramów 🥰
    01.03- połówkowe 🤞🍀

2nn3vfxm1vo7yhz1.png
  • Sendi94 Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2021, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobnie jak u dziewczyn, cały czas ćmi mnie brzuch, ból głowy i 21-22 spie jak dziecko😂 a mnie skusiło do zrobienia testu zaprzestanie plamienia. Plamilam zawsze przed miesiaczka, i tez bylo tym razem brazowe uprawy, ale po 2 dniach zamieniły się w bialy sluz. A jeszcze 4 dbi temu spisałam na straty ten ,,ostatni" cykl🙈🥰

• 910608 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2021, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Mam jeszcze pytanie do Was - macie jakieś objawy typowo ciążowe? 🙂

Ja czuję wzdęty brzuszek od południa, pełniejsze piersi, czasem jakieś pobolewanie okresowe w dole brzucha mam, no i jestem zmęczona cały czas, zero sił na cokolwiek.

A dziś czuję jakby zanik objawów i od razu w głowie milion czarnych myśli. Brzuch zapadnięty, piersi jakieś mniej jędrne... Próbuję sobie tłumaczyć, że to tylko lęk z poprzednich doświadczeń, bo przecież w czwartek jeszcze wyniki były super... Nie mogę na niczym myśli skupić, ani książka, ani nawet serial.
    Więc wyrabiałam ciasto drożdżowe na cynamonki i popłakiwałam, choć nic jeszcze się nie wydarzyło 😪

age.png

05/2021 - 💔
    02/09/21 - 💔
    23/11/21 - USG ⏩ 1 cm 👶
  • Barbaritka84 Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2021, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    910608 wrote:

Jejku to już jutro, daj Koniecznie znać jak kropuś ☺
    Ja mam usg we wtorek i mój oczywiście bardzo chce ze mną wejść.

• ancymonek Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2021, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Nieśmiało się witam, pełna obaw, strachu i wiem, że taki stan będzie mi towarzyszył aż do końca :( Mam dwie pociechy z 2015 i 2018r. W zeszłym roku w tym samym czasie poronienie zatrzymane 8tc. Obecny termin wychodzi na 11 lipca.

Duzaa, karm3lka lubią tę wiadomość

16udw1d3p0r3seft.png
    km5siei3z7aaxj05.png
    3i494z17ayamajm5.png
‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ