Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam wszystkie nowe lipcowe mamusie 🤗
Co do objawowo moje bóle podbrzusza już się uspokoiły, mam lekkie mdlosci a dzisiaj wyjątkowa hustawke nastrojów. Zupełnie jak w amerykańskim filmie kłóciłam się cały dzień z mężem o wszystko byle by było na odwrót niż on mówi bo tak 🤣 ależ on miał że mnie ubaw a ja myślałam że go zabije. Dobrze że już mi przeszło 😅
Tylko nie wiem na ile to objawy ciąży a na ile progesteronu który biorę. -
A mi z objawów ciążowych doszło... Tycie. Robię się ogromna mimo że to duuzo za wcześnie na zwiększanie masy
w żadnej z poprzednich ciąż tak nie miałam, nie jem inaczej czy więcej a jednak z każdym dniem jestem większa i to widocznie trochę mnie to podłamuje
-
910608 wrote:Ja nie do końca zgodzę się z tym odpuszczaniem. Jak nie masz problemów zdrowotnych, to na pewno ulga psychiczna (czytaj: odpuszczenie) tylko pomoże. Ale jak w staraniach są obecne problemy zdrowotne to same-wiecie-gdzie 🍑 można wrzucić odpuszczanie, urlopy i inne pierdoły.
Przy niedzielnej kawie robię listę pytań do lekarza na jutrzejszą wizytę. Zaczął się stres. Mężowi nawet już się obrywa 🙈 ale mam nadzieję, że wybaczy.
Powiedzcie, przy pierwszym USG byli obecni Wasi partnerzy? Albo planujecie być razem? 🤔
Przy problemach jak najbardziej wiadomo, że tylko leczenie odpowiednie. To bardziej chodzi o sytuację kiedy wyniki dobre, niby wszystko w porządku A i tak się nie udaje. Wtedy taki luz czasem zadziała.
Ja swojego brałam na co druga wizytę. -
Ja na pewno na pierwszą wizytę wejdę do gabinetu sama. Bardzo się boję co tam uslysze, czy wszystko jest dobrze. Ostatnio jak byłam w ciąży na początku roku sytuacja pandemiczna był w sumie dużo ostrzejsza, mieszkam w Niemczech a tu przestrzega się tych zasad jeszcze bardziej a lekarz mimo to zaproponował sam z siebie żeby koło 12 tygodnia na usg przyjść z mężem bo wtedy już dużo widać i to super przeżycie. I myślę że teraz też tak do tego okresu poczekam.
Co do wagi ja też się bardzo boję. I tez widzę już że mam większy brzuch choć to raczej wzdęcia i woda.ja zawsze byłam bardzo szczupła w pierwszej ciąży dostałam zakaz pracy od samego początku, zaczynałam z lekka niedowagą i przytyłam 30! kg. I naprawdę wcale sie wielce nie objadałam. Niestety nigdy tego w całości nie zrzucilam. Teraz bardzo się boję ze będzie tak samo. -
910608
Lolita
Morgana
Sendi94
myszajda
Kciuki za wizyty i betę ✊✊✊
Mam nadzieje ze nikogo nie pominęłam 😊Morgana, Sendi94, myszajda, Lolita lubią tę wiadomość
-
Melduję spuszczenie krwi na betę i dodatkowo wzięłam sobie progesteron. I o dziwo, nie stresuję się tak, jak myślałam. 😂 Wyniki mają być po 12, więc uzbrajam się w cierpliwość i myślę, że za odświeżanie strony wezmę się około 10:00 😂.
Też zaczynam przybierać na wadze, ale to bardziej woda (tak mi się wydaje 😅). Słodkiego unikam, nawet nie mam ochoty za to mój mąż nadrabia za mnie. 😂 Jak byliśmy na zakupach to brał same słodycze i mówił, że to w razie wu, jakbym miała ochotę a tak się skończyło, że głównie to on ma na nie smaka. No cóż, w końcu JESTEŚMY W CIĄŻY 😅 (tak mówi).11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Ultra-Dżasta wrote:Melduję spuszczenie krwi na betę i dodatkowo wzięłam sobie progesteron. I o dziwo, nie stresuję się tak, jak myślałam. 😂 Wyniki mają być po 12, więc uzbrajam się w cierpliwość i myślę, że za odświeżanie strony wezmę się około 10:00 😂.
Też zaczynam przybierać na wadze, ale to bardziej woda (tak mi się wydaje 😅). Słodkiego unikam, nawet nie mam ochoty za to mój mąż nadrabia za mnie. 😂 Jak byliśmy na zakupach to brał same słodycze i mówił, że to w razie wu, jakbym miała ochotę a tak się skończyło, że głównie to on ma na nie smaka. No cóż, w końcu JESTEŚMY W CIĄŻY 😅 (tak mówi). -
Cześć wszystkim nowym mamusiom! ☺️ Super, że nasze grono rośnie
Trzymam i ja kciuki za Wasze przyrosty! 🤞 Dawajcie znać koniecznie, będziemy wspólnie świętować 🥳
Ja chodzę od rana w tę i z powrotem. Piję melisę i próbuję przemówić jakoś do swojego rozsądku, że te nerwy to bezpodstawne są.
Trzymajcie kciuki, żebym nie wykitowała ze stresu do wizyty -
Ja wczoraj miałam milion myśli, brzuch tak mnie bolał. Nie miałam się wstać z łóżka. Na szczęście dziś już lepiej. To przeziębienie bardzo mnie oslabilo. Oczywiście teraz już będę się martwić do porodu czy to nie zaszkodzilo ,bo w końcu między 5 a 10 tygodniem formuja się najważniejsze organy takie jak serce.Szczerze to teraz dopiero łącze fakty i widzę że objawy ciąży były już wcześniej, bo ostatnie 2 tygodnie miałam wilczy apetyt A już zwłaszcza na czekoladę, ale uznałam że to przed okresem bo czasem tak mam. Ale piersi też zrobiły się strasznie wrażliwe. Ja jeszcze karmię piersią i ostatnio do szału doprowadziło mnie mnie jak mały mi je dotykał. Teraz już wiem dlaczego 🙈
Jak się wyczekuje ciąży to na wszystko się zwraca uwagę dlatego wcześniej już przed okresem robiłam testy bo czułam się inaczej. Teraz zupełnie się tego nie spodziewałam i przegapiłam takie oczywiste u mnie sygnały.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2021, 08:26