X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamusie 2022
Odpowiedz

Lipcowe mamusie 2022

Oceń ten wątek:
  • Moniika Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    Takie sny to przez to, że się martwimy o nasze maluszki. Mi się ciągle śni, że krwawię...

Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty ✊🏻✊🏻

Monika a jakie zalecenia odnośnie krwiaka? Na moim wątku staraniowym dziewczyna też ma w szyjce i jeden lekarz kazał leżeć a drugi jak najwięcej chodzić żeby się oczyścił. Ma iść do trzeciego na konsultacje.
    Mój się raczej nie oczyści bo jest wysoko, musi się wchłonąć. No ja przede wszystkim mam nie nosić córki co jest niewykonalne. Nie wiem co mam robić.. :( ogólnie nie kazał mi leżeć. Ja nie plamiłam, krwiak nie jest jakiś duzy. Mam się oszczędzać przynajmniej przez dwa miesiące aż dziecko się lepiej zadomowi. Dzisiaj mam mame w domu, ale mieszkamy na górze i młoda nie chciala iść. I tak ją musiałam znieść 😭 jeżeli krwiak jest w szyjce to lepiej jak się oczyści, a raczej nie ma powodu do zmartwień, że pociągnie ze sobą dziecko. Tak to rozumiem. Ja mam nad/obok dziecka więc krwiak odrywając się, czy jak to się nazywa mógłby "odczepic" dziecko. Pisze własnymi slowami. Wybaczcie, że tak nieprofesjonalnie. Mój lekarz stwierdził, że gdybym plamiła to szybciej bym się go pozbyła.

Mi też się dzisiaj śniło, że krwawiłam 😣😣😣

Tak to wygląda. CRL 1,34 cm.
    20211210-112426.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 11:27

ckai3e3kwr8svtby.png

06.2020 córeczka 🧚‍♀️❣
  • 910608 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć w piątek!
    Informuję, że kciuki na pokładzie za dzisiejsze wizyty 🤞

Morgana, współczuję. Człowiek czeka, odlicza do wizyty, a tu nie dość, że w ostatniej chwili Ci termin zmienili, to ostatecznie jeszcze odwołali... Nie lubię bardzo takich sytuacji. Ale wytrzymasz (i my też :D) i podzielisz się dobrymi wiadomościami.

Ja też ostatnią wizytę miałam 23.11, teraz prenatalne dopiero 22.12 i boję się, co może wyniknąć z takiego braku nadzoru. Ale odganiam jak mogę te złe myśli. Bo co innego można zrobić?

Co do snów to moja mama mówi, że jak coś się śni, to w rzeczywistości będzie na odwrót. Więc dzielę się tą wiedzą ludową, może na moment Was uspokoi 🙂

Moniika, strasznie mi przykro i nie wiem nawet co Ci poradzić 😕 Mąż nie może choć na dzień-dwa zdalnie z domu pracować, żeby Ci pomóc? Ile lat ma malutka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 11:32

age.png

05/2021 - 💔
    02/09/21 - 💔
    27/10/21 - ⏸ 🤯 beta 484 ⏩ 6677🙏 (2️⃣5️⃣cs)
    23/11/21 - USG ⏩ 1 cm 👶
    23/12/21 - I prenatalne ⏩ 58 mm człowieka, pomiary w normie 👌
    15/02/22 - połówkowe ⏩ 346 g dziewczynki, w USG PRUV 😔
    14/07/22 - Inka 🎀, 2730g, 48 cm
  • Moniika Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    910608 wrote:
    Cześć w piątek!
    Informuję, że kciuki na pokładzie za dzisiejsze wizyty 🤞

Morgana, współczuję. Człowiek czeka, odlicza do wizyty, a tu nie dość, że w ostatniej chwili Ci termin zmienili, to ostatecznie jeszcze odwołali... Nie lubię bardzo takich sytuacji. Ale wytrzymasz (i my też :D) i podzielisz się dobrymi wiadomościami.

Ja też ostatnią wizytę miałam 23.11, teraz prenatalne dopiero 22.12 i boję się, co może wyniknąć z takiego braku nadzoru. Ale odganiam jak mogę te złe myśli. Bo co innego można zrobić?

Co do snów to moja mama mówi, że jak coś się śni, to w rzeczywistości będzie na odwrót. Więc dzielę się tą wiedzą ludową, może na moment Was uspokoi 🙂

Moniika, strasznie mi przykro i nie wiem nawet co Ci poradzić 😕 Mąż nie może choć na dzień-dwa zdalnie z domu pracować, żeby Ci pomóc? Ile lat ma malutka?
    Nie. Ma firmę budowlaną 😕 1,5 roku. A jeszcze jej ząbki idą i miała szczepienie po którym nozka boli. Chyba wymyślę coś innego że nie mogę dźwigać żeby mi mama pomagała, a jeszcze mam siostre może mogłaby przyjeżdżać z rana. Będę myśleć 😔

ckai3e3kwr8svtby.png

06.2020 córeczka 🧚‍♀️❣
  • Bumszakalaka Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) ja mam wizytę we wtorek, dzisiaj byłam oddać krew na badania. Boję się o wynik glukozy, bo zawsze mam około 95, kiedyś były inne normy 😭
    Monika ja mam ten sam problem z krwiakiem. Jest ale nie krwawię ani nie plamię, czekam aż się wchłonie. Na szczęście dzieci mam większe...

• Moniika Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumszakalaka wrote:
    Cześć :) ja mam wizytę we wtorek, dzisiaj byłam oddać krew na badania. Boję się o wynik glukozy, bo zawsze mam około 95, kiedyś były inne normy 😭
    Monika ja mam ten sam problem z krwiakiem. Jest ale nie krwawię ani nie plamię, czekam aż się wchłonie. Na szczęście dzieci mam większe...
    A długo masz tego krwiaka? I jak jest ulokowany? I jakie masz zalecenia? Mój niby nie jest duży, ale dzidzia jeszcze mała. Ciekawa jestem jakie jest realne ryzyko poronienia gdyby się coś z nim stało. Mój lekarz woli powiedzieć najgorsze i zanim jeszcze zaszłam w ciążę to straszył mnie tym noszeniem dziecka itp. Także wiem jaki ma do tego stosunek. Myśli, że to nasze widzi mi się. Bo dziecko słodkie to biorę na ręce. Ja biorę jak płacze i już nie ma innego wyjścia 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 12:13

ckai3e3kwr8svtby.png

06.2020 córeczka 🧚‍♀️❣
  • Bumszakalaka Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2021, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz go znalazł na wizycie 20 listopada, byłam wtedy tydzień 6+2. 2 cm na 0.5cm o objętości 1.9 ml czy jakoś tak, może pokręciłam wymiary. Lekarz powiedział, że nie musi, ale może być przyczyną poronienia, więc mam się oszczędzać, nie dzwigac, nie nosić dzieci, dostałam luteinę i l4.

• Moniika Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumszakalaka wrote:
    Lekarz go znalazł na wizycie 20 listopada, byłam wtedy tydzień 6+2. 2 cm na 0.5cm o objętości 1.9 ml czy jakoś tak, może pokręciłam wymiary. Lekarz powiedział, że nie musi, ale może być przyczyną poronienia, więc mam się oszczędzać, nie dzwigac, nie nosić dzieci, dostałam luteinę i l4.
    Z moich obliczeń (nie widzę nigdzie jego wymiarów) to ten ma około 0,6 x 1,2 cm. A kiedy masz kolejną wizytę?

ckai3e3kwr8svtby.png

06.2020 córeczka 🧚‍♀️❣
  • Bumszakalaka Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wtorek idę na nfz a 21 grudnia prywatnie. Lekarz na nfz nie przejął się tym krwiakiem i nawet go nie sprawdzil🤦‍♀️ więc nie wiem czy tym razem zerknie

• Moniika Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumszakalaka wrote:
    We wtorek idę na nfz a 21 grudnia prywatnie. Lekarz na nfz nie przejął się tym krwiakiem i nawet go nie sprawdzil🤦‍♀️ więc nie wiem czy tym razem zerknie
    Aha no to super podejście 🤦‍♀️ dobrze że chodzisz do tego prywatnie.

ckai3e3kwr8svtby.png

06.2020 córeczka 🧚‍♀️❣
  • Sylwia1182 Znajoma

Wysłany: 10 grudnia 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,witam w piąteczek,zaczynamy dziś 9 tydzień.
    Czytałam Was cały czas,ale wypadłam z obiegu,bo mały chory,więc bieganiną po lekarzach, później,pilnowanie leków,inhalację itd....
    Z tego wszystkiego sama się pochorowałam,wszystko poszło mi na zatoki,więc rozsadza mi głowę, leczę się mlekiem z miodem i czosnkiem,niby troszkę lepiej...
    Wizytuje w poniedziałek na NFZ,a w środę mam wycieczkę do Niemiec,bo kończy mi się zwolnienie i mam umówiony termin u gin .
    Mam nadzieję,że postawie się do tego czasu na nogi.
    Kochane życzę Wam na nadchodzący weekend samych pozytywnych myśli ❤️,bo ostatnio bardzo u nas przykro.
    Jest mi niesamowicie przykro....
    Staram się jednak myśleć pozytywnie,a propos snów,zanim dowiedziałam się, że jestem w ciąży,śnił mi się codziennie mój zmarły w maju tata,który pojawiał się z małym dzieckiem na rękach,to dziecko zawsze było z naszej rodziny....moja mama skwitowała to w ten sposób:" tata odszedł,ale zesłał nam nowe życie,żeby wypełnić pustkę, którą pozostawił"
    I tego się trzymam.

img
  • Katsy Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że tak późno się odzywam, ale w drodze do domu pozałatwiałam masę spraw. Serducho bije elegancko ❤ CRL 1,95, 8+4 😊 Wszystko w porządku, jedynie na ciut za wysokie TSH dostalam Metizol i zobaczymy, czy spadnie do nastepnej wizyty. Wstępnie prenatalne 8 stycznia.
    IMG-20211210-131258.jpg

Sylwia1182, JUST7797, 910608, Sendi94, Duzaa, Daisy___, Wiolala, Moniika, Justaaa, PatkaPP, Lolita lubią tę wiadomość

3.11 ⏸ beta 93,1 5.11 beta 291,1 🥳
    10.12 jest ❤, CRL 1,95 cm 😍
    13.01 prenatalne 8,16 cm, wyniki ok ❤ 80% chłopak
    10.03 połówkowe 339g synka ❤
    23.03 1069g chłopa 😲❤

8p3oskjo6ng3mruf.png
  • Ann_ikaa Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2021, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dziś wizytę, teoretycznie 7tc. Niestety brak tętna i zarodek zatrzymał się, wg usg 6+1 😔 Tydzień temu widziałam pierwszy raz w życiu bijące serduszko, a dziś skierowanie na szpital. Nie wiem czy jest sens pchać się na IP w pt popołudniu... Dziewczyny w podobnej sytuacji, też dostałyście skierowanie? 😔

• 910608 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsy, gratulacje! Piękny misio 🤩

Ann_ikaa, przykro mi 😪 na IP trafiłam właśnie w piątek. Wpisali poronienie chybione i kazali wracać do domu. Miałam przyjść w niedzielę w rano na IP w razie ogromnych bóli albo dużego krwawienia. Krwawienia nie było prawie wcale, ale poszłam. Lekar stwierdził, że nic nie ma, a na prywatnej wizycie kontrolej po tygodniu okazało się... że jajo płodowe jest w szyjce. Jeszcze 2 tygodnie i samo się oczyściło. Miałam szczęście, że żadna sepsa się nie wdała, ale CRP i spadek bety kontrolowałam.
    Nie wiem co Ci poradzić. Po lekach szybciej ten koszmar się kończy, czasem są super warunki, odrębna sala i wspierające położne, czasem wręcz przeciwnie. Rób jak czujesz. Trzymaj się kochana 🤍

age.png

05/2021 - 💔
    02/09/21 - 💔
    27/10/21 - ⏸ 🤯 beta 484 ⏩ 6677🙏 (2️⃣5️⃣cs)
    23/11/21 - USG ⏩ 1 cm 👶
    23/12/21 - I prenatalne ⏩ 58 mm człowieka, pomiary w normie 👌
    15/02/22 - połówkowe ⏩ 346 g dziewczynki, w USG PRUV 😔
    14/07/22 - Inka 🎀, 2730g, 48 cm
  • Katsy Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann_ika przykro mi 😟

23.03 1069g chłopa 😲❤

8p3oskjo6ng3mruf.png
  • Sendi94 Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2021, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annika tule mocno❤😔
    Kaatsy toz to kawał dzieciaczka❤

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann_ika bardzo mi przykro :(

Katsy gratulacje!

oar89jcggibdab41.png
  • KasiaL Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2021, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsy wrote:
    Przepraszam, że tak późno się odzywam, ale w drodze do domu pozałatwiałam masę spraw. Serducho bije elegancko ❤ CRL 1,95, 8+4 😊 Wszystko w porządku, jedynie na ciut za wysokie TSH dostalam Metizol i zobaczymy, czy spadnie do nastepnej wizyty. Wstępnie prenatalne 8 stycznia.
    IMG-20211210-131258.jpg

Katsy a jaki masz wynik TSH?

• Anuszka272 Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2021, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann_ikaa wrote:
    Miałam dziś wizytę, teoretycznie 7tc. Niestety brak tętna i zarodek zatrzymał się, wg usg 6+1 😔 Tydzień temu widziałam pierwszy raz w życiu bijące serduszko, a dziś skierowanie na szpital. Nie wiem czy jest sens pchać się na IP w pt popołudniu... Dziewczyny w podobnej sytuacji, też dostałyście skierowanie? 😔

Ja polecam jechać na oddział... Sama dostałam skierowanie w środę, wczoraj byłam u swojego gina potwierdzić i niestety serduszko też się zatrzymało... Przyjechałam dziś do szpitala o 40km oddalonego ode mnie bo w swoim szpitalu źle wspominam ginekologie. Tutaj dotarłam o 10. Ordynator powiedział że.jak coś to mogę się zgłosić w poniedziałek ale jak powiedziałam że już jestem przygotowana na pobyt to bez problemu przyjęli mnie na oddział... Najpierw miałam kontrolne USG i przemiłego lekarza a teraz położne zaaplikowali mi tabletki poronne i czekamy na rozwój... Jeśli samo się nie rozwinie jutro będę miała zabieg łyżeczkowania ☹️ przytulam mocno bo wiem co czujesz 😢 jak chcesz to wyżej podawałam meila to możesz śmiało pisać ❤️

• Katsy Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaL wrote:
    Katsy a jaki masz wynik TSH?
    Wynik z 20.11 był 3,31. Nastepne badanie TSH zrobię przed wizytą 29.12 i wtedy zdecydujemy co dalej. Ale na początku ciąży lekarka powiedziała, że lubi sobie skakać do góry, więc nie jest powiedziane, jak długo będę na tabsach 🤷‍♀️

23.03 1069g chłopa 😲❤

8p3oskjo6ng3mruf.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsy wrote:
    Wynik z 20.11 był 3,31. Nastepne badanie TSH zrobię przed wizytą 29.12 i wtedy zdecydujemy co dalej. Ale na początku ciąży lekarka powiedziała, że lubi sobie skakać do góry, więc nie jest powiedziane, jak długo będę na tabsach 🤷‍♀️
    Hmm ciekawe ja miałam 3,47 i od razu endokrynolog i tabsy na stałe... Co lekarz to inne podejście widzę :)

oar89jcggibdab41.png
‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ