Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiolala, dziękuję za odpowiedź
Sendi94, tak jak napisała Duzaa, też obstawiałabym źle pobraną próbkę. Podobnie może być z bakteriami. Pewnie do powtórki, może nawet z posiewem, bo jednak żadna infekcja nie jest teraz dobra. Dobrze, że możesz się kontaktować z lekarzem
Właśnie obejrzałam pierwszy odcinek And Just Like That na HBO, to ta kontynuacja Seksu w wielkim mieście. I nigdy wielką fanką nie byłam, ale dla zabicia czasu włączyłam i kurcze, końcówka pierwszego odcinka mnie trochę nawet zasmuciłaAle generalnie przypadł mi do gustu pomysł, że aktorki w wieku 50-60 lat są głównymi postaciami. Nikt nie ukrywa, że czas leci i robi swoje.
Wy coś oglądacie dobrego dla rozluźnienia?Cytrusowa, Wiolala, Sendi94 lubią tę wiadomość
-
910608 ja badałam zawsze żelazo i ferrytyne razem. Teraz wydaje mi się że mocno spadło bo w miesiąc żelazo z 90 spadło do 20,ferrytyna niska,ale na granicy normy. Właśnie, są tu jakieś wegetarianki? Jak sobie teraz radzicie z uzupełnianiem żelaza?
Ja zaczęłam oglądać Jak poznałem waszą matkę. To totalny odmóżdżacz,ale potrzebowałam czegoś właśnie takiego🙃 -
Sendi, pewnie zle pobrałam probke. Trzeba się dokładnie umyć, najlepiej odkazić przed pobraniem próbki. Pasma śluzu mogą się dostać przy pobieraniu moczu. Same bakterie w moczu nic nie znaczą jeśli nie ma leukocytozy. Bakterie się namnażają jeśli próbka stoi w temp pokojowej. Moja corka ma wadę nerek i o interpretacji analizy moczu wiem totalnie wszystko. Mam nawet w domu profesjonalne paski do badania moczu Siemensa 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 21:32
Cytrusowa, Sendi94 lubią tę wiadomość
-
Duzaa wrote:Z tego co się orientuję pasma śluzu często pojawiają się przy źle pobranej próbce moczu (dostaje się do niego wydzielina z pochwy) ale mogę się mylić
Dawno się nie odzywałam, choć czytam regularnie:) ostatnie złe wieści z forum lekko mnie podłamały:( bardzo współczuję, pamiętam te uczucia jakby to było wczoraj 😢
U mnie serduszko potwierdzone na wizycie 6+4, termin z usg lekko rozjezdza sie z okresem. Miałam na początku podwyższone tsh do 3,51. Zrobiłam pogłębione wyniki po 3 dniach i tsh spadło do 1,9😊 bez leków. Nastepna wizyta 20 grudnia🤞
Jak tam Wasze objawy? U mnie jutro ostatni dzień 10 tygodnia i z objawów zostały lekko tkliwe piersi, zmęczenie ale mniejsze, sapanie i lekki wstręt do jedzenia. Już mnie nie mdli. Zauważyłam zmiany w brodawkach i przeswitujace przez skorę żyły na biuscie i liczę, ze wszystko zmierza ku dobremu.Wiolala, Sylwia1182 lubią tę wiadomość
-
910608 wrote:Wiolala, dziękuję za odpowiedź
Sendi94, tak jak napisała Duzaa, też obstawiałabym źle pobraną próbkę. Podobnie może być z bakteriami. Pewnie do powtórki, może nawet z posiewem, bo jednak żadna infekcja nie jest teraz dobra. Dobrze, że możesz się kontaktować z lekarzem
Właśnie obejrzałam pierwszy odcinek And Just Like That na HBO, to ta kontynuacja Seksu w wielkim mieście. I nigdy wielką fanką nie byłam, ale dla zabicia czasu włączyłam i kurcze, końcówka pierwszego odcinka mnie trochę nawet zasmuciłaAle generalnie przypadł mi do gustu pomysł, że aktorki w wieku 50-60 lat są głównymi postaciami. Nikt nie ukrywa, że czas leci i robi swoje.
Wy coś oglądacie dobrego dla rozluźnienia?
Ooo ja czekałam na ten serial, ale na razie przygniataja obowiazkiczytalam raczej negatywne recencje, wiec ciesze się, ze masz inne zdanie 😊 ja lubie słuchać true crime 😊 z seriali aktualnie będę kończyła dom z papieru a na HBO jest ponoć bardzo dobry serial Mary z Easttown
-
Katsy, Katarina, super maluszki 🥰🥰
Ann_ikaa, bardzo mi przykro 😔😞 Trzymaj się ☹️
Mało się odzywam, ale niestety pracuję, a jak wracam ok godziny 19 to zazwyczaj robię spanie wstępne na kanapie po czym wstaję się umyć żeby wykonać już spanie właściwe 😅 Jutro do pracy na szczęście na jakieś 6h i dwa dni laby.
Z seriali mogę polecić:
breaking bad ❤️
opowieść podręcznej
życie bez pozwolenia
the sinner
czarne lustro
after life
i duuuuużo więcej, ale nie pamiętam 😅
Sama w najbliższym czasie zacznę właśnie tę kontynuację sexu w wielkim mieście 😊
Izolda7913 lubi tę wiadomość
💁♀️ 27
💁♂️ 31
04.11.21 ⏸️
12 dpo- beta 78,9
15 dpo- beta 282,1 🥰
24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
13.11- crl 2,43 cm ❤️
22.12- crl 3,95 cm ❤️
03.01- prenatalne- synek 💙
19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
15.02- 250 gramów 🥰
01.03- połówkowe 🤞🍀
-
Izolda ja właśnie w ciąży zrobiłam się wegetarianką chociaż nigdy nie byłam tak teraz nie mogę nawet na mięso patrzeć 😅
Biorę witaminy z żelazem w składzie i póki co hemoglobina i hematokryt wyszły mi w normieogólnie mam super wyniki morfologii, bo w zeszłym roku była tragedia prawie wszystko powyżej albo poniżej normy.
Izolda7913 lubi tę wiadomość
-
Izolda7913 wrote:Właśnie, są tu jakieś wegetarianki? Jak sobie teraz radzicie z uzupełnianiem żelaza?
Na fejsie ma fanpage Dietoteriapia Lenartowicz, a jej blog z mnóstwem wiedzy o hormonach, żelazie, ferrytynie i wszystkim związanym z żywieniem to qchenne-inspiracje.pl
Wklejam jej artykuł z 2018 roku o sposobach podniesienia ferrytyny: https://qchenne-inspiracje.pl/jak-skutecznie-podniesc-poziom-ferrytyny/Izolda7913 lubi tę wiadomość
-
Hej, też dozuję ostatnio forum w małych dawkach, trochę przytłaczające te ostatnie dni.
Co do seriali, oglądam aktualnie Working moms (o macierzyństwie z przymrużeniem oka). Z początku nie bardzo przypadł mi do gustu, ale po rekomendacji kumpeli postanowiłam dać mu szansę, no i przepadłam 😁 Plus jest taki, że odcinki trwają po 20 minut, co zwiększa moje szanse, że wieczorem uda mi sie obejrzeć przynajmniej jeden do końca (choć i tak nie zawsze 🤪). Chciałabym wreszcie odzyskać energię i mieć na cokolwiek siłę, jak młody pójdzie spać. Póki co wieczorami jestem bezproduktywnym naleśnikiem zawiniętym w kocyk. -
Lolita, jak dobrze, że piszesz! Zastanawiałam się jak tam sytuacja u Ciebie
Łączę się w bólu i oczekiwaniu na lepsze samopoczucie. Może już niedługo to zmęczenie będzie tylko wspomnieniem! Ty dalej pracujesz czy jesteś na zwolnieniu?
Aż zobaczę to Working mums, brzmi jakby odpowiednio do naszej sytuacjiJeśli chodzi o kino bardziej wolę coś ambitnego i pięknego, typu filmy Sorrentino, czyli coś co zostawia refleksję. Ale nie można samym dumaniem i głową w chmurach żyć, więc też znam Jak poznałem waszą matkę, Friends i teraz na Netfliksie bodajże oglądam Modern Family. Tam gra Ted Bundy (
), ma młodą, kolumbijską żonę i dwoje dorosłych już dzieci. Odcinki po 20 min, więc idealnie! Nie lubię z kolei rzeczy z mordobiciem i przemocą.
Z dozowaniem forum rozumiem, bo każdy ma inny próg wytrzymałości. Każdy ma inną wyobraźnię. Choć ja osobiście tym bardziej czuję, że potrzebujemy tu być i siebie wzajemnie wspierać. Sama 2 razy przeżyłam stratę, więc wiem co to znaczy nie mieć komu się zwierzyć, a na psychologa nie zawsze każdego stać. Zresztą, przy ostatnim poronieniu jak umówiłam się do psychologa, to ta oddzwoniła z informacją, że nie podejmuje się długotrwałych współprac, bo jest w zaawansowanej ciąży. No to zrezygnowałam, bo nie wytrzymałabym tego. Więc są różne sytuacje i dlatego chcę tu być wsparciem najlepszym jakim potrafię być. -
myszajda wrote:Z seriali mogę polecić:
breaking bad ❤️
opowieść podręcznej
życie bez pozwolenia
the sinner
czarne lustro
after life
i duuuuużo więcej, ale nie pamiętam 😅
Sama w najbliższym czasie zacznę właśnie tę kontynuację sexu w wielkim mieście 😊
Borzetucholski! Myszajda, serio dasz radę oglądać TERAZ takie rzeczy jak Opowieść podręcznej?Podziwiam!
-
910608 jestem na "urlopie" rodzicielskim
Ja generalnie mam silną psychikę i staram się podchodzić do życia z pozytywnym nastawieniem. Po prostu ostatnio wokół mnie wydarzyło się dużo przykrych sytuacji i jakoś tak mnie to wszystko zaczęło przytłaczać, stąd moja absencja tutaj.
BTW sąsiedzi mojej przyjaciółki zbierają na leczenie swojej 10 miesięcznej córeczki, która zmaga się z nowotworem mózgu. Arianka jest w wieku mojego syna i strasznie mną tąpnęła ta historia. Wklejam link do zbiórki, jeśli któraś miałaby ochotę wesprzeć finansowo https://www.siepomaga.pl/arianka
Udanego weekendu dziewczyny!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2021, 15:06
-
Też Was dzielnie czytam ale już brakuje mi czasu żeby napisać coś od siebie. Zwłaszcza, że nie byłam już dawno na wizycie i staram się do niej jakoś dotrwać we w miarę dobrym samopoczuciu. U mnie 11 tc i te mdlosci mnie wykańczają. Mam uczucie głodu i jednocześnie duży wstręt do jedzenia, poczym jak już coś wezmę do ust to okazuje się że jednak dam radę zjeść ale bardzo bardzo mało w porównaniu do moich poprzednich możliwości.
Mnie i syna też ciągle jeszcze katar męczy ale już wychodzimy na prostą. Dzisiaj robię małą imprezę urodzinową. Upiekłam tort cytrynowy i zrobiłam sałatkę. Będą tylko rodzice i siostra z partnerem ale się cieszę. Ostatnio nie spotykam się tak często z ludźmi jak kiedyś i mi to doskwiera. Prewencja bo doszczepię się dopiero w styczniu i muszę ten newralgiczny okres przetrwac. Kupiłam większość prezentów i czekam aż przyjdą. Dla nas pościel bo pamiętam jak w poprzedniej ciąży moja ukochana lniana mnie wykańczała.
Co do seriali to polecam Maid na netflix. O przemocy ekonomicznej i psychicznej wobec kobiet. Jest też świetny film "passing" na netflix: lata 20-30 NYC, segregacja rasowa i dwie dawne znajome. Nie chcę spojlerówac. W ogóle tyle bym musiała obejrzeć (jesień to jest najlepszy czas na premiery) ale nie mam kiedy. Cały dzień siedzę z synem a w nocy to ja padam pierwsza 🤦🏼♀️
Odezwę się pewnie po wizycie (21.12) i po prenatslnych (23.12). Trzymam kciuki za nasze macice 🍀2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
910608 wrote:Borzetucholski! Myszajda, serio dasz radę oglądać TERAZ takie rzeczy jak Opowieść podręcznej?
Podziwiam!
💁♀️ 27
💁♂️ 31
04.11.21 ⏸️
12 dpo- beta 78,9
15 dpo- beta 282,1 🥰
24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
13.11- crl 2,43 cm ❤️
22.12- crl 3,95 cm ❤️
03.01- prenatalne- synek 💙
19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
15.02- 250 gramów 🥰
01.03- połówkowe 🤞🍀
-
Kurcze ja przez prace egzamin no i czas z dzieckiem kompletnie nie mam czasu na seriale... Ale z tego co piszecie będę miała co nadrabiać na L4
Ja mam wizytę dopiero 23.12 i bardzo dobrze bo już coraz ciężej ukryć brzuszek przed rodzina... Dziś się o tym przekonałam :p ale w święta już planujemy poinformować cała resztewiedzą tylko rodzice
-
Sendi94 wrote:Ja dzis tez odebrałam wyniki😂
Glukoza 87, tsh 2,3 i dziwne jakies parametry przy moczu🤷♀️ jutro będę dzwonić do gina bo wizyta dopiero 23 grudnia. Przy bakteriach w moczu mam pojedyncze wpw, a przy pasmach śluzu mam liczne wpw...... czy ktoras z was spotkała się z takim czymś?
Sendi94,nie martw się tym za bardzo pojedyncze bakterie wpw czyli w polu widzenia,to żadna tragedia ,gorzej gdy y były liczne,a pojedyncze mógłby tam trafić przy pobieraniu próbki,może na Twoim wyniku jest napisane ile ich policzono wpw,co do pasm śluzu to trafiają one do moczu i jest to zjawisko przy ciąży zupełnie normalne.
Tego śluzu jest poprostu więcej.
Nie żebym się tu mądrzyła,ale z wykształcenia jestem analitykiem medycznym i wiecie ....czasami nie taki diabeł straszny jak nam się wydaje.
Skinny,Katsy zdrówka dla Was,u mnie wreszcie zaczęły schodzić zatoki, więc lekko odpuściła mi głowa.Sendi94 lubi tę wiadomość
-
Sylwia dziekuje❤ to samo powiedzial wczoraj gin po konsultacji telefonicznej i zebym pila zurawina i omijała publiczne toalety😂
Duza to wizytujemy razem. Tez mam wizyte 23.12 na 17:00 🤗 i myślę czy nie wziac wtedy l4. Zastępstwo na moje stanowisko juz przyuczam, wiec moge posiedziec spokojnie w domku🥰Sylwia1182 lubi tę wiadomość