LIPCOWE MAMY 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Malami wrote:Karolkya ale każda kobitka chce mieć mała kobitkę sukieneczki opaseczki...mówiłam już mężowi że kolejna próba będzie haha
-
Nie, ja zdecydowanie chciałam syna Będzie druga córka, cieszę się bardzo, ale żadnych sukieneczek i opaseczek, brrrr. W ogóle sukienki są mało praktyczne, a już totalnie bezsensowne dopóki maluch nie chodzi. Potem też lepiej w spodniach, np. na plac zabaw Nie znoszę małych różowych dziewczynek, zresztą moja wygląda idiotycznie w większości dziewczyńskich ciuchów (Sama lubię róż i fiolet i mam sporo w szafie ). Kupuję większość rzeczy w działach chłopięcych - mają fajniejsze kolory i są po prostu ładniejsze. I w ten sposób 95% osób bierze młodą za chłopaka. Najlepsze było, jak moja mama do jakichś rodziców powiedziała "ale to dziewczyna...", co skwitowali "aha... bo ten...wózek...taki szary..." A szczyt - w teatrze babeczka mówi "uważaj na chłopca". Ja: "to dziewczynka", a ona "Naprawdę?????". Co za pytanie
Od początku było wiadomo, że u nas to nie księżniczka, a raczej "Ronja, córka zbójnika" będzieKarolkya lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Mamusie większość robiła prenatalne pappa tak?? Ja niestety późno dzwoniłam nigdzie się nie dostałam w terminie. Teraz jestem w 13-14 i moja doktorka już mi nie zmierzyła przezierności ;( i się bardzo martwię. Zapisała mnie za późno bo jej nie było. Teraz już się nie da zmierzyć.
-
Zajsonek wrote:Dziewczyny teraz się tak zastanawiam 🙈
Termin porodu - bierzecie bardziej pod uwagę to z badan prenatalnych czy wg miesiączki? 😊
Kurcze, ciężko według mnie stwierdzić u mnie ale trzymam się daty z usg bo ogólnie miałam nieregularne miesiączki i według apki to wyliczyła mi średnią 38 dni a większość kalkulatorów w Internecie nie ma możliwości wybrania większej liczby niż chyba 35 dni. A co do owulacji nie wiem kiedy ją miałam 🤔 w ten miesiąc co się udało to po raz pierwszy miałam ból jajników, nie wiedziałam co się dzieję i co mnie boli a to było kilka dni po okresie.. jedynie co jestem pewna to że rodze w lipcu jak wszystko dobrze pójdzie 😂PCOS cykle między 31 a 37 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - połowa lutego
🔹️wizyta u drugiego ginekologa od problemów z płodnością pod koniec stycznia (druga opinia)
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Malami wrote:Dziewczyny czy u Was już płeć znana?
Ja jestem w 15 tygodniu i nie mam pojęcia co siedzi u mnie w brzuchu.. mam nadzieję że 3 lutego się dowiem w końcuPCOS cykle między 31 a 37 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta u drugiego ginekologa od problemów z płodnością pod koniec stycznia (druga opinia)
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
U mnie było podobnie, że wiele osób na ulicy myślało, że córka to chłopiec Dużo ubrań kupowałam uniwersalnych, a część jest stricte z kolekcji chłopięcej, dlatego wiem, że z ubrań raczej nie mam za wiele do kupienia dla synka. Z różu to lubię brudny róż, a większość tych różów ciuszkowych ma brzydkie odcienie.
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Hehe, ja na genetycznym byłam tak przejęta, że nie kapnelam się, ale lekarz nie wyliczył mi daty porodu 😂😂😂 wg pomiarów małe wychodziło tak akurat, jakie powinno być wg OM, czyli TP nie zmieniłby mi się, niemniej jednak dobry numer 🙈
Jeśli u mnie będzie dziewczynka to cała rodzina dostanie zakaz kupowania czegokolwiek różowego, nie chcę zrobić z dziecka landrynki 😜 Póki co płeć nieznana. Kolejna wizyta za miesiąc, może wtedy dowiem się na rutynowej kontroli 🙂
Dziewczyny, czy wszystkie już podzieliłyście się wiadomością o ciąży z bliskimi? Może więcej Was zechce przenieść się na grupę na fb? 🙂[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc) -
Zajsonek wrote:Dziewczyny teraz się tak zastanawiam 🙈
Termin porodu - bierzecie bardziej pod uwagę to z badan prenatalnych czy wg miesiączki? 😊
Z usg prenatalnego 20.07
Także prawie ta sama data więc nie wypytywałam która jest bliższa prawdy i która się sugerować.Synek 2020 r
Córcia 2022 r -
Madzik ja już skończyłam etap informowania. W niedzielę zadzwoniłam do babci i jej powiedziałam, a na dzień babci poszliśmy do babci Lubego też poinformować. Reszta się dowie przy okazji. W pracy (mój wydział) wiedzą od miesiąca z racji cukrzycy ciążowej.
A propo cukrzycy ciążowej. Diabetolog pozwolił mi mierzyć cukier tylko 2 razy dziennie i za 1,5 miesiąca kontrola.Madzik84, Lyanna lubią tę wiadomość
Synek 2020 r
Córcia 2022 r -
My dopiero teraz powiedzieliśmy o ciąży teściom i moim dziadkom, ale jeszcze nie wszyscy wiedzą i tak pewnie pozostanie, dopóki nie będzie gdzieś widać, że jestem w ciąży Moi rodzice i siostra wiedzieli pierwsi, bo z nimi mamy większy kontakt. Potem dowiedziała się moja kumpela, która tak naprawdę o każdej mojej ciąży wie zanim my wiemy, bo ma prorocze sny 🙈 Teraz śniło jej się, zanim ja wiedziałam o tej ciąży, że moja córka bawiła się z braćmi Właśnie jej pisałam ostatnio, że nawet płeć jej się pokryła.
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
U mnie rodzina dosyć szybko się dowiedziała, ponieważ bolał mnie brzuch dołem, szybko poszłam na L4 jeszcze przed testem ciążowym i data miesiaczki.mam pracę fizyczną nie wskazana w ciąży. Każdy domyślał się podpytywał...w 7 tyg szpital więc już wiadome było. A reszta znajomych teraz już wie bo widać. W 11 tyg wystawał mi brzusio:)) pewnie do 12 tygodnia nikomu bym nie mówiła ostrożna jestem w takich sprawach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 17:03
-
U mnie na prenatalnych niby dziewczynka, a tydzień później chłopiec. Ale jakieś 9 dni roboczych poznamy prawdę z krwi.
Ja chciałabym dziewczynkę, mąż synka, więc każda informacja będzie radosna. 😁41 lat
- 2 x IUI
- 1 procedura - 1 zarodek: 3 doba, 8AA
- Badania immunologiczne - totalnie rozchwiane cytokiny - encorton
- Mutacje MTHFR a1298c, PAI 1 - włączone heparyna i acard
- 2 procedura - 2 zarodki: dwudniowe 4AB
- Szczepienia limfocytami męża w Łodzi
- 3 procedura - 1 zarodek, blastuś 5AB
7 dpt 57 😍
9 dpt 157,7
12 dpt - 485,9
15 dpt - 1764
19 dpt - 7256 😁
25 dpt - 💖 😍
-
mila_88 wrote:Dziewczyny, dzięki za odpowiedzi.
Niestety nie do każdego wózka bliźniaczego da się dokupić/ zamontować dwa adaptery, co za tym idzie dwa foteliki. Bliźniacze wózki Bebetto są tak wielkie i nieporęczne, że odpadają dla mnie w przedbiegach. W "sprytnych" wózkach bliźniaczych gondole się składają i nie zajmują wcale tak dużo miejsca.
Zrobimy sobie rundkę po sklepach w weekend i rozeznamy się "na żywo" co i jak.
Gosiczek, dowiedziałam się o ciąży na drugiej wizycie w 6t1d. Tydzień wcześniej lekarz widział tylko jeden pęcherzyk.
A pytam bo miałam robione usg 5t6d i był jeden maluszek i wielkie jajo. I sie gin śmiał ze czworaczki mogłabym mieć bo dzieć 2mm a jajo 33mm potem znajoma mi powiedziała że miała tak samo i na następnej wizycie okazało sie że bliźniaki. Ja to chyba bym sie załamałaStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
My będziemy mieć trzecia dziewczynkę.
Niestety mam też taśmę owodniowa.
Admiralka wysłałam Ci zaproszenie, mam kilka pytań. Będę wdzięczna za odpowiedź. -
U mnie rodzina wiedziała już wcześnie a teraz będę w pracy mówić jak sytuacja wygląda Tylko szefa złapać muszę 😂PCOS cykle między 31 a 37 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀