LIPCOWE MAMY 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny
mogę do was dołączyć? Teoretycznie termin na 2.07
chociaż moja lekarka powiedziała, ze na następnej wizycie powie mi dokładniej. Chwilowo leżę w szpitalu po krwawieniach i skończyłam dzisiaj 6 tydzień
mam pytanie, czy któraś wie po co podaje się Acard we wcześniej ciąży? Dzisiaj na badaniu ordynator zobaczyła serduszko, powiedziała ze wszystko ok i podamy Acard. Ale oczywiście już nie wytłumaczyła po co i dlaczego...
Monalisar lubi tę wiadomość
4.11 - szpital, plamienie, duphaston 3x2 😔 beta 9838 😍
7.11 - serduszko
-
Minisia82 no tak masz rację z tym dupkiem czy luteina.
Fooskate jestem na wątku o poronienii tam prawie każda bierze acard w ciąży i nawet przed. Mamaginekolog ma fajny artykuł. Ale mi lekarka tłumaczyła, że pomaga utrzymać ciążę. Ja też biorę acard, raz że mam nadciśnienie a dwa poronieniłam w 2016r.
Zajsonek fajnie, że ci zrobił USGWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2019, 20:26
-
Zajsonek wrote:Jak wizyta?
AMH 1,11-grudzien 2018
AMH 0,67-pazdziernik 2019
Mutacja MTHFR heterozygota
04.2019 ciąża naturalna-poronienie 7 tc.
10.2019 ciąża naturalna
21.11.2019 bije serduszko ♥️
04.07.2020 Pola jest już z Nami 3480 g 52 cm -
Nie do końca sie z tym zgadzam, bo można od razu wykluczyć ciążę pozamaciczną. Z drugiej strony, jezeli nie byloby widać pęcherzyka, bo za wcześnie, to niepotrzebnie byś się zestresowała.
Na następnej wizycie pewnie już będzie widać wszystko:)2019.11.14 dwa bijące serduszka
2019.12.27 dziewczynki;)
2020.06.18 po drugiej stronie lustra;-)
ponad 4 lata starań; 2019.02. poronienie 9tc
-
Tak,na pewno widok pęcherzyka ciążowego by mnie trochę uspokoił a tak prawie 3 tygodnie czekania.....
AMH 1,11-grudzien 2018
10.2019 ciąża naturalna
nick nieaktualnyHej, nieśmiało się witam😉
U mnie termin 1.07. Jest to ciąża po ivf. Chyba pierwszy raz piszę na fiolecie chociaż to już moja 3 ciąża. Pierwsze dwie poronienie.
W poniedziałek miałam wizytę, 5+5. Był pęcherzyk z brylantem i migające serduszko ❤️ martwi mnie jedynie kompletny brak objawów.. Kolejna wizyta 18.11Monalisar, aLunia lubią tę wiadomość
-
Misia88z wrote:Hej, nieśmiało się witam😉
U mnie termin 1.07. Jest to ciąża po ivf. Chyba pierwszy raz piszę na fiolecie chociaż to już moja 3 ciąża. Pierwsze dwie poronienie.
W poniedziałek miałam wizytę, 5+5. Był pęcherzyk z brylantem i migające serduszko ❤️ martwi mnie jedynie kompletny brak objawów.. Kolejna wizyta 18.11
Objawami się nie przejmuj
Każda z nas jest inna i inaczej przechodzi ciąże. Ja w pierwszej ciąży miałam bardzo bolące piersi mdłości itd a poroniłam w drugiej ciąży nie miałam wcale objawów dopiero około 8tc piersi zaczęły bolec. Teraz za to boli bardzo mnie głowa także reguły nie ma[*] Aniołek 9tc 04.2018
-
Witajcie mamuśki
Jestem po wizycie, dostałam masę badań faktycznie dużo tego. Dupaston 2x1 tabletka, lekarz mówił że tragedii z tym progresteronem nie ma ale nie zaszkodzi go wspomóc. W macicy widoczny pęcherzyk 4,6 mm.
19.11 następna wizyta powinno być już widać zarodek z serduszkiem 🥰Zajsonek, Aga26 lubią tę wiadomość
-
Hej.Witam wszystkich!
Jestem tu nowa. W październiku udało się ujrzeć pozytywną bete z czego bardzo się cieszę ponieważ wcześniej miałam dwa razy pod rząd puste jajo płodowe.Boje się żeby sytuacja się nie powtórzyła.Pierwsza beta w dniu spodziewanej @ (29.10- 195 mlu/ml, druga beta 31.10- 535 mlu/ml).
04.11 miałam pierwsza wizytę u ginekologa i widać była prawidłowo umiejscowiony pecherzyk a w środku pęcherzyk zoltkowy., Następna wizyta 18.11 i powinno być już widać więcej.Jak na razie z objawow mocny ból piersi i od czasu do czasu mdłości ,co już mnie martwi bo wmawiam sobie że to za słabe objawy.Trxymam się tego żeby być dobrej myśli
-
Minisia82 to super a do bety coś się odniósł?
Ja w pierwszej ciazy miałam mocne objawy, w drugiej też a poroniłam. W trzeciej dopiero po 12 tygodniu. Teraz delikatne, zresztą przy małej córce nie mam czasu na taką obserwację. Zawsze mnie odrzucało od jedzenia i musiałam pić gazowana wodę a teraz wręcz mam apetyt aż się boje, że będę słonicą😂 -
lara88 wrote:Termin według OM: 8 lipiec 2020. Pytam o listę badań bo ja coś mało ich dostałam np.nie mówiła nic zeby robić : badania na różyczkę czy HIV, hcv.Zapytam się najwyżej na następnej wizycie .
Wiem, że HIV robi się teraz i pod koniec, wiele się pozmienialo od mojej poprzedniej ciąży😊
-
aLunia nic nie mówił, trzeba czekać do kolejnego usg i wtedy będzie wszystko wiadomo, lekarz ogólnie pozytywnie nastawiony więc się tego trzymam
aLunia lubi tę wiadomość
-
Zajsonek wrote:Lara88 witaj 😊
Na kiedy masz termin wg OM to cie wpiszę na listę🥰
Moje badania:
Morfologia
Mocz
Glukoza
VDRL
CMV IgM
CMV IgG
Różyczka IgM
Różyczka IgG
Toksoplazma IgM
Toksoplazma IgG
HIV
HCV
TSH
Grupa krwi całościowo
Trochę tego jest 😂
AMH 1,11-grudzien 2018
10.2019 ciąża naturalna
nick nieaktualny