Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja dziś jak nigdy ostatnio mdłości mam cały dzień 🤢 mieli mnie cały... jak patrze jak chłopaki obiad jedzą to się uśmiecham i mam ochotę pawia puścić 🤣 siedzę z puszką fanty i udaje ze nie czuje 😝
Alunis, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
Mam podobnie. Ratują mnie zupy, które wchodzą jak złoto.
Ogólnie nie dam rady zjeść takiej porcji jak wcześniej. Może przez te wymioty i mdłości. Zjadam polowe i mam już dość. Schudłam 2 kg ale brzuszek ładnie rośnie.
W środę mam wizytę... już nie mogę się doczekać. Strasznie się stresuje czy wszystko ok
Alunis, Tabolek lubią tę wiadomość
-
Alunis wrote:Dziewczyny czy Wy tez macie problem z jedzeniem w ciąży? Mi prawie nic nie smakuje i niczym nie mogę się najeść. Kurczak mi śmierdzi, jajka też, próbowałam zjeść, skończyło się prawie reakcją zwrotną. Wędzone wędliny mi śmierdzą, nie wędzone walą świniakiem. Ogólnie ostatnio żywię się tylko rosołem z warzywami mrożonymi. Pomocy, ciagle chodzę głodna nie mogę jeść nabiału przez alergie, ale w ciąży mam na to większa tolerancje, ale mogę zjesc max 1 posiłek z samym nabiałem dziennie 🥺
Na szczęście od ok tygodnia może ciut więcej apetyt wrócił teraz boję się o swoją wagę🤣🤣🤣🤣
Ja też czuje ruchy.Moja dzidzia bardzo ruchliwa na USG cały czas się wierciła nawet lekarz zwrócił na to uwagę 👶👣Alunis, Tabolek lubią tę wiadomość
4x córka😁❤️🤪
-
Alunis wrote:Dziewczyny czy Wy tez macie problem z jedzeniem w ciąży? Mi prawie nic nie smakuje i niczym nie mogę się najeść. Kurczak mi śmierdzi, jajka też, próbowałam zjeść, skończyło się prawie reakcją zwrotną. Wędzone wędliny mi śmierdzą, nie wędzone walą świniakiem. Ogólnie ostatnio żywię się tylko rosołem z warzywami mrożonymi. Pomocy, ciagle chodzę głodna nie mogę jeść nabiału przez alergie, ale w ciąży mam na to większa tolerancje, ale mogę zjesc max 1 posiłek z samym nabiałem dziennie 🥺
Choć ostatnio jakby trochę złagodniało (mdłości) .
Aktualnie 3 kg na minusie i stoję z wagą 52 kg.
Mieso mi śmierdzi. Nabial mi totalnie odrzuciło. Nie mogę patrzeć nawet na mleko i kaszki córki - często jak mi zaśmierdzi, to wymiotuję.
Jak jest mąż w domu, to jego proszę żeby nakarmil.
Pocieszam się, że jeszcze z tydzień, dwa i powinno być lepiej. Oby..
Na dodatek mam drugi problem. Mi oprócz mdłości i wymiotów doszło jakby jakieś jelito drażliwe 😭
Często np po obiedzie muszę po prostu lecieć do toalety 😭
Nigdy tak nie miałam.. W poprzedniej ciąży też nie.
Porcje też mi zmalały, bo po prostu nie mogę zjeść tyle co zawsze.
Dramat.
Ostatnio odwiedziła mnie przyjaciółka i zapytała ( nie wiedząc, że jestem w ciąży) "chora jesteś, że tak wychudlas? Źle wyglądasz ".
Także dostałam mega komplement na wstępie 🙈
Alunis, ja jadę na kanapkach z bułeczki z ziarnami,sałaty, szynki wiejskiej, ogórka i pomidora malinowego (koniecznie polski). To mogę póki co jeść.
Miałam faze na zapiekanki i pizze, a teraz już na nie patrzeć nie mogę.Alunis lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Mi po 11tc trochę mdłości zelżały, teraz zdarzają się dalej praktycznie codziennie ale tak w okolicach południa na kilka h. Jem jako tako wszystko, mięso mielone wołowe to moje ulubione teraz, za to mam odruch wymiotny na samą myśl o kurczaku albo indyku... Głównie żywię się zupami i kanapkami/tostami.
I już jestem 3kg na plusie mimo codziennych spacerów 🙍 A jem mniej niż przed ciążą -
nick nieaktualnyCzęść dziewczyny, można do Was dołączyć? Z tego co widzę, będę najmłodsza ciążą- właśnie jestem w trakcie 12 t.c., termin mam na koniec lipca. 19.01 badania prenatalne.
Niezapominajka5, Umina88, Tabolek, Mimi2, Alunis, Zula36, Maniuś, sandrina22, misia-kasia, maggaw lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWidziałam że rozmawialiście o brzuszkach. U mnie, wiadomo, nic jeszcze niestety nie widać, ale strasznie mi przeszkadzają stare spodnie, mam wrażenie że mnie cisną. Nie wiem skąd to się bierze, skoro nie urósł jeszcze, ale albo nosze legginsy, albo w pracy normalne spodnie ale rozpięte.
-
Myślę, że możecie się cieszyć, skoro nie tyjecie a brzuchy rosną to ok 😀
Ja z kolei z tych co od początku zero mdłości, więc muszę się bardziej pilnować, mam 3 kg na plusie i wszystko mogę jeść.
Jedyny mój problem obecnie to potworne atopowe zapalenie skóry na brzuchu.. Mam już ranę na ranie z drapania i bardzo to boli, czy ma ktoś podobny problem i jaki krem wam na to działa?
Pozdrawiam was wszystkie!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2021, 20:16
35 lat
starania 2 lata
3 inseminacje - invimed -brak wyników
Kir BX
Nk 31 -encorton
Mąż - 1% 1 KLASY MSOME
HBA -68%
AMH 2,12
Histeroskopia 14 luty 2020
1 In-vitro Krótki protokół - 16 komórek pobranych, 11 dojrzalych - 8 zapłodnioych - 4 zarodki, 5doba -0 -
Vatolina, ekstra brzuszek. 🤩
U mnie też słabo z jedzeniem i widokiem niektórych potraw, najgorzej z mięsem.
Witaj Ula30, na kiedy zapisać Ci termin porodu? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ula30 wrote:28.07.2021, wg daty transferu.
Ja to najchętniej czekoladę bym jadła. Mięso niby nie odrzuca jak w poprzedniej ciąży (całe 9mcy byłam wege), ale też fazy na nie nie mam. Plus jest taki że nie mam już mdłości, chyba że głowa mnie boli. -
nick nieaktualnyAnszelika wrote:Też mam 28.07 więc najmłodsza nie jesteś 😜 prenatalne 18.01 więc dzień wcześniej.
Ja to najchętniej czekoladę bym jadła. Mięso niby nie odrzuca jak w poprzedniej ciąży (całe 9mcy byłam wege), ale też fazy na nie nie mam. Plus jest taki że nie mam już mdłości, chyba że głowa mnie boli. -
Witam Was drogie lipcóweczki 🥰
Postanowiłam i ja do Was dołączyć..
Dzisiaj zaczynam 14 tydzień ciąży🥳
Jest to moja pierwsza ciąża, długo oczekiwana. Więc jestem strasznie szczęśliwa, że się udało ❤
Termin mam na 11 lipca 😊sandrina22, Mimi2, Tabolek, Alunis, misia-kasia, maggaw lubią tę wiadomość
-
Dudziakowa25 wrote:Witam Was drogie lipcóweczki 🥰
Postanowiłam i ja do Was dołączyć..
Dzisiaj zaczynam 14 tydzień ciąży🥳
Jest to moja pierwsza ciąża, długo oczekiwana. Więc jestem strasznie szczęśliwa, że się udało ❤
Termin mam na 11 lipca 😊Dudziakowa25 lubi tę wiadomość
-
Wczoraj rano zjadlam parówki, takie z całkiem niezlym składem, i sie niestety nie przyjęło 🤦♀️ więc u mnie mięso i pochodne też odpada, żywię się twarożkiem i naleśnikami,no i pizzą, podobno po 11 tygodniu dolegliwośći miały mijać, jakos tego nie widzę
Ja też już 3 kg do przodu, trudno:)