Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Kosmo wrote:Firma ma ponad 100 pracowników, więc oby było tak jak piszecie dziewczyny. A później macierzyński+rodzicielski tak samo to działa?4x córka😁❤️🤪
-
Zula36 wrote:Tak tak samo. Dalej płaci firma. Tylko w przypadku l4 czasami jakieś końcówki były różne np w jednym miesiącu sto złoty więcej a w drugim mniej, natomiast na macierzyńskim i rodzicielskim już stała kwota.4x córka😁❤️🤪
-
StarającaSię wrote:Ja jestem od listopada nal4 .pracuje w dużej firmie kase mam tak jak wypłatę a potem oni się rozliczają z Zusem.Macierzyński to już niestety bezpośrednio ZUS wypłaca.Niewiem jak teraz ale na pierwsze pieniądze (to było 8 lat temu) czekałam prawie 2 miesiące.
Ja urodziłam w marcu 2020 i pierwszy przelew dostałam na koniec maja dopiero, a to tylko dlatego, że ciagle wydzwaniałam i im trułam. Wszystko tłumaczyli covidem. Ciekawe tylko, że jakoś jak to ktoś im się spóźni z zapłatą, to już covid nie jest wytłumaczeniem. 🤔 Znajoma, która też urodziła w marcu, dostała macierzyński dopiero w lipcu.Córeczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
Mutacja czynnika V Leiden hetero. -
Dziewczyny doradźcie mi proszę jedną rzecz. Kolejną wizytę u mojego ginekologa mam ustaloną na 5 lutego (piątek). Natomiast połówkowe badania umówione mam na 9 lutego (to będzie 19t5d). Myślicie że można tak często usg wykonywać tj. w odstępie paru dni?? Czy raczej zmienić datę połówkowych na późniejszą? Niby mój ginekolog napisał mi aby na połówkowe umówić się miedzy 18 a 20 tygodniem. A przychodnia w której będę mieć te badania dopuszcza do 22 tygodnia. Wolałabym zostawić ten termin bo wiadomo nerwówka by była dodatkowy tydzień. tylko czy można tak często usg??
-
Ja bym te połówkowe przesunęła o tydzień bo po co dzień po dniu a tak to po ponad tygodniu zobaczysz znowu dzidzie ja będę się umawiać 20+5
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
Prenatalne miałam tylko przez brzuch
Słyszałam, że dużo zależy od położenia malucha i czy jest skłonny współpracować z lekarzem 😅Kosmo lubi tę wiadomość
-
anjaa25 wrote:Dziewczyny doradźcie mi proszę jedną rzecz. Kolejną wizytę u mojego ginekologa mam ustaloną na 5 lutego (piątek). Natomiast połówkowe badania umówione mam na 9 lutego (to będzie 19t5d). Myślicie że można tak często usg wykonywać tj. w odstępie paru dni?? Czy raczej zmienić datę połówkowych na późniejszą? Niby mój ginekolog napisał mi aby na połówkowe umówić się miedzy 18 a 20 tygodniem. A przychodnia w której będę mieć te badania dopuszcza do 22 tygodnia. Wolałabym zostawić ten termin bo wiadomo nerwówka by była dodatkowy tydzień. tylko czy można tak często usg??
-
Kosmo wrote:Dziewczyny a miałyście prenatalne już przez brzuch czy dalej dopochwowo?
Mam w końcu jutro o 10:30 i jest lekki stresik, mimo że wyniki nifty mam i wiem że genetycznie wszystko ok. Już chyba człowiek nigdy nie przestanie się zamartwiać... 🤷Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
LENi wrote:Hejka, trzymam kciuki za wizyty!
Dziewczyny jakie kosmetyki używacie do smarowania brzuszka? Piersi też Smarujecie?
doradźcie, bo tyle tego na rynku, że nie wiem co kupić..
I w sumie skupiam się na udach, tyłku i brzuchu a o piersiach zdarza mi się zapomniećLENi lubi tę wiadomość
-
LENi wrote:Hejka, trzymam kciuki za wizyty!
Dziewczyny jakie kosmetyki używacie do smarowania brzuszka? Piersi też Smarujecie?
doradźcie, bo tyle tego na rynku, że nie wiem co kupić..Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Kosmo wrote:Ja dopiero zaczęłam od tego tygodnia, kupiłam sobie szczotkę do masażu ciała na sucho i zwykły olejek migdałowy do smarowania. Oba z lullalove, ale porównywałam ceny i wszędzie podobnie to wypada
I w sumie skupiam się na udach, tyłku i brzuchu a o piersiach zdarza mi się zapomnieć
To można stosować ta szczotkę w ciąży? Właśnie też się zastanawiam nad nią..