X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • LENi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    do mnie dzwonił dr, ze dostał informacje z poradni, że się pojawiły, wiec zszedł na dół i odebrał moje wyniki testu Pappa żebym nie musiała łazić po szpitalu (?!) i są prawidłowe i omówimy je na wizycie.
    fajnie, ze się zainteresował i że są prawidłowe przede wszystkim, ale chyba wolałabym je zobaczyć, wiecie jak to jest..

chociaż może pora nauczyć się cierpliwości w tym stanie, bo kiedy jak nie teraz :)

dziewczyny powodzenia na wizytach !

Ile czekałaś na wyniki? Równo 10 dni?

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2021, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leni, od 29.12. wiec dluzej. ale święta, trzech króli, urlopy.

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas wszystko w porządku. Dziewczyna ma ponad 7cm już o długie nogi, chyba po tacie bo na pewno nie po mnie 😁 Wszystko wygląda w porządku. Następna wizyta za 4tyg. Dostałam nagranie dla taty, ale średnio coś widać, bo się kręciła ciągle. No i próbowaliśmy zrobić zdjęcia w 4D ale wyszły mocno takie se 😅

Oczywiście moja pani lekarz lekko mnie zgasiła że robiłam nifty że niepotrzebnie itd 🙄 A głównie jej chyba chodziło o to że nie zrobiła u niej sanco 😁

Maniuś, martini92, anjaa25, Ana__33, shooa, Alunis, Zula36, Niezapominajka5, Tabolek, misia-kasia lubią tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Kama_86 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie. Wszystko dobrze. Na USG wszystko ładnie wygląda i nie zdecydowałam się na badanie z krwi. Z twarzy podobne do siostrzyczki :)

Kosmo, Ana__33, shooa, olimama, Maniuś, Alunis, Zula36, ❤️ Heart ❤️, Niezapominajka5, StarającaSię, Tabolek lubią tę wiadomość

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama_86 wrote:
    Już po wizycie. Wszystko dobrze. Na USG wszystko ładnie wygląda i nie zdecydowałam się na badanie z krwi. Z twarzy podobne do siostrzyczki :)
    Super wieści. Też musiałaś podpisywać papier że znasz ryzyko i świadomie rezygnujesz z testu pappa? Ja mimo zrobionego nifty musiałam coś takiego podpisać 🤷

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Alunis Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Super wieści. Też musiałaś podpisywać papier że znasz ryzyko i świadomie rezygnujesz z testu pappa? Ja mimo zrobionego nifty musiałam coś takiego podpisać 🤷
    To się zdziwiłam, mój ginekolog nawet słowem nie wspomniał o pappie, jak przyniosłam nifty, poinformował mnie tylko, ze ryzyka podane na badaniu, to ryzyka z samego usg, ale jak już mamy nifty, to nie ma o czym mówić 😀

Córeczka 13.03.2020 <3
    Jest i on 💕 24.06.2021r.
    atdcpiqv6jtb1fho.png

Mutacja czynnika V Leiden hetero.
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunis wrote:
    To się zdziwiłam, mój ginekolog nawet słowem nie wspomniał o pappie, jak przyniosłam nifty, poinformował mnie tylko, ze ryzyka podane na badaniu, to ryzyka z samego usg, ale jak już mamy nifty, to nie ma o czym mówić 😀
    O widzisz. Ja najpierw musiałam podpisać zgodę w ogóle na badanie prenatalne i tam też była osobno zgoda na pappe więc mówię że mam już wyniki nifty to moja pani doktor nie była zbyt zadowolona, że w ogóle to powinnam je zrobić po USG bo podstawą jest USG+pappa nie inaczej i teraz to jak chce to mogę pappe no ale nie muszę. No i zdecydowałam że nie widzę sensu i musiałam wypisać oświadczenie że świadoma rezygnuje 🧐🤔 Trochę jej pewnie zarobku odebrałam bo u niej mogłabym zrobić sanco i krew do papy też 😉

Alunis lubi tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się, że u Was wszystko dobrze :)
    JA się trochę stresują ta Pappa, bo w sumie lekarz mi nie mówił na prenetalnych, jakie wyszły mi ryzyka, a ja z tego wszystkiego nie spytałam. Jedynie mówił że wszystko wporzadku. Ale będzie dobrze :)

Skocze dziś do rossmana kupić jakieś kosmetyki, pora się smarować :)
    Ale powiem Wam, że dalej jestem bez sił..

l22ndf9helggnp3z.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leni ja to samo... 14tc już leci a mi nic energia nie wraca. Na myśl o sprzątaniu kuchni mi słabo, wizyty w sklepach przejął mój bo słabo mi się robiło w trakcie. 🙄

klz9mg7yyp19n25l.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, tak mi do posprzątania Jeszcze kuchnia została dzisiaj i coś nie umiem się zebrać.. Straszne, ciągle bym siedziala/leżała. Nic się nie chce, nie mam siły, energii, niech już będzie ten 2 trymestr i wróci energia...
    Właśnie nawet do sklepu nie chce się iść :p straszne. Dobrze, że mam kilka dni urlopu, ale zamiast spożytkować to się lenie..

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2021, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama_86 wrote:
    A czemu nie robiłaś badań z krwi? Jeśli mogę zapytać. Tzn ja się zastanawiałam nad Nifty/Sanco ale stwierdzilam, że nie robię bo nawet jeśli coś będzie źle to i tak nie usunę ciąży.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2021, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr wysłał mi wyniki: trisomia 21 1:353 skorygowane 1:7067, trisomia 18 1:868 skorygowane 1:17 353, trisomia 13 1:2721 skorygowane < 1:20 000. wiec wyglądają na niskie faktycznie. plus informacje o narządach, tętnie płodu, kostnieniu nosa czy ogólnie narządach.
    niestety nie mam tak rozbudowanych wyników jak wy o ryzyko przedwczesnego zatrzymania rozwoju płodu czy inne o których pisałyscie. na drugie badanie pójdę w inne miejsce zdecydowanie.

Dziewczyny z Łodzi polećcie proszę gdzie robilyscie swoje :) :)

LENi, Anszelika, Niezapominajka5, Tabolek, Kama_86 lubią tę wiadomość

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Dr wysłał mi wyniki: trisomia 21 1:353 skorygowane 1:7067, trisomia 18 1:868 skorygowane 1:17 353, trisomia 13 1:2721 skorygowane < 1:20 000. wiec wyglądają na niskie faktycznie. plus informacje o narządach, tętnie płodu, kostnieniu nosa czy ogólnie narządach.
    niestety nie mam tak rozbudowanych wyników jak wy o ryzyko przedwczesnego zatrzymania rozwoju płodu czy inne o których pisałyscie. na drugie badanie pójdę w inne miejsce zdecydowanie.

Dziewczyny z Łodzi polećcie proszę gdzie robilyscie swoje :) :)

Ja będę robiła w diasonie u dr Sobczuk z polecenia mojego gina. Dużo osób poleca kozarzewskiego z gamety i oczywiście guru czyli dudarewicz

shooa lubi tę wiadomość

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    No właśnie, tak mi do posprzątania Jeszcze kuchnia została dzisiaj i coś nie umiem się zebrać.. Straszne, ciągle bym siedziala/leżała. Nic się nie chce, nie mam siły, energii, niech już będzie ten 2 trymestr i wróci energia...
    Właśnie nawet do sklepu nie chce się iść :p straszne. Dobrze, że mam kilka dni urlopu, ale zamiast spożytkować to się lenie..
    Też mam lenia, siedzę i seriale oglądam. Powinnam pracę pisać, ale...nie chce mi się 😅

LENi lubi tę wiadomość

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt.
    Ja dzisiaj też po USG prenatalnym. Wszystko ok, a za tydzień omówienie wyników z genetykiem.

shooa, Alunis, LENi, Maniuś, Tabolek, Kama_86 lubią tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Kama_86 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze z badań musiałam wrócić do pracy. Na początku roku mamy gorący okres. Jak kończę pracę to na nic już nie mam siły,a tylko 7 godzin pracuję, bo mam przerwę na karmienie.

Co do Pappy to nie chciałam, bo wystarczyło mi, że na usg wszystko wyszło jak trzeba. Pappa to tylko statystyki. W pierwszej ciąży robiłam i tyle mi to dało, że zobaczyłam to zmniejszenie ryzyka, ale nie znaczy to, że ryzyko całkiem znika.
    Nic nie musiałam podpisywać. Ani zgody na badanie, ani rezygnacji z Pappy. Lekarz mi zaproponował, ale nie był zdziwiony ani obrażony, że nie chcę. Korekcja ryzyka wynikającego z wieku o wynik usg i tak wyszła dobrze.
    Lekarz pytał też o pierwszy poród, wagę dziecka i powiedział, że przy drugim powinno być lżej mimo, że jestem szczupła.

LENi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2021, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dzięki. Ja idę za tydzień, zobaczę co dr mi powie. Jest szansa, że w 13+4 t.c. będzie widać płeć?

• LENi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Ok, dzięki. Ja idę za tydzień, zobaczę co dr mi powie. Jest szansa, że w 13+4 t.c. będzie widać płeć?

Tak, na pewno będzie już widać płeć, chyba, że dzidzia się będzie zasłaniać :)

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2021, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super 🙂

• Aneta Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2021, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja dziś też byłam na USG prenatalnym i wszystko z dzieckiem ok,mierzy 68,9mm, serduszko biło 165, wszystkie narządy są na miejscu,przepływy prawidłowe i wszystko sprawdzone. Dzidziuś był bardzo ruchliwy , ciężko było co kolwie uchwycić na zdjęciu. Dlatego nie można było do końca dostrzec czy dziewczynka czy chłopiec,ale lekarka powiedziała że skłonna jest do chłopca że będzie. A po za tym ryzyko wad jest naprawdę małe wiec super. Tylko ryzyko porodu przedwczesnego jest 1:224. Nie wiem czy to duże czy małe,co myślicie?

Niezapominajka5, Maniuś, shooa, Alunis, Tabolek, sandrina22, Zula36, StarającaSię lubią tę wiadomość

km5stv7361vxjf9a.png
    relg8u69a26kg643.png
    34bwdzu5isdrf17x.png
‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ