Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
shooa wrote:do mnie dzwonił dr, ze dostał informacje z poradni, że się pojawiły, wiec zszedł na dół i odebrał moje wyniki testu Pappa żebym nie musiała łazić po szpitalu (?!) i są prawidłowe i omówimy je na wizycie.
fajnie, ze się zainteresował i że są prawidłowe przede wszystkim, ale chyba wolałabym je zobaczyć, wiecie jak to jest..
chociaż może pora nauczyć się cierpliwości w tym stanie, bo kiedy jak nie teraz
dziewczyny powodzenia na wizytach !
Ile czekałaś na wyniki? Równo 10 dni? -
nick nieaktualny
-
Hej, u nas wszystko w porządku. Dziewczyna ma ponad 7cm już o długie nogi, chyba po tacie bo na pewno nie po mnie 😁 Wszystko wygląda w porządku. Następna wizyta za 4tyg. Dostałam nagranie dla taty, ale średnio coś widać, bo się kręciła ciągle. No i próbowaliśmy zrobić zdjęcia w 4D ale wyszły mocno takie se 😅
Oczywiście moja pani lekarz lekko mnie zgasiła że robiłam nifty że niepotrzebnie itd 🙄 A głównie jej chyba chodziło o to że nie zrobiła u niej sanco 😁Maniuś, martini92, anjaa25, Ana__33, shooa, Alunis, Zula36, Niezapominajka5, Tabolek, misia-kasia lubią tę wiadomość
-
Już po wizycie. Wszystko dobrze. Na USG wszystko ładnie wygląda i nie zdecydowałam się na badanie z krwi. Z twarzy podobne do siostrzyczki
Kosmo, Ana__33, shooa, olimama, Maniuś, Alunis, Zula36, ❤️ Heart ❤️, Niezapominajka5, StarającaSię, Tabolek lubią tę wiadomość
-
Kama_86 wrote:Już po wizycie. Wszystko dobrze. Na USG wszystko ładnie wygląda i nie zdecydowałam się na badanie z krwi. Z twarzy podobne do siostrzyczki
-
Kosmo wrote:Super wieści. Też musiałaś podpisywać papier że znasz ryzyko i świadomie rezygnujesz z testu pappa? Ja mimo zrobionego nifty musiałam coś takiego podpisać 🤷Córeczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
Mutacja czynnika V Leiden hetero. -
Alunis wrote:To się zdziwiłam, mój ginekolog nawet słowem nie wspomniał o pappie, jak przyniosłam nifty, poinformował mnie tylko, ze ryzyka podane na badaniu, to ryzyka z samego usg, ale jak już mamy nifty, to nie ma o czym mówić 😀
Alunis lubi tę wiadomość
-
Cieszę się, że u Was wszystko dobrze
JA się trochę stresują ta Pappa, bo w sumie lekarz mi nie mówił na prenetalnych, jakie wyszły mi ryzyka, a ja z tego wszystkiego nie spytałam. Jedynie mówił że wszystko wporzadku. Ale będzie dobrze
Skocze dziś do rossmana kupić jakieś kosmetyki, pora się smarować
Ale powiem Wam, że dalej jestem bez sił.. -
No właśnie, tak mi do posprzątania Jeszcze kuchnia została dzisiaj i coś nie umiem się zebrać.. Straszne, ciągle bym siedziala/leżała. Nic się nie chce, nie mam siły, energii, niech już będzie ten 2 trymestr i wróci energia...
Właśnie nawet do sklepu nie chce się iść :p straszne. Dobrze, że mam kilka dni urlopu, ale zamiast spożytkować to się lenie.. -
nick nieaktualnyKama_86 wrote:Już po wizycie. Wszystko dobrze. Na USG wszystko ładnie wygląda i nie zdecydowałam się na badanie z krwi. Z twarzy podobne do siostrzyczki
-
nick nieaktualnyDr wysłał mi wyniki: trisomia 21 1:353 skorygowane 1:7067, trisomia 18 1:868 skorygowane 1:17 353, trisomia 13 1:2721 skorygowane < 1:20 000. wiec wyglądają na niskie faktycznie. plus informacje o narządach, tętnie płodu, kostnieniu nosa czy ogólnie narządach.
niestety nie mam tak rozbudowanych wyników jak wy o ryzyko przedwczesnego zatrzymania rozwoju płodu czy inne o których pisałyscie. na drugie badanie pójdę w inne miejsce zdecydowanie.
Dziewczyny z Łodzi polećcie proszę gdzie robilyscie swojeLENi, Anszelika, Niezapominajka5, Tabolek, Kama_86 lubią tę wiadomość
-
shooa wrote:Dr wysłał mi wyniki: trisomia 21 1:353 skorygowane 1:7067, trisomia 18 1:868 skorygowane 1:17 353, trisomia 13 1:2721 skorygowane < 1:20 000. wiec wyglądają na niskie faktycznie. plus informacje o narządach, tętnie płodu, kostnieniu nosa czy ogólnie narządach.
niestety nie mam tak rozbudowanych wyników jak wy o ryzyko przedwczesnego zatrzymania rozwoju płodu czy inne o których pisałyscie. na drugie badanie pójdę w inne miejsce zdecydowanie.
Dziewczyny z Łodzi polećcie proszę gdzie robilyscie swoje
Ja będę robiła w diasonie u dr Sobczuk z polecenia mojego gina. Dużo osób poleca kozarzewskiego z gamety i oczywiście guru czyli dudarewiczshooa lubi tę wiadomość
-
LENi wrote:No właśnie, tak mi do posprzątania Jeszcze kuchnia została dzisiaj i coś nie umiem się zebrać.. Straszne, ciągle bym siedziala/leżała. Nic się nie chce, nie mam siły, energii, niech już będzie ten 2 trymestr i wróci energia...
Właśnie nawet do sklepu nie chce się iść :p straszne. Dobrze, że mam kilka dni urlopu, ale zamiast spożytkować to się lenie..LENi lubi tę wiadomość
-
Ja jeszcze z badań musiałam wrócić do pracy. Na początku roku mamy gorący okres. Jak kończę pracę to na nic już nie mam siły,a tylko 7 godzin pracuję, bo mam przerwę na karmienie.
Co do Pappy to nie chciałam, bo wystarczyło mi, że na usg wszystko wyszło jak trzeba. Pappa to tylko statystyki. W pierwszej ciąży robiłam i tyle mi to dało, że zobaczyłam to zmniejszenie ryzyka, ale nie znaczy to, że ryzyko całkiem znika.
Nic nie musiałam podpisywać. Ani zgody na badanie, ani rezygnacji z Pappy. Lekarz mi zaproponował, ale nie był zdziwiony ani obrażony, że nie chcę. Korekcja ryzyka wynikającego z wieku o wynik usg i tak wyszła dobrze.
Lekarz pytał też o pierwszy poród, wagę dziecka i powiedział, że przy drugim powinno być lżej mimo, że jestem szczupła.LENi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny, ja dziś też byłam na USG prenatalnym i wszystko z dzieckiem ok,mierzy 68,9mm, serduszko biło 165, wszystkie narządy są na miejscu,przepływy prawidłowe i wszystko sprawdzone. Dzidziuś był bardzo ruchliwy , ciężko było co kolwie uchwycić na zdjęciu. Dlatego nie można było do końca dostrzec czy dziewczynka czy chłopiec,ale lekarka powiedziała że skłonna jest do chłopca że będzie. A po za tym ryzyko wad jest naprawdę małe wiec super. Tylko ryzyko porodu przedwczesnego jest 1:224. Nie wiem czy to duże czy małe,co myślicie?
Niezapominajka5, Maniuś, shooa, Alunis, Tabolek, sandrina22, Zula36, StarającaSię lubią tę wiadomość