Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • LENi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    do mnie dzwonił dr, ze dostał informacje z poradni, że się pojawiły, wiec zszedł na dół i odebrał moje wyniki testu Pappa żebym nie musiała łazić po szpitalu (?!) i są prawidłowe i omówimy je na wizycie.
    fajnie, ze się zainteresował i że są prawidłowe przede wszystkim, ale chyba wolałabym je zobaczyć, wiecie jak to jest..

chociaż może pora nauczyć się cierpliwości w tym stanie, bo kiedy jak nie teraz :)

dziewczyny powodzenia na wizytach !

Ile czekałaś na wyniki? Równo 10 dni?

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2021, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leni, od 29.12. wiec dluzej. ale święta, trzech króli, urlopy.

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas wszystko w porządku. Dziewczyna ma ponad 7cm już o długie nogi, chyba po tacie bo na pewno nie po mnie 😁 Wszystko wygląda w porządku. Następna wizyta za 4tyg. Dostałam nagranie dla taty, ale średnio coś widać, bo się kręciła ciągle. No i próbowaliśmy zrobić zdjęcia w 4D ale wyszły mocno takie se 😅

Oczywiście moja pani lekarz lekko mnie zgasiła że robiłam nifty że niepotrzebnie itd 🙄 A głównie jej chyba chodziło o to że nie zrobiła u niej sanco 😁

Maniuś, martini92, anjaa25, Ana__33, nick nieaktualny, Alunis, Zula36, Niezapominajka5, Tabolek, misia-kasia lubią tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Kama_86 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie. Wszystko dobrze. Na USG wszystko ładnie wygląda i nie zdecydowałam się na badanie z krwi. Z twarzy podobne do siostrzyczki :)

Kosmo, Ana__33, nick nieaktualny, olimama, Maniuś, Alunis, Zula36, ❤️ Heart ❤️, Niezapominajka5, StarającaSię, Tabolek lubią tę wiadomość

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama_86 wrote:
    Już po wizycie. Wszystko dobrze. Na USG wszystko ładnie wygląda i nie zdecydowałam się na badanie z krwi. Z twarzy podobne do siostrzyczki :)
    Super wieści. Też musiałaś podpisywać papier że znasz ryzyko i świadomie rezygnujesz z testu pappa? Ja mimo zrobionego nifty musiałam coś takiego podpisać 🤷

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Alunis Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Super wieści. Też musiałaś podpisywać papier że znasz ryzyko i świadomie rezygnujesz z testu pappa? Ja mimo zrobionego nifty musiałam coś takiego podpisać 🤷
    To się zdziwiłam, mój ginekolog nawet słowem nie wspomniał o pappie, jak przyniosłam nifty, poinformował mnie tylko, ze ryzyka podane na badaniu, to ryzyka z samego usg, ale jak już mamy nifty, to nie ma o czym mówić 😀

Córeczka 13.03.2020 <3
    Jest i on 💕 24.06.2021r.
    atdcpiqv6jtb1fho.png

Mutacja czynnika V Leiden hetero.
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunis wrote:
    To się zdziwiłam, mój ginekolog nawet słowem nie wspomniał o pappie, jak przyniosłam nifty, poinformował mnie tylko, ze ryzyka podane na badaniu, to ryzyka z samego usg, ale jak już mamy nifty, to nie ma o czym mówić 😀
    O widzisz. Ja najpierw musiałam podpisać zgodę w ogóle na badanie prenatalne i tam też była osobno zgoda na pappe więc mówię że mam już wyniki nifty to moja pani doktor nie była zbyt zadowolona, że w ogóle to powinnam je zrobić po USG bo podstawą jest USG+pappa nie inaczej i teraz to jak chce to mogę pappe no ale nie muszę. No i zdecydowałam że nie widzę sensu i musiałam wypisać oświadczenie że świadoma rezygnuje 🧐🤔 Trochę jej pewnie zarobku odebrałam bo u niej mogłabym zrobić sanco i krew do papy też 😉

Alunis lubi tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się, że u Was wszystko dobrze :)
    JA się trochę stresują ta Pappa, bo w sumie lekarz mi nie mówił na prenetalnych, jakie wyszły mi ryzyka, a ja z tego wszystkiego nie spytałam. Jedynie mówił że wszystko wporzadku. Ale będzie dobrze :)

Skocze dziś do rossmana kupić jakieś kosmetyki, pora się smarować :)
    Ale powiem Wam, że dalej jestem bez sił..

l22ndf9helggnp3z.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leni ja to samo... 14tc już leci a mi nic energia nie wraca. Na myśl o sprzątaniu kuchni mi słabo, wizyty w sklepach przejął mój bo słabo mi się robiło w trakcie. 🙄

klz9mg7yyp19n25l.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, tak mi do posprzątania Jeszcze kuchnia została dzisiaj i coś nie umiem się zebrać.. Straszne, ciągle bym siedziala/leżała. Nic się nie chce, nie mam siły, energii, niech już będzie ten 2 trymestr i wróci energia...
    Właśnie nawet do sklepu nie chce się iść :p straszne. Dobrze, że mam kilka dni urlopu, ale zamiast spożytkować to się lenie..

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2021, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama_86 wrote:
    A czemu nie robiłaś badań z krwi? Jeśli mogę zapytać. Tzn ja się zastanawiałam nad Nifty/Sanco ale stwierdzilam, że nie robię bo nawet jeśli coś będzie źle to i tak nie usunę ciąży.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2021, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr wysłał mi wyniki: trisomia 21 1:353 skorygowane 1:7067, trisomia 18 1:868 skorygowane 1:17 353, trisomia 13 1:2721 skorygowane < 1:20 000. wiec wyglądają na niskie faktycznie. plus informacje o narządach, tętnie płodu, kostnieniu nosa czy ogólnie narządach.
    niestety nie mam tak rozbudowanych wyników jak wy o ryzyko przedwczesnego zatrzymania rozwoju płodu czy inne o których pisałyscie. na drugie badanie pójdę w inne miejsce zdecydowanie.

Dziewczyny z Łodzi polećcie proszę gdzie robilyscie swoje :) :)

LENi, Anszelika, Niezapominajka5, Tabolek, Kama_86 lubią tę wiadomość

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Dr wysłał mi wyniki: trisomia 21 1:353 skorygowane 1:7067, trisomia 18 1:868 skorygowane 1:17 353, trisomia 13 1:2721 skorygowane < 1:20 000. wiec wyglądają na niskie faktycznie. plus informacje o narządach, tętnie płodu, kostnieniu nosa czy ogólnie narządach.
    niestety nie mam tak rozbudowanych wyników jak wy o ryzyko przedwczesnego zatrzymania rozwoju płodu czy inne o których pisałyscie. na drugie badanie pójdę w inne miejsce zdecydowanie.

Dziewczyny z Łodzi polećcie proszę gdzie robilyscie swoje :) :)

Ja będę robiła w diasonie u dr Sobczuk z polecenia mojego gina. Dużo osób poleca kozarzewskiego z gamety i oczywiście guru czyli dudarewicz

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    No właśnie, tak mi do posprzątania Jeszcze kuchnia została dzisiaj i coś nie umiem się zebrać.. Straszne, ciągle bym siedziala/leżała. Nic się nie chce, nie mam siły, energii, niech już będzie ten 2 trymestr i wróci energia...
    Właśnie nawet do sklepu nie chce się iść :p straszne. Dobrze, że mam kilka dni urlopu, ale zamiast spożytkować to się lenie..
    Też mam lenia, siedzę i seriale oglądam. Powinnam pracę pisać, ale...nie chce mi się 😅

LENi lubi tę wiadomość

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt.
    Ja dzisiaj też po USG prenatalnym. Wszystko ok, a za tydzień omówienie wyników z genetykiem.

nick nieaktualny, Alunis, LENi, Maniuś, Tabolek, Kama_86 lubią tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Kama_86 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze z badań musiałam wrócić do pracy. Na początku roku mamy gorący okres. Jak kończę pracę to na nic już nie mam siły,a tylko 7 godzin pracuję, bo mam przerwę na karmienie.

Co do Pappy to nie chciałam, bo wystarczyło mi, że na usg wszystko wyszło jak trzeba. Pappa to tylko statystyki. W pierwszej ciąży robiłam i tyle mi to dało, że zobaczyłam to zmniejszenie ryzyka, ale nie znaczy to, że ryzyko całkiem znika.
    Nic nie musiałam podpisywać. Ani zgody na badanie, ani rezygnacji z Pappy. Lekarz mi zaproponował, ale nie był zdziwiony ani obrażony, że nie chcę. Korekcja ryzyka wynikającego z wieku o wynik usg i tak wyszła dobrze.
    Lekarz pytał też o pierwszy poród, wagę dziecka i powiedział, że przy drugim powinno być lżej mimo, że jestem szczupła.

LENi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2021, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dzięki. Ja idę za tydzień, zobaczę co dr mi powie. Jest szansa, że w 13+4 t.c. będzie widać płeć?

• LENi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Ok, dzięki. Ja idę za tydzień, zobaczę co dr mi powie. Jest szansa, że w 13+4 t.c. będzie widać płeć?

Tak, na pewno będzie już widać płeć, chyba, że dzidzia się będzie zasłaniać :)

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2021, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super 🙂

• Aneta Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2021, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja dziś też byłam na USG prenatalnym i wszystko z dzieckiem ok,mierzy 68,9mm, serduszko biło 165, wszystkie narządy są na miejscu,przepływy prawidłowe i wszystko sprawdzone. Dzidziuś był bardzo ruchliwy , ciężko było co kolwie uchwycić na zdjęciu. Dlatego nie można było do końca dostrzec czy dziewczynka czy chłopiec,ale lekarka powiedziała że skłonna jest do chłopca że będzie. A po za tym ryzyko wad jest naprawdę małe wiec super. Tylko ryzyko porodu przedwczesnego jest 1:224. Nie wiem czy to duże czy małe,co myślicie?

Niezapominajka5, Maniuś, nick nieaktualny, Alunis, Tabolek, sandrina22, Zula36, StarającaSię lubią tę wiadomość

km5stv7361vxjf9a.png
    relg8u69a26kg643.png
    34bwdzu5isdrf17x.png
‹‹ ‹ 109 110 111 112 113 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ