Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Tęczowa wrote:Już po, z maleństwem wszystko dobrze, ale lekarz badał mnie przezpochwowo i był bardzo niedelikatny, wszystko mnie boli
-
Tęczowa wrote:Już po, z maleństwem wszystko dobrze, ale lekarz badał mnie przezpochwowo i był bardzo niedelikatny, wszystko mnie boli
Najważniejsze że z dzidzią wszystko ok.Poznałaś płeć?
4x córka😁❤️🤪
-
StarającaSię wrote:Współczuję.U mnie było słabo widać przez brzuch ale po prostu mocniej dociskał głowice do brzucha .Też nie było to przyjemne uczucie.
Najważniejsze że z dzidzią wszystko ok.Poznałaś płeć?
Nie, nie powiedział, a jakoś nie czułam się przy nim komfortowo i nie chciałam pytać. 2 lutego mam wizytę u mojej doktor, to już będzie 16+2 więc może ona mi powieWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2021, 13:44
18.06.2020 Emma [*] 26 tc
27.04.2021 Maksym Marcel [*] 29 tc -
Hej, też macie jeszcze czasem takie "ciężkie dni"? Dziś zupełna niemoc 😐
Brak sił, ból głowy, aż na wymioty się zbiera... Są dni, gdy czuje się gorzej niż w 1 trymestrze -
Ja dziś mam taki dzień kompletnie czuje niemoc, wczoraj pół dnia płakałam... a nocy obudziła mnie fasolka i od 2-4 dnie spałam- miała któraś tak ze te pierwsze ruchy nie były jakieś delikatne? Ja co prawda już 2 tyg temu czułam pierwsze ale była cisza raczej takie nieznaczne, a dziś w nocy aż podskakiwałam (muszę chyba się przyzwyczaić)
A dziś łamią mnie ręce aż po dłonie , z tylu plecy , głowa ćmi i mam tak jakby uciski Lewego jajnika co jakiś czas... wzielam sobie nospe, magnez .... i czuje jakby mi wszystko się pchało aż pod cycki. 🙄 czuje jak mnie hormony roznoszą.....Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2021, 16:16
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
Ja dzisiaj też słaby, płaczliwy dzień bo mam za tydzień wizytę u diabetologa a zapisałam się już do grupy na FB dla mam z cukrzyca i tak mi się przykro zrobiło jak czytałam te posty... Jakie to jest ciężkie ustawić dobrze dietę, a mimo to cukry szaleją, no żal mi się mamusiek zrobiło a potem mnie samej że tyle tygodni mnie to będzie czekało...
Dziewczyny a mam pytanie do was doświadczonych co noszą już spodnie ciążowe z pasem na brzuch. Bo kupiłam sobie takie, i super wygodne ale co z tym pasem robicie? Odstaje mi cały bo brzuch mam ledwo co, zawijam go na dół na spodnie na biodra ale i tak mi odstaje, więc muszę jakieś luźne swetry zakładać bo inaczej źle by to wyglądało. No i przez to że nie ma brzucha na którym te gacie mogłyby się trzymać to lecą mi niesamowicie z tyłka... Żal mi ich odkładać na za kilka tygodni czy miesięcy bo są takie wygodne ale poruszam się chwilę i co chwilę muszę je naciągać na tyłek.. 🤯😒 -
Ja jeszcze nie noszę spodni ciążowych. Raz założyłam, ale za luźne, a nie lubię chodzić i podciągać. Zawsze nosiłam naciągnięte na brzuch. W pierwszej ciąży najpierw miałam brzuch, a potem dopiero biodra się poszerzyły i spodnie przestały spadać z tyłka. Wygląda na to, że teraz też tak będzie.
Co do cukrzycy, to nie jest tak źle. Ogarniesz. Trzeba posprawdzać, co najbardziej cukier podnosi, bo u każdego może być inaczej. Np. ja nie mogłam jeść ziemniaków, a już makarony, białe pieczywo czy pizza spoko. Koleżanka że szkoły rodzenia z kolei mogła ziemniaki jeść bez problemu, a białe pieczywo nie. Ważne są też pory posiłków i ruch.Kosmo lubi tę wiadomość
-
U mnie też mimo drugiego trymestru sa takie slabe dni. Ciekawie, czy będzie w końcu lepiej.
I zaczyna mi się spinac brzuch. Nie wiem, czy to nie za wcześnie. Powinnam się martwić? -
olimama wrote:U mnie też mimo drugiego trymestru sa takie slabe dni. Ciekawie, czy będzie w końcu lepiej.
I zaczyna mi się spinac brzuch. Nie wiem, czy to nie za wcześnie. Powinnam się martwić? -
Tabolek wrote:Dziewczyny może głupie pytanie ale co to znaczy że spina Wam się brzuch? Wybaczcie ale to moja pierwsza ciąża 🙂
Robi się taki jakby twardy, jakby mięśnie się spinaly. To ogólnie praca macicy, ale lepiej żeby nie pracowała tak wcześnie. Jak się przemeczysz za bardzo to możliwe że to poczujesz. Myślę że w pierwszej ciąży wiele dziewczyn nie do końca to rozumie, w sensie wie co to to całe spinanie. Dobrze to można poczuć na końcówce ciąży. Wtedy czasem aż boli. Na to spinanie brzucha bierze się nospe i duże dawki magnezu, tylko takiego który jest lekiem, a nie suplementem. -
Tabolek wrote:Dziewczyny może głupie pytanie ale co to znaczy że spina Wam się brzuch? Wybaczcie ale to moja pierwsza ciąża 🙂
Mi się spinał od 30 tc i czułam takie jakby "stawianie się" - twardnienie brzucha, myliłam to z ruchami dziecka. Ale nie jestem pewna, czy o coś takiego chodzi.
Mimi2 wrote:Hej, też macie jeszcze czasem takie "ciężkie dni"? Dziś zupełna niemoc 😐
Brak sił, ból głowy, aż na wymioty się zbiera... Są dni, gdy czuje się gorzej niż w 1 trymestrze
Ja mam dzisiaj taką niemoc, boli mnie głowa, znów na wieczór, wczoraj było to samo. Cały dzień było ok, a teraz mnie znowu na wieczór dopadło. Na szczęście mam dziecko przesypiające noce. Gdyby nie to, to chyba bym chodziła wiecznie zmęczona i sfrustrowanaCóreczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
Mutacja czynnika V Leiden hetero. -
Powiem Wam dziewczyny że już jestem strasznie zmeczona moimi nieprzespanymi nockami. Od ponad miesiąca nie przespałam więcej niż 4 godziny 😭😭 i to z przerwami. jak nie nogi mi latają to na prawym boku źle na lewym źle na plecach źle..za chwile za gorąco ...no jakaś masakra..myślałam że nieprzespane noce będę dopiero od 3 trymestru a mnie za wskoczyło już w 1ym 😭😭 nic nie pomaga..dobrze że przynajmniej do pracy nie muszę wstawać...
Z ciekawostek dostałam od siostry detektor tętna..którego chyba nie umiem uzywac bo nie mogę znaleźć serduszka co powoduje że się jeszcze bardziej denerwuje..i jejm teraz często po dwa obiady...zjem jeden a po godzinie tak mnie zaczyna ssać w żołądku że.musze coś jeszcze zjeść ....teraz najdłuższe czekanie bo wizyta dopiero na początku lutego...pozdrawiam mamusie i trzymam kciuki za wizyty