Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Anszelika wrote:Robi się taki jakby twardy, jakby mięśnie się spinaly. To ogólnie praca macicy, ale lepiej żeby nie pracowała tak wcześnie. Jak się przemeczysz za bardzo to możliwe że to poczujesz. Myślę że w pierwszej ciąży wiele dziewczyn nie do końca to rozumie, w sensie wie co to to całe spinanie. Dobrze to można poczuć na końcówce ciąży. Wtedy czasem aż boli. Na to spinanie brzucha bierze się nospe i duże dawki magnezu, tylko takiego który jest lekiem, a nie suplementem.
Ok to mi się wydaje że coś takiego czuje jak jestem w pracy i za długo siedzę albo podniosę coś co jest dla mnie za ciężkie, wtedy mam właśnie takie uczucie twardnienia i napięcia -
Tabolek, brzuch zaczyna twardniec. Ja to odczuwam jakby cos mi go sciaskalo od góry i po bokach. Jak na niego popatrzę to robi się bardziej zarysowany kształt.
-
Wydaje mi się że to właśnie to czasem czuje, takie dość nieprzyjemne uczucie.
Ja to teraz mam najgorzej z sikaniem Dziewczyny, jestem co chwilę w toalecie 🤦♀️ a jeszcze mój lekarz kak mu powiedziałam że piję 2 litry wody dziennie mówi do mnie ze 2 litry to piją mięczaki i mam pić 3 🤦♀️🤦♀️🤦♀️chyba zamieszkam w tej toalecie 😂 i od kilku dni jak robię zastrzyk z neoparinu to zdecydowanie bardziej boli niż wcześniej no ale nic trzeba zacisnąć zęby i wytrzymać 🙂 -
anjaa25, a masz poduszkę dla kobiet w ciąży? Na bezsenność nie znam rady, ale tak przynajmniej podnosi się komfort leżenia.
Czy wszystkie wizyty odnotowałam? Posprawdzajcie.
Tabolek lubi tę wiadomość
-
Tabolek wrote:Wydaje mi się że to właśnie to czasem czuje, takie dość nieprzyjemne uczucie.
Ja to teraz mam najgorzej z sikaniem Dziewczyny, jestem co chwilę w toalecie 🤦♀️ a jeszcze mój lekarz kak mu powiedziałam że piję 2 litry wody dziennie mówi do mnie ze 2 litry to piją mięczaki i mam pić 3 🤦♀️🤦♀️🤦♀️chyba zamieszkam w tej toalecie 😂 i od kilku dni jak robię zastrzyk z neoparinu to zdecydowanie bardziej boli niż wcześniej no ale nic trzeba zacisnąć zęby i wytrzymać 🙂 -
olimama wrote:Ale te 3 litry to są płyny ogółem, nie sama woda, więc liczy się i zupa i kawa jeśli pijesz inne potrawy z zawartością wody itp., więc pewnie wyrabiasz tyle.
Jak wszystkie płyny to na pewno bo poza woda piję dużo soków i w sumie owoców też trochę jem bo mi dobrze teraz wchodzą 🙂 -
olimama wrote:
Ja mam jeszcze wizytę 22/01 u mojego gina.
Mnie niemal od tygodnia głowa boli, już nie mogę sobie dać rady. Może gin coś zaradzi, bo paracetamol na coś takiego to mogę sobie w odwłok wsadzić 🤕
Też latam do toalety ciągle, i uwaga - z drugim trymestrem zawitały do mnie mdłości.
Anszelika lubi tę wiadomość
-
sandrina22 wrote:Ja mam jeszcze wizytę 22/01 u mojego gina.
Mnie niemal od tygodnia głowa boli, już nie mogę sobie dać rady. Może gin coś zaradzi, bo paracetamol na coś takiego to mogę sobie w odwłok wsadzić 🤕
Też latam do toalety ciągle, i uwaga - z drugim trymestrem zawitały do mnie mdłości.
Pyralgina jest dozwolona do końca drugiego trymestru. Od 2016 chyba ema dopuściła, ale z tego co widzę mało który lekarz to sprawdza. -
Tabolek wrote:Jak wszystkie płyny to na pewno bo poza woda piję dużo soków i w sumie owoców też trochę jem bo mi dobrze teraz wchodzą 🙂
Ja też dużo pije. Samej wody ponad 2l plus herbata, soki, zupa... ale ja ciągle z tym ciśnieniem walczę. Mój gin się pewnie będzie na szpital upierał 🙄 nie wiem czy jest sens. Mam ciągle 130/80 do 140/90. Chyba że się wkurzę... -
Anszelika wrote:Ja też dużo pije. Samej wody ponad 2l plus herbata, soki, zupa... ale ja ciągle z tym ciśnieniem walczę. Mój gin się pewnie będzie na szpital upierał 🙄 nie wiem czy jest sens. Mam ciągle 130/80 do 140/90. Chyba że się wkurzę...
Hmmm mnie jak mierzą to też często mam 130/80 około i nic nie mówią że to źle, na ostatniej wizycie pierwszy raz miałam mniej 121/76 -
Ja już też po wizycie.
Wszystko ok. Obliczył ciąże na starsza. Termin wychodzi mu na 16 lipca
Długość 7,7 cm
Płeć nadal nieznanaolimama, anjaa25, Tabolek, jusci, sandrina22, Kosmo, Zula36, Niezapominajka5, Maniuś, StarającaSię, Kama_86 lubią tę wiadomość
-
olimama wrote:anjaa25, a masz poduszkę dla kobiet w ciąży? Na bezsenność nie znam rady, ale tak przynajmniej podnosi się komfort leżenia.
Ja mam 21 stycznia wizytę u mojego gina A 22.02 połówkowe 😊 -
Ja tez dostałam dziś opis wyników Pappy. Wszystko ok ale już tak się tym nie przejęłam skoro wcześniej dostałam wynik Nifty. Ja swojemu lekarzowi nie powiem że robiłam Nifty bo reakcja może być podobna jak u Kosmo. Lekarz mnie namawiał na coś innego oczywiście u niego w gabinecie, tak że wiadomo o co chodzi
Dla mnie najgorsza pora jest tak od 18 do 21. Żołądkowo nie wiem czy jestem głodna czy najedzona ale jest mi nie dobrze. Do tego mam taki właśnie twardy i ciężki brzuch. Zazwyczaj jak usypiam córkę albo robi to mąż i sobie tak poleżę to zaczynam się lepiej czuć.
No i chyba czas umówić usg połówkowe, sporo z Was zna już termin.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2021, 23:52
-
Zula36 wrote:Niezapominajka, ja biorę asmag 3x2. Dr twierdzi, ze to i tak nie jest dużo.
Też mój dr bardzo polecał asmag, ale na mnie chyba on średnio działał 🤔Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
michasia-K wrote:Mnie się spina od 10 tc, teraz już mocno odczuwalne i widoczne. W pierwszej ciąży tez tak miałam.
Jak przebiegła końcówka ciąży i jak wyglądała sprawa z szyjką?Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
anjaa25 wrote:Powiem Wam dziewczyny że już jestem strasznie zmeczona moimi nieprzespanymi nockami. Od ponad miesiąca nie przespałam więcej niż 4 godziny 😭😭 i to z przerwami. jak nie nogi mi latają to na prawym boku źle na lewym źle na plecach źle..za chwile za gorąco ...no jakaś masakra..myślałam że nieprzespane noce będę dopiero od 3 trymestru a mnie za wskoczyło już w 1ym 😭😭 nic nie pomaga..dobrze że przynajmniej do pracy nie muszę wstawać...
Z ciekawostek dostałam od siostry detektor tętna..którego chyba nie umiem uzywac bo nie mogę znaleźć serduszka co powoduje że się jeszcze bardziej denerwuje..i jejm teraz często po dwa obiady...zjem jeden a po godzinie tak mnie zaczyna ssać w żołądku że.musze coś jeszcze zjeść ....teraz najdłuższe czekanie bo wizyta dopiero na początku lutego...pozdrawiam mamusie i trzymam kciuki za wizytyTyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝