Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
misia-kasia wrote:Ja tez dostałam dziś opis wyników Pappy. Wszystko ok ale już tak się tym nie przejęłam skoro wcześniej dostałam wynik Nifty. Ja swojemu lekarzowi nie powiem że robiłam Nifty bo reakcja może być podobna jak u Kosmo. Lekarz mnie namawiał na coś innego oczywiście u niego w gabinecie, tak że wiadomo o co chodzi
Wrzuć wyniki, zobaczymy co Ci tam naskrobali
Anszelika, a pijesz kawę?
Ostatnio lekarz mówił, że jak będzie się utrzymywać podwyższone ciśnienie, to Cię wyśle?
Chyba do 140 jest jeszcze spoko 🤔Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
misia-kasia wrote:Ja tez dostałam dziś opis wyników Pappy. Wszystko ok ale już tak się tym nie przejęłam skoro wcześniej dostałam wynik Nifty. Ja swojemu lekarzowi nie powiem że robiłam Nifty bo reakcja może być podobna jak u Kosmo. Lekarz mnie namawiał na coś innego oczywiście u niego w gabinecie, tak że wiadomo o co chodzi
Dla mnie najgorsza pora jest tak od 18 do 21. Żołądkowo nie wiem czy jestem głodna czy najedzona ale jest mi nie dobrze. Do tego mam taki właśnie twardy i ciężki brzuch. Zazwyczaj jak usypiam córkę albo robi to mąż i sobie tak poleżę to zaczynam się lepiej czuć.
No i chyba czas umówić usg połówkowe, sporo z Was zna już termin.
Cześć, przepraszam, ze Wam się wcinam w wątek, ale przeczytałam, ze robiłaś nifty. Możesz napisać z jakiej firmy korzystałaś, z jakiej strony? Ile czasu czekałaś na wynik? Czy potem dzwonił do Ciebie lekarz i omawiał wynik? Jak to wyglada? Będę wdzięczna na informacje. Znalazlam na TestDNA badanie za 2400 zł- nifty pro.
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
Hej dziewczyny wczoraj z racji skierowania byłam na krzywej końcówka 14 tc
Oczywiście ledwo wytrzymałam a po ostatnim pobraniu było 🤮
Cały dzien czułam się jak wrak nic mi nie smakowało miałam mdłości i bolał żołądek
Czy któraś z was zna się na tych wynikach ?
Bądź miała podobne ? Szczerze to wiem tylko tyle ze na czczo jest przekroczona o 1 jednostkę bo to wychodzi 93 mg/dl
Ale martwi mnie jeszcze 1 h ze tak spadło 😞
Noi czy będę w tym gronie cukrzyków ze względu na wynik na czczo ?
https://zapodaj.net/17cb12112ba20.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2021, 08:38
-
olimama wrote:Przekroczenie jednego wyniku wystarcza do rozpoznania cukrzycy ciazowej. Najpewniej dostaniesz skierowanie do diabetologa. Niewiele przekraczasz, więc może uda Ci się wyregulowac dietą. Istotny jest ostatni posiłek przed snem. Ale z doświadczenia powiem, ze nie ma łatwo z tymi cukrami na czczo. U mnie też tylko ta wartość przekracza. Narazie nie dostałam insuliny, mam stosować dietę. Ale zauważyłam, że u mnie nie tyle jedzenie, co długość i jakość snu wpływa na poranny pomiar. Za tydzień idę na kontrolę, zobaczymy co wyniknie.
I jak wyglada u Ciebie ten ostatni posiłek ? Ogólnie musisz trzymać się bardzo rygorystycznie diety cały dzień ? Mnie martwi ze w 1 godzinie nie rośnie glukoza a spada -
Zula36 wrote:U mnie brak przespanej nocy w całości trwa od 3 lat od poprzedniej ciąży. Rozmawiałam z lekarzem odnośnie bezsenności i np na melatoninę nie dał zgody, bo choć naturalna to nie ma badań na kobietach. Pozwolił wypis melisę ale szczerze to trochę się boję i na kupnie się skończyło.
Ja piję 2-3 razy dziennie melisę, lubię i mnie trochę wycisza. Inaczej bym pewnie kogoś udusiła 🙄 -
Niezapominajka5 wrote:Wrzuć wyniki, zobaczymy co Ci tam naskrobali
Anszelika, a pijesz kawę?
Ostatnio lekarz mówił, że jak będzie się utrzymywać podwyższone ciśnienie, to Cię wyśle?
Chyba do 140 jest jeszcze spoko 🤔
Nie pije, bo mnie odrzucało od początku ciąży i jakoś nie mam ochoty. A dziwne bo piłam po 4 dziennie. W pierwszej ciąży dwie to tak normalnie... Teraz czasem inke sobie zrobię albo kakao 😳 -
maggaw wrote:Na czczo 5,14 mmol/l
Po godzinie 4,13 mmol/l
Po dwóch 4,53 mmol/l
Wg mnie przejdzie ok. Ja bym się zastanawiała tym drugim, no mi to na hiperinsulinemie wygląda. Masz duży wyrzut insuliny, która gwałtownie obniża cukier, dlatego się tak źle czułas. Powinnaś jeść kolację tak na godzinę przed spaniem, jakies jedzenie z niskim indeksem glikemicznym...maggaw lubi tę wiadomość
-
Ja dziś od rana mam mega zgagę i od wczoraj wysypało mnie w takie syfki (gębą,plecy, drkold) jak u nastolatki 🙈.I chyba mnie coś bierze bo kaszkę,kicham ,nos zatkany i głowa mnie zaczyna boleć.Będxie kuracja miodem cytryną i czosnkiem.🤔
4x córka😁❤️🤪
-
ina-1409 wrote:Cześć, przepraszam, ze Wam się wcinam w wątek, ale przeczytałam, ze robiłaś nifty. Możesz napisać z jakiej firmy korzystałaś, z jakiej strony? Ile czasu czekałaś na wynik? Czy potem dzwonił do Ciebie lekarz i omawiał wynik? Jak to wyglada? Będę wdzięczna na informacje. Znalazlam na TestDNA badanie za 2400 zł- nifty pro.
Niezapominajka moje ryzyka z usg i Pappa:
Trisomia 21: 1:1829
Trisomia 18: 1:15471
Trisomia 13: < 1:20000
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
olimama wrote:Dziewczyny lista uzupełniona, jeśli są jakieś braki lub błędy to pisać.
Coś zmienić, dodać?
Odnośnie poduszki ja mam C, w poprzedniej ciąży byłam z niej mega zadowolona. Pozwala utrzymać się wygodnie na boku, podtrzymuje brzuch i biodro nie boli. Ale do karmienia się nie sprawdzila, jest za duza, wygodniej było mi podeprzeć rękę zwyklymi poduszkami.olimama, Maniuś, Tabolek lubią tę wiadomość
-
Ja też wieczorem mam spory i twardy brzuch, a rano prawie nic nie widać, juz zaczynam się martwić, bo Wy macie już takie brzuszki widoczne.
Chyba spróbuję dziś poszukać tętna detektorem, mam nadzieję, że wszystko jest ok.
Ja znowu wczoraj ciśnienie 107/60, boje się, że za niskie też niedobrze, 19 stycznia mam prenatalne, trzymajcie kciuki -
Ana__33 wrote:Ja też wieczorem mam spory i twardy brzuch, a rano prawie nic nie widać, juz zaczynam się martwić, bo Wy macie już takie brzuszki widoczne.
Chyba spróbuję dziś poszukać tętna detektorem, mam nadzieję, że wszystko jest ok.
Ja znowu wczoraj ciśnienie 107/60, boje się, że za niskie też niedobrze, 19 stycznia mam prenatalne, trzymajcie kciuki
Nie martw się wyglądem brzuszka, my chyba mamy najpóźniej termin, więc brzuszek jeszcze mały, u mnie też w ciągu dnia mały, wieczorem się pokazuje
JA mam wizytę u gina 19.01
Powodzenia!