X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    Ja tez dostałam dziś opis wyników Pappy. Wszystko ok ale już tak się tym nie przejęłam skoro wcześniej dostałam wynik Nifty. Ja swojemu lekarzowi nie powiem że robiłam Nifty bo reakcja może być podobna jak u Kosmo. Lekarz mnie namawiał na coś innego oczywiście u niego w gabinecie, tak że wiadomo o co chodzi ;)

Wrzuć wyniki, zobaczymy co Ci tam naskrobali :)

Anszelika, a pijesz kawę?
    Ostatnio lekarz mówił, że jak będzie się utrzymywać podwyższone ciśnienie, to Cię wyśle?
    Chyba do 140 jest jeszcze spoko 🤔

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • ina-1409 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    Ja tez dostałam dziś opis wyników Pappy. Wszystko ok ale już tak się tym nie przejęłam skoro wcześniej dostałam wynik Nifty. Ja swojemu lekarzowi nie powiem że robiłam Nifty bo reakcja może być podobna jak u Kosmo. Lekarz mnie namawiał na coś innego oczywiście u niego w gabinecie, tak że wiadomo o co chodzi ;)

Dla mnie najgorsza pora jest tak od 18 do 21. Żołądkowo nie wiem czy jestem głodna czy najedzona ale jest mi nie dobrze. Do tego mam taki właśnie twardy i ciężki brzuch. Zazwyczaj jak usypiam córkę albo robi to mąż i sobie tak poleżę to zaczynam się lepiej czuć.

No i chyba czas umówić usg połówkowe, sporo z Was zna już termin.

Cześć, przepraszam, ze Wam się wcinam w wątek, ale przeczytałam, ze robiłaś nifty. Możesz napisać z jakiej firmy korzystałaś, z jakiej strony? Ile czasu czekałaś na wynik? Czy potem dzwonił do Ciebie lekarz i omawiał wynik? Jak to wyglada? Będę wdzięczna na informacje. Znalazlam na TestDNA badanie za 2400 zł- nifty pro.

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • maggaw Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2021, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wczoraj z racji skierowania byłam na krzywej końcówka 14 tc
    Oczywiście ledwo wytrzymałam a po ostatnim pobraniu było 🤮
    Cały dzien czułam się jak wrak nic mi nie smakowało miałam mdłości i bolał żołądek
    Czy któraś z was zna się na tych wynikach ?
    Bądź miała podobne ? Szczerze to wiem tylko tyle ze na czczo jest przekroczona o 1 jednostkę bo to wychodzi 93 mg/dl
    Ale martwi mnie jeszcze 1 h ze tak spadło 😞
    Noi czy będę w tym gronie cukrzyków ze względu na wynik na czczo ?

https://zapodaj.net/17cb12112ba20.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2021, 08:38

• maggaw Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2021, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <a href=https://zapodaj.net/17cb12112ba20.jpg.html>C9CB42BE-C5F5-4072-A11C-FF106C7B191E.jpeg</a>

• Tabolek Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggaw wrote:
    <a href=https://zapodaj.net/17cb12112ba20.jpg.html>C9CB42BE-C5F5-4072-A11C-FF106C7B191E.jpeg</a>

Maggaw nie otwierają mi się te linki i nie mogę zobaczyć a ja dopiero co też miałam to porównamy

zem3mg7ythr95x2e.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tabolek wrote:
    Hmmm mnie jak mierzą to też często mam 130/80 około i nic nie mówią że to źle, na ostatniej wizycie pierwszy raz miałam mniej 121/76

Na pierwszej wizycie miałam 171/100... Ale.ja się strasznie denerwuje w gabinecie

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • maggaw Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2021, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na czczo 5,14 mmol/l
    Po godzinie 4,13 mmol/l
    Po dwóch 4,53 mmol/l

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina22 wrote:
    O wow serio? Muszę zgłębić temat, bo wiem że w drugim trym można też ibuprofen.

A widzisz, o ibuprofenie nie słyszałam. Wg mnie był zakazany, bo przenika do łożyska. Ale nie sprawdzałam, poszukam info.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • maggaw Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olimama wrote:
    Przekroczenie jednego wyniku wystarcza do rozpoznania cukrzycy ciazowej. Najpewniej dostaniesz skierowanie do diabetologa. Niewiele przekraczasz, więc może uda Ci się wyregulowac dietą. Istotny jest ostatni posiłek przed snem. Ale z doświadczenia powiem, ze nie ma łatwo z tymi cukrami na czczo. U mnie też tylko ta wartość przekracza. Narazie nie dostałam insuliny, mam stosować dietę. Ale zauważyłam, że u mnie nie tyle jedzenie, co długość i jakość snu wpływa na poranny pomiar. Za tydzień idę na kontrolę, zobaczymy co wyniknie.

I jak wyglada u Ciebie ten ostatni posiłek ? Ogólnie musisz trzymać się bardzo rygorystycznie diety cały dzień ? Mnie martwi ze w 1 godzinie nie rośnie glukoza a spada

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zula36 wrote:
    U mnie brak przespanej nocy w całości trwa od 3 lat od poprzedniej ciąży. Rozmawiałam z lekarzem odnośnie bezsenności i np na melatoninę nie dał zgody, bo choć naturalna to nie ma badań na kobietach. Pozwolił wypis melisę ale szczerze to trochę się boję i na kupnie się skończyło.

Ja piję 2-3 razy dziennie melisę, lubię i mnie trochę wycisza. Inaczej bym pewnie kogoś udusiła 🙄

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    A jak z porodem? Wszystko o czasie?
    Jak przebiegła końcówka ciąży i jak wyglądała sprawa z szyjką? :)
    Trzymała do samego końca, urodziłam punkt w terminie.

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Wrzuć wyniki, zobaczymy co Ci tam naskrobali :)

Anszelika, a pijesz kawę?
    Ostatnio lekarz mówił, że jak będzie się utrzymywać podwyższone ciśnienie, to Cię wyśle?
    Chyba do 140 jest jeszcze spoko 🤔

Nie pije, bo mnie odrzucało od początku ciąży i jakoś nie mam ochoty. A dziwne bo piłam po 4 dziennie. W pierwszej ciąży dwie to tak normalnie... Teraz czasem inke sobie zrobię albo kakao 😳

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggaw wrote:
    Na czczo 5,14 mmol/l
    Po godzinie 4,13 mmol/l
    Po dwóch 4,53 mmol/l

Wg mnie przejdzie ok. Ja bym się zastanawiała tym drugim, no mi to na hiperinsulinemie wygląda. Masz duży wyrzut insuliny, która gwałtownie obniża cukier, dlatego się tak źle czułas. Powinnaś jeść kolację tak na godzinę przed spaniem, jakies jedzenie z niskim indeksem glikemicznym...

maggaw lubi tę wiadomość

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś od rana mam mega zgagę i od wczoraj wysypało mnie w takie syfki (gębą,plecy, drkold) jak u nastolatki 🙈.I chyba mnie coś bierze bo kaszkę,kicham ,nos zatkany i głowa mnie zaczyna boleć.Będxie kuracja miodem cytryną i czosnkiem.🤔

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ina-1409 wrote:
    Cześć, przepraszam, ze Wam się wcinam w wątek, ale przeczytałam, ze robiłaś nifty. Możesz napisać z jakiej firmy korzystałaś, z jakiej strony? Ile czasu czekałaś na wynik? Czy potem dzwonił do Ciebie lekarz i omawiał wynik? Jak to wyglada? Będę wdzięczna na informacje. Znalazlam na TestDNA badanie za 2400 zł- nifty pro.
    Ja robiłam badanie w tej samej prywatnej przychodni co 3 lata temu w poprzedniej ciąży. Zapłaciłam 2200zl na Nifty pro. Musiałam wypełnić ankietę po polsku i angielsku, plus podać numer dowodu skoro chciałam ubezpieczyć wynik. Krew oddałam 30.12, wynik był 05.01 czyli bardzo szybko mimo ze mówili mi ze do 10 dni roboczych. Akurat w tej przychodni sami drukują wynik i trzeba po niego jechać. Lekarz nie omawiał ze mną tego wyniku bo tam na kartce poza jakimiś danymi jest jasne napisane czy wynik jest prawidłowy czy ryzyka są niskie itp.

Niezapominajka moje ryzyka z usg i Pappa:
    Trisomia 21: 1:1829
    Trisomia 18: 1:15471
    Trisomia 13: < 1:20000

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tabolek wrote:
    Dziewczyny może głupie pytanie ale co to znaczy że spina Wam się brzuch? Wybaczcie ale to moja pierwsza ciąża 🙂
    Jak będę w domu, a mi się zacznie spinać to zrobię fotę i pokaże 😊

Tabolek lubi tę wiadomość

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• Sylwunia82 Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2021, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olimama wrote:
    Dziewczyny lista uzupełniona, jeśli są jakieś braki lub błędy to pisać.
    Coś zmienić, dodać?

Odnośnie poduszki ja mam C, w poprzedniej ciąży byłam z niej mega zadowolona. Pozwala utrzymać się wygodnie na boku, podtrzymuje brzuch i biodro nie boli. Ale do karmienia się nie sprawdzila, jest za duza, wygodniej było mi podeprzeć rękę zwyklymi poduszkami.
    Proszę o zmianę terminu porodu na 16 lipca. Dziewczyny dawno się nie odzywałam, ale to przez uporczywy mdłości i wymioty, a w dodatku hasło mi się zapomniało i nie mogłam przez tel pisać. Ja już po prenatalnych 12 stycznia byłam. Z usg wszystko w normie, czekam jeszcze na wyniki krwi z Pappa ale pewnie wyjdą słabe ze względu na wiek. U mnie najprawdopodobniej będzie synek. U mnie młody przeskoczył z terminem bo wg OM powinno być na prenatalnych 12+3,a z usg wyszło, że już 13+4. Także fuksem się zmieściłam z badaniem w terminie. Tydz później i już by pomiarów nie zrobili.

olimama, Maniuś, Tabolek lubią tę wiadomość

• Ana__33 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2021, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wieczorem mam spory i twardy brzuch, a rano prawie nic nie widać, juz zaczynam się martwić, bo Wy macie już takie brzuszki widoczne.
    Chyba spróbuję dziś poszukać tętna detektorem, mam nadzieję, że wszystko jest ok.

Ja znowu wczoraj ciśnienie 107/60, boje się, że za niskie też niedobrze, 19 stycznia mam prenatalne, trzymajcie kciuki :)

Starania od 2014
    Mój mały cud.

iv092n0ap1ckjnkp.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana__33 wrote:
    Ja też wieczorem mam spory i twardy brzuch, a rano prawie nic nie widać, juz zaczynam się martwić, bo Wy macie już takie brzuszki widoczne.
    Chyba spróbuję dziś poszukać tętna detektorem, mam nadzieję, że wszystko jest ok.

Ja znowu wczoraj ciśnienie 107/60, boje się, że za niskie też niedobrze, 19 stycznia mam prenatalne, trzymajcie kciuki :)

Nie martw się wyglądem brzuszka, my chyba mamy najpóźniej termin, więc brzuszek jeszcze mały, u mnie też w ciągu dnia mały, wieczorem się pokazuje :)
    JA mam wizytę u gina 19.01
    Powodzenia! :)

l22ndf9helggnp3z.png
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, u mnie brzuszek wywala tez tylko wieczorem, w dzień nic prawie nie widać:) spokojnie jeszcze będziemy się toczyć ;)

Ja wizytuje jutro o 11.20 🥰

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ