Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Niezapominajka5 wrote:Alunis, a jak to było u Was?
Chcieliscie bobasa rok po roku? Zaczęliście się tak szybko starać, czy tak wyszło? 😁
Szybko Ci okres wrócił po porodzie?
Pytam, bo ja dla przykładu, pierwy okres miałam dopiero po 13-14 miesiącach od porodu 🙃
Jakby to ująć. Zawiodła mechaniczna metoda antykoncepcji. 😅 Ja krótko karmiłam przez ciagle zapalenia piersi i po 4 msc od porodu dostałam okres. Potem już nie dostałam 😀 Nie zorientowałabym się, że jestem w ciąży gdyby nie fakt, że byłam na usg blizny i ginekolog powiedział, ze jestem przed miesiączką. Minął tydzień i nic, wiec zrobiłam test i zobaczyłam dwie kreski. Zdziwiłam się 😀
Vatolina piękny brzuszek, u mnie jeszcze nic nie widać 🤭
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2021, 16:59
Niezapominajka5, olimama, Tabolek lubią tę wiadomość
Córeczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
Mutacja czynnika V Leiden hetero. -
Niezapominajka tak apropo miesiączki po porodzie, ja poprzednio dostałam pierwszy okres po 8 tygodniach od porodu mimo że karmiłam. No i w sumie przez 10 miesięcy gdy ciagle karmiłam, miałam regularny okres jak przed ciąża
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
misia-kasia wrote:Niezapominajka tak apropo miesiączki po porodzie, ja poprzednio dostałam pierwszy okres po 8 tygodniach od porodu mimo że karmiłam. No i w sumie przez 10 miesięcy gdy ciagle karmiłam, miałam regularny okres jak przed ciąża
-
Czy to możliwe żebym czuła już ruchy?
Mogę się założyć, że to jest to, ale czy nie za wcześnie? 😉 -
Alunis wrote:Jakby to ująć. Zawiodła mechaniczna metoda antykoncepcji. 😅 Ja krótko karmiłam przez ciagle zapalenia piersi i po 4 msc od porodu dostałam okres. Potem już nie dostałam 😀 Nie zorientowałabym się, że jestem w ciąży gdyby nie fakt, że byłam na usg blizny i ginekolog powiedział, ze jestem przed miesiączką. Minął tydzień i nic, wiec zrobiłam test i zobaczyłam dwie kreski. Zdziwiłam się 😀
Vatolina piękny brzuszek, u mnie jeszcze nic nie widać 🤭
To tak jak u mnie- dowiedziałam się jak przez ponad tydzień mdłości nie dawały mi żyć 😂
Rodzina wmawiała mi, że to pewnie objawy covida (rodzice wtedy przechodzili) 🙈
A że miał to być dopiero drugi okres po porodzie, to to że się spóźniał, uznałam za normę
I kto by pomyślał, że pierwszą ciążę zaszłam dopiero po 4 ivf 🙃 jak zobaczyłam 2 kreski, to jakbym wygrała w lotto 😁Alunis, Maniuś, Tabolek lubią tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Mimi2 wrote:Czy to możliwe żebym czuła już ruchy?
Mogę się założyć, że to jest to, ale czy nie za wcześnie? 😉
A kogo się spodziewasz? Podobno chłopców można wyczuc wcześniej. Nie wiem na ile to prawda, a na ile zabobon
Ładne macie te brzuszki
Mój jeszcze mały. Ale w pierwszej ciąży też tak było.
Misia-kasia organizm dawał Ci znaki, że jesteś już gotowa na 2 bobo 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2021, 21:05
Mimi2, misia-kasia lubią tę wiadomość
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka5 wrote:Fajna historia 😁
To tak jak u mnie- dowiedziałam się jak przez ponad tydzień mdłości nie dawały mi żyć 😂
Rodzina wmawiała mi, że to pewnie objawy covida (rodzice wtedy przechodzili) 🙈
A że miał to być dopiero drugi okres po porodzie, to to że się spóźniał, uznałam za normę
I kto by pomyślał, że pierwszą ciążę zaszłam dopiero po 4 ivf 🙃 jak zobaczyłam 2 kreski, to jakbym wygrała w lotto 😁
O, to tym bardziej gratuluję! Słyszałam, że czasem po pierwszej ciąży potrafi się coś w organizmie odblokować. Coś w tym jest, bo o pierwsze dziecko staraliśmy się 2 lata, wiec nie sądziłam, że od tego jednego razu od razu zajdę w ciąże. A jednak. 😀
Mimi2 jeśli dzieciątko jest bardzo ruchliwe, to jest to możliwe już na tym etapie. 😊Niezapominajka5, Mimi2 lubią tę wiadomość
Córeczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
jusci wrote:Wam się po porodach odblokowalo, a u mnie zablokowało. Także różne są sytuacje 😉
jusci, Alunis lubią tę wiadomość
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Alunis wrote:O, to tym bardziej gratuluję! Słyszałam, że czasem po pierwszej ciąży potrafi się coś w organizmie odblokować. Coś w tym jest, bo o pierwsze dziecko staraliśmy się 2 lata, wiec nie sądziłam, że od tego jednego razu od razu zajdę w ciąże. A jednak. 😀
Mimi2 jeśli dzieciątko jest bardzo ruchliwe, to jest to możliwe już na tym etapie. 😊
My też o pierwsze.dwa lata starań, a teraz w drugim cyklu, który osobiście na straty spisałam, bo coś nam nie po drodze było do tenteges.Niezapominajka5, Alunis lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy Wy tez macie problem z jedzeniem w ciąży? Mi prawie nic nie smakuje i niczym nie mogę się najeść. Kurczak mi śmierdzi, jajka też, próbowałam zjeść, skończyło się prawie reakcją zwrotną. Wędzone wędliny mi śmierdzą, nie wędzone walą świniakiem. Ogólnie ostatnio żywię się tylko rosołem z warzywami mrożonymi. Pomocy, ciagle chodzę głodna nie mogę jeść nabiału przez alergie, ale w ciąży mam na to większa tolerancje, ale mogę zjesc max 1 posiłek z samym nabiałem dziennie 🥺
Córeczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
Alunis a strączki, tofu, naleśniki ze szpinakiem, makaron z sosami warzywnymi, warzywa na patelnię, jakieś placki typu ziemniaczane czy z cukini?
Ja niestety też mam odrzut do mięsa i najchętniej bym się właśnie żywiła naleśnikami i makaronem, a przez cukrzycę nie mogę.
-
sandrina22 wrote:Alunis a strączki, tofu, naleśniki ze szpinakiem, makaron z sosami warzywnymi, warzywa na patelnię, jakieś placki typu ziemniaczane czy z cukini?
Ja niestety też mam odrzut do mięsa i najchętniej bym się właśnie żywiła naleśnikami i makaronem, a przez cukrzycę nie mogę.
Współczuję, a jakieś zupy Ci podchodzą? Ja jem czasem z płatkami ryżowymi, chociaż zapycha na jakiś czas brzuch. 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2021, 13:01
Córeczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
Ja też mam problemy z obiadami , mam na coś ochotę a nic mi nie smakuje 🙄 jedyne co to śniadanka mi wchodzą , czy to śledzie, twarożek, mozzarella, kaszaneczka , tosty , naleśniki 😁 No i dużo surowych warzyw. To jedyne czym się żywię , potem mogę już tylko chrupki jeść nic mnie nie satysfakcjonuje 😏 Aha No i jabłka , pomarańcze i te soki z kranikiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2021, 13:10
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
Niezapominajka5 wrote:Myślę, że tak Ja już czułam, ale teraz już 2 dzień totalnej ciszy.
A kogo się spodziewasz? Podobno chłopców można wyczuc wcześniej. Nie wiem na ile to prawda, a na ile zabobon
Cieszę się, że kluska daje o sobie znać- od razu spokojniej -
Mimi2 wrote:Jeszcze nie wiem, się okaże czy jest w tym ziarno prawdy czy też nie
Cieszę się, że kluska daje o sobie znać- od razu spokojniej
Ale zazdroszczę, w pierwszej ciąży jak miałam usg, to leżało sobie nieruchomo dziecko i tylko było widać na kolorowo bijące serce. Musiałam na badaniach podskakiwać, bujać się na boki, to tylko tak sobie dziecko leciało zgodnie z grawitacją. W zaawansowanej ciąży moje koleżanki miały pokopane żebra, brzuchy im się ruszały, liczyły ruchy dzieci, a ja tylko musiałam detektorem tętna sprawdzać, czy dziecko żyje, ruchy tez poczułam bardzo późno, mam wrażenie, że mała się tylko przekręcała z jednego boczku na drugi i czasem coś tam się ruszyła.Córeczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
Po prostu spokojne dziecko
Już od małego mają swoje upodobania do ruchu.Moze ten maluszek będzie bardziej rozbrykany;) Mój już ma adhd chyba 😅
Ale pewnie czuję tak szybko że względu na masę ciała i łożysko z tyłu, więc nic nie tłumi
Dziś już też czułam malucha 😍Alunis, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
-
Mimi2 wrote:Po prostu spokojne dziecko
Już od małego mają swoje upodobania do ruchu.Moze ten maluszek będzie bardziej rozbrykany;) Mój już ma adhd chyba 😅
Ale pewnie czuję tak szybko że względu na masę ciała i łożysko z tyłu, więc nic nie tłumi
Dziś już też czułam malucha 😍
Ale fajnie 🙂 ❤️ ja czekam z niecierpliwością ale mam łożysko z przodu i lekarz powiedział że długo mogę nie czuć