X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Tabolek Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olimama wrote:
    Ja myślę, że te parcie spowodowane jest ułożeniem dziecka, zwlaszcza, że ogólne moczu miałaś dobre. Ale żurawinka nie zaszkodzi, możesz też wodę z cytryną pić albo wit. C brać, to również zakwasza mocz.

Moze tez tak być, już jutro wizyta na szczęście to się dowiem o co chodzi 🙂 mam nadzieję że nie będę musiała leżeć bo już mnie od tego leżenia tak bolą biodra że mam dość i najchętniej poszłabym na spacer 🙂

olimama lubi tę wiadomość

zem3mg7ythr95x2e.png
  • vatolina Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2021, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi tak cyce spuchły 😝 jak się dziś kąpałam to lewy mnie aż pod pachą ciągnął tak jak przy nawale jest ze jak nie ściągniesz trochę to oszalejesz 🤪 ale ubrałam stanik i jak trzyma je to aż tak nie boli 🙂 jak tam weekend nawińcie jakiś temat bo nie ma co czytać 😄

ojxel6d846sat3l9.png
    20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
    17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
    17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
    14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
    12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
    02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
    10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
    18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
    05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈
  • LENi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2021, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, coś pusto tu przez weekend :)
    nikomu się nic nie chce, a jutro do pracy rodacy :( już mi się coraz mniej chce chodzić :p

Mi cycki urosly na początku ciazy, teraz w sumie stoją w miejscu ale brzuch Juz większy, narzekam na cerę, ciągle coś na brodzie mi dalej wyskakuje a plecy, dekolt i cycyki to też porażka :/ strasznie mnie wysypało.. I niestety mam też hemoroidy.. Macie jakieś sposoby na to?

l22ndf9helggnp3z.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2021, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leni, ja pytałam na zapas lekarza i okazuje się ze większość maści można już stosować od 2 trymestru jeśli problem jest uciążliwy. Poza tym zawsze najbezpieczniejsze nasiadówki z kory dębu jeśli się obawiasz. Mi hemoroidy wyszły przy pierwszym porodzie i miałam z nimi mały problem. Pomogły właśnie maści i czopki ogólnodostępne w aptece. Teraz dbam o odpowiednią technikę i higienę przy 2 w toalecie ;) nie chce żeby te cholery wróciły ;)

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    Leni, ja pytałam na zapas lekarza i okazuje się ze większość maści można już stosować od 2 trymestru jeśli problem jest uciążliwy. Poza tym zawsze najbezpieczniejsze nasiadówki z kory dębu jeśli się obawiasz. Mi hemoroidy wyszły przy pierwszym porodzie i miałam z nimi mały problem. Pomogły właśnie maści i czopki ogólnodostępne w aptece. Teraz dbam o odpowiednią technikę i higienę przy 2 w toalecie ;) nie chce żeby te cholery wróciły ;)

No właśnie mi lekarz też powiedział że mogę kupić coś w aptece, ale jednak może macie jakieś wypróbowane :) dzięki

l22ndf9helggnp3z.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    No właśnie mi lekarz też powiedział że mogę kupić coś w aptece, ale jednak może macie jakieś wypróbowane :) dzięki

Spróbuj posterisan h o ile dobrze.pamietam. Albo coś w ten deseń z literka H na bank. Jedna z najbardziej polecanych. U mnie zadziałała. Teraz mam problem raczej nie z zaparciami a w drugą stronę. Chyba dopegyt tak u mnie działa, bo nie mam pojęcia co mogło by innego. Chyba że to przez ilość wody.

Odstawiłam dziś swoich chłopaków do szpitala. Lekarka nie mogła przeżyć że ojciec z dzieckiem zostaje... Bo jak to tak, dziecko samo z ojcem 🤣

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika, a co się stało że do szpitala?😧
    Ja dziś wizytuję na 18:30, ciekawe czy będzie usg czy tylko kontrola wyników

preg.png
  • olimama Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika, a czemu szpital? Co za problem, że z tatą, ja jak lezalam z synkiem to przynajmniej 3 tatusiów było z dziećmi.

Martini92, kciuki.

martini92 lubi tę wiadomość

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syn od 4mca życia, czyli już 4.5 roku kaszle. Leki przestają działać na niego. Jest ciągle na sterydach. Dlatego z alergologiem wymyśliliśmy diagnostykę w szpitalu, zrobią komplet badań to coś wymyślą może.
    Tu sami lekarze mają problem że tata. Chyba jakieś takie małomiasteczkowe podejście...

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • olimama Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby cos wymyslili, bo taki przewlekły kaszel jest problematyczny.

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olimama wrote:
    Oby cos wymyslili, bo taki przewlekły kaszel jest problematyczny.
    Jest i to bardzo. Zwłaszcza teraz. Jak syn był mały to każde zaostrzenie kaszlu kończyło się wymiotami. Miałam już pół apteki w domu zanim doszliśmy do tego co w miarę.chociaz działa...

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    U mnie sprawdziły się Procto glyvenol (czopki, maść)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2021, 13:14

LENi lubi tę wiadomość

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • anjaa25 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę dzisiaj na wizytę bo od paru dni boli mnie po prawej stornie i to dość uciążliwe jest...poza tym mam tak jak Wy ciągnięcia, bóle właściwie w całym podbrzuszu w różnych miejscach więc stwierdzałam że polecę do lekarza żeby sprawdzić czy wszystko jest ok bo wizytę do mojego ginekologa mam dopiero za 2 tygodnie a dla mojego spokoju psychicznego wolę sprawdzić czy wszystko ok. Ide do lekarza z tzw. pakietu PZU więc mam nadzieję że nie będzie psioczył że nie prowadzę u niego ciązy a przyszłam tylko po skierowania na badania i usg....no cóż..skoro płacę za pakiet to czemu nie skorzystać...też tak robicie??
    DWa dni temu poczułam takie delikatne motylki w podbrzuszu...ale już sama nie wiem czy kopie młody czy coś innego :)
    Poza tym choć obiecałam sobie że za wcześnie tego robić nie będę to rozglądam się za wózkiem, fotelikiem i urządzeniem pokoiku...kurde..ja bym już to wszystko kupiła i robiła ale mąż mi mówi żeby zwolnić...a co do wózka chciałabym taki 3w1 z fotelikiem do auta. Jak zobaczyłam ceny to.....ŁO MATKO!!. wózek za 5 tysi to dla mnie wielka przesada...właściwie to chciałabym kupić nowy i porządny fotelik do auta a wózek mogłby być z drugiej ręki..chyba zacznę powoli robić sobie listy co musze kupić dla siebie i dziecka....tak na wszelki wypadek..muszę o tym pomyśleć wcześniej bo ja to mogę wylądować w szpitalu w każdym momencie :( zaczynam też się rozglądać za położną ...tyle rzeczy trzeba zorganizować :).... a jak u Was z organizacją?? pozdrawiam mamusie..

lprki09kusm93td5.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjaa wózek 3w1 to bez sensu. Porządny fotelik i 2w1 bo te nosidła z kompletu to się nadają dla lalek jak będzie córka. Typowe antymandatniki.

anjaa25, sandrina22, olimama, Maniuś, Kama_86 lubią tę wiadomość

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika - chłopaki sobie poradzą :) ja byłam na początku stycznia z córką w szpitalu na zabiegu oka, uciążliwe ale do przeżycia.
    Wiadomo że facet jak duże dziecko, ale będzie musiał to ogarnie :)

Dzięki dziewczyny za propozycję leków, coś kupię. Bo może nie jest to na tyle bolące ale jednak krępujace. A na koniec ciąży to i jak dobrze pamiętam jakiś jest wymaz z odbytu 🙄 więc wolałabym doleczyć :p

Powodzenia na wizytach!

Ja wyprawka zajmę się bliżej porodu, teraz nie będę miała gdzie to trzymać, a że szukamy większe mieszkanie to się wstrzymuje, choć już oglądam i kusi wszystko :)

l22ndf9helggnp3z.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leni, mój mąż to ogarnia wszystko. Plus syn go bardziej słucha niż mnie.

Ja nie wiem ciągle dla kogo wyprawkę kupić, więc siedzę na tyłku. Pewnie jak się dowiem jaka płeć to coś dopiero kupię.

anjaa25 lubi tę wiadomość

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    Leni, mój mąż to ogarnia wszystko. Plus syn go bardziej słucha niż mnie.

Ja nie wiem ciągle dla kogo wyprawkę kupić, więc siedzę na tyłku. Pewnie jak się dowiem jaka płeć to coś dopiero kupię.

Aaa no to nie ma co się przejmować :) myślałam, że Ty się martwisz jak sobie poradzą :)
    JA też nie znam plci więc też czekam.

A Jak u Was z badaniami? Ja musze zrobić poki co morfologię i bad.moczu i tyle w sumie do kolejnej wizyty.

l22ndf9helggnp3z.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    Aaa no to nie ma co się przejmować :) myślałam, że Ty się martwisz jak sobie poradzą :)
    JA też nie znam plci więc też czekam.

A Jak u Was z badaniami? Ja musze zrobić poki co morfologię i bad.moczu i tyle w sumie do kolejnej wizyty.

Mam te same do zrobienia plus próby wątrobowe ze względu na ciśnienie. Lekarz się boi cholestazy. Muszę tylko po pojemnik na mocz podjechac

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • anjaa25 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo badań jest sens robić teraz progesteron?

lprki09kusm93td5.png
  • Zula36 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 14:16

event.png
    age.png
    ❤️👶🏼Adaś 22.06.2021🌈
    💔👼🏼09.04.2020 (9tc)
    ❤️👧🏼Zosia 28.06.2018
    👩🏼 Ja, 39 lat 🤦🏼‍♀️
‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ