Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Mamuśki! Można do Was jeszcze dołączyć?
Widzę tu kilka znajomych nicków
W końcu po prawie 2 tygodniach udało mi się Was nadrobić.
Czemu dopiero teraz piszę? Bo nie lubię tej początkowej fazy kiedy każda z nas martwi się czy ciąża się utrzyma, czy beta dobrze przyrasta itd.itp To mnie strasznie nakręca i nie robię nic innego tylko wymyślam powody do zamartwiania się.
Drugi powód to taki, że zaczęłam czytać wątek o bliźniakach bo miały być i u mnie. Niestety albo stety jeden przestał się rozwijać i się wchłonął.
Tak krótko o mnie. Trzecia ciąża, drugie dziecko, 2 aniołki. Druga ciąża z ivf. Synek 2,5 roku prawie wczesniak z 35tc, teraz wielki i zdrowy chłopak.
Tp mam na 15.07 ale jest duże prawdopodobieństwo, że wykluje się jeszcze w czerwcu. Mimo to chciałabym zostać tu z Wami.
Jestem po prenatalnych i ryzyka trisomii niskie. Przepływy jeszcze bardzo idealne (to była moja zmora w poprzedniej ciąży) ale ryzyko przedwczesnego porodu duże. Do tego zatrucie ciążowe i cukrzyca ciążowa. Łatwo pewnie nie będzie ale zapobiegawczo od samego początku biorę acard, dużo ruchu i pilnowanie zdrowego odżywiania (z tym najtrudniej )
martini92, Zula36, sandrina22, anjaa25, olimama, Maniuś, Alunis, misia-kasia, Kama_86, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
-
anjaa25 wrote:Lecę dzisiaj na wizytę bo od paru dni boli mnie po prawej stornie i to dość uciążliwe jest...poza tym mam tak jak Wy ciągnięcia, bóle właściwie w całym podbrzuszu w różnych miejscach więc stwierdzałam że polecę do lekarza żeby sprawdzić czy wszystko jest ok bo wizytę do mojego ginekologa mam dopiero za 2 tygodnie a dla mojego spokoju psychicznego wolę sprawdzić czy wszystko ok. Ide do lekarza z tzw. pakietu PZU więc mam nadzieję że nie będzie psioczył że nie prowadzę u niego ciązy a przyszłam tylko po skierowania na badania i usg....no cóż..skoro płacę za pakiet to czemu nie skorzystać...też tak robicie??
DWa dni temu poczułam takie delikatne motylki w podbrzuszu...ale już sama nie wiem czy kopie młody czy coś innego
Poza tym choć obiecałam sobie że za wcześnie tego robić nie będę to rozglądam się za wózkiem, fotelikiem i urządzeniem pokoiku...kurde..ja bym już to wszystko kupiła i robiła ale mąż mi mówi żeby zwolnić...a co do wózka chciałabym taki 3w1 z fotelikiem do auta. Jak zobaczyłam ceny to.....ŁO MATKO!!. wózek za 5 tysi to dla mnie wielka przesada...właściwie to chciałabym kupić nowy i porządny fotelik do auta a wózek mogłby być z drugiej ręki..chyba zacznę powoli robić sobie listy co musze kupić dla siebie i dziecka....tak na wszelki wypadek..muszę o tym pomyśleć wcześniej bo ja to mogę wylądować w szpitalu w każdym momencie zaczynam też się rozglądać za położną ...tyle rzeczy trzeba zorganizować .... a jak u Was z organizacją?? pozdrawiam mamusie..
Ja czuje ruchy dziecka od dłużnego czasu. Teraz już widać kopniaki😊
Wizytę mam w czwartek, mam nadzieje, ze szyja trzyma i , ze z dzieckiem wszystko dobrze. Może lekarz będzie mieć znowu szczęście i potwierdzi płeć z zeszłego usg 😀
anjaa25, vatolina lubią tę wiadomość
-
Ja już Po wizycie. Wszystko ok.bole wynikają z rozciągania macicy, więzadeł itp.. Dzidzia boksuje rączkami aż miło patrzeć.serduszko bije 158. Niestety nie wiem ile urósł bo lekarz go nie mierzył..nie dostałam nawet wydruku USG..ale to chyba dlatego że powiedziałam że gdzie indziej prowadzę ciążę. Byłam jeszcze z upławami ale się okazało że taka mleczna rzadka wydzielina jest normalna.przybajmniej się uspokoiłam.i.dostałam skierowania na badania ... kolejna wizyta za niecałe dwa tygodnie
Zuzia273, olimama, Maniuś, Kosmo, Zula36, Tabolek, akilegna♥, vatolina, StarającaSię lubią tę wiadomość
-
anjaa25 wrote:Ja już Po wizycie. Wszystko ok.bole wynikają z rozciągania macicy, więzadeł itp.. Dzidzia boksuje rączkami aż miło patrzeć.serduszko bije 158. Niestety nie wiem ile urósł bo lekarz go nie mierzył..nie dostałam nawet wydruku USG..ale to chyba dlatego że powiedziałam że gdzie indziej prowadzę ciążę. Byłam jeszcze z upławami ale się okazało że taka mleczna rzadka wydzielina jest normalna.przybajmniej się uspokoiłam.i.dostałam skierowania na badania ... kolejna wizyta za niecałe dwa tygodnie35 lat
starania 2 lata
3 inseminacje - invimed -brak wyników
Kir BX
Nk 31 -encorton
Mąż - 1% 1 KLASY MSOME
HBA -68%
AMH 2,12
Histeroskopia 14 luty 2020
1 In-vitro Krótki protokół - 16 komórek pobranych, 11 dojrzalych - 8 zapłodnioych - 4 zarodki, 5doba -0 -
Witaj Akilegna🙂
Ja po wizycie, niczego się w sumie nie dowiedzialam, lekarz tylko spisał wyniki i zlecił kolejne. Kolejna wizyta za miesiąc. Czy u Was badanie szyjki jest standardowo przy wizycie? Pytam, bo ja jeszcze ani razu na fotelu nie siedziałam od początku ciąży...akilegna♥ lubi tę wiadomość
-
martini92 wrote:Witaj Akilegna🙂
Ja po wizycie, niczego się w sumie nie dowiedzialam, lekarz tylko spisał wyniki i zlecił kolejne. Kolejna wizyta za miesiąc. Czy u Was badanie szyjki jest standardowo przy wizycie? Pytam, bo ja jeszcze ani razu na fotelu nie siedziałam od początku ciąży...
Mi szyjkę sprawdza poprzez usg, na fotelu od początku ciazy nie siedziałam. Ale za każdym razem mam usg. -
Anjaa25, wracając do pytania wyprawkowego. Myślę, ze fotelik powinien być priorytetem, najbezpieczniej kupić nowy w sklepie, który się tym specjalizuje i gdzie sprzedawca dobierze odpowiedni model do samochodu, a później dokupić adaptery do stelaża z wózka.
Ja narazie tak chaotyczne przeglądam różne rzeczy, ale nie mam jeszcze listy wyprwakowej, jakbyście miały jakas to możecie podzielić się.Anszelika, Kama_86 lubią tę wiadomość
-
martini92 wrote:Witaj Akilegna🙂
Ja po wizycie, niczego się w sumie nie dowiedzialam, lekarz tylko spisał wyniki i zlecił kolejne. Kolejna wizyta za miesiąc. Czy u Was badanie szyjki jest standardowo przy wizycie? Pytam, bo ja jeszcze ani razu na fotelu nie siedziałam od początku ciąży...
Mi doktor powiedziała że będzie mi badać szyjkę na każdej wizycie,ale to dlatego że poprzednią ciążę straciłam w 26 tygodniu i chcemy kontrolować sytuację18.06.2020 Emma [*] 26 tc
27.04.2021 Maksym Marcel [*] 29 tc -
martini92 wrote:Mam nadzieję, że zbada na kolejnej wizycie. Umówiłam się na połówkowe... Na 15 marca. Boże, to jakby za 100 lat jeszcze.
Tabolek kciuki ✊
Ja pewnie też w tych okolicach, więc dla mnie też to bardzo odległy termin..
Muszę się wkoncu umówić!vesper lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny nie wiem czy pamiętacie mnie jeszcze, bo aż wstyd mówić ile czasu mnie tu nie było... przez zmianę telefonu nie mogłam za nic w świecie zalogować się na BBF na tym koncie, działało mi tylko OF. Starałam się chociaż podczytać co tu słychać
mam nadzieję, że u was wszystkich wszystko dobrze teraz będę nadrabiała co tutaj słychać.
Widziałam, że lista na pierwszej stronie jest odświeżona. Jeśli nadal mogę z wami tutaj być to u mnie termin z USG mam na 10.07 z prentalnego USG na 90% chłopiec. Teraz wizytę będę miec 5.02
Teraz już jak udało mi się tu zalogować mam nadzieję będę często się odzywać
No i przepraszam jeszcze raz, że dopiero teraz się odzywam po takim czasieolimama, LENi, anjaa25, sandrina22, Maniuś, StarającaSię, Alunis, Kama_86 lubią tę wiadomość
-
Już po, z małą wszystko dobrze, szyjka prawidłowa, w sumie nie wiadomo dlaczego boli, ale najważniejsze że z dzidzia wszystko ok, czuje niesamowita ulgę
LENi, olimama, anjaa25, sandrina22, aliciaaa, shooa, akilegna♥, Maniuś, Kosmo, StarającaSię lubią tę wiadomość