Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Aneta wrote:Kurde a tak chciałam żeby było wszystko dobrze, bo moja siostra teraz jest w 39tyg i cała ciąża wszystko dobrze i cały czas do tej pory pracuje fizycznie i nic nigdy nie miała problemu. A ma 37lat to się martwiła czy będzie dobrze, a tam super. A ja 29lat będę mieć i tu już takie przeżycia.. ☹
Lekarz na pewno nie chce dla Ciebie źle. To zalecenie leżenia być może jest choćby z racji przebiegu wcześniejszej ciąży.
Wiem, że chciałabyś brykac jak siostra, ale czasem po prostu trzeba się przemęczyć
Ja też nie mogłam się pogodzić z tym, że mając 28 lat miałam ciążę z przebojami.
Wydawało mi się, że będę mogła góry przenosić, bo zawsze byłam aktywna fizycznie 🤦♀️
Lepiej już teraz na siebie uważać, żeby później urodzić jak najpóźniej.Aneta lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
U mnie na wizycie też wszystko dobrze. Widzieliśmy się z doktorem w środę w szpitalu, ale dziś recepty mi wypisać musiał. Zrobił jeszcze raz usg mimo wszystko. Jedyne co to spina mi się nadal często macica. Na szczęście nie ma to wpływu na szyjke bo cały czas ma tyle samo cm. Ale póki co biorę luteine, magnez więc narazie tak to wygląda.
Na usg wszystko też dobrze. Synek jak malowany, dziś też pokazywał siusiaka😂
A i wyniki morfologii i moczu dobre.
Teraz wizyty co 3tyg bede mieć przez te spinania. Następna wizyta więc 26.02
Przed wizytą znowu morfologia, mocz i powtórka toxo.Tabolek, Kama_86, anjaa25, akilegna♥, Maniuś lubią tę wiadomość
-
A ja dziś chyba poczułam ruchy. Zdziwiona jestem bo wcześnie, ale raczej się nie mylę. Tak z 5cm pod pępkiem.
Ja się na wózek nie mogę zdecydować w ogóle. Sama nie wiem jaki bym chciała...olimama, aliciaaa, Tabolek, Kama_86, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Anszelika wrote:A ja dziś chyba poczułam ruchy. Zdziwiona jestem bo wcześnie, ale raczej się nie mylę. Tak z 5cm pod pępkiem.
Ja się na wózek nie mogę zdecydować w ogóle. Sama nie wiem jaki bym chciała...anjaa25 lubi tę wiadomość
-
Moja mała się chyba ulokowała na samym dole i takie parcie cały czas czuje że aż mi się źle chodzi, chyba ja wczoraj Pani Doktor wymęczyła tym usg🙂 w ogóle mam dzisiaj dzień lenia, poza tym że robię pranie i byłam na spacerze to nic mi się nie chce, dobrze że wczoraj obiad zrobiłam 🙂 a jak tam u Was sobota mija?
anjaa25 lubi tę wiadomość
-
My dzisiaj mieliśmy objazdowke po sklepach z wózkami i fotelikami. I tak..jak narazie jeśli chodzi o fotelik rozmyślamy pomiędzy Avionaut Pixel a Maxi Cosi peblle pro. Natomiast jeśli chodzi o wózek to raczej zdecydujemy się na Muuvo quick2.0. Porównywałam z britax, bebbeto i xlanderem. Wygrał narazie Muuvo. Super się składa i mało miejsca zajmuje w bagażniku 😉 Dla.mnie ważniejsza była dobra spacerówka z funkcją gondoli bo przecież gondola to tylko max 6 miesięcy....ale przyjechałam taka zmęczona jakbym na Kilimandżaro weszła...a przed ciążą to pół dnia na zakupach mogłam spędzić 😉🤣🤣
-
anjaa25 wrote:My mamy jeszcze "na stanie" labradora więc narazie to średnio widzę nasze przyszłe wakacje sedanem...he he he..
My też mamy labusia 😁 jak wszystko będzie dobrze to chcemy we wrześniu jechać nad morze i już się zastanawiam jak nas zapakuje w kombi spore co prawda ale jednak zawsze bagażnik zajmował pies a teraz chyba będę musiała mu trochę uszczuplić miejsce niestetyanjaa25 lubi tę wiadomość
-
anjaa25 wrote:My dzisiaj mieliśmy objazdowke po sklepach z wózkami i fotelikami. I tak..jak narazie jeśli chodzi o fotelik rozmyślamy pomiędzy Avionaut Pixel a Maxi Cosi peblle pro. Natomiast jeśli chodzi o wózek to raczej zdecydujemy się na Muuvo quick2.0. Porównywałam z britax, bebbeto i xlanderem. Wygrał narazie Muuvo. Super się składa i mało miejsca zajmuje w bagażniku 😉 Dla.mnie ważniejsza była dobra spacerówka z funkcją gondoli bo przecież gondola to tylko max 6 miesięcy....ale przyjechałam taka zmęczona jakbym na Kilimandżaro weszła...a przed ciążą to pół dnia na zakupach mogłam spędzić 😉🤣🤣
Też się właśnie przymierzamy do takiej objazdówki i też już wiem że to będzie męczące 🙂 wrzuc jakieś linki do tych wózków które Ci się spodobały, chętnie obejrzę i poczytam 🙂 -
Eh te głupie gadanie, że za szybko. To kiedy mamy kupować? Jak już dziecko będzie? Wtefy, kiedy jest najmniej czasu na takie właśnie zakupy? A pomyślały te radzące, że często na towar trzeba czekać? Ja np na fotelik do auta czekałam 3 tygodnie a już w przecież ze szpitala trzeba było odebrać autem. Koleżanka na meble do pokoju czekała 10 tygodni, eh szkoda słów.
Ja już kupiłam kosz Mojżesza używany a we wtorek jadę obejrzeć wózek (tylko z gondolą) . Akurat marka wózka jest mi obojętna, ważne żeby miał większą i płaską gondole, duże i zwrotne koła. Po złożeniu prawie każdy zajmuje tyle samo miejsca, więc w sumie obojętne. -
Mogę jedynie dodać, że sprzęty elektroniczne typu kamerka, niania czy monitor oddechu warto kupić na ostatnią chwilę że względu na gwarancję a reszta spokojnie już wcześniej, wtedy kiedy mamy na to czas, ochotę i pieniądze oczywiście
aliciaaa, anjaa25 lubią tę wiadomość
-
Takie gadżety jak kamerka, czy monitor oddechu czy niania to akurat mi się nie przydało, więc nie kupuje teraz.. Na pewno kupię laktator elektryczny jak już kiedyś wspominałam, uratował karmienie.
A resztę to na wiosnę... Jeszxze trochę czasu mamy ale faktycznie jak ktoś kupuje meble czy wózek na zamówienie to na pewno lepiej wcześniej bo nim dotrze to trochę czasu mija. Poza tym takie czasy że róznie bywa, oczywiście nie chce krakać, ale znam osoby które zaczęły rodzic wcześniej, więc lepiej najważniejsze sprzęty mieć.
Ja oglądam w sklepach ciuszki i inne takie ale kurcze dalej czekam na płeć :p -
Wózek kupię z drugiej ręki pewnie, podobnie chce zapolować na dostawke lub kolyske. Meble dla mnie to Ikea, mam blisko i zawsze są. Łóżeczko tylko mąż musi ogarnąć bo syn połamał dno skacząc w łóżeczku... I obgryzał trochę farbę 😳 Kokon dostanę od przyjaciółki, już mi pakuje rzeczy 😅 obie po cichu na dziewczynkę liczymy. Ostatnio druga mi dała dwa rożki, chociaż nie wiem czy takie grube się przydadzą.
anjaa25 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny. Mąż dostał od kolegi kilka worków rzeczy dla dziecka. Więc mamy zapas ciuszkow na pierwszy rok, pieluchy (nie tetrowe tylko te takie gładsze i grubsze, nie wiem jak się ten materiał nazywa 😏), rożki dwa, kocyk, ręcznik 😱. Na razie podzieliłam to wszystko rozmiarami. Za namową znajomej, mówi żeby wybrać dla dziecka i zakładać tylko najładniejsze, bo i tak nie zdążę wykorzystać wszystkiego.ale póki co zostawiam. Później przekaże dalej 🙂.
LENi, Tabolek, anjaa25, Kama_86 lubią tę wiadomość
-
Mi się super trafiło i koleżanka daje mi ubranka po synku, którego urodziła w lipcu 2020 😁 więc idealnie i zawsze to mniej do kupienia. Poza tym kupuje od niej kokon, więc następną rzecz z listy bedzie już czekać. Wózek na szczęście mam po synku, łóżeczko z materacem też. Kupno fotelików przed nami, to chyba największy wydatek będzie bo dla starszaka i malucha 😅
LENi, anjaa25, Kama_86 lubią tę wiadomość
-
Hej Jeszcze kawał drogi do 7 miesiąca, ale już teraz warto, abyście przemyślały niektóre kwestie, np. Pakowanie torby do porodu Zebrałam moje doświadczenie i informacje z miliona artykułów jakie sama czytałam, aby przygotować coś kompleksowego w 1 miejscu. Gorąco polecam wpis o torbie do porodu, gdzie zebrałam wszystko co niezbędne, bez względu na szpital plus przydatne rzeczy o których nie mówią ani położna ani znajome.
Sporo tipow, aby być gotowym na 100%
http://www.goodtotry.pl/2021/02/torba-do-porodu-co-zabrac-ze-soba-do.html