X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta wrote:
    Kurde a tak chciałam żeby było wszystko dobrze, bo moja siostra teraz jest w 39tyg i cała ciąża wszystko dobrze i cały czas do tej pory pracuje fizycznie i nic nigdy nie miała problemu. A ma 37lat to się martwiła czy będzie dobrze, a tam super. A ja 29lat będę mieć i tu już takie przeżycia.. ☹
    Oszczędzaj się jak możesz.
    Lekarz na pewno nie chce dla Ciebie źle. To zalecenie leżenia być może jest choćby z racji przebiegu wcześniejszej ciąży.
    Wiem, że chciałabyś brykac jak siostra, ale czasem po prostu trzeba się przemęczyć :(
    Ja też nie mogłam się pogodzić z tym, że mając 28 lat miałam ciążę z przebojami.
    Wydawało mi się, że będę mogła góry przenosić, bo zawsze byłam aktywna fizycznie 🤦‍♀️
    Lepiej już teraz na siebie uważać, żeby później urodzić jak najpóźniej.

Aneta lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na wizycie też wszystko dobrze. Widzieliśmy się z doktorem w środę w szpitalu, ale dziś recepty mi wypisać musiał. Zrobił jeszcze raz usg mimo wszystko. Jedyne co to spina mi się nadal często macica. Na szczęście nie ma to wpływu na szyjke bo cały czas ma tyle samo cm. Ale póki co biorę luteine, magnez więc narazie tak to wygląda.
    Na usg wszystko też dobrze. Synek jak malowany, dziś też pokazywał siusiaka😂
    A i wyniki morfologii i moczu dobre.

Teraz wizyty co 3tyg bede mieć przez te spinania. Następna wizyta więc 26.02 :)
    Przed wizytą znowu morfologia, mocz i powtórka toxo.

Tabolek, Kama_86, anjaa25, akilegna♥, Maniuś lubią tę wiadomość

💙05.2018 21:50 synek, 36tc - 2730g, 51cm
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    🌈💙30.06.2021 1:35 synek, 38+4 - 3390g, 55cm

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś chyba poczułam ruchy. Zdziwiona jestem bo wcześnie, ale raczej się nie mylę. Tak z 5cm pod pępkiem.

Ja się na wózek nie mogę zdecydować w ogóle. Sama nie wiem jaki bym chciała...

olimama, aliciaaa, Tabolek, Kama_86, Maniuś lubią tę wiadomość

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Zuzia273 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2021, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    A ja dziś chyba poczułam ruchy. Zdziwiona jestem bo wcześnie, ale raczej się nie mylę. Tak z 5cm pod pępkiem.

Ja się na wózek nie mogę zdecydować w ogóle. Sama nie wiem jaki bym chciała...
    Ja wydaje mi się że poczułam w czwartek wieczorem ... Takie delikatne łaskotanie poniżej pępka.pierwsza ciąża więc nie jestem pewna😁 nadal mnie kuje w lewym boku przyjmuje nospe

anjaa25 lubi tę wiadomość

• Kama_86 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tabolek wrote:
    Hmmmm skopiuje jeszcze raz

Jakie stópki ❤️ A jeszcze niedawno te nasze fasolki całe miały 3 cm długości.

Tabolek lubi tę wiadomość

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chyba czuję ruchy, chyba na pewno. Wcześniej nie wiedziałam czy toto ale tak od 3 dni codziennie wieczorem czuję raz na prawo od pępka, raz na lewo. Więc to chyba musi być już to 😂

Tabolek lubi tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Tabolek Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała się chyba ulokowała na samym dole i takie parcie cały czas czuje że aż mi się źle chodzi, chyba ja wczoraj Pani Doktor wymęczyła tym usg🙂 w ogóle mam dzisiaj dzień lenia, poza tym że robię pranie i byłam na spacerze to nic mi się nie chce, dobrze że wczoraj obiad zrobiłam 🙂 a jak tam u Was sobota mija?

zem3mg7ythr95x2e.png
  • anjaa25 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj mieliśmy objazdowke po sklepach z wózkami i fotelikami. I tak..jak narazie jeśli chodzi o fotelik rozmyślamy pomiędzy Avionaut Pixel a Maxi Cosi peblle pro. Natomiast jeśli chodzi o wózek to raczej zdecydujemy się na Muuvo quick2.0. Porównywałam z britax, bebbeto i xlanderem. Wygrał narazie Muuvo. Super się składa i mało miejsca zajmuje w bagażniku 😉 Dla.mnie ważniejsza była dobra spacerówka z funkcją gondoli bo przecież gondola to tylko max 6 miesięcy....ale przyjechałam taka zmęczona jakbym na Kilimandżaro weszła...a przed ciążą to pół dnia na zakupach mogłam spędzić 😉🤣🤣

lprki09kusm93td5.png
  • anjaa25 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy jeszcze "na stanie" labradora więc narazie to średnio widzę nasze przyszłe wakacje sedanem...he he he..

lprki09kusm93td5.png
  • Tabolek Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anjaa25 wrote:
    My mamy jeszcze "na stanie" labradora więc narazie to średnio widzę nasze przyszłe wakacje sedanem...he he he..

My też mamy labusia 😁 jak wszystko będzie dobrze to chcemy we wrześniu jechać nad morze i już się zastanawiam jak nas zapakuje w kombi spore co prawda ale jednak zawsze bagażnik zajmował pies a teraz chyba będę musiała mu trochę uszczuplić miejsce niestety

zem3mg7ythr95x2e.png
  • Tabolek Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anjaa25 wrote:
    My dzisiaj mieliśmy objazdowke po sklepach z wózkami i fotelikami. I tak..jak narazie jeśli chodzi o fotelik rozmyślamy pomiędzy Avionaut Pixel a Maxi Cosi peblle pro. Natomiast jeśli chodzi o wózek to raczej zdecydujemy się na Muuvo quick2.0. Porównywałam z britax, bebbeto i xlanderem. Wygrał narazie Muuvo. Super się składa i mało miejsca zajmuje w bagażniku 😉 Dla.mnie ważniejsza była dobra spacerówka z funkcją gondoli bo przecież gondola to tylko max 6 miesięcy....ale przyjechałam taka zmęczona jakbym na Kilimandżaro weszła...a przed ciążą to pół dnia na zakupach mogłam spędzić 😉🤣🤣

Też się właśnie przymierzamy do takiej objazdówki i też już wiem że to będzie męczące 🙂 wrzuc jakieś linki do tych wózków które Ci się spodobały, chętnie obejrzę i poczytam 🙂

zem3mg7ythr95x2e.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dziś po sklepach ale w poszukiwaniu prezentu dla dziadka. Nie mamy w ogóle pomysłu. Ehh

l22ndf9helggnp3z.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh te głupie gadanie, że za szybko. To kiedy mamy kupować? Jak już dziecko będzie? Wtefy, kiedy jest najmniej czasu na takie właśnie zakupy? A pomyślały te radzące, że często na towar trzeba czekać? Ja np na fotelik do auta czekałam 3 tygodnie a już w przecież ze szpitala trzeba było odebrać autem. Koleżanka na meble do pokoju czekała 10 tygodni, eh szkoda słów.

Ja już kupiłam kosz Mojżesza używany a we wtorek jadę obejrzeć wózek (tylko z gondolą) . Akurat marka wózka jest mi obojętna, ważne żeby miał większą i płaską gondole, duże i zwrotne koła. Po złożeniu prawie każdy zajmuje tyle samo miejsca, więc w sumie obojętne.

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę jedynie dodać, że sprzęty elektroniczne typu kamerka, niania czy monitor oddechu warto kupić na ostatnią chwilę że względu na gwarancję a reszta spokojnie już wcześniej, wtedy kiedy mamy na to czas, ochotę i pieniądze oczywiście

aliciaaa, anjaa25 lubią tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • LENi Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie gadżety jak kamerka, czy monitor oddechu czy niania to akurat mi się nie przydało, więc nie kupuje teraz.. Na pewno kupię laktator elektryczny jak już kiedyś wspominałam, uratował karmienie.
    A resztę to na wiosnę... Jeszxze trochę czasu mamy :) ale faktycznie jak ktoś kupuje meble czy wózek na zamówienie to na pewno lepiej wcześniej bo nim dotrze to trochę czasu mija. Poza tym takie czasy że róznie bywa, oczywiście nie chce krakać, ale znam osoby które zaczęły rodzic wcześniej, więc lepiej najważniejsze sprzęty mieć.
    Ja oglądam w sklepach ciuszki i inne takie ale kurcze dalej czekam na płeć :p

l22ndf9helggnp3z.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2021, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózek kupię z drugiej ręki pewnie, podobnie chce zapolować na dostawke lub kolyske. Meble dla mnie to Ikea, mam blisko i zawsze są. Łóżeczko tylko mąż musi ogarnąć bo syn połamał dno skacząc w łóżeczku... I obgryzał trochę farbę 😳 Kokon dostanę od przyjaciółki, już mi pakuje rzeczy 😅 obie po cichu na dziewczynkę liczymy. Ostatnio druga mi dała dwa rożki, chociaż nie wiem czy takie grube się przydadzą.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2021, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mąż dostał od kolegi kilka worków rzeczy dla dziecka. Więc mamy zapas ciuszkow na pierwszy rok, pieluchy (nie tetrowe tylko te takie gładsze i grubsze, nie wiem jak się ten materiał nazywa 😏), rożki dwa, kocyk, ręcznik 😱. Na razie podzieliłam to wszystko rozmiarami. Za namową znajomej, mówi żeby wybrać dla dziecka i zakładać tylko najładniejsze, bo i tak nie zdążę wykorzystać wszystkiego.ale póki co zostawiam. Później przekaże dalej 🙂.

LENi, Tabolek, anjaa25, Kama_86 lubią tę wiadomość

• Tabolek Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2021, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny 🙂 Zabrałam się za listę wyprawkowa, mój mąż się śmieje ze juz 2 stronę pisze 😁 jak macie jakieś gotowe listy to wrzucajcie, szczę te bardziej doświadczone mamusie 🙂

zem3mg7ythr95x2e.png
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2021, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się super trafiło i koleżanka daje mi ubranka po synku, którego urodziła w lipcu 2020 😁 więc idealnie i zawsze to mniej do kupienia. Poza tym kupuje od niej kokon, więc następną rzecz z listy bedzie już czekać. Wózek na szczęście mam po synku, łóżeczko z materacem też. Kupno fotelików przed nami, to chyba największy wydatek będzie bo dla starszaka i malucha 😅

LENi, anjaa25, Kama_86 lubią tę wiadomość

💙05.2018 21:50 synek, 36tc - 2730g, 51cm
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    🌈💙30.06.2021 1:35 synek, 38+4 - 3390g, 55cm

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • Ann0221 Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2021, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Jeszcze kawał drogi do 7 miesiąca, ale już teraz warto, abyście przemyślały niektóre kwestie, np. Pakowanie torby do porodu :) Zebrałam moje doświadczenie i informacje z miliona artykułów jakie sama czytałam, aby przygotować coś kompleksowego w 1 miejscu. Gorąco polecam wpis o torbie do porodu, gdzie zebrałam wszystko co niezbędne, bez względu na szpital plus przydatne rzeczy o których nie mówią ani położna ani znajome.
    Sporo tipow, aby być gotowym na 100%
    http://www.goodtotry.pl/2021/02/torba-do-porodu-co-zabrac-ze-soba-do.html

f2w3ebkm46ihqgm4.png
‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ