Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
LENi wrote:Ja mam na stronie szpitala listę potrzebnych rzeczy.. Ale z ciekawości zajrzę
Jak widzę na szpitalnej stronie trzy komplety ciuchów dla dziecka to mi się śmiać chce. Swojego to trzy razy dziennie musiałam przebierać bo albo pielucha przeciekła albo się urzygal 🤮 -
Tabolek wrote:Też się właśnie przymierzamy do takiej objazdówki i też już wiem że to będzie męczące 🙂 wrzuc jakieś linki do tych wózków które Ci się spodobały, chętnie obejrzę i poczytam 🙂
Zastanawiam się głownie pomiędzy 1,2 - te są najlżejsze, najmniejsze po złożeniu i nam poprostu spasowały:)
1.https://www.bobowozki.com.pl/wozki-dzieciece/p/muuvo-quick-2-0-wozek-2w1-9359
2.https://www.bobowozki.com.pl/wozki-dzieciece/p/babystyle-oyster-3-wozek-2w1-9131
3.https://www.bobowozki.com.pl/wozki-dzieciece/p/britax-smile-3-wozek-gleboko-spacerowy-9296
4. https://www.bobowozki.com.pl/wozki-dzieciece/p/x-lander-x-pulse-wozek-2w1-654
5. https://dziecko.eu/index.php?id_product=1594&rewrite=x-lander-x-cite-2w1-azure-grey&controller=product
6.https://www.bobowozki.com.pl/wozki-dzieciece/p/tutis-uno-wozek-2w1-9522
Tabolek lubi tę wiadomość
-
Anszelika, masz już upatrzoną kołyskę lub dostawę. Ja też tym razem zamierzam kupić kołyskę, łóżeczko mam po synku, ale teraz potrzebuję czegoś mniejszego, bo mam ciasno w sypialni.
-
Ja też się zastanawiam nad muuvo quick 2.0, wcześniej moim typem był x lander x move, bo potrzebuje terenowy wózek, ale bagażnik mam mały i mam co do niego spore obawy... A z drugiej strony ten muuvo właściwie niemożliwy do kupienia używany na olx. Max 3 oferty na całą Polskę 🤦
-
olimama wrote:Anszelika, masz już upatrzoną kołyskę lub dostawę. Ja też tym razem zamierzam kupić kołyskę, łóżeczko mam po synku, ale teraz potrzebuję czegoś mniejszego, bo mam ciasno w sypialni.
Nie mam nic upatrzonego. Myślę na Chicco next to me, albo sama nie wiem. Koleżanka miała kosz Mojżesza na takim stelażu i mi się strasznie podoba to. Na razie się zastanawiam tylko 😅
A co do wózków to mam zawias tym razem. Sama nie wiem co bym chciała. Mam swoją ulubioną spacerówkę, ale chce kupić 2w1 i nie mam sama pomysłu jaki ma być. Najpierw auto wymieniamy, bo w naszego kompakta w czwórkę z wózkiem nie ma opcji się zmieścić. -
Anszelika wrote:Jak widzę na szpitalnej stronie trzy komplety ciuchów dla dziecka to mi się śmiać chce. Swojego to trzy razy dziennie musiałam przebierać bo albo pielucha przeciekła albo się urzygal 🤮
U nas w ogóle nie trzeba zabierać ubranek, bo ubierają w szpitalne. Dla dziecka tylko pieluchy i mokre chusteczki trzeba zabrać. -
Ja też właśnie nie wiem na co postawić. Narazie skłaniam się na drewnianą kołyskę z blokadą bujania.
Co do wózka również nie jestem przekonana, chyba jeszcze nikt nie wyprodukowal mojego wymarzonego. Spacerowke mam po synku, ale też wybieram coś z 2w1. Rozpatrywalam Espiro Next 2.1 melange, ale sama nie wiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2021, 18:09
-
Kama_86 wrote:Może mają na myśli, żeby wziąć tyle, żeby było na początek, a potem ktoś doniesie?
U nas w ogóle nie trzeba zabierać ubranek, bo ubierają w szpitalne. Dla dziecka tylko pieluchy i mokre chusteczki trzeba zabrać.vatolina lubi tę wiadomość
-
Kosmo wrote:Ja też się zastanawiam nad muuvo quick 2.0, wcześniej moim typem był x lander x move, bo potrzebuje terenowy wózek, ale bagażnik mam mały i mam co do niego spore obawy... A z drugiej strony ten muuvo właściwie niemożliwy do kupienia używany na olx. Max 3 oferty na całą Polskę 🤦
Jest grupa na FB 'wózki muuvo kupno/sprzedaż' jakoś tak. tam sprawdz...
Ja o nim myślałam ale dziwi mnie ze taki Super a mnóstwo osób go sprzedaje i to czesto jeszcze na gwarancji. Tak ze zrezygnowałam bo podejrzane mi to.. niby dziewczyny sobie chwalą ale jednak sprzedają po roku 😕
Jezeli jestes zdecydowana to na grupie powinnaś cos znaleźć 😃 -
Pati44 wrote:Jest grupa na FB 'wózki muuvo kupno/sprzedaż' jakoś tak. tam sprawdz...
Ja o nim myślałam ale dziwi mnie ze taki Super a mnóstwo osób go sprzedaje i to czesto jeszcze na gwarancji. Tak ze zrezygnowałam bo podejrzane mi to.. niby dziewczyny sobie chwalą ale jednak sprzedają po roku 😕
Jezeli jestes zdecydowana to na grupie powinnaś cos znaleźć 😃 -
Tabolek wrote:Cześć Dziewczyny 🙂 Zabrałam się za listę wyprawkowa, mój mąż się śmieje ze juz 2 stronę pisze 😁 jak macie jakieś gotowe listy to wrzucajcie, szczę te bardziej doświadczone mamusie 🙂
Ja miałam spakowaną torbę w 28tc, bo miałam na to jeszcze siły. I bardzo dobrze zrobiłam, bo trafiłam do szpitala od 30tc Nie pisałam nic ostatnio, bo, u mnie pojawiły się pewne komplikacje, będę mieć zakładany pessar - czy ktoś z Was miał już styczność z czymś takim?
http://www.goodtotry.pl/2021/02/torba-do-porodu-co-zabrac-ze-soba-do.html
Połowa mamy - byłam tak spakowana i było ok nie miałam potrzeby kupować specjalnie miniaturek żeli, szamponów itd. Kupiłam w rossmanie przezroczyste buteleczki takie jak do samolotu i tam przelałam co trzeba
Co do ciuszków malucha - kaftaniki są mega nieporęczne jak dla mnie. Najlepiej sprawdziły się pajacyki i bodziaki + spodenki. Ja miałam 6 sztuk bodziaków, 3 pajacyki i starczyło na styk(niemowlęta chlustają jak fontanna )
Polecam od siebie zabrać jeszcze przedłużacz(tam gdzie ja byłam, to było 1 gniazdko na sali, do którego była podłączona lampa porażka) i powerbank.
Mi po porodzie strasznie spadł cukier, podratowała mnie czekolada i energetyk(w szpitalu karmiłam mm, nie miałam pokarmu przez pierwsze 3 doby). A i polecam z całego serca laktator elektryczny podwójny. Nawet, jeśli będziecie w 100% kp, to będzie to genialna opcja do rozładowania nawału, lub, żeby zostawić bobasa z tatą i wyjść chociażby na kawę.
Tabolek lubi tę wiadomość
Córeczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
Mutacja czynnika V Leiden hetero. -
Alunis wrote:Ja miałam spakowaną torbę w 28tc, bo miałam na to jeszcze siły. I bardzo dobrze zrobiłam, bo trafiłam do szpitala od 30tc Nie pisałam nic ostatnio, bo, u mnie pojawiły się pewne komplikacje, będę mieć zakładany pessar - czy ktoś z Was miał już styczność z czymś takim?
A czemu będziesz miała zakładany? Co się dzieje? Ile ma szyjka?
Moja znajoma miała zakładany,ktora była w tym samym czasie w szpitalu co ja.
Ja prowadzilam ciążę prywatnie i na nfz przy pierwszej ciąży.
Gin na nfz chciał mi zakładać pessar, ale ja nie chciałam.
Prywatny dr (mój dr prowadzący) nic o tym nie wspominał i uważał, że na pewnym etapie szyjka fizjologicznie się skraca.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Laski na moim etapie (zaczęłam 20 tydzień 🙈) jest któraś co nie czuje jeszcze systematycznych ruchów? Ja odkąd brzuch nie bolał 4 dni temu to w sumie nie czuje nic , No wczoraj jedno delikatne puknięcie i tyle.... a tydzień temu miałam dosyć mocne ruchy wyczuwalne pod ręką, fazuje się trochę....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2021, 07:07
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
Ja mam zaklepaną dostawkę Kinderkraft neste. Dziewczyna sprzedaje używana, ale ktora nie była właściwie używana:) ma też kółka, wirc liczę, że będę mogła ja przewieźć po mieszkaniu.
Bylam ostro nastawiona na baby hug 4w1, ale widzialam yo na żywo i wyglądało słabo, więc stwierdziłam, że nie warto.
Z wózków mamy takie typy:
1. ABC DESIGN Salsa 4 air - widzieliśmy i był super
2. Anex L Type
3. Muuvo Quick 2.0.
4. Xlander pulse
Te chcemy zobaczyć na pewno.
Miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2021, 07:35
👧 07.2021 -
vatolina wrote:Laski na moim etapie (zaczęłam 20 tydzień 🙈) jest któraś co nie czuje jeszcze systematycznych ruchów? Ja odkąd brzuch nie bolał 4 dni temu to w sumie nie czuje nic , No wczoraj jedno delikatne puknięcie i tyle.... a tydzień temu miałam dosyć mocne ruchy wyczuwalne pod ręką, fazuje się trochę....
Ja nie czuje regularnie a na usg wszystko jest w porządku 🙂 -
Niezapominajka5 wrote:A czemu będziesz miała zakładany? Co się dzieje? Ile ma szyjka?
Moja znajoma miała zakładany,ktora była w tym samym czasie w szpitalu co ja.
Ja prowadzilam ciążę prywatnie i na nfz przy pierwszej ciąży.
Gin na nfz chciał mi zakładać pessar, ale ja nie chciałam.
Prywatny dr (mój dr prowadzący) nic o tym nie wspominał i uważał, że na pewnym etapie szyjka fizjologicznie się skraca.
Moja znajoma ma założony chyba od 23 tyg jeśli dobrze pamiętam, pierwsze 3 tygodnie leżała plackiem a potem lekarz pozwolił 4 godziny dziennie chodzić i tak jest cały czas, termin ma na marzec