WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tabolek wrote:
    Kciuki za dzisiejsze wizyty 🙂 ✊

Wybrałam się do pracy Dziewczyny i u nas na drodze jest masakra po prostu 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Ja dziś odstawialam w ta śnieżyce auto do mechanika 🙄 zmarzłam jak cholera.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Zula36 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 15:11

event.png
    age.png
    ❤️👶🏼Adaś 22.06.2021🌈
    💔👼🏼09.04.2020 (9tc)
    ❤️👧🏼Zosia 28.06.2018
    👩🏼 Ja, 39 lat 🤦🏼‍♀️
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też miałam do biura jechać, bo to miał być taki 'nieoficjalny' mój ostatni dzień ale zrezygnowałam patrząc za okno. Zostałam w domu, a jutro w południe mam wizytę i już planuje wziąć L4. Oczywiście wstałam rano i jakiś dziwny stres na myśl o tej wizycie jutro, eh... Człowiek to się wiecznie martwi 😒

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Tęczowa Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam dziś myśleć o łóżeczku.. obecnie mamy bardzo mało miejsca, w styczniu mamy nadzieję na zmianę mieszkanka na większe. Myślicie że dostawka na ten czas to dobry pomysł, czy lepiej poszukać gdzieś jakiegoś łóżeczka w niestandardowych rozmiarach? Bo obawiam się że jak wstawimy tradycyjne 120, to na nic już nie będzie miejsca. Mój nie-mąż oczywiście ma podejście "ja się nie znam, ty zdecyduj"

18.06.2020 Emma [*] 26 tc
    27.04.2021 Maksym Marcel [*] 29 tc
  • Alunis Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęczowa wrote:
    Ja zaczęłam dziś myśleć o łóżeczku.. obecnie mamy bardzo mało miejsca, w styczniu mamy nadzieję na zmianę mieszkanka na większe. Myślicie że dostawka na ten czas to dobry pomysł, czy lepiej poszukać gdzieś jakiegoś łóżeczka w niestandardowych rozmiarach? Bo obawiam się że jak wstawimy tradycyjne 120, to na nic już nie będzie miejsca. Mój nie-mąż oczywiście ma podejście "ja się nie znam, ty zdecyduj"

Ja dostawkę bardzo polecam, dziecko mi w tym spało do 6 msc, nie trzeba było specjalnie biegać. :)

Córeczka 13.03.2020 <3
    Jest i on 💕 24.06.2021r.
    atdcpiqv6jtb1fho.png

Mutacja czynnika V Leiden hetero.
  • Tęczowa Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunis wrote:
    Ja dostawkę bardzo polecam, dziecko mi w tym spało do 6 msc, nie trzeba było specjalnie biegać. :)

Dlaczego zmieniłaś? Dziecko przestało się mieścić?

18.06.2020 Emma [*] 26 tc
    27.04.2021 Maksym Marcel [*] 29 tc
  • Alunis Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    A czemu będziesz miała zakładany? Co się dzieje? Ile ma szyjka?

Moja znajoma miała zakładany,ktora była w tym samym czasie w szpitalu co ja.
    Ja prowadzilam ciążę prywatnie i na nfz przy pierwszej ciąży.
    Gin na nfz chciał mi zakładać pessar, ale ja nie chciałam.
    Prywatny dr (mój dr prowadzący) nic o tym nie wspominał i uważał, że na pewnym etapie szyjka fizjologicznie się skraca.

Ciągłe skurcze, bóle krzyżowe i szyjka 23mm :( Za mało wypoczywam w ciąży, ale przy prawie rocznym ząbkującym dziecku to jest nieosiągalne :(
    Tęczowa wrote:
    Dlaczego zmieniłaś? Dziecko przestało się mieścić?

Tak, zaczęła się przewracać na boki i turlać się na mnie przez to... :D My mieliśmy to łóżeczko dostawione do Naszego

Córeczka 13.03.2020 <3
    Jest i on 💕 24.06.2021r.
    atdcpiqv6jtb1fho.png

Mutacja czynnika V Leiden hetero.
  • LENi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, powodzenia na wizytach.

Ja myślę nad koszem Mojżesza, lub kołyska na początek, mamy łóżeczko po córce, ale jest duże więc za duzo miejsca zajmie. Choć z drugiej strony to nie wiem czy jest sen wydawać.
    Co do ruchow - czułam delikatne i teraz znów nic. Ale jak mówicie maluszki mają dużo miejsca, może akurat tak się ustawiają ze nie czuć zawsze. :)

A pogoda tragedia. Szyby w aucie mi zamarzają podczas jazdy 😅

l22ndf9helggnp3z.png
  • olimama Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A używała któraś z Was sterylizatora? Ja poprzednio nie miałam, bo wyszłam z zalozenia, że kp i nie potrzeba, no ale były części z laktatora, smoczki, później części z inhalatora i tak walczyłam z wrzątkiem przez cały ten czas i tym razem postanowilam ułatwić sobie życie. Możecie coś polecić?

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • olimama Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęczowa wrote:
    Ja myślę, że warto postawić na cos mniejszego i miec przez te pół roku więcej przestrzeni. Przestaniesz używać to sprzedasz. Ale chyba lepiej postawić na cos w standardowych rozmiarach, bo łatwiej o materacyk, przescieradelka itp.

Kama_86 lubi tę wiadomość

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunis wrote:
    Tak, zaczęła się przewracać na boki i turlać się na mnie przez to... :D My mieliśmy to łóżeczko dostawione do Naszego
    Ojej, człowiek nawet nie zdaje sobie sprawy że na tym etapie już coś takiego może się dziać... Trafiłaś do szpitala z tymi skurczami, czy to lekarz stwierdził na wizycie? Na pewno założą pessar i już będzie w porządku, do końca już nie tak daleko dasz rade. Trzymam za was kciuki

Alunis lubi tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vatolina wrote:
    Laski na moim etapie (zaczęłam 20 tydzień 🙈) jest któraś co nie czuje jeszcze systematycznych ruchów? Ja odkąd brzuch nie bolał 4 dni temu to w sumie nie czuje nic , No wczoraj jedno delikatne puknięcie i tyle.... a tydzień temu miałam dosyć mocne ruchy wyczuwalne pod ręką, fazuje się trochę....
    Ja nie czuje regularnie. Właściwie to mało czuje, ale łożysko znowu mam na przedniej ścianie i dr mówił, że to normalne :)
    Czekam cierpliwie, choć też wolałabym już czuć wyraźnie. Byłabym dużo spokojniejsza.
    Wcześniej więcej czułam niż teraz 🙄

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunis wrote:
    Warto sprawdzić, czy nie masz infekcji (pobrać wymaz na posiew). U mnie to powodowało pobolewanie brzucha.
    Dodatkowo przy pessarze, również łatwiej o infekcję.
    Dr dał Ci może luteine? Ona też jest podobno dobra na szyjkę. Przez jakiś czas w pierwszej ciąży ja też brałam.

Znajoma miała zakładany w 28 tygodniu ciąży.
    Miała dużo krótsza szyjkę od mojej (chyba około 20). Urodziła w 36 tygodniu.
    Miała zalecenia żeby leżeć.
    Odpoczywaj jak najwięcej, bo szyjka 23 na tym etapie to nie przelewki.

Masz możliwość zorganizowania opieki nad dzieckiem? Może warto o tym pomyśleć? :)
    Rozważacie żłobek?

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • LENi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olimama wrote:
    A używała któraś z Was sterylizatora? Ja poprzednio nie miałam, bo wyszłam z zalozenia, że kp i nie potrzeba, no ale były części z laktatora, smoczki, później części z inhalatora i tak walczyłam z wrzątkiem przez cały ten czas i tym razem postanowilam ułatwić sobie życie. Możecie coś polecić?

Ja nie, jednak myślę że to zbędny gadżet, parzyłam wrzątkiem.
    Ja to ogólnie w tej ciąży to mam wrażenie że wszystko jest zbędne haha jednak wolę mieć mało rzeczy bo potem nie mam gdzie to składować.

vatolina lubi tę wiadomość

l22ndf9helggnp3z.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki! Dziękuję za pamięć :)
    Tak, jestem już po amniopunkcji, ale wróciłam do domu, zjadłam i zasnęłam na 3 godziny 🙈
    Sam zabieg przebiegł pomyślnie, nie był bolesny, tylko bardziej nieprzyjemny. Pobrali mi dwie próbki, jedna będzie do tradycyjnego badania, a druga do mikromacierzy (byliśmy zdecydowani dopłacić za to, ale okazało się, że miałam wpisane w skierowaniu i nie musiałam). Pierwsze wyniki już w 3-7 dni, także mam nadzieję, że do końca tygodnia będziemy już wiedzieli.
    Teraz mam leżeć i odpoczywać kilka dni i się obserwować.

LENi, olimama, Niezapominajka5, Tabolek, aliciaaa, akilegna♥, Kama_86, Maniuś lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stawiam na dostawke lub kolyske przez.mala sypialnie. Poprzednio z synem mieliśmy ciut większą, więc nie było problemu i wstawiliśmy łóżeczko 120x60. Teraz łóżeczko poczeka w pokoiku, dostawka lub coś tam w sypialni i jeszcze coś do salonu na dole myślę, chociaż chyba skończy się na kokonie na kanapie. Albo wypietej gondoli na podłodze. Później i tak będzie trzeba mate rozłożyć.

Mnie dziś sąsiad pomógł śnieg odwalić z wjazdu. Póki to białe gówno nie przestanie sypać nie wychodzę. W nosie mam, najwyżej syn trochę do przedszkola nie pójdzie. Stanowczo to nie moje klimaty.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sterylizatora to nie miałam, chociaż karmiłam mm. Wrzątek i płyn do naczyń dały radę.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Zula36 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 15:10

event.png
    age.png
    ❤️👶🏼Adaś 22.06.2021🌈
    💔👼🏼09.04.2020 (9tc)
    ❤️👧🏼Zosia 28.06.2018
    👩🏼 Ja, 39 lat 🤦🏼‍♀️
  • olimama Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Cześć dziewczynki! Dziękuję za pamięć :)
    Tak, jestem już po amniopunkcji, ale wróciłam do domu, zjadłam i zasnęłam na 3 godziny 🙈
    Sam zabieg przebiegł pomyślnie, nie był bolesny, tylko bardziej nieprzyjemny. Pobrali mi dwie próbki, jedna będzie do tradycyjnego badania, a druga do mikromacierzy (byliśmy zdecydowani dopłacić za to, ale okazało się, że miałam wpisane w skierowaniu i nie musiałam). Pierwsze wyniki już w 3-7 dni, także mam nadzieję, że do końca tygodnia będziemy już wiedzieli.
    Teraz mam leżeć i odpoczywać kilka dni i się obserwować.
    W takim razie kciuki cały czas zaciśnięte, oby wynik był pomyślny. Odpoczywaj

Aneta8 lubi tę wiadomość

qdkkroeq0u8d5vnj.png

• olimama Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zula36 wrote:
    Ja mam z philips avent i używałam go intensywnie przez prawie 2 lata. W tym momencie butelki myje już ręcznie albo w zmywarce bez innych naczyń. Przy małym dziecku uważam, ze warto tak samo jak i podgrzewacz. Ja karmiłam mm i mała do tej pory lubi jeszcze pic mleko. Teraz wykorzystam go ponownie. Jedyne co, to trzeba go regularnie odkamieniać aby nie zniszczyć powłoczki .
    A miałaś taki do mikrofalówki, czy ten elektryczny?
    Ja podgrzewacz tez sobie chwalilam przy kp. Bo jak mialam jakies mleko w lodówce, czy zamrożone to łatwo było je odgrzac. A później przy obiadkach tez się sprawdzil

qdkkroeq0u8d5vnj.png

‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ