Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jestem tegoroczną zimą zachwycona, podejrzewam jednak, że mój optymizm by znacznie zmalał gdybym musiała gdzieś jeździć autem 😀 ja leżaczka nie chcę, dlatego właśnie szukam jakiejś lekkiej kołyski zamiast niego, którą będę mogła za sobą ciągać po mieszkaniu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2021, 11:11
-
olimama wrote:Aneta8, spokojnie jeszcze będzie co oglądać. Brzuszek z dnia na dzień może wyskoczyć. 😊 Jak się dzisiaj czujesz?
Ogólnie dobrze po zabiegu nic mi nie dolega, psychicznie też ok. Po prostu na spokojnie czekam.
Jedyne co, to wczoraj musiałam jakoś krzywo leżeć, bo tak mnie boli kark, że nie mogę ruszyć głową 🙁olimama, Tabolek, akilegna♥, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
-
olimama wrote:Kosmo, kciuki. 🤞
Zamówiłam kołyskę, to moj pierwszy poważny zakup dla maleństwa. 😁
Jak tam się czujecie? Męczą kogoś jeszcze mdłości? Jak brzuszki i waga?
Mi został kosz Mojżesza, chwilowo robi za kosz na zabawki Taka kołyska to super sprawa, bardzo sobie to chwalę. Ja się dziwię, że ktoś jeszcze nie wymyślił łóżeczka, które można bujać, dla takiego starszego dziecka, bo u Nas ostatnio smyrnięcie pleckami o materacyk łóżeczka = histeria. Ja z wagą jestem 2 kg na plusie, mam nadzieję, że w tej ciąży też osiągnę podobny wynik z wagą na koniec i przybiorę max 12 kilo Jeśli nie, to nie będę się załamywać, szybko zleci przy maluchu
Kosmo, też trzymam kciuki. 🤞
Jeżeli będziecie kompletować wyprawkę do szpitala z apteki, to bardzo polecam https://www.apteka-melissa.pl/ ceny bardzo przystępne, wszystko jest na stanie, ja się obkupiłam w podkłady poporodowe, witaminę D w kropelkach, espumisan w kropelkach i w wiele innych. A i nawet inhalator tam kiedyś kupiłam, ale jeszcze nie używałam dla dziecka. Gemini jest droższa. Wiecie, niby 50 groszy do złotówki na produkcie, ale robiąc większe zamowienie mamy trochę w kieszeniWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2021, 11:35
Córeczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
Mutacja czynnika V Leiden hetero. -
Alunis, a 5 lat temu właśnie Gemini była tańsza 😅 wszystko się zmienia. Chyba się zdecydowałam na wózek, chyba będzie roan jakiś. Wizualnie najbardziej mi się podoba. Reszta to tam kij, w kombi zmieszczę wszystko, po schodach wnosić nie będę 😜 tym razem to luzik
Alunis lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, zaliczam właśnie potężny zastrzyk energii połączony z mega mrozem na dworze i pomyślałam, że dobrze by było zacząć ćwiczyć W domu
Macie może jakieś sprawdzone ćwiczenia, coś polecacie? -
Ja już po wizycie, wszystko ok, młoda już waży 200g i pięknie pokazywała wargi sromowe 🤣
Mam też zwolnienie od dzisiaj - pytanie do was doświadczonych kiedy ono będzie widoczne na tym portalu pacjent.gov.pl? Bo tak jak skierowania i recepty to od razu SMS dostawałam i się tam pojawiały, tak tego zwolnienia nie widać i się zmartwiłam czy to poszło ok czy co 🤔Alunis, Zula36, Tabolek, olimama, akilegna♥, StarającaSię, Kama_86, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Anszelika wrote:Kosmo na portalu to i po tygodniu. Na zusie wcześniej widac. Moje to często po 1.5 tygodnia się pojawiają na pacjent.gov.pl
-
Ja jakoś tych 10 kg nie przeżywam bo liczę się z tym ze jak w pierwszej ciąży miałam +25 to i teraz będzie podobnie taka moja uroda moja mama tez tak miała jak urodziłam to w pierwszej dobie miałam już -20
Ja mam kosz Mojżesza i mój mały jakoś nie chciał w tym leżeć 🤔 może teraz będzie lato to będzie inaczej chociaż jakoś obstawiam ze najwiecej będzie w wózku na dworze 😄 ja kupiłam takie łóżeczko wiklinowe na kółkach i mysle ze wstawię je na dół tam dziś pokój dzienny i będę sobie go ciągać za sobą a na gorze chce zrobić mu normalne łóżko , chociaż po synku mam nianie i monitor wiec tez nie wykluczam ze będę go kłaść w lozeczku na Gorze na niani żeby miał trochę spokoju. Leżaczek tez mam i to właśnie w nim synek spędzał najwiecej czasu odkąd niE spał już tak dużo bo łatwo mu było obserwować wszyskto , stawiałam ten leżaczek na stole i tak sobie patrzył co robię i jak gotuje , nie ukrywajmy ten czas gdzie dziecko tylko śpi i nic go nie interesuje szybko mija dlatego sadze ze w koszu nie chciał leżeć i patrzeć w sufit nie wiem czy bym kupowała teraz drugi raz to wszyskto jakbym nie miała po pierwszym , jedyne co to korci mnie ta dostawka do łóżka ale z drugiej strony ten wiklinowy tez mogę przystawić do łóżka naszego tylko trzebaby go targać na górę. Nie wiem jak to wszyskto rozplanować... oczywiście mój synio chce żeby Marcyś spał w jego pokoju 😀 chyba do pierwszej nocy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2021, 13:50
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
Ja się właśnie zważyłam i ku mojemu zdziwieniu od poniedziałku schudłam kolejne 1.5 kg, czyli w sumie od początku ciąży 6.5 kg, a jem przecież normalnie, niczego sobie nie odmawiam, jedynie co to bardzo mało słodyczy jem. No cóż dopóki mała dobrze przybiera i wszystko jest ok towar się nie martwię. Mdłości już dawno nie mam, zresztą miałam je bardzo krótko. My już kończymy wykańczać dom na piętrze i zacznę zamawiać rzeczy 🙂
-
Vatolina, ja też w pierwszej ciąży nazbieralam tak dużo kilogramów. Zwłaszcza pod koniec ciąży. Zatrzymywala mi się woda i puchlam, zwłaszcza nogi, kostek nie było widać 😅, ale tak jak mówisz wiekszosc zeszła przy porodzie, do 2 tygodni nie było nadprogramowych kilogramów, a później zaliczyłam spory niedobór kilogramów.
-
Kosmo wrote:Aha i umówiona jestem na USG połówkowe+normalną wizytę na 10.03 dopiero 🤦 Tyle czasu czekać... Będę wtedy wg OM 21+1, wg USG 21+6 -moja pani doktor preferuje większe bobasy na tym badaniu bo twierdzi że lepiej widzi wtedy.
Będę miała połówkowe 9.03 w 19+6 wg om lub 20+1 z USG. Jadę do guru w regionie, więc mysle że nie zrobi to różnicy. Doczekać się nie mogę... Za to w poniedziałek mam znów wizytę. -
Hej, fajnie u Was wszystko w porzadku
JA wizyte mam za tydzień i od razu się umowie na połówkowe
Co do wagi to każdy mi mówię, że nie widać abym była w ciąży, więc pewnie moje urojenie hehe ze mam duży brzuch, ale chyba faktycznie nie ma źle ważę 49 - więc w sumie 5kg do przodu od początku. Ale może potem zwolni, na początku byłam ciągle głodna, teraz już lepiej, ale wciąż słodycze mnie kuszą :p
Zresztą wiosna więcej będzie ruchu to może zwolnię trochę z wagą :p
Miłego dnia!
-
vatolina wrote:Ja jakoś tych 10 kg nie przeżywam bo liczę się z tym ze jak w pierwszej ciąży miałam +25 to i teraz będzie podobnie taka moja uroda moja mama tez tak miała jak urodziłam to w pierwszej dobie miałam już -20
Ja mam kosz Mojżesza i mój mały jakoś nie chciał w tym leżeć 🤔 może teraz będzie lato to będzie inaczej chociaż jakoś obstawiam ze najwiecej będzie w wózku na dworze 😄 ja kupiłam takie łóżeczko wiklinowe na kółkach i mysle ze wstawię je na dół tam dziś pokój dzienny i będę sobie go ciągać za sobą a na gorze chce zrobić mu normalne łóżko , chociaż po synku mam nianie i monitor wiec tez nie wykluczam ze będę go kłaść w lozeczku na Gorze na niani żeby miał trochę spokoju. Leżaczek tez mam i to właśnie w nim synek spędzał najwiecej czasu odkąd niE spał już tak dużo bo łatwo mu było obserwować wszyskto , stawiałam ten leżaczek na stole i tak sobie patrzył co robię i jak gotuje , nie ukrywajmy ten czas gdzie dziecko tylko śpi i nic go nie interesuje szybko mija dlatego sadze ze w koszu nie chciał leżeć i patrzeć w sufit nie wiem czy bym kupowała teraz drugi raz to wszyskto jakbym nie miała po pierwszym , jedyne co to korci mnie ta dostawka do łóżka ale z drugiej strony ten wiklinowy tez mogę przystawić do łóżka naszego tylko trzebaby go targać na górę. Nie wiem jak to wszyskto rozplanować... oczywiście mój synio chce żeby Marcyś spał w jego pokoju 😀 chyba do pierwszej nocy... -
olimama wrote:A używała któraś z Was sterylizatora? Ja poprzednio nie miałam, bo wyszłam z zalozenia, że kp i nie potrzeba, no ale były części z laktatora, smoczki, później części z inhalatora i tak walczyłam z wrzątkiem przez cały ten czas i tym razem postanowilam ułatwić sobie życie. Możecie coś polecić?
Ja miałam i używałam dosyć długo. Bodajże z nuka ale to mało ważne jaka firma. Dziewczyny sobie chwaliły też te do mikrofali, mój jest na prądolimama lubi tę wiadomość
-
Aneta8 wrote:Cześć dziewczynki! Dziękuję za pamięć
Tak, jestem już po amniopunkcji, ale wróciłam do domu, zjadłam i zasnęłam na 3 godziny 🙈
Sam zabieg przebiegł pomyślnie, nie był bolesny, tylko bardziej nieprzyjemny. Pobrali mi dwie próbki, jedna będzie do tradycyjnego badania, a druga do mikromacierzy (byliśmy zdecydowani dopłacić za to, ale okazało się, że miałam wpisane w skierowaniu i nie musiałam). Pierwsze wyniki już w 3-7 dni, także mam nadzieję, że do końca tygodnia będziemy już wiedzieli.
Teraz mam leżeć i odpoczywać kilka dni i się obserwować.
Ty odpoczywaj a my trzymamy kciuki za dobre wyniki ✊✊✊Aneta8 lubi tę wiadomość
-
Mimi2 wrote:Hej dziewczyny, zaliczam właśnie potężny zastrzyk energii połączony z mega mrozem na dworze i pomyślałam, że dobrze by było zacząć ćwiczyć W domu
Macie może jakieś sprawdzone ćwiczenia, coś polecacie?
Anka Dziedzic ale jak całkowicie początkująca to lepiej coś z YouTube, jest tam tego mnóstwo.
Ja ćwiczę z E.Ch bo te typowo ciążowe już mnie nudzą
Mimi2 lubi tę wiadomość