Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
StarającaSię wrote:Nie miałam robionych.
Nooofaktycznie szczęście. 🤣🤣🤣🤣
Hahahaha ale dziś się dowiedziałaś, czy się zmieniło ? Bo mi świta że miał być chłopak?
Ja coś czuje że teraz się wszyskto na odwrót zmieni z tą ilością u nas na grupie bo jak patrze dookoła to wszędzie się dziewczyny rodzą , będą rodzynki mieć z czego wybierać 😁
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
Anszelika wrote:Ja to jestem klasyczny kanapowiec. Parę razy się do E.Ch. zbierałam ale nie umiem się cieszyć ćwiczeniami. Pewnie jakbym wytrwałą trochę dłużej to jakieś wyniki bym widziała. A w ciąży jak tylko posprzątam coś więcej to się źle czuje. Pomyśleć że poprzednio malowanie sama zrobiłam...
Doskonale Cię rozumiem, też jestem kanapowcem. Moja kumpela właśnie mi mówiła, że ćwiczy z Chodakowską. Zażartowałam, że ja jedynie z Gessler
W pierwszej ciąży dopiero w 8 msc było mi ciężko. Teraz najchętniej już bym poprosiła o znieczulenie
Tabolek wrote:Miałam tak miesiąc temu, zaraz po tym jak mnie zaczął ten brzuch tak boleć i trwało prawie tydzień niestety 😐 myślałam wtedy że się czymś strulam
Miałam podobnie na początku ciąży, miałam podejrzenie zakażenia listeriozą, na szczęście wynik wyszedł ujemny. To było zwykłe zatrucie. Węgiel mnie uratował + herbata miętowa.
Starającasię - gratuluję! i po cichu ciut zazdroszczę, troszeczkę boję się jak to będzie z chłopczykiem
Córeczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
Mutacja czynnika V Leiden hetero. -
nick nieaktualnymoże będziecie wiedzieć - czy jak są wskazania do badań prenatalnych na NFZ (wiek albo inne historie) to połówkowe tez jest za darmo? koleżanka z dwa tygodnie starsza ciąża 35+ była dziś na polowkowym i musiała zapłacić bo to ponoć nie jest refundowane, tylko to 12-14tc i zastanawia się czy jej klinika jej nie naciągnęła.
-
shooa wrote:może będziecie wiedzieć - czy jak są wskazania do badań prenatalnych na NFZ (wiek albo inne historie) to połówkowe tez jest za darmo? koleżanka z dwa tygodnie starsza ciąża 35+ była dziś na polowkowym i musiała zapłacić bo to ponoć nie jest refundowane, tylko to 12-14tc i zastanawia się czy jej klinika jej nie naciągnęła.
Zależy od kliniki.. U mnie 1 i 2 badanie dla osób 35+ jest bezpłatnie, ale 3 już płatne.shooa lubi tę wiadomość
-
vatolina wrote:Hahahaha ale dziś się dowiedziałaś, czy się zmieniło ? Bo mi świta że miał być chłopak?
Ja coś czuje że teraz się wszyskto na odwrót zmieni z tą ilością u nas na grupie bo jak patrze dookoła to wszędzie się dziewczyny rodzą , będą rodzynki mieć z czego wybierać 😁
Ja tam bym chciała dziewczynke 😜 -
shooa wrote:może będziecie wiedzieć - czy jak są wskazania do badań prenatalnych na NFZ (wiek albo inne historie) to połówkowe tez jest za darmo? koleżanka z dwa tygodnie starsza ciąża 35+ była dziś na polowkowym i musiała zapłacić bo to ponoć nie jest refundowane, tylko to 12-14tc i zastanawia się czy jej klinika jej nie naciągnęła.
shooa lubi tę wiadomość
4x córka😁❤️🤪
-
vatolina wrote:Hahahaha ale dziś się dowiedziałaś, czy się zmieniło ? Bo mi świta że miał być chłopak?
4x córka😁❤️🤪
-
Alunis wrote:Miałam podobnie na początku ciąży, miałam podejrzenie zakażenia listeriozą, na szczęście wynik wyszedł ujemny. To było zwykłe zatrucie. Węgiel mnie uratował + herbata miętowa.
Starającasię - gratuluję! i po cichu ciut zazdroszczę, troszeczkę boję się jak to będzie z chłopczykiemAlunis lubi tę wiadomość
4x córka😁❤️🤪
-
Anszelika wrote:Ja tam bym chciała dziewczynke 😜
Już po 1 pączku? Ja zjadłam i się ruszać nie umiem hehehe później się skusze na kolejnego :p
Dziś mam wolne - to odpoczywam.. Czyt. Sprzątam :p
Jak się czujecie? -
- usg 11-14 tydzień ciąży + test pappa,
- usg 20-24 tydzień ciąży,
- amniopunkcja genetyczna.
Twoja koleżanka niech żąda zwrotu wpłaconej kwoty.shooa lubi tę wiadomość
Starania od 09.2014, 5 procedur IVF, 10 transferów (w tym 3 x cb - 08.2017, 11.2017, 10.2019)
-
Tak jak dziewczyny napisały, 2 pierwsze badania są darmowe za 3 się płaci.
U mnie odwrotnie, wychodzi dziewczynka, cieszę się, ale mam obawy. Chłopca wiem juz jak obsłużyć (moim zdaniem łatwiej ubrać, odsikać w niespodziewanym momencie 😅). Ale jak już pojawi się na świecie będziemy zachwyceni bez względu na płeć.
Ja dzisiaj naginam dietę zjadłam pół paczka i kilka faworków. Smakowało obłędnie. 🤤 -
olimama wrote:Tak jak dziewczyny napisały, 2 pierwsze badania są darmowe za 3 się płaci.
U mnie odwrotnie, wychodzi dziewczynka, cieszę się, ale mam obawy. Chłopca wiem juz jak obsłużyć (moim zdaniem łatwiej ubrać, odsikać w niespodziewanym momencie 😅). Ale jak już pojawi się na świecie będziemy zachwyceni bez względu na płeć.
Ja dzisiaj naginam dietę zjadłam pół paczka i kilka faworków. Smakowało obłędnie. 🤤
Ja właśnie obsługę dziewczynki mam w 1 paluszku, obawiam się chłopca, więc chciałabym córeczkę, ale oczywiście byle zdroweAlunis lubi tę wiadomość
-
LENi wrote:Ja właśnie obsługę dziewczynki mam w 1 paluszku, obawiam się chłopca, więc chciałabym córeczkę, ale oczywiście byle zdroweCóreczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
Anszelika wrote:Ja tam bym chciała dziewczynke 😜
No ja też bo zawsze chciałam mieć parkę 🤪 ale chyba nie wyszło 😅
Alunis chłopcy są cudowni 🤍 potwierdzi Ci tu chyba każda która ma synka 🥰 ja tym razem tez chciałam dziewczynę ale na początku jak się okazało ze jest to tez czułam obawy co do obsługi bo znam ten przeciwny świat , No ale uczyć się go nie będę bo synek wyczarował brata 😄
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
Mi córka czaruje siostrę mówi, że jak będzie siostra to się podzieli pokojem ale jak brat to sorry ale nie 😂
Dlatego lepiej dla dziecka aby urodziło się siostrą hahah
Ale oczywiście bardzo cieszy się, że będzie miała rodzeństwo
Alunis, Andziorek, lysinka lubią tę wiadomość
-
vatolina wrote:No ja też bo zawsze chciałam mieć parkę 🤪 ale chyba nie wyszło 😅
Alunis chłopcy są cudowni 🤍 potwierdzi Ci tu chyba każda która ma synka 🥰 ja tym razem tez chciałam dziewczynę ale na początku jak się okazało ze jest to tez czułam obawy co do obsługi bo znam ten przeciwny świat , No ale uczyć się go nie będę bo synek wyczarował brata 😄
Powiedziałam szczerze mężowi o swoich obawach(zabawy z chłopcem) to powiedział, że może wziąć dinozaury na siebie, bardzo chętnie, a mi pozostawi karcianki i planszówki. Wiadomo, że z własnym dzieckiem jest inaczej, mam nadzieje, że chociaż on będzie mamusiowy, bo moja córka jak zacięta płyta mówi „tata” i tatuś jest najważniejszy. 😀 Moja przyjaciółka na synka i jest dla niego całym światem 😀
Powiedziałam córce(11 msc), że będzie miała braciszka. Spojrzała na mnie i się rozpłakała. 😂 Nie wiem jak mam to interpretować. 😅
Córeczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
LENi wrote:Mi córka czaruje siostrę mówi, że jak będzie siostra to się podzieli pokojem ale jak brat to sorry ale nie 😂
Dlatego lepiej dla dziecka aby urodziło się siostrą hahah
Ale oczywiście bardzo cieszy się, że będzie miała rodzeństwo
A duza różnica wieku będzie między Waszymi maluchami? Między mną a bratem było 5 lat, ale z braku laku się bawiliśmy razem 😀
Córka mojej kumpelk powiedziała, że chce siostrę, a jak będzie brat, to zakopie go w ogródku 😂StarającaSię, LENi, lysinka lubią tę wiadomość
Córeczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
Hehe, a mi synek idzie w zaparte i od początku ciąży siostrzyczkę zamawia😀 ja też trochę bym chciała dziewczynę, tak z ciekawości, ale z dwoma chłopakami też będzie zabawnie😛 22ego mam wizytę, może się czegoś dowiem w tym temacie 😊
Alunis, anjaa25 lubią tę wiadomość