Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Alunis wrote:A duza różnica wieku będzie między Waszymi maluchami? Między mną a bratem było 5 lat, ale z braku laku się bawiliśmy razem 😀
Córka mojej kumpelk powiedziała, że chce siostrę, a jak będzie brat, to zakopie go w ogródku 😂
Tak, u nas duża różnica.. Córka w kwietniu będzie miała 8 lat. 🙈 Ale każdy mnie pociesza że będę miała przynajmniej pomoc z jej strony
Alunis lubi tę wiadomość
-
martini92 wrote:Hehe, a mi synek idzie w zaparte i od początku ciąży siostrzyczkę zamawia😀 ja też trochę bym chciała dziewczynę, tak z ciekawości, ale z dwoma chłopakami też będzie zabawnie😛 22ego mam wizytę, może się czegoś dowiem w tym temacie 😊
To też jeszcze nie wiecie co będzie?
sorka, ale nas tu tyle, że już nie ogarniam, kto już zna płeć, a kto nie i kto kogo ma w brzuszku
Ja we wtorek mam wizytę i też mam nadziej ze coś już się dowiem, jeśli nie to dopiero na połówkowych 🙈 -
Ja czekam na 2.03 żeby się dowiedzieć, a jak nie, to będę się od razu umawiać na połówkowe (u mnie w przychodni są w zasadzie od ręki) i wtedy to już musi pokazać 😅😅
LENi lubi tę wiadomość
18.06.2020 Emma [*] 26 tc
27.04.2021 Maksym Marcel [*] 29 tc -
To ile nas zostało żyjących w niepewności? 3 - 4?
A Jak U Was z odczuwaniem ruchów? Moje coś słabo.. Wydawało się mi się, że już jakieś bulgotanie czuje a od jakiegoś czasu cisza.. Nie panikuje, bo pewnie się inaczej ułożyła dzidzia i dlatego, albo za wcześnie na jednoznaczne To TO
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2021, 14:51
-
Ja dzisiaj jestem 17+4 i od 2 dni prawie w ogóle nie czuje, a wcześniej wieczorami pannica się mocno wierciła. Ale nie panikuje bo dopiero co na wizycie na USG dawała czadu 😉 Jedynie mój nie-mąż już się nie może doczekać aż i on będzie mógł poczuć ☺️
LENi lubi tę wiadomość
-
Ja mam jutro wizytę u gina ale raczej płci nie poznam. Moja gin niechętnie mówi co tam się kryje. Może sama coś dojrze. 1 marca mam połówkowe i wtedy raczej już będzie wiadomo. Do brzucha zwracam się Junior, jakieś takie przeczucie na chłopca mam
Ruchy też ostatnio słabo czuję. Na początku czułam często a od około tygodnia słabiej. Może kilka kopniaków wieczorem i to wszystko. Pewnie przekręcił się i wali po flakach i kręgosłupie
LENi lubi tę wiadomość
-
LENi wrote:Tak, u nas duża różnica.. Córka w kwietniu będzie miała 8 lat. 🙈 Ale każdy mnie pociesza że będę miała przynajmniej pomoc z jej strony
Ja znam płeć z nifty - chłopczyk. 😌 Zawsze są tego zalety, 8-latka zrozumie, ze trzeba być cicho jak dzidziuś śpi i nie bić go po buzi 😅 15 miesięczniakowi będę miała problem to wyjaśnić 😀
LENi lubi tę wiadomość
Córeczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
Mutacja czynnika V Leiden hetero. -
Olimama u mnie wizyta była 5.02 🤗 teraz następną będzie 26.02. Połówkowe dopiero będę umawiać bo u mnie są z dnia na dzień więc to jeszcze dam znać 😊
A i u nas imię wybrane. Oskar 💙martini92, Tabolek lubią tę wiadomość
-
Anszelika wrote:Z tych co się udzielają większość chyba zna.
Mój syn nie jest mamusiowy. Raczej jak wiatr zawieje. I jakoś nie nazwała bym go cudownym. Smyk jest straszny, ma od zawsze swoje zdanie i ciężko go do czegokolwiek przekonać.
Moja cora też tatusiowa, ale bardzo grzeczna także na pewno będę miała w niej wsparcie i pomoc ale też się boję czy przypadkiem drugie nie będzie za dużym przyciwienstwem hehe a już zbyt młoda nie jestem, więc mam nadzieję że dam radę :p i że mnie dzidzia oszczędzi trochę i może będzie grzeczna jak starsza siostra :p. Hehe na to liczę! 🙈😁 -
aliciaaa wrote:Olimama u mnie wizyta była 5.02 🤗 teraz następną będzie 26.02. Połówkowe dopiero będę umawiać bo u mnie są z dnia na dzień więc to jeszcze dam znać 😊
A i u nas imię wybrane. Oskar 💙
Ja też nie będę miała problemu z zapisaniem się na połówkowe, dlatego czekam póki co na wizytę, umowie się po niej ale pewnie to będzie marzec
Ja dla córki mam typy - co do imienia, dla ew syna nie..Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2021, 19:16
aliciaaa lubi tę wiadomość
-
aliciaaa wrote:Olimama u mnie wizyta była 5.02 🤗 teraz następną będzie 26.02. Połówkowe dopiero będę umawiać bo u mnie są z dnia na dzień więc to jeszcze dam znać 😊
A i u nas imię wybrane. Oskar 💙
Ja nie mam pomysłu na imię. 😕 Ale zacznę rozmyslac po połówkowych.aliciaaa lubi tę wiadomość
-
olimama wrote:Wygląda, że jeszcze większość nie poznała płci. Ale przed nami wysyp połówkowych.
aliciaaa, olimama, Tabolek lubią tę wiadomość
Córeczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
Mutacja czynnika V Leiden hetero. -
Ja już w pierwszej ciąży bardzo chciałam dac na imię Oskar synkowi. Ale kompromisem postanowiliśmy,że będzie Damian 😁
W tej ciąży byłam przekonana, że dziewczynka będzie. Kilka imion wybrałam nawet. Jak okazało się, że jednak drugi chłopak od razu zaczęłam urabiac mojego żeby dac na imię Osakr. No i dał się przekonać😍
Dajecie drugie imiona swoim dzieciom? U mnie w rodzinie nie było takiego zwyczaju, ja za to daje 😊Alunis lubi tę wiadomość
-
Aliciaaa bardzo ładnie Oskar:) my dajemy drugie, w mojej rodzinie przyjęła się zasada że chłopcom daje sie na drugie imię po tacie, więc z pierworodnym nie mieliśmy problemu, gorzej jak będzie drugi chłopak to nie wiem, może damy na drugie drugie imię męża czyli Oskar właśnie 😊
Jak będzie dziewczynka to na pewno będzie Emilka, na drugie prawdopodobnie Alicja po mojej babci.
aliciaaa lubi tę wiadomość
-
Nie wiem czy slyszalyscie że od tego roku mają wprowadzić badania przesiewowe u noworodków w kierunku SMA, mam nadzieję że się nasze maluchy załapią, jak nie to może zapłacę jak cena nie bedzie zaporowa. Strasznie się tego cholerstwa boję, mimo że wiem że to rzadka choroba, pewnie dlatego że ciągle trafiam na zbiórki dla chorych dzieciaków i się schizuję