Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Zula36 wrote:Aneta8 ogromnie mi przykro. Wiem, ze żadne słowa nie są w stanie Cię pocieszyć. Dużo sił Ci życzę w tej trudnej sytuacji. Czy oprócz zespołu downa są jeszcze inne nieprawidłowości? Miałam kontakt z osobami dotkniętym tym zespołem podczas zajęć w warsztacie terapii zajęciowej. Były osoby, które funkcjonowały dobrze, otwarte i kontaktowe. Jednak tez były z głębokim upośledzeniem, z którymi kontakt był mocno utrudniony. Bardzo dobrze, ze macie wsparcie osób bliskich. Jednak wydaje mi się, że decyzja powinna należeć tylko do Ciebie i męża.
Na razie oprócz zd raczej pewna jest wada serca, ale muszę wykonać jeszcze echo.
Lekarz powiedział tylko ogólnie, że zd towarzyszą liczne choroby, ale nie wiem czy oni są w stanie je wykryć poprzez badanie z próbki, którą pobrali przy amnio. Powiedział też, że taka ciąża może sama się terminować ze względu na wady..maggaw lubi tę wiadomość
-
Ochhh Anetko bardzo ci współczuję, decyzja jakąkolwiek by nie była będzie ciężka, my też z mężem się o to cały czas martwiliśmy..a to państwo z dykty na pewno nie pomaga rodzica z chorymi dziećmi.
Nie wiem czy to Twoje pierwsze dziecko czy drugie, zazwyczaj jak jednak jest w rodzinie jeszcze jedno dziecko to łatwiej podjąć decyzję, że po np waszej śmierci jest jeszcze dalej ktoś kto się bratem, siostrą zaopiekuje..
My w otoczeniu znamy jedną rodzinę co na właśnie takie dziecko, teraz on ma około 30 i dobrze funkcjonuje, więc pewnie i w tej chorobie zdarzają się zdrowsze i bardziej chore..
To straszna decyzja u wiedz, że cokolwiek zrobisz masz do tego prawo i dasz radę!!
Wszystkie tutaj jesteśmy z tobą i zawsze możesz się nam wyżalić lub poprosić o pomoc.. Na pewno przyda się rozmowa z psychologiem..
Liczę, że będzie dobrze, dacie radę!!35 lat
starania 2 lata
3 inseminacje - invimed -brak wyników
Kir BX
Nk 31 -encorton
Mąż - 1% 1 KLASY MSOME
HBA -68%
AMH 2,12
Histeroskopia 14 luty 2020
1 In-vitro Krótki protokół - 16 komórek pobranych, 11 dojrzalych - 8 zapłodnioych - 4 zarodki, 5doba -0 -
Aneta bardzo mi przykro😭
Cieszę się że macie wsparcie bliskich.Wiem że długo walczyliście o tą ciążę i teraz napewno jest bardzo trudno podjąć jakąkolwiek decyzję.Życzę wam dużo siły.Tutaj znajdziesz wsparcie bez względu na podjętą decyzję.4x córka😁❤️🤪
-
Aneta ściskam Was mocno... Nie jestem sobie w stanie wyobrazić co teraz czujecie. Zupełnie się nie dziwię Twoim obawom, to potężny obowiązek na całe życie. Tyle się mówi że osoby z zd są wspaniałe... Nie jest to na pewno ani trochę rzetelna 'opinia'. Nigdy nie wiemy z jakimi wadami towarzyszącymi finalnie urodzi się to dziecko, a jest cały szereg wad współistniejących. Jesteście jeszcze młodzi, możecie mieć zdrowe dziecko.
Niezależnie jaką decyzję podejmiecie, pamiętaj że jest wiele fundacji które mogą wam pomóc w tym chorym kraju. Najważniejsze że macie wsparcie rodziny, ale to wy musicie podjąć decyzję. Bo to na wasze całe życie będzie miało wpływ.Alunis lubi tę wiadomość
-
Aneta - pamiętaj, że jesteś silna i poradzisz sobie niezależnie od decyzji.
Masz nasze pełne wsparcie ❤ -
Kosmo wrote:Aneta ściskam Was mocno... Nie jestem sobie w stanie wyobrazić co teraz czujecie. Zupełnie się nie dziwię Twoim obawom, to potężny obowiązek na całe życie. Tyle się mówi że osoby z zd są wspaniałe... Nie jest to na pewno ani trochę rzetelna 'opinia'. Nigdy nie wiemy z jakimi wadami towarzyszącymi finalnie urodzi się to dziecko, a jest cały szereg wad współistniejących. Jesteście jeszcze młodzi, możecie mieć zdrowe dziecko.
Niezależnie jaką decyzję podejmiecie, pamiętaj że jest wiele fundacji które mogą wam pomóc w tym chorym kraju. Najważniejsze że macie wsparcie rodziny, ale to wy musicie podjąć decyzję. Bo to na wasze całe życie będzie miało wpływ.
Ja podpisuję się pod tym co mówi Kosmo, bo znałam Panią, która całe życie poświęciła synowi z zd i umierając powiedziała, że się cieszy, że umiera, bo w końcu odpocznie. Dopiero wtedy Państwo(jak nie ma żadnej innej rodziny) finansuje ośrodek dla takich osób kosztujący ok 4000 netto miesięcznie. Teraz napewno są jakieś lepsze opcje pomocy, może trzeba by było podpytać organizacje pro life(bo wierzę, że nie są tylko pro birth)Córeczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
Mutacja czynnika V Leiden hetero. -
Aneta 💔 życzę Ci dużo siły i dobrej decyzji jaka by nie była ...
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
LENi wrote:Straszne, że to nasze państwo odbiera możliwości.
Ja przepraszam że zapytam, czyli teraz są jedynie takie mozliwosci: że albo decyzja o urodzeniu dziecka, albo płód sam obumrze - samoistna terminacja, albo podziemie aborcyjne, tak?
Nie taki diabeł straszny, bo my byliśmy w Czechach w trakcie leczenia niepłodności. Dużo osób mówi po polsku. Dokumenty w języku polskim. Nawet lekarz, który mnie badał był Polakiem.Alunis lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka5 wrote:Chyba jest jeszcze opcja bardziej kosztowna (wyjazd za granicę). Bodajże Czechy oferują takie możliwości.
Nie taki diabeł straszny, bo my byliśmy w Czechach w trakcie leczenia niepłodności. Dużo osób mówi po polsku. Dokumenty w języku polskim. Nawet lekarz, który mnie badał był Polakiem.
W Czechach T w 2 trymestrze(Na życzenie jest do 12 tc) jest legalna w przypadku wad i nie jestem pewna, czy z kartą ekuz nie opłaca tego polski nfz. Jeżeli tak jest, to zostałyby tylko koszty dojazdu. Tylko nie wiem, czy oni nie mają granic zamkniętych? Coś mi mignęło na temat stanu wyjątkowego, ale nie pamiętam czy Czechy, czy Słowacja
edit: do placówek medycznych można https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/czechy-ograniczaja-wjazd-do-kraju/gjx3csl
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2021, 15:11
Córeczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
Mutacja czynnika V Leiden hetero. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wczoraj byłam na badaniach połówkowych.
Dzidzia zdrowa, wazy niecałe 400g.
Potwierdziła się płeć dzieciątka, chłopak na 99%. Jak to pani doktor powiedziała, okazałe ma narządy męskie. Było widać dokładnie jądra i siurka😊 wiec etap kupowania czas start!
Mam przepiękne zdjęcie 4d buźki dziecka.
Aneta8- dużo siły dla Was! Podejmijcie decyzje dla Was dobra. Trzymam za Was mocno kciuki✊🏻✊🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2021, 08:44
StarającaSię, anjaa25, LENi, Kosmo, Tabolek, Zula36, sandrina22, Niezapominajka5, shooa, olimama, Alunis, Maniuś, Ana__33, akilegna♥, Kama_86, lysinka lubią tę wiadomość
-
michasia-K wrote:Wczoraj byłam na badaniach połówkowych.
Dzidzia zdrowa, wazy niecałe 400g.
Potwierdziła się płeć dzieciątka, chłopak na 99%. Jak to pani doktor powiedziała, okazałe ma narządy męskie. Było widać dokładnie jądra i siurka😊 wiec etap kupowania czas start!
Mam przepiękne zdjęcie 4d buźki dziecka.
Gratulacje 🙂 👏 super że wszystko dobrze 🙂 ❤️ wrzucaj fotkę ❤️❤️❤️