X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok tak biodra też mnie bolą, szczególnie jak za długo leżę w jednej pozycji. Mimo jeszcze braku brzucha to bardzo mi pomaga poduszka ciążowa, wstaje rano bez bólu.

klz9mg7yyp19n25l.png
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martamus wrote:
    Kupiłam wózek i oczywiście zebrałam ochrzan od ciotki, że jak to tak, nie wolno wcześniej kupować, ona mówi, że wszystko powinnam kupować 2 tygodnie przed porodem!!! Co za absurd!! Naprawdę mnie zirytowała, po pierwsze nie każdy jest taki bogaty żeby na raz wydać kasę na wszystko a po drugie przecież najlepiej powoli już wszystko kompletować.. Wrrrr co za ludzie..

W pierwszej ciąży moja teściowa też tak gadala,że wózek to nawet po porodzie kupować trzeba... irytowala mnie strasznie. Koniec końców dostałam wózek od brata po chrzesniaczce i był w domu przed porodem. Oj jaka była niezadowolona😂 Teraz mam cały czas ten wózek schowany w domu w schowku i aż dziwne,że nie kazała go wynieść z domu.

Nie przejmuj się nic takim gadaniem. Niektórzy ludzie nie mając własnych problemów wymyślają je innym. Jak ma się okazje to warto kupować 😜 bo później ta ciotka nie kupi Ci wózka.

martamus lubi tę wiadomość

💙05.2018 21:50 synek, 36tc - 2730g, 51cm
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    🌈💙30.06.2021 1:35 synek, 38+4 - 3390g, 55cm

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • Kama_86 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martamus wrote:
    Kupiłam wózek i oczywiście zebrałam ochrzan od ciotki, że jak to tak, nie wolno wcześniej kupować, ona mówi, że wszystko powinnam kupować 2 tygodnie przed porodem!!! Co za absurd!! Naprawdę mnie zirytowała, po pierwsze nie każdy jest taki bogaty żeby na raz wydać kasę na wszystko a po drugie przecież najlepiej powoli już wszystko kompletować.. Wrrrr co za ludzie..
    Nie przejmuj się. Nam przy pierwszym też mówili ludzie, że za szybko meble kupiliśmy, a gdzieś musiałam upchnąć ubranka, bo sporo dostałam. Wózek też szybko kupiliśmy, bo koleżanka natrafiła na fajny z drugiej ręki i dała nam cynk.
    Teraz kupiłam tylko kilka bodziaków przy okazji, ale większość potrzebnych rzeczy mam albo po córce albo obiecane od szwagierki. Upatrzyłam niedawno kokon, ale chyba poczekam z kupnem do przeprowadzki.

martamus lubi tę wiadomość

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martamus wrote:

Jakbym swoich słyszała. Kupuj, nie przejmuj się. Kiedyś trzeba. Ja jeszcze.czekam bo liczę że na wiosnę będzie większy wybór używek, bo się będą do spacerowek lekkich po zimie przesadzać. U mnie tez w rodzinie pełno zabobonow. Jutro matki imieniny i aż się boje co znów wymyślą.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jutro jadę z mężem do jego rodziców i aż mi słabo na samą myśl 🤦 To będzie ich pierwszy wnuk ale teściowej odpieprza dosłownie... Ilość mądrych rad usłyszanych bez pytania to nie zlicze. W dodatku czuję się tam jak słoń w zoo, wiecznie się patrzy na brzuch i burczy że chodzę w za szerokich bluzkach i ona nie może sobie brzuszka obejrzeć 😬 A raz nawet próbowała go wymacać tak z zaskoczenia, potem była wielka obraza bo ja zrugałam z góry do dołu. Nie chce żeby nikt oprócz męża i ginekologa mi dotykał brzucha, a już na pewno bez pytania 😑 Dramat

klz9mg7yyp19n25l.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tabolek wrote:
    Mój jak jest np 19+4 to liczy 19 tydzień.

Dziewczyny to w końcu dzisiaj jest ten dzień, o 14 mamy połówkowe, już się nie mogę doczekać 🙂 ✊ za wszystkie dzisiejsze wizyty mocne kciuki 🙂

No dawaj kochana! Co tam u Was? :) czekamy na info z połówkowych!

l22ndf9helggnp3z.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też w pierwszej ciąży słyszałam że wózek i fotelik to się kupuje jak się dziecko urodzi, nie wcześniej, bo można zło przyciągnąć 🤦‍♀️
    Porażka.
    No ale było się młodym i głupim, wózek był upatrzony - jak tylko urodziłam mój pojechał kupić.
    Ale teraz myślę że to głupi zabobon. Ciuszki i inne rzeczy kupowałam dużo wcześniej. Chyba w 7-8 miesiącu, by zdążyć sobie poprać.

l22ndf9helggnp3z.png
  • Aneta Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2021, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja byłam wczoraj na wizycie i z dzidzią wszystko dobrze, potwierdził się chłopczyk i troszkę większy jest ,bo termin przesunął się na 18.07. Natomiast ja mam anemie i dostałam żelazo. Dziś próbuje pić sok z buraków kiszonych bo dostałam od mamy, ale narazie koszmarnie to smakuje. A to nie koniec informacji bo mnie lekarz nastraszył i od wczoraj przeżywam i ciągle mam łzy w oczach. Bo ja po poprzednich 2 cc w bliźnie mam ubytek w mieśniówce i do tej pory było dobrze, a teraz łożysko naszło na ten ubytek i zastawia go cały. I kurde nie zapytałam lekarza czy to jeszcze może się przesunąć czy już tak zostanie. Oczywiście to zle bo może dojść do krwotoku jak pęknie macica i ratowanie mojego życia, a dziecko schodzi na dalszy plan. Tak powiedział mi lekarz ,przeżywam strasznie bo w razie czego musze liczyć się z usuwaniem macicy (ale najpierw będą ja chcieli uratować). I zakaz dźwigania co kolwiek , pchać też nie mogę i oszczędzać się, lepiej leżeć niż siedzieć. Nastepna wizytę mam 4.03 ale połówkowe mam 25.02. A później powiedział że będziemy się często widywać. L4 leżące mi wystawił. Boję się bardzo bo powiedział że teraz zależy wszystko odemnie czy będę się oszczędzać. Jestem wystraszona. A i szyjka 2tyg temu miała 4,2 a teraz 3,6. I szyjke obserwujemy bo w poprzedniej ciąży nie miałam już szyjki w ogóle w 28tyg i byłam na podtrzymaniu ciąży ale się udało i bylo ok.

km5stv7361vxjf9a.png
    relg8u69a26kg643.png
    34bwdzu5isdrf17x.png
  • Aneta Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2021, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a tak chciałam żeby było wszystko dobrze, bo moja siostra teraz jest w 39tyg i cała ciąża wszystko dobrze i cały czas do tej pory pracuje fizycznie i nic nigdy nie miała problemu. A ma 37lat to się martwiła czy będzie dobrze, a tam super. A ja 29lat będę mieć i tu już takie przeżycia.. ☹

km5stv7361vxjf9a.png
    relg8u69a26kg643.png
    34bwdzu5isdrf17x.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta wrote:
    Kurde a tak chciałam żeby było wszystko dobrze, bo moja siostra teraz jest w 39tyg i cała ciąża wszystko dobrze i cały czas do tej pory pracuje fizycznie i nic nigdy nie miała problemu. A ma 37lat to się martwiła czy będzie dobrze, a tam super. A ja 29lat będę mieć i tu już takie przeżycia.. ☹

Ojej aż tak.. Dbaj o siebie a na pewno będzie dobrze. Nie myśl o tym bo zwariujesz. Czyli u Ciebie na pewno będzie 3 cesarka.. Nie martw się zapas.

Aneta lubi tę wiadomość

l22ndf9helggnp3z.png
  • Tabolek Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta dbaj o siebie, odpoczywaj to jest teraz najważniejsze, musi być dobrze.

Kłucia w pochwie też mam, już się do nich przyzwyczaiłam 🙂

Jesteśmy z Olą po połówkowych, wszystko jest dobrze, wszystko na swoim miejscu 🙂 Mała waży 303 gramy, rozmiar stópki 3 cm 🙉😍🙂
    Niestety nie udało się zrobić w 3d bo jest za malutka jeszcze i bardzo zniekształcone wszystko wychodziło. Łożysko się ładnie podniosło ale niestety miesniak urósł i ma 5 cm, ciekawe czy lekarz mi pozwoli rodzic naturalnie. Wrzucam Wam fotki mojej księżniczki, na drugim trzyma się za nosek 🙂

https://zapodaj.net/1e66ff607e114.jpg.html

https://zapodaj.net/10ecbcfd25f0a.jpg.htmlhttps://zapodaj.net/10ecbcfd25f0a.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2021, 18:06

Kosmo, LENi, anjaa25, Aneta, martamus, Zula36, Ana__33, StarającaSię, olimama, Niezapominajka5, aliciaaa, Kama_86, akilegna♥, Maniuś lubią tę wiadomość

zem3mg7ythr95x2e.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stopa 3cm wow! A tu człowiek ma wrażenie, przynajmniej ja, że to dziecie w środku takie malusie jeszcze 😁 Świetnie że wszystko w porządku się rozwija

Tabolek lubi tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tabolek cieszę się że wszystko dobrze u Was :)
    Niestety nie otwierają mi się zdjęcia.

Tabolek lubi tę wiadomość

l22ndf9helggnp3z.png
  • anjaa25 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tabolek super wieści !!
    Ja dzisiaj też po wizycie ale takiej "zwykłej" 😉 chłopak się potwierdził na 100,% bo tak się ułożył do USG że jajka było widać w całej okazałości.. waży 300 gram.serduszko bilo 150. Cała reszta wyglądała ok. Mąż oczywiście nic nie widział na tym USG dopóki lekarz mu dokładnie nie pokkazał gdzie noga a gdzie siusiak ... He he.. teraz odliczam do połówkowych ...za 11 dni...

Tabolek, Zula36, Ana__33, olimama, Kama_86, akilegna♥, Maniuś lubią tę wiadomość

lprki09kusm93td5.png
  • martamus Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta wrote:
    Aneta będzie dobrze! Ja właśnie wczoraj w książce jestem na etapie, że ponoć przy kilku cc to jest częsty problem niestety to pęknięcie macicy itp.. Ale też pisało, że kończą się porody dobrze, że jest to problem ale nie w dzisiejszej medycynie! Będzie dobrze, dużo odpoczywaj, myśl pozytywnie!!!

Aneta lubi tę wiadomość

35 lat
    starania 2 lata
    3 inseminacje - invimed -brak wyników
    Kir BX
    Nk 31 -encorton
    Mąż - 1% 1 KLASY MSOME
    HBA -68%
    AMH 2,12
    Histeroskopia 14 luty 2020
    1 In-vitro Krótki protokół - 16 komórek pobranych, 11 dojrzalych - 8 zapłodnioych - 4 zarodki, 5doba -0
  • martamus Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęczowa wrote:
    Dziewczyny, uspokójcie mnie. Cały dzień mam dziś takie sekundowe kłucia w pochwie. Mam się martwić? Dodam tylko że jestem w pracy i nie mogę się położyć
    Mnie przejmuj się tym kłuciem, mnie też kłuje a jest wszystko dobrze
    Tam się wszystko przesuwa, rośnie i dziecko swoje trzy grosze dokłada, nic się nie martw! Jak boli i kłuje to znaczy, że rośnie 😀😀

35 lat
    starania 2 lata
    Kir BX
    Nk 31 -encorton
    Mąż - 1% 1 KLASY MSOME
    HBA -68%
    AMH 2,12
    1 In-vitro Krótki protokół - 16 komórek pobranych, 11 dojrzalych - 8 zapłodnioych - 4 zarodki, 5doba -0
  • martamus Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    Jakbym swoich słyszała. Kupuj, nie przejmuj się. Kiedyś trzeba. Ja jeszcze.czekam bo liczę że na wiosnę będzie większy wybór używek, bo się będą do spacerowek lekkich po zimie przesadzać. U mnie tez w rodzinie pełno zabobonow. Jutro matki imieniny i aż się boje co znów wymyślą.
    Aaaa widzisz a my nie wiedzieliśmy czy czekać czy nie czekać, fajną ofertę trafiliśmy i kupiliśmy.. A ciotka wiesz bogata to se na raz niech wydaje kasę, ja tyle nie mam! Znalazłam używany taki jaki chciałam to na co miałam czekać?? My już chcemy powoli wszystko kupować..mam ich gdzieś ale to wkurza i prędzej takie gadanie ściągnie złe fluidy niż moja radość z kompletowania wyprawki!! My nic nue mamy wszystko musimy kupić to jest dużo kasy, ludzie są tacy bezmyślni.. Masakra

Kama_86 lubi tę wiadomość

35 lat
    starania 2 lata
    Kir BX
    Nk 31 -encorton
    Mąż - 1% 1 KLASY MSOME
    HBA -68%
    AMH 2,12
  • Tabolek Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    Tabolek cieszę się że wszystko dobrze u Was :)
    Niestety nie otwierają mi się zdjęcia.
    Hmmmm skopiuje jeszcze raz

<a href=https://zapodaj.net/1e66ff607e114.jpg.html>IMG_20210205_175309.jpg</a> <a href=https://zapodaj.net/10ecbcfd25f0a.jpg.html>IMG_20210205_175335.jpg</a>

zem3mg7ythr95x2e.png
  • Tęczowa Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2021, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martamus wrote:
    Mnie przejmuj się tym kłuciem, mnie też kłuje a jest wszystko dobrze
    Tam się wszystko przesuwa, rośnie i dziecko swoje trzy grosze dokłada, nic się nie martw! Jak boli i kłuje to znaczy, że rośnie 😀😀

No właśnie to jest takie dość bolesne, a ja po stracie jestem teraz straszną panikarą

18.06.2020 Emma [*] 26 tc
    27.04.2021 Maksym Marcel [*] 29 tc
  • Tabolek Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2021, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo się cieszę że na waszych wizytach też wszystko dobrze 🙂 czekam na Wasze połówkowe z niecierpliwością 🙂

zem3mg7ythr95x2e.png
‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ