Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
martamus wrote:Wooow jakie piękne zdjęcie!!!
Ja też po wizycie. Połówkowe 16.02 wizyta 1.3 i z wagi 280 ( którą się mega martwiłam) Stefka ma obecnie 445 więc jestem meeeega szczęśliwa!
Niestety szyjka 3 mm ale miękka, więc niestety zaś luteina i leżenie. Brzuch często boli okresowo i kłująco.. Martwię się trochę.
Lekarz kazał przychodzić obecnie co 3 tygodnie, następna wizyta 22. Jedno co mnie martwi w tych wizytach to fakt, że strasznie dużo płacę. Wizyta 280 więc w tym m-ce niezła kwota będzie.. No ale trudno
Ale 280zl to faktycznie bardzo dużo za zwykłą wizytę. Ja w mieście powiatowym 200k mieszkańców place 200zl (z cytologia 250zl) a chodzę do babeczki która ma własną klinikę i mnóstwo pozytywnych opinii na znanym lekarzu. No i ten plus że ma certyfikat FMF więc i sprzęt ma ekstra i ona sama mi robi prenatalne, nie muszę nigdzie indziej chodzić. Za wizytę normalna + prenatalne 1 trymestru wydałam tylko 320zl (ale to podejrzewam cena promocyjna za to że u niej prowadzę ciążę). -
aliciaaa wrote:
Ale fajne zdjęcia, ja przełożyłam wizytę na dzisiaj, bo jakoś się martwiłam bólem brzucha od soboty i trochę zaczelam panikować. 306 gramów chłopa, szyjka 48 mm, lekarz mówi, że prędzej się wykończę nerwowo, niz cos tu będzie nie tak🤦♀️ 22 marca umowilam sie na połówkowe, chyba będą mi znowu krew pobierać, dziwne, myslalam, że połówkowe to tylko usg, ale tak zrozumiałam.
Nie mam ładnych zdjęć , bo młody miał jakiegoś focha najwyraźniejsandrina22, Alunis, aliciaaa, Tabolek, StarającaSię, Maniuś, lysinka lubią tę wiadomość
-
Ja też za zwykla wizytę place 250 zł, a do lekarza wysłałam dziś 3 smsy i próbowałam się dodzwonić, nie ma z nim żadnego kontaktu niestety, więc po prostu pojechałam... Trochę mi to przeszkadza, tym bardziej, że nie dzwonie przecież z każdą pierdołą, ale to jest ordynator w szpitalu, więc jakoś wole tu chodzić.
Niezapominajka5, co tam u Ciebie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2021, 20:44
-
Ja też już po wizycie, malutka ma 500g, ułożona główkowo, wszystko wygląda prawidłowo 😀, ale nie chciała współpracować, lekarz musiał się sporo natrudzić żeby wszystko pomierzyć. Chowała się i nie dała sobie zrobić zdjęcia buźki. 😕
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2021, 21:14
sandrina22, Kosmo, Ana__33, Alunis, aliciaaa, Tabolek, Maniuś, Andziorek, akilegna♥, lysinka lubią tę wiadomość
-
Gratuluję udanych wizyt!!
Ja połówkowe dopiero 16/03 - jajo zniosę do tego czasu 🙈
Olimama ja twarz mojego syna dopiero po porodzie zobaczyłam pierwszy raz, tak się chował. Ciekawe czy córa będzie bardziej współpracować 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2021, 21:15
-
sandrina22 wrote:Gratuluję udanych wizyt!!
Ja połówkowe dopiero 16/03 - jajo zniosę do tego czasu 🙈
Olimama ja twarz mojego syna dopiero po porodzie zobaczyłam pierwszy raz, tak się chował. Ciekawe czy córa będzie bardziej współpracować 😂
Ja z synem miałam tak samo. Zakrył buzię ręką i to jedyne zdjęcie twarzy z USG. Ja już za tydzień połówkowe. Aż się doczekać nie mogę.
Mnie za to dla odmiany dziś nie boli nic, ani się brzuch nie spinał od rana. Aż dziwne. -
To mój syn pozował do zdjęć twarzą i tym poniżej pasa też. 😅 A teraz taki wstydniś się trafił. Ulozyla się w stronę kręgosłupa, twarz zakryła, druga ręka w buzi i tle z podglądania.
-
Dziewczyny, żeby te fotki powstały to ja klęczałam w gabinecie na kolanach by młody się przestawił 😂😂😂 ustawił się w moim prawym boku brzucha, zarzucił nogi sobie, otworzył buzie i zadowolony był haha w między czasie zakrywał się pępowiną,reka . A ze nic na niego nie działało by ustawił się inaczej, to doktorek mówił bym spróbowała właśnie z tymi klęczkami😂
Efekt i tak był marny bo przestawił się minimalnie haha ale chociaż udało się trochę buźki złapać😅 -
Alciaaa Twoje fotki są super, czego chcieć wiecej. Ja tez wygibasy robilam i pierwszy raz miałam usg leżąc na boku. 😅 Najwazniejsze, że serduszko udało się przebadać.
aliciaaa lubi tę wiadomość
-
Hej, gratuluje udanych wizyt Ja dzisiaj tez się jednak wybrałam, bo wczoraj miałam bole brzucha. Na szczęście to były problemy jelitowo-żołądkowe. U mnie wszystko na tą chwilę ok, synek wazy ponad 400 gram i jest bardzo spokojny w brzuszku, jak starsza siostra 😀🙈
Tabolek, Zuzia273, anjaa25 lubią tę wiadomość
Córeczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
Mutacja czynnika V Leiden hetero. -
Hej, gratuluję udanych wizyt i ładnych fotek maleństw ja chyba też jestem jedna z najmłodszych ciąż połówkowe 11.03,wizyta u swojego gina 16.03
Coś mi się ciągnie ten czas.
Fajnie, że u Was dobre wieści! Oby tak dalej.
Dużo płacicie za wizyty. Ja na szczęście mam pakiet medicover więc wszystko mam z tego opłacane jedynie 3 prenetalne będę miała odpłatnie.
Miłego dnia!
-
olimama wrote:Alciaaa Twoje fotki są super, czego chcieć wiecej. Ja tez wygibasy robilam i pierwszy raz miałam usg leżąc na boku. 😅 Najwazniejsze, że serduszko udało się przebadać.
U nas też było na boku😃
Właśnie mówiłam do doktora,że najważniejsze, że nie widzi nic złego i ze sprawdził wszystko co trzeba. A przecież to 3D zdjęcie buźki to już tak dla przyjemności 🙈 -
Ja połówkowe dopiero 12.03, dzis mam wizytę u mojego lekarza, ale on nie robi usg, to może co najwyżej posłucham seduszko:)
Leni, ja też w medicover prowadze, ale 3 prenatalne tez mam w pakiecie z tego co widzialam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2021, 09:01
-
Super wieści po wizytach, gratuluję Dziewczyny 🙂❤️ nasze dzidzie super rosną 🙂
Ja płacę teraz za wizytę 180 zl, ale od stycznia zdrożało bo wcześniej było 140 zl, ale lekarz jest super, bez problemu odbiera telefonu jak coś się dzieje i można na niego liczyć więc nie zamierzam nic zmieniać. Zapisałyście się już do szkoły rodzenia? 🙂 -
U mnie jak ide na samo usg prywatnie to 200 zł, chyba, że prenatalne to 370. Ale to samo usg, bez wizyty. Byłam na jednym takim, będę pewnie jeszcze na 3 czy wiecej, bo w medicover chyba będę miała to w 20tc a potem w 30 tc i tyle, więc prywatnie idę co 4 tygodnie.
Tabolek, właśnie musze ogarnąć temat szkoły rodzenia, bo to chyba zaraz wypadałoby się zapisywać 🙊 u mnie yylko online, stacjonarne nie działają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2021, 09:32
-
U mnie 200 wizyta i prenatalne 300 ale robię w różnych miejscach
Dziękuję za porady i wracam powoli do żywych 😁olimama lubi tę wiadomość
-
Ja mam lekarza na NFZ, ale na prenatalne chodzę prywatnie. W grudniu za te pierwsze płaciłam 250zł, wczoraj za połówkowe 280zł. Poszło trochę w górę