X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem jako matka 5latka, mocno upierdliwego, nie ważne co i jak zrobicie, jakie podejmiecie decyzje co do ubioru, karmienia, porodu czy czegokolwiek, to i tak zawsze znajdzie się ktoś kto będzie wiedział lepiej i koniecznie będzie musiał skrytykować Wasze postępowanie. Najlepsze co można zrobić to olac i robić dalej swoje. Ile ja się nasłuchałam, że za cienko ubieram, nie zakładam czapeczki, za mało się starałam o kp, nie rodziłam tylko miałam cesarkę... Najgorzej że hormony robią swoje i sobie same to wkładamy do głów, a z tego o krok od depresji. Niestety z takimi małymi czlowiekami na początku jest trudno i najlepsze co możemy zrobić to nastawić się że będzie armagedon. Jak się okaże inaczej to będziemy pozytywnie rozczarowane 😜

akilegna♥, Alunis, lysinka lubią tę wiadomość

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Damy radę! Moja córka ma już 8lat więc różnica ogromna 🤪 czuje się tak jakbym miała mieć znów pierwsze dziecko..
    Człowiek zapomniał jak to jest. Teraz dziecko już samoobsługowe. A tu zaś noworodek... Ale jakoś to będzie, najbardziej martwi mnie poród, jeśli cc to samopoczucie po nim, bo czułam się naprawdę kiepsko, a nikogo do pomocy i to nieszczęsne karmienie - nie chciała ciągnąć, więc non stop na laktatorze..
    Ale może tym razem będzie lepiej :) na to liczę!

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2021, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    Powiem jako matka 5latka, mocno upierdliwego, nie ważne co i jak zrobicie, jakie podejmiecie decyzje co do ubioru, karmienia, porodu czy czegokolwiek, to i tak zawsze znajdzie się ktoś kto będzie wiedział lepiej i koniecznie będzie musiał skrytykować Wasze postępowanie. Najlepsze co można zrobić to olac i robić dalej swoje. Ile ja się nasłuchałam, że za cienko ubieram, nie zakładam czapeczki, za mało się starałam o kp, nie rodziłam tylko miałam cesarkę... Najgorzej że hormony robią swoje i sobie same to wkładamy do głów, a z tego o krok od depresji. Niestety z takimi małymi czlowiekami na początku jest trudno i najlepsze co możemy zrobić to nastawić się że będzie armagedon. Jak się okaże inaczej to będziemy pozytywnie rozczarowane 😜
    właśnie dlatego, ze się nastawiam ze będzie armageddon, dramat i przez dluuuugi czas będzie ciężko, to czuje się na dziecko jeszcze niegotowa 😀tzn trochę czuje się jakbym miała isc na wojnę ;) i po prostu jeszcze nie mam całej broni i amunicji zebranej ;)

• LENi Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbardziej niegotowa to ja 🤪
    Wy macie już po kupione rzeczy, wyprane, spakowane torby a ja mam tylko fotelik, wózek i łóżeczko 🤪
    Nie mam nawet tych piżam do porodu, żadnych rzeczy do szpitala, ubranek - no masakra..
    Planuje kupić teraz w połowie czerwca w zależności jak pójdzie z remontem, bo narazie dalej nie mamy gdzie to wszystko trzymać 🙈
    Porażka!

Więc wy to jesteście super GOTOWE! 😍

l22ndf9helggnp3z.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leni, mnie się co chwilę cos przypomina co trzeba by jeszcze kupić 😅 a najgorzej że mamy ostatnio masę niespodziewanych wydatków i wkurzam się tym że muszę co chwilę cos dokupować.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też teraz przy remoncie dużo kasy idzie, więc ciągle też odkładam te zakupy dla dzieciatka... Ale nie ominą mnie :p
    Wszystko bym chciała a tu trzeba zacisnąć pasa, by móc wykończyć dom.
    Tak się wszystko nałożyło. No ale jakoś to będzie. Póki co muszę dotrwać do lipca! :) bo inaczej pojechałabym do szpitala z niczym 🙈🤦‍♀️

l22ndf9helggnp3z.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leni podziwiam Cię, ja bym już panikowała że zaraz mogę rodzic a tu nic nie mam 😁 Ale rozumiem jak to jest z remontem itd. Mnie zdecydowanie przytłoczyła wyprawka ile rzeczy trzeba kupić takich uważanych za niezbędne (nie mamy żadnych kokonów, koszy Mojżesza, lezaczkow, mat, zabawek itd) dla pierwszego dziecka 🤯 I ile to wszystko w sumie kosztowało nie szalejąc ani trochę 🤦‍♀️ Myślałam że starczy jak jedna duża półkę oddam młodej a tu niestety musiałam dokupić taka mini komodę do naszej sypialni żeby się pomieścić z tymi rzeczami dla niej. A niestety sypialnie mamy nieustawna i ciasną więc będę z nią miała labirynt do przejścia do przewijaka 😅

Ja też jestem zestresowana jak to będzie, bo to nasze pierwsze dziecko ale chyba bardziej gotowa nie będę. Trochę się nie mogę doczekać a trochę no stres czy sobie poradzę i będę umiała ogarnąć te pierwsze dni co i jak... Chyba to karmienie mnie najbardziej stresuje 🙄

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2021, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, to ja jestem jakaś inna bo dla mnie póki co jedyne zmartwienie to przetrwać do końca ciąży i przeżyć poród. Ja ciągle jestem spanikowana, że dziecku może się coś stać. Czasem mam taka myśl, że wolałabym, żeby już go wyjęli, gdy czuję jak bryka i wiem, że ma się dobrze i że osiągnął wiek, w którym poradzi sobie na świecie. Nie wiem czy mnie rozumiecie, ja się ciągle boje, że któregoś dnia przestanę czuć ruchy 😨. A jak się urodzi no to dam sobie radę.

• olimama Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie ja nie wiem, czy można się czuć naprawdę gotowym niezależnie czy to pierwsze, czy kolejne dziecko. 😉

Z jednej strony zazdroszczę Wam dziewczyny, że znacie dokładny termin i już niedługo będziecie tulić Wasze malenstwa, a z drugiej strony to takie stresujące odliczać do dokładnego terminu.

Odnośnie płaskich brodawek, moje normalnie takie nie są, ale przy nawale właśnie robiły się plaskie i naciagniete. Na początku maluch miał ciężko je załapać, więc ratowałam się kapturkami, które udało nam się odstawic. Czasmi pomagalam sobie laktatorem żeby je trochę wyciągnąć. Teraz do szpitala biorę cały arsenał kapturki, korektor brodawek i laktator. Chociaż będę próbować zacząć bez wspomagaczy.

Leni podziwiam, ja bym się stresowala, że nie mam nic do porodu. Dla dziecka zawsze m moze sam w razie w ogarnąć, ale do szpitala wolalabym jakas piżamie, czy podkłady miec. Chociaż chyba każdy szpital jest przygotowany na takie pacjentki. 😉

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • vatolina Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zula jak tam nastawienie na jutro? 🙈 mi wczoraj stary zaaplikował neoparin bo lekarz kazał mi brać przed cięciem 🤔 i wczoraj już się dopakowalam ostatecznie bo w dzień znowu miałam te skurcze i już chciałam jechać do szpitala ale rozchodziłam. Odebrałam też GBS wiec był szybciej po 4 dniach niż podali widełki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2021, 06:42

Zula36 lubi tę wiadomość

ojxel6d846sat3l9.png
    20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
    17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
    17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
    14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
    12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
    02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
    10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
    18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
    05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2021, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 16:29

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie właśnie mąż goni do pakowania walizki, ale jakoś mi się nie spieszy jeszcze. Wczoraj chyba poczułam coś jakby skurcz. Z synem nie miałam w ogóle ani twardnien ani niczego takiego...

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2021, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2021, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GF, nie ustały przez noc skurcze?
    cholerka, nie wiem może do szpitala trzeba ? ja bym chyba panikowała nie wiedząc co robić..

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2021, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez młody wczoraj cały wieczor szalał w brzuchu strasznie, z gwałtownymi obrotami i z naciskaniem na szyjke włącznie. nie wiem czy to ze ma mniej miejsca powoduje ze jeszcse bardziej fika i bryka bo chce wyjsc z tego ciasnego brzucha czy jak to rozumieć.

tak to obudziłam się w nocy a facet moj na sofie śpi. pytam go rano o co kaman a on mi włącza nocny koncert mojego chrapania jaki nagrał z łazienki jak się kapał (spałam w sypialni przy łazience). dramat powiem Wam.. nigdy nie chrapalam przed ciąża a tak głośno jak traktor to już na pewno.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2021, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Umina88 lubi tę wiadomość

• Umina88 Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2021, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vatolina wrote:
    W 38 tygodniu tzn 37+0?

38+0 mój ginekolog liczył mi wtedy już skończone tygodnie. Ten teraz też tak robi.

Mnie też już łapie delikatny ból jak na okres. Wcześniej skurcze były tylko nocą , a wczoraj poczułam też kilka przez dzień.

f2w3qqmzxk27v8wp.png

f2w3qqmzo6fost3l.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napięcie rośnie z każdym dniem tutaj :)

Ja torbę skompletuje na koniec czerwca, moja córka pojedzie na obóz, może już będziemy mieć zrobiona górę to będę mogła rzeczy kompletować..

Ja na szczęście żadnych boli nie odczuwam jeszcze, jedynie chodzę jak kaczka, ociężała, szybko się męczę już i czasem młoda kopie mocno po pęcherzu i w szyjkę, wtedy to takie niekomfortowe i mam wrażenie jakby miało mi coś tam wypaść 🙈 ale ogólnie jest ok.

l22ndf9helggnp3z.png
  • Umina88 Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    ustały, teraz zaczął się ból krocza i więzadeł. Mam wizytę na 15:0 więc dotrwam:) Niby młoda jest wieksza o tydzien co by sie pokrywalo z terminem OM, bo mialam tydzien roznicy USG - OM więc w pt juz bedzie 37 tydzien skonczony, moze sie szykuje do przyjscia i jednak wg terminu z miesiączki.

idealnie z tą dzisiejszą wizytą. Dowiesz się co i jak. Ciekawe czy rozwarcie się zrobiło. Ja mam jutro.
    Dziś przychodzi mi zamówienie ze smyka. Skusiłam się żeby i tym razem spakować ze sobą laktator ręczny, ale taki praktycznie jednoczęściowy za 12 zł więc nie zajmie dużo miejsca, a przy nawale przyniesie ulgę. Wiem, że nie wszystkim się sprawdzają, ale u mnie idealnie na te chwile w szpitalu, żeby się nie nabawić zapalenie piersi i tylko odciągnąć do uczucia ulgi. Jeszcze kilka drobiazgów i mogę dopinać torbę do szpitala.

medimind lubi tę wiadomość

f2w3qqmzxk27v8wp.png

f2w3qqmzo6fost3l.png
  • Alunis Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, ja tez będę czerwcową mamą. :) Mam cięcie zaplanowane na 29 czerwca, o ile dotrwam. U mnie to będzie 38+4. Cieszę się, ze niedługo na forum pojawią się kolejne bobasy 🥰 Nie bójcie się mm w szpitalu, moje dzieciątko tez dostawało, pokarm miałam dopiero w 3 dobie. Najlepiej mieć swoją buteleczkę ze smoczkiem z wolnym przepływem, jeśli zależy Wam na kp, bo z tych szpitalnych leci ciurkiem. 🙈 Anszelika ma racje, zawsze będzie ktoś, kto będzie Was pouczał/krytykował. Rodziny w takim czasie, kiedy są upały. Na bank któraś z Was usłyszy pytanie przy temperaturach rzędu 27 stopni gdxie maluch ma czapeczkę 😂 Także pamietajmy, gdy słoneczko jest na niebie, ubierz bobaska tak jak siebie :) no chyba, że jest wcześniakiem, to zamaist krótkiego rekawka dajemy długi 😁
    Szlam z córką rok temu w chuście, na dworze gorąco, mała miała bose stopki i glowe(nie prażyło słońce) a jakaś obca babka do mnie: - a gdzie dziecko ma czapeczkę? Przecież wiaterek do uszu naleci
    To ja na to:
    - A gdzie Pani czapka?
    - oszalała Pani? Przecież jest za gorąco!
    - No to sama sobie Pani odpowiedziała 🤪

medimind, akilegna♥, Anszelika, anjaa25, Kama_86, shooa, lysinka lubią tę wiadomość

Córeczka 13.03.2020 <3
    Jest i on 💕 24.06.2021r.
    atdcpiqv6jtb1fho.png

Mutacja czynnika V Leiden hetero.
‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ