X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    dziękuje ! kupię coś chłodzącego i leżę z nogami w gorze dalej. o rajstopach bym nie pomyślała..
    w nocy to mi się chciało wyć z bólu przy każdym kroku do WC i dyskomfortu i naciągniętej skory na nogach, ale chyba jest jakiś progres bo czuje igiełki w nogach i jakby krew i woda odpływały. ale zwazylam się i przytyłam 2kg przez pare dni wiec ewidentnie płyny zatrzymane w organizmie :(

Oczywiście o piciu dużej ilości wody nie wspominam, bo to każdy wie ;) Jeszcze pokrzywa do picia, tylko nie jestem pewna czy w ciąży można 😅

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:
    Oczywiście o piciu dużej ilości wody nie wspominam, bo to każdy wie ;) Jeszcze pokrzywa do picia, tylko nie jestem pewna czy w ciąży można 😅

Ja piję pokrzywę. I dużo wody. Zwłaszcza odkąd z ta kostka mam problem 😒

akilegna♥, shooa lubią tę wiadomość

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2021, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    ja to z czkawka nawet nie wiem kiedy ma :D
    U mnie to takie rytmiczne pukanie :). Z dwa razy dziennie ma.

• martini92 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie;) za nami też intensywny weekend, chociaż na szczęście obyło się bez dalekich podróży samochodem. W piątek byłam na wieczorze panieńskim. W sobotę byliśmy na działce u znajomych na grillu, nalatalam się tam po schodach i wróciłam do domu zniszczona, cały wieczór przeleżałam. W dodatku młody na pamiątkę zabrał ze sobą trzy kleszcze😐. Plażę też zaliczyłam, ale ja z Gdańska to akurat żaden wyczyn 😛. W przyszły weekend jeszcze ślub i kolacja weselna (do ok północy) i będę miała dość tych atrakcji. A i jeszcze w środę druga dawka moderny, mam nadzieję że przejdę lajtowo, jak pierwszą dawkę.

preg.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, podpowiedzcie po czym stwierdzić zbyt płaskie brodawki? Naszły mnie dzisiaj jakieś obawy że młoda nie będzie chciała ssać z moich piersi bo większość czasu sutki mam płaskie. Pokazują się dopiero jak jest zimno albo po stymulacji ale też są malutkie (do laktatora dokupowalam specjalnie mniejszy lejek). Wyczytałam gdzieś na forum że są takie specjalne wyciągające nakładki z medeli które można używać już w ciąży, może któraś z was miała z tym problem wcześniej i wie co i jak? Wiem że też można karmić przez kapturki itd ale boje się samego tego że w szpitalu jak będzie mi ciężko przystawić przez te brodawki to od razu podadzą małej MM 😒

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Dziewczyny, podpowiedzcie po czym stwierdzić zbyt płaskie brodawki? Naszły mnie dzisiaj jakieś obawy że młoda nie będzie chciała ssać z moich piersi bo większość czasu sutki mam płaskie. Pokazują się dopiero jak jest zimno albo po stymulacji ale też są malutkie (do laktatora dokupowalam specjalnie mniejszy lejek). Wyczytałam gdzieś na forum że są takie specjalne wyciągające nakładki z medeli które można używać już w ciąży, może któraś z was miała z tym problem wcześniej i wie co i jak? Wiem że też można karmić przez kapturki itd ale boje się samego tego że w szpitalu jak będzie mi ciężko przystawić przez te brodawki to od razu podadzą małej MM 😒

Też mam tak jak piszesz. Znaczy miałam tak z synem. Dziecko trochę wyciąga, laktator też. Potem się już powinny ogarnąć same. Ale ja jestem teoretykiem w tej kwestii...

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Umina88 Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2021, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vatolina wrote:
    No w 38 to i ja bym chciała :) ale ja mam skierowanie do szpitala w 37 tygodniu czyli 36+4 i dlatego mnie martwi ten fakt czy zrobi mi cesarkę tylko z tytułu złego ułożenia 😩 lub przetrzyma 2 tygodnie w szpitalu......

Vatolina u mnie było cc w 38 tc właśnie ze względu na poprzeczne ułożenie małej. Wstawiłam się do szpitala dwa dni od usg u gina i mała już była skośnie. CC i tak zrobili ale nikt mi nie wspominał o jakimś zagrożeniu spowodowanym tym ułożeniem i odejściem wód.

f2w3qqmzxk27v8wp.png

f2w3qqmzo6fost3l.png
  • Umina88 Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2021, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Miałam z nimi "problem" w pierwszej ciąży, ale w moim przypadku wystarczyły nakładki z avent. Jakoś z miesiąc ich używałam, a potem już ogarnialiśmy karmienie bez ich pomocy.

f2w3qqmzxk27v8wp.png

f2w3qqmzo6fost3l.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umina88 wrote:
    Miałam z nimi "problem" w pierwszej ciąży, ale w moim przypadku wystarczyły nakładki z avent. Jakoś z miesiąc ich używałam, a potem już ogarnialiśmy karmienie bez ich pomocy.
    A pamiętasz może czy miałaś je po porodzie już ze sobą w szpitalu? Martwię się tylko właśnie że będzie problem z dostawieniem, małej dadzą mm a mi potem w domu będzie ciężko na nowo zawalczyć o karmienie...

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Umina88 Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2021, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    A pamiętasz może czy miałaś je po porodzie już ze sobą w szpitalu? Martwię się tylko właśnie że będzie problem z dostawieniem, małej dadzą mm a mi potem w domu będzie ciężko na nowo zawalczyć o karmienie...
    Właśnie nie miałam ich w szpitalu. Dopiero po porodzie położna mi doradziła, żeby kupić. Syn dostał mm w szpitalu ale i tak po powrocie do domu udało się przestawić na karmienie piersią. Córkę mi tez nakarmiły mm, bo stwierdziły, ze po cc to ja szybko pokarmu nie będę mieć, a okazało się, że miałam jeszcze szybciej niż po naturalnym porodzie syna. Pamietam jaka była wkurzona o to, bo dopadł mnie nawał, a mała nic nie chciała, bo brzuszek już pełen mm.

f2w3qqmzxk27v8wp.png

f2w3qqmzo6fost3l.png
  • martamus Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś 36 tc. No i po wizycie, Stefcia 2800, niestety Afi 27, lekarz mówi, że tylko pessar powoduje, że jeszcze mała się nie urodziła.. W sobotę mam skierowanie do szpitala a 14-16 czerwiec cesarskie cięcie 😞😞 Stefcia miała się urodzić naturalnie 5-8 lipiec.. A tu przez ferelność matki musi już. Jestem przerażona i wściekła.. To z wcześnie!

35 lat
    starania 2 lata
    3 inseminacje - invimed -brak wyników
    Kir BX
    Nk 31 -encorton
    Mąż - 1% 1 KLASY MSOME
    HBA -68%
    AMH 2,12
    Histeroskopia 14 luty 2020
    1 In-vitro Krótki protokół - 16 komórek pobranych, 11 dojrzalych - 8 zapłodnioych - 4 zarodki, 5doba -0
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2021, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 16:29

• Zula36 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 23:48

event.png
    age.png
    ❤️👶🏼Adaś 22.06.2021🌈
    💔👼🏼09.04.2020 (9tc)
    ❤️👧🏼Zosia 28.06.2018
    👩🏼 Ja, 39 lat 🤦🏼‍♀️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2021, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Możesz skorzystać z pomocy położnej pracującej w Twojej przychodni POZ (lub innej położnej). Wtedy obejrzy sutki i doradzi, czy będzie problem z karmieniem. Na szkole rodzenia położna też nam mówiła, że są te nakładki "wyciągające" brodawki, także trzeba by o tym poczytać. Nie mam doświadczenia, bo ja mam sutki duże i nie zgłębiłam tematu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2021, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martamus wrote:
    Dziś 36 tc. No i po wizycie, Stefcia 2800, niestety Afi 27, lekarz mówi, że tylko pessar powoduje, że jeszcze mała się nie urodziła.. W sobotę mam skierowanie do szpitala a 14-16 czerwiec cesarskie cięcie 😞😞 Stefcia miała się urodzić naturalnie 5-8 lipiec.. A tu przez ferelność matki musi już. Jestem przerażona i wściekła.. To z wcześnie!
    A ja Ci zazdroszczę. Może nie cięcia, ale tego że będziesz już miała dzidzie ze sobą.

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dobre i złe info, bo mała się obróciła główkowe, ale za to ciśnienie wysokie, noga spuchnięta, więc mam badania zrobić i zależnie co wyjdzie wyląduje lub nie w szpitalu. Szyjka oczywiście bezproblemowa.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Możesz skorzystać z pomocy położnej pracującej w Twojej przychodni POZ (lub innej położnej). Wtedy obejrzy sutki i doradzi, czy będzie problem z karmieniem. Na szkole rodzenia położna też nam mówiła, że są te nakładki "wyciągające" brodawki, także trzeba by o tym poczytać. Nie mam doświadczenia, bo ja mam sutki duże i nie zgłębiłam tematu.
    Właśnie położna poz która wybrałam jest też cdl więc super, niestety najbliższe 3tyg ma urlop jak na złość. No a za 4tyg to ja już mam zaplanowane CC więc z dwojga złego dobrze że wtedy już będzie w pracy 😅 Może nie będzie tak źle jak mi się zdaje, może młoda okaże się być porządnym ssakiem i ogarnie od razu 😉

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umina88 wrote:
    Właśnie nie miałam ich w szpitalu. Dopiero po porodzie położna mi doradziła, żeby kupić. Syn dostał mm w szpitalu ale i tak po powrocie do domu udało się przestawić na karmienie piersią. Córkę mi tez nakarmiły mm, bo stwierdziły, ze po cc to ja szybko pokarmu nie będę mieć, a okazało się, że miałam jeszcze szybciej niż po naturalnym porodzie syna. Pamietam jaka była wkurzona o to, bo dopadł mnie nawał, a mała nic nie chciała, bo brzuszek już pełen mm.
    Dzięki, dajesz nadzieję że po wyjściu do domu może się udać karmić. Chyba tego mm w szpitalach ciężko uniknąć 🤷

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martamus wrote:
    Martamus ciesz się że będziesz miała już za chwilkę małą ze sobą! Absolutnie się nie nakręcaj że jesteś ferelna, mieszka u Ciebie w brzuchu już 9 miesięcy, ciąża będzie donoszona! Nie nakręcaj się niepotrzebnie, pomyśl że już zaraz się zobaczycie a Stefka urodzi się zdrowa i silna 🙂

klz9mg7yyp19n25l.png
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martamus czasami nie mamy na nic wpływu ale tyle u ciebie dobrego że ciąża już będzie donoszona.Stefcia wagę ma bardzo dobrą.(Moja druga córka w terminie urodzona tyle ważyła)
    Pod żadnym pozorem o sobie tak nie mów że jesteś felerna.Zabraniam .!!!!!!🤨

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ