Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Martini, tu wklejam linka do tej wanienki co kupiłam. Ten silikon nie jest cieniutki czego się bałam, wydaje się być porządnie wykonana. No nie wiem jak z tym korkiem, ale od biedy można go uszczelnić jakimś klejem a wodę po prostu wylewać jak się zepsuje 🤷 W ogóle nie brałam normalnej wanienki pod uwagę bo nie mamy gdzie tego trzymać, a też nie lubię się zagracać takimi rzeczami gdzieś na wierzchu w łazience np. Oglądałam w sklepie na żywo takie ala wiadro ze stokke ale cena wydaje mi się być zaporowa. To samo twistshake
https://allegro.pl/oferta/wanna-wanienka-dzieci-silikon-skladana-turystyczna-9344911736
Natka nie martw się na zapas, czasem chyba tak bywa po prostu. Może też błąd pomiaru. Ostatnie dni byłaś stale pod kontrolą, to najważniejsze. Swoją drogą czy to AFI jest gdzieś wpisane np na wypisie z ostatnich prenatalnych macie to? Albo na zdjęciu z USG gdzie są wszystkie wymiary? Albo jestem ślepa albo głupia bo ja u mnie nigdzie nie widzę takiego odznaczenia, moja gin też nigdy nie mówiła nic na ten temat a przepływy mi sprawdza co miesiąc na wizycie więc zakładam że wody chyba też 🤷martini92 lubi tę wiadomość
-
Ja ostatnie kilka dni odpukac miałam całkiem dobre. Brzuch się nie spinał, noce tylko z jedną pobudką na sikanie, bez zgagi. Za to dzisiaj z rana pojechaliśmy jeszcze po ostatnie zakupy na balkon do ikei i padam na ryj. Podróż w aucie niby w klimie ale słońce całą trasę na mnie padało, brzuch mnie zaczął boleć jak na okres i ledwo pierścionek zdjęłam z palca jak wróciliśmy. Jeszcze nie puchnełam w tej ciąży, ale zaczęło się trochę ciepła więc muszę na to uważać. Ciśnienie mam raczej w normie 116/70 więc chociaż tyle. Czuję się już ogromnie ciężką chociaż brzuch nie jest zbyt wielki i w sumie nie wiem gdzie te 11kg się chowają - chyba w tym ogromnym cellulicie na udach 😳 Odliczam już do CC. Z jednej strony jestem przerażona samym zabiegiem i tym jak sobie będziemy radzić później a z drugiej strony już mi się wydaje że chodzę w tej ciąży dwa lata... Marzy mi się już ubrać moje normalne ciuchy i iść na spacer z wózkiem nie sapiąc jak lokomotywa.
Teraz w weekend chce już skończyć pakować walizkę - tylko chyba z ubrankami się wstrzymam bo to nie wiadomo jak bardzo ciepło będzie początkiem lipca czy tak jak teraz czy jednak ogromne upały. Muszę kupić jakieś przekąski, wyparzyć laktator bo chyba go zabiorę ze sobą i jeszcze chce wyprać obicia na dostawke i wózek. -
Hej dziewczyny!
Piszę pracę magisterska na temat wpływu żywienia i wybranych parametrów stylu życia na płodność. Proszę jedynie o wypełnienie, krótkiej ankiety, która jest przedmiotem badań mojej pracy mgr. Sama ankieta zawiera pytania dotyczące głównie żywienia 😊 Ankieta jest ANONIMOWA, a jej wyniki posłużą mi jedynie do dogłębnego zbadania tematu i napisania pracy mgr! Z góry dziękuję za poświęcony czas
Niestety nie da się wejść w link, trzeba skopiować
https://forms.gle/JRJb6nJFcZn435sW9 -
Hej jakie koszule do karmienia polecacie? Czy te na napy czy guziki nie beda sie rozpinac? Chce zamowic koszule i szczerze nie wiem jakie wybrać. Wybieracie bieliznę raczej z krótkim rękawkiem czy długim?
Szukam dla siebie czegoś, oczywiśćie zależy mi na jakości tkaniny - w grę wchodzi bawełńa albo wiskoza.
Jesli chodzi o biustonosze do karmienia to takie na allegro czy bonprix czy https://www.xoxoxo.pl/kategoria/dla-niej-koszulki-nocne? Zależy mi żeby miski byly głębsze. Ewentualnie jaki dobry sklep z bielizną do karmienia polecicie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2021, 11:30
-
Ktoś tu ostatnio polecał koszule, ale nie pamiętam, musiałabyś poszukać. Ja dokupiłam jedną zwykłą na ramiączkach do szpitala, wg mnie łatwiej zdjąć ramiączko i cycek już na wierzchu niż się bawić w zapinanie/odpinanie nap/guzików. A w domu szybko się przerzuce na zwykłą piżamę, bo koszul nie lubię. Tshirt do góry i można karmić.
-
Już po wizycie. Ten mój synek to chyba jakieś żarty sobie robi. Najpierw na ktg szalał i załączał alarm co chwilę a później na usg pokazał, że jemu wcale nie tak śpieszno na ten świat.
Szyjka mimo, że trochę nadwyrężona, trzyma mocno, wody w normie, łożysko i przepływy też. Dostałam zielone światło na dłuższe spacery I delikatne ćwiczenia w domu. Jestem przeszczesliwa, że znów mogę się ruszać bo to oszczędzanie się gorzej męczy niż wysiłek
Na szczęście śpię w nocy dobrze, nawet na siku nie muszę. Cukry trochę poszły w górę ale zwalam to na brak ruchu, bo dieta cały czas tak samo.
Ja wanienki nadal nie mam i chyba już nie kupię. Na początek miska a później do dużej wanny.
Ciuchów typowo do karmienia też na razie nie kupuję, bo nie wiem czy się uda karmić, czy znów tylko laktator. Do szpitala kupiłam 2 koszule zwykłe tylko z większym dekoltem. Do tego kilka koszulek też z dużym dekoltem i jeden stanik, który od biedy można uznać za stanik dla mam karmiącychmartini92, anjaa25, Kama_86, lysinka lubią tę wiadomość
-
Ja mam koszule dr nap i dolce sono na napy Są milutkie w dotyku i potem na pewno będę używać bo sa ładne. Na poród zastanawiam się jeszcze czy nie kupić koszuli rozpisanej na plecach, bo zdecyduje się chyba na tens. Stanik do karmienia podobno najlepiej kupować na 2-3 tyg przed rozwiązaniem Tak mi brafiterka w sklepie powiedziała i na zaufaj położnej tez słyszałam. Ja jeszcze nie mam. Na początek planuje jakieś bawełniane miękkie kupić a potem jak się laktacja unormuje coś lepszego podtrzymujacego dobrze biust żeby wyglądać jak człowiek w ubraniach.
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
martini92 wrote:Leni w szpitalu po porodzie mogą Ci się przydać przynajmniej dwie koszule, niby tylko 3dni jak dobrze pójdzie, ale tu z cycka poleci, tu z podwozia sie leje, tu dzieć uleje i zaraz koszula załatwiona 😛
Na stronie szpitali tez polecają wziac conajmniej dwie koszule., mleko poleci lub krew Różnie moze być.Ja najchętniej bym w getrach i bluzce chodziła tylko nie wiem czy to przejdzie. W domu podobno dobrze wietrzyć często dół to się lepiej goi.
Ciagle się zastanawiam nad szlafrokiem? Bierzecie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2021, 20:51
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
olimama wrote:Odnośnie GBS, robilam w poniedziałek i wynik ma być po tygodniu. Nie wiem, czy to przez długi weekend, czy tak standardowo jest.
Akilegna, kciuki.
Martini92, z wanienka nie pomogę. Ja mam zwykłą z Ikei, a na wyjazdy brałam dmuchaną służyła nam za basen i wanienke.😉
Jak tam się czujecie? Mnie ostatnio dopadło dretwienie rąk w nocy, które nie pozwala mi spać. Też tak macie?
Martamus, jak tam i Ciebie? -
ina-1409 wrote:Na stronie szpitali tez polecają wsiąść conajmniej dwie koszule., mleko poleci lub krew Różnie moze być.Ja najchętniej bym w getrach i bluzce chodziła tylko nie wiem czy to przejdzie. W domu podobno dobrze wietrzyć często dół to się lepiej goi.
Ciagle się zastanawiam nad szlafrokiem? Bierzecie?4x córka😁❤️🤪
-
Annite wrote:Hej jakie koszule do karmienia polecacie? Czy te na napy czy guziki nie beda sie rozpinac? Chce zamowic koszule i szczerze nie wiem jakie wybrać. Wybieracie bieliznę raczej z krótkim rękawkiem czy długim?
Szukam dla siebie czegoś, oczywiśćie zależy mi na jakości tkaniny - w grę wchodzi bawełńa albo wiskoza.
Jesli chodzi o biustonosze do karmienia to takie na allegro czy bonprix? Zależy mi żeby miski byly głębsze. Ewentualnie jaki dobry sklep z bielizną do karmienia polecicie?
Ktoś polecał ostatnio Lupoline i są bardzo ładne. Zastanawiałam się nad kupnem, ale w koszulach na ramiączka, które miałam do tej pory nie było mi wygodnie.
Staniki mam miękkie, proste, bawełniane z h&m i planuję jeszcze dokupić w przyszłym tygodniu. Przez pierwsze dni, przy nawale i tak nie da się założyć nic usztywnianego, a i ciężko jest przewidzieć jak zmieni się biust. Brafiterka doradziła mi w poprzedniej ciąży, żeby przyjść na dobranie staników do karmienia dopiero po ustabilizowaniu laktacji. Rzeczywiście to, co kupiłam wcześniej się nie nadawało do niczego. Przez pierwsze tygodnie tylko te miękkie nosiłam. Myślałam, że nie dadzą rady przy obfitym biuście, ale jednak się sprawdziły. -
Kosmo ja np dostaje co wizytę moje pomiary afi razem z małego wymiarami . Teraz mam niby 19 wiec powiedział ze nie jest źle.
Kurde ja się super czuje 🙈 latam, biegam, szafki skręcam jedyne co to spać mało śpię 🤔 dziś wstałam 4:30 i wyspana 😜 ostatnio o 1 😝 i wyspana.... ale za to mi smutno 😓 ze w czwartek mogę utknąć w szpitalu przez to złe położenie młodego 😓 tak mi szkoda tego czerwca... i jakoś nie dociera do mnie to ze zrobią mi być może cesarkę w 37 tygodniu tylko dlatego ze mały źle leży. 🙄 mam nadzieje ze mój lekarz się otrząśnie i pozwoli mi zostać w domu do 38 tygodnia i poprostu umówi mnie na planową po 20 czerwca.... 🙏🏼🙏🏼🙏🏼
Czy myślicie że dziecior jak jest donoszony ( w moim przypadku 13.06) to jest jakaś duża różnica że wtedy się urodzi niż gdyby siedział w brzuszku do końca? Stresuje mnie to bardzo 😢Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2021, 08:07
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyolimama wrote:Odnośnie GBS, robilam w poniedziałek i wynik ma być po tygodniu. Nie wiem, czy to przez długi weekend, czy tak standardowo jest.
Akilegna, kciuki.
Martini92, z wanienka nie pomogę. Ja mam zwykłą z Ikei, a na wyjazdy brałam dmuchaną służyła nam za basen i wanienke.😉
Jak tam się czujecie? Mnie ostatnio dopadło dretwienie rąk w nocy, które nie pozwala mi spać. Też tak macie?
Martamus, jak tam i Ciebie?
my się wybraliśmy na 3dniowy wypad nad morze.
nie wiem czy to kwestia pogody 22-24stopnie, słońce, podróż etc czy przypadek ale nogi mi spuchły totalnie, wyglądają jak baleron. do tego pobudki co godzinę na siku. chodzę jak słoń, oddycham ciężko. chciałam urlopu i trochę słońca zażyć przed armageddonem nadciągającym ale marze już o powrocie do domu szczerze mówiąc.